Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Diversificarea

Featured Replies

ieri: MD: branzica mozzarella cu rosie si gogosar

pranz: supa de pui cu legume si galuste din grau integral

gustare 3 biscuiti Plasmon

cina: la un parc de joaca pt copii: painica integrala de acasa cu cascaval pane

azi: MD tarziu: (prima data) omleta cu parmezan, gogosar si cateva ghebe mici. A mai vrut si scamorza afumicata cu gogosar si rosie si putina painica dupa aiaa

pranztarziu : pulpita de pui de curte cu gratin de conopida si rosie

gustare: 1 pumn (de-al ei) de zmeura

cina: cereale (milupa) cu lapte

seara si dimineata are 1 biberon de lapte (Seara si cu cereale)

ati inceput sa-i dati lapte de vaca? eu as vrea ca laptele asta praf tare urat miroase!

ce stiti despre pastele care trebuie date bebelusului? am fost ieri la un stand Plasmon si spuneau ca pastele din grano duro nu's bune pana la 3 ani, a trebuie paste din grau fin?

Adriana, daca esti pe fir, poate imi spui, te rog, daca e doar o strategie de marketing a lui Plasmon.

si eu i-am dat perisoare si chiftele de curcan, drob de vita am facut azi si ii dau maine-poimaine

acu are o diaree de vreo 3 zile ... de-aia ieri si azi nici nu i.am mai dat fructe ...doar zmeurica aceea ...

ce stiti despre pastele care trebuie date bebelusului? am fost ieri la un stand Plasmon si spuneau ca pastele din grano duro nu's bune pana la 3 ani, a trebuie paste din grau fin?

Adriana, daca esti pe fir, poate imi spui, te rog, daca e doar o strategie de marketing a lui Plasmon.

Habar n-aveam de chestia asta, experienta mea nu stiu sa-ti spun care e pentru ca nu-mi amintesc, stiu ca ii cumparam diferitele tipuri de "pastine" adica stelline, paste foarte mici, dar din ce faina erau nu stiu. Am googalit acum un pic si singurul lucru pe care l-am gasit pe o pagina e ca pasta din grano tenero ar fi digerata mai usor.

Oricum, o incercare ar fi sa cauti acelasi produs facut de mai multe firme, daca toate il fac cu acelasi ingredient, poate fi adevarat, daca il face doar Plasmon si restul nu, n-ar fi de crezut :)

Habar n-aveam de chestia asta, experienta mea nu stiu sa-ti spun care e pentru ca nu-mi amintesc, stiu ca ii cumparam diferitele tipuri de "pastine" adica stelline, paste foarte mici, dar din ce faina erau nu stiu. Am googalit acum un pic si singurul lucru pe care l-am gasit pe o pagina e ca pasta din grano tenero ar fi digerata mai usor.

Oricum, o incercare ar fi sa cauti acelasi produs facut de mai multe firme, daca toate il fac cu acelasi ingredient, poate fi adevarat, daca il face doar Plasmon si restul nu, n-ar fi de crezut :unsure:

Adriana merci de raspuns :love7:

Mi-a aratat ca si Barilla face special pentru copii mini-farfale, mini-cocchilii, mini-penne si tot felul de tortellini (alte ambalaje, albastru mai deschis si scria Barilla piccolini). Eu nu le-am vazut in magazin (la noi nici nu e asa mare varietate), dar le aveau ei acolo la stand (la baby-expo). Eu ii cumparasem tot paste mici stelline si risoni normale de adult, i-am dat doar de vreo 3-4 ori stellinele de la Barilla, dar nu aveam habar de chestia cu grano tenero pentru bebici. Acum sunt in incurcatura, ca la noi Plasmon nici nu este in magazin, doar se comanda de pe site, si preturile la Plasmon sunt alea care sunt ..., e drept bebelina mananca doar act o furnica, deci nua r fi probl de bani pentru niste paste. In schimb i-am luat biscuitii de la ei si sunt 15 €/1 cutie de 500 g. :) Dar ii mananca foarte bine, astia ii plac cel mai mult. :) I-am luat si uleiul biologic de la ei, era oferta la 12 € / 2sticle x 500g si niste cereale de biberon (miros dumnezeieste), precum si lapte gata preparat. Dar toate sunt ca naiba de scumpe: 1 kg (2 sticle x 500 ml) de lapte preparat 23 lei, asta vine 6 eur/kg. In fine toata chestia ar fi daca intr-adevar sunt bune pentru bebici, si superioare altora pe masura pretului.

Ce-i aia Plasmon?

Mutti, e o firma Italieneasca de papici pt bebei cu produse foarte atent selectionate, mercedesul papicilor de bebi ...

• Author

Ce-i aia Plasmon?

Mutti, e o firma Italieneasca de papici pt bebei cu produse foarte atent selectionate, mercedesul papicilor de bebi ...

Italienii n-au decat Fiat-uri , mertzanele sunt nemtzesti :D

( No offence , Adriana )

Mi-a aratat ca si Barilla face special pentru copii mini-farfale, mini-cocchilii, mini-penne si tot felul de tortellini (alte ambalaje, albastru mai deschis si scria Barilla piccolini).

Piccolini nu-s altceva decit pastele normale in format mai mic, deocamdata eu as sta departe de ele.

Pentru Bea daca vrei si vrei ia formele clasice de copii mici: stelline, mi se pare ca mai e una la care ii zice tempestine.

Mi-a aratat ca si Barilla face special pentru copii mini-farfale, mini-cocchilii, mini-penne si tot felul de tortellini (alte ambalaje, albastru mai deschis si scria Barilla piccolini).

Piccolini nu-s altceva decit pastele normale in format mai mic, deocamdata eu as sta departe de ele.

Pentru Bea daca vrei si vrei ia formele clasice de copii mici: stelline, mi se pare ca mai e una la care ii zice tempestine.

Si risoni. Sînt micutei ca stellinele.

• Author

Italienii n-au decat Fiat-uri , mertzanele sunt nemtzesti :(

( No offence , Adriana )

Ferrari, Lamborghini... nu-ti spun nimic?

(No offence :( )

Alea nu-s pt omu' de rand :(

Italienii n-au decat Fiat-uri , mertzanele sunt nemtzesti :D ( No offence , Adriana )

Ferrari, Lamborghini... nu-ti spun nimic? (No offence :D )

Alea nu-s pt omu' de rand :D

mi-a ramas in cap de cand am intrebat ce e Avent si mi-a spus Vaxile ca e BMW-ul biberoanelor LOL!

Si risoni. Sînt micutei ca stellinele.

deci pasta de adulti din grano duro? Ea, madam Plasmon de la stand, zicea ca divizia aia a Barillei e din faina de grau tenero. Acu nu am studiat ambalajul ca eram pe mare viteza si mi-am amintit de cand mi.a spus Adriana ca Plasmon e maiscump din cauza de multa publicitate.

iti spun eu din amintiri. :rolleyes:

e incredibil ce uitam. de la un copil la altul (cel putin in cazul meu). mi-e groaza cu urmatorul, o sa citesc topicele astea de la cap la coada :)

Ada a refuzat laptele de vaca, nici acum nu bea decat fortata (si ala cu cacao simplu in nici un caz). asa ca i-am dat formula pana nu a mai vrut lapte deloc.

Sara, desi face 4 ani bea o canuta mica de lapte inainte de culcare :)...adora laptele si branza. i-a placut intotdeauna ei.

asa ca depinde de copil, s-ar putea nici sa nu-l accepte Bea. eu cred ca e indicat dupa 1 an, nu?...incearcam vezi daca-l bea macar :)

nu mi-ati raspuns: continuati cu LP? Nu trece nimeni pe lapte de vaca?

Eu as trece bucuroasa pe lapte de vaca, pe Cati am trecut-o de la un an si o luna (am vrut sa termin si laptele praf din cutii intai). Cu Cris nu pot ca este inca alergic la lapte...

eu am mai incerccat-o pe la 9 sau 10 luni intr.o saptamana cand terminasem laptele praf si nu am avut posibiltiatea sa ajung sa cumpar praf. I-a placut mai bine ca ala praf (e o branzoasa: ii place branza de vaci, mozzarella, scamorza, temlemea, cascaval orice e branza molicica). Singura chestie la care ma gandeam e ca astia zic ca ala praf are necesarul zilnic de fier si calciu, in timp ce ala de la magazin de vaca e apa chioara. O sa intreb doctorita. Am mai cumaprat 3 cutii de lapte praf, dupa ce le termin pe astea iau o decizie, dar zic sa ma informez bine pana atunci.

voua nu vi se pare ca miroase groaznic? si cacutul ei miroase tot ca laptele ala ...

pai cred si eu ca miroase urat. nu vrei sa-l mirosi pe ala special al lui Chris.

eu in legatura cu vitaminele si mineralele&co am zis asa: atata timp cat fata mananca bine, diversificat, cu legume, fructe, branzeturi, carne si alte lactate, nu ii mai trebuie vitaminele alea sintetice din lp.

asta ma gandeam si eu, daca vitaminele alea sintetice is bune pana la urma sau nu ...

eu ma stresez foarte tare cu chimicalele din fructe/legume/carne ... (vad ca si tu pe la alte topice ...)

eu cred ca tie iti place sa ai mereu cate un stres :o

hai sa te intreb ceva ca ne stim deja de fo doi ani cred: ai cautat un furnizor de legume-fructe-lactate-carne de la tara, crescute si ingrijite cat mai natural? de pe vremea cand inca aveam burtici iti exprimai grijile astea cu mancarea

Pai nu e asa la indemana, dar m-am interesat pe aici prin zona la un producator si spunea ca el nu a dat copilului de cat de la 2 ani, ca nimeni nu cere pt copii asa de mici. Ma ganeam ca poate o fi periculos datorita bacteriilor etc? :o anyway tb sa intreb si dr.

Pai nu e asa la indemana, dar m-am interesat pe aici prin zona la un producator si spunea ca el nu a dat copilului de cat de la 2 ani, ca nimeni nu cere pt copii asa de mici. Ma ganeam ca poate o fi periculos datorita bacteriilor etc? :o anyway tb sa intreb si dr.

Pana la 1 an, intr-adevar, nu e indicat sa dai lapte de vaca la cei mici. Da' ce bine am crescut noi cu cana / sticla de lapte de vaca la indemana....

Nepot-miu rade lapte de vaca de pe la 1 an, fara cea mai mica problema. Mama ia lapte crud din piata, de la femei, sau de la dozator, cand vine in Bucuresti. Il fierbe, abia apoi ii da copilului sa bea. Crud nu-i da. Bacteriile cam pier, la fiert.

p.s.: daca ai un kaufland aproape, ai si dozator de lapte.... :o

am Auchean (si au si acolo dozator, dar nu am luat niciodata) ca stau pe langa barajul Dunarii/piata Minis, dar dupa cate stiu nu doar bacteriile pier la fiert, ci si mineralele si vitaminele ... :o de aia se recomanda ala pasteurizat/UHT. Tb sa mai cercetam ...

am Auchean (si au si acolo dozator, dar nu am luat niciodata) ca stau pe langa barajul Dunarii/piata Minis, dar dupa cate stiu nu doar bacteriile pier la fiert, ci si mineralele si vitaminele ... :o de aia se recomanda ala pasteurizat/UHT. Tb sa mai cercetam ...

Pai UHT inseamna ca laptele se incalzeste pana la 80-95 de grade...

Daca ai oala de lapte, (de aia cu pereti dubli) nu ajunge chiar pana la 100 de grade lapticul.

Oricum, cel putin din punctul meu de vedere, laptele de vaca adevarata e incomparabil mai bun fata de ala la cutie.

dupa cate stiu nu doar bacteriile pier la fiert, ci si mineralele si vitaminele ... :o de aia se recomanda ala pasteurizat/UHT. Tb sa mai cercetam ...

Pai UHT inseamna ca laptele se incalzeste pana la 80-95 de grade...

Daca ai oala de lapte, (de aia cu pereti dubli) nu ajunge chiar pana la 100 de grade lapticul.

Mai fetelor, ce vorbiti voi aici?

UTH = ultra high temperature

[i]

Ultra-high temperature processing, (less often) ultra-heat treatment (both abbreviated UHT), or ultra-pasteurization is the sterilization of food by heating it for an extremely short period, around 1–2 seconds, at a temperature exceeding 135°C (275°F), which is the temperature required to kill spores in milk.[1] The most common UHT product is milk, but the process is also used for fruit juices, cream, soy milk, yogurt, wine, soups, and stews.[1] UHT milk was invented in the 1960s, and became generally available for consumption in the 1970s.[2]

High heat during the UHT process can cause Maillard browning and change the taste and smell of dairy products.[3]

UHT milk has a typical shelf life of six to nine months, until opened. It can be contrasted with HTST pasteurization (high temperature/short time), in which the milk is heated to 72°C (161.6°F) for at least 15 seconds.[/i]