Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce mai cititi si ne recomandati?

Featured Replies

Tocmai am terminat The House of Sand and Fog, povestea unei familii de imigranti iranieni, stabiliti in SUA care se zbate pentru o viata mai buna. Este si film facut dupa ea si este excelent. Mi-a placut mai mult filmul decat cartea, caci stilul autorului este cam ciudat si cam greu de urmarit.

Deocamdata recomandari nu am, dar vroiam sa anunt pe cei din Bucuresti ca Tirgul de carte Gaudeamus, deja la a xvi- a editie se deschide miercuri 25 noiembrie.

Probabil reducerile sint mai rare ca la Kilipirim (sala Dalles) dar participa mai multe edituri!

Pai... nu facem o excursie in corpore pana acolo? Ce zici?

On topic: Tocmai recitesc "Cipi, acest pitic urias" de Fodor Sandor, una din cartile minunate ale copilariei. Imi place si acum la fel de mult ca atunci :)

Mie mi-a placut trilogia Millenium, sper sa iti placa si tie, Adriana.

Eu acum citesc Quitter le monde.

83_e095265639625e8c9eb77f8f0054d1aa_thumb.jpg

Excelenta, imi place mult cum scrie Douglas Kennedy.

Mie mi-a placut trilogia Millenium, sper sa iti placa si tie, Adriana..

La cit e de groasa cartea si la cit timp am pentru citit cre' ca o sa treaca muuuuuult timp pina o sa-ti pot zice daca-mi place sau nu :P

Tocmai am terminat The House of Sand and Fog, povestea unei familii de imigranti iranieni, stabiliti in SUA care se zbate pentru o viata mai buna. Este si film facut dupa ea si este excelent. Mi-a placut mai mult filmul decat cartea, caci stilul autorului este cam ciudat si cam greu de urmarit.

am vazut filmul si intr-adevar e bun. de carte n-am dat inca :roll:

eu citesc before the rain - karen hayes, e buna si ma tine conectata. indiferent cat de obosita sant(si sant zilele astea) tot citesc 2-3 pagini inainte de culcare

Eu azi am de asteptat in fata scolii asa ca e zi de citit, desi viata de taxi are zile de citit in masina in fiecare zi :( asa ca incep Stieg Larsson, Uomini che odiano le donne.

Am vazut de curand filmul, ecranizare suedeza 2009 - Män som hatar kvinnor (in engleza tradus The girl with the dragon tatoo). Supeeeerrrrrrrr! :(

Am inceput cartea in masina in timp ce asteptam sa iasa copiii de la scoala si nu m-a dat pe spate, dar am continuat mai ales pentru citi bani am dat pe ea :D azi la coafor, sub casca, am stat dublul timpului pentru ca nu se mai oprea timerul, ele lucrau linistite, am ajuns la momentul in care ziaristul concediat se duce acasa la mosuletul bogat si incepe sa-i povesteasca, deci am uitat si de casca si nici n-am adormit, cum mi se intimpla de obicei (e drept ca am picat de somn de dimineata la 4 ore de curs de siguranta si sanatate la locul de munca :roll: ) , in concluzie acum m-a cucerit. revin :P
Am inceput cartea in masina in timp ce asteptam sa iasa copiii de la scoala si nu m-a dat pe spate, dar am continuat mai ales pentru citi bani am dat pe ea :P azi la coafor, sub casca, am stat dublul timpului pentru ca nu se mai oprea timerul, ele lucrau linistite, am ajuns la momentul in care ziaristul concediat se duce acasa la mosuletul bogat si incepe sa-i povesteasca, deci am uitat si de casca si nici n-am adormit, cum mi se intimpla de obicei (e drept ca am picat de somn de dimineata la 4 ore de curs de siguranta si sanatate la locul de munca :roll: ) , in concluzie acum m-a cucerit. revin :D

Am vazut si eu filmul, e fain.

Maine sau poimaine o sa-mi iau si eu ceva nou, nu stiu ce, o sa ma orientez la fata locului :D .

Maine sau poimaine o sa-mi iau si eu ceva nou, nu stiu ce, o sa ma orientez la fata locului :salut: .

unde? la cinema?

Cum se numeste pe italiana?

Despre ce carte / film vorbiti aici? Pe prima pagina era ceva legat de-o fata tatuata (ori am citit eu din 2 in 7?), despre asta ziceti voi? :? Da-ti denumirea completa (in orice limba o fi, pricepem noi pana la urma), dar si autorul :scratch: ca sa ne vina mai usor la cautat! :mrgreen:

Eu nu prea am citit in ultima vreme :scratch: , ca n-am carat prea multe carti pana in ghermanica, dar aveam printata cartea lui Ioan Dan - Cavalerii. Mi-a placut mult! O am si acasa, impreuna cu celelalte carti de-ale lui Ioan Dan, dar cine a binevoit sa o citeasca??? Tata, var-miu, numa' eu nu! Da' recuperez in decembrie! Ornez casa cu cartea-n mana! :laughing7:

Maine sau poimaine o sa-mi iau si eu ceva nou, nu stiu ce, o sa ma orientez la fata locului :D .

unde? la cinema?

Cum se numeste pe italiana?

Tot asa se numeste ca si cartea.

Am avut un dvd de la cumnata-mea, ea il avea de la prietenul ei, descarcat de pe net.

Azi mi-am luat cartea asta, sper sa-mi placa :D .

Pai... nu facem o excursie in corpore pana acolo? Ce zici?

On topic: Tocmai recitesc "Cipi, acest pitic urias" de Fodor Sandor, una din cartile minunate ale copilariei. Imi place si acum la fel de mult ca atunci :happy2:

bunny, eu ma duc maine.

teoretic, as vrea sa ma duc pe la pranz, dar fiindca maine sunt libera, pot sa-mi fac ce program vreau eu, deci pot oricand.

as prefera maine. dar e ok si alta zi, sambata, duminica.

Eu citesc doua carti "What to expect -The first year" (ce sa astepti - primul an; un fel de biblie despre ingrijirea copilului din prima zi de viata timp de un an; cum sa il hranesti, adormi etc) si Dilema Omnivorului (The Omnivore's Dilemma) de Michael Pollan, o carte despre cum si ce mancam pe care o recomand tuturor.
Am avut un dvd de la cumnata-mea, ea il avea de la prietenul ei, descarcat de pe net.

Pai cere-i linkul sa mi-l descarc si eu, azi am dat cam tot atitia bani ca pe Bimby pe computerul lui Marco, cu monitorul si boxele pe care le are ma uit la filme ca la cinema.

Pai cere-i linkul sa mi-l descarc si eu, azi am dat cam tot atitia bani ca pe Bimby pe computerul lui Marco, cu monitorul si boxele pe care le are ma uit la filme ca la cinema.

Ok, o sa i-l cer.

Adriana la tine am impresia ca noiembrie e luna cadourilor ;) !

Cred ca Marco e tare bucuros!

Acu' ma duc sa citesc :P , sa vad cum e cartea asta. Abia astept.

Era sa uit...Distractie placuta sambata !

Da, s-a intimplat ca erau toate cadouri de Craciun, si Stefano l-a primit deja pe al sau ca ne trebuie pe drumurile pe care le vom face :mrgreen: dar tot noiembrie e si luna taxelor, aseara am aflat si cit ;)

Mersi frumos de tot :)

Adriana eu am un link , calitatea filmului este destul de buna insa filmul este in suedeza iar subtitrarea in enlgeza. Nu stiu daca am voie/ e bine sa pun linkul aici dar il pot trimite pe PM oricui este interesat.

Eu am inceput acum a doua carte din trilogie : the girl who played with fire, si spre deosebire de prima carte, asta da startul actiunii chiar de la prima pagina .

am scris un mesaj si mai devreme, dar am reusit sa-l sterg. si n-am fost in stare sa-l reiau.

voiam doar sa va zic de gaudeamus, cu bune si cu rele, din punctul de vedere subiectiv al subsemnatei:

la bune ar fi:

1. biletul de intrare a fost mai ieftin ca in alti ani si puteai sa-ti faci si abonament.

2/ multe edituri, ca de obicei.

3. multe carti, ca de obicei.

4. multe edituri practicau reduceri misto

humanitasul avea carti la 10 lei.

ed. trei tot ce aparuse cu mai mult de 1 an in urma era la 10lei. sau poate se laudau. oricum eu am luat "trilogie murdara la havana" cu 10 lei si ultimul volum din seria millenium cu 47, in loc de 60 cat era in librarie.

corint iar avea reduceri masive.

curtea veche avea cartile lu' jamie la 50 lei bucata.

5. noua laureata cu nobel avea 3 carti, 2 la polirom si 1 la humanitas.

proaste (adica ce ma enervat pe mine):

1. poliromul nu a adus toate noutatile la targ, cum facea de obicei. voiam sa-mi iau noua carte a philipei gregory si n-am luat-o, desi nu era chiar noua, a iesit de vreo 2-3 luni.

2. rao, care in general are cele mai scumpe carti (vorbim acum de beletristica, nu de carti de specialitate si/sau albume de arta), avea cele mai cacacioase reduceri. si tot nu mi-am luat "catredrala marii"

3. editurile mele preferate, humanitasul si poliromul n-au scos nimic sau aproape nimic in ultima vreme care s ama faca sa trepidez si sa bat din picior de nerabdare.

4. nu stiu cum, dar oferta mi s-a parut mai saracacioasa anul asta decat in alti ani. cumva asa, per ansamblu. desi as mai fi luat niste carti dc as mai fi avut bani.

5. nu mai era chiscul cu kurtosi. :read2: in fiecare an imi luam kutosi firbinte.

Adytzo, mi-a soptit mie o pasarea ca Humanitasu' vine-n forta cu noutati amush! :scratch:

Oricum , personal nu apuc sa citesc tot ce-as vrea de "la o noutate la alta"...

Ce mi-a palcut anu' asta si-as recomanda, hmm:

-Omar Pamuk: Ma numesc Rosu. Tre' sa ai mintea limpede cand il citesti, dar l-am gasit genial. Mi-am cumparat si Zapada da inca n-am apucat s-o citesc :)

-Haruki Murakami :Cronica pasarii arc (Polirom, doar is iesenca :)), la fel de frumoasa ca Padurea Norvegiana.

-Hhaled Hoseseini: Splendida cetate a celor o mie de sori, mi-a placut la nebunie, si a fost genul de carte la care m-am gandit pe strada la ea :P

-Jose Saramago:Memorialul Minastirii,frumoasa, da parca mai tare mi-a palcut Eseu despre Orbire.

-din colectia carti adevarate,Asne Seierstad:Anticarul din Kabul, imi venea sa intru in carte si sa bat pe cate un personaj :P

-Oana Pelea: Jurnal, mi-a placut transparenta si sensibilitatea ei.

-Alexandru Oprescu: Varul Alexandru si alte povestiri,m-a frapat umorul si nota optimista in care povesteste ororile comuniste.

-Gabriel Liiceanu: Scrisori catre fiul meu, la fel de frumoasa ca si Usa Interzisa.

-Neagu Djuvara:Amintiri din pribegie, un sac fara fund de intamplari si povesti cum numai un boier poa' sa traiasca.

Acu am citit primele 10 pagini din Gheorghe Florescu, Confesiunile unui cafegiu.

• Author
Adytzo, mi-a soptit mie o pasarea ca Humanitasu' vine-n forta cu noutati amush! ;)

-Hhaled Hoseseini: Splendida cetate a celor o mie de sori, mi-a placut la nebunie, si a fost genul de carte la care m-am gandit pe strada la ea :P

Khaled Hosseini imi place si mie mult de tot. Ai citit "The Kite Runner"? Si asta e excelenta.