Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce mai cititi si ne recomandati?

Featured Replies

Eu asa si n-am gasit 'Scrisoare de dragoste' de Drumes,dar nu ma las.Multumesc de recomandare ,Milena :)

Eu citesc in metro-tramvai-autobuz :) Car cu mine cartea si mi se pare drumul serviciu si inapoi mult mai scurt (nu as avea rabdare sa conduc si sa stau in trafic)

Acum am gasit o carte a lui Radu Tudoran pe care nu am apucat sa o citesc "Un port la rasarit"-carte care a fost interzisa o buna bucata de vreme in comunism. Regasesc cu placere scrisul lui, aluneca bine pe suflet :)

Am recitit doua carti de Cezar Petrescu, asta ca le-am cumparat noi noute in Bucuresti - am cautat cartile lui Henriette Yvonne Stahl dar tzeapa..trist e ca doar intr-o librarie din Sinaia a stiut doamna ce vindea de cine vorbesc...in Bucuresti se uitau ciudat la mine ca le spuneam ca e scriitoare romanca (bine, nascuta in Franta, dar ..).Ca sa nu mai zic ca la "scriitori romani" erau carti in limba engleza =)) Trist.

Dar vina mea, ca nu mi-am facut "lectiile" de acasa sa aflu unde e o librarie serioasa.

Mi-au placut mult cartile din trilogia fetei cu dragonul (nu va mai insir numele, stiti de cine vorbesc) si am vazut si filmele (Suedeze). The traveler's wife mi-a placut, "Eat, love, pray" si continuarea "Commited: a love story". Imi place cum scrie!

Gabriel Garcia Marquez , am citit "One Hundred Years of Solitude"- buna!

Va recomand sa cititi "Cutting for Stone" Abraham Verghese.

A citit cineva The Island de Victoria Hislop?

eu, eu, si mi-a placut mult de tot, personajele, descrierile, totul mi-a parut foarte real.

si eu am citit'o , mi's placut condeiul=)) am adorat fiecare pagina.

zilele trecute am inceput sa recitesc Magicianul lui John Fowles

Eu asa si n-am gasit 'Scrisoare de dragoste' de Drumes,dar nu ma las.Multumesc de recomandare ,Milena =))

tot de Drumes... "Elevul Dima dintr'a saptea" e de neratat, pt sufletelul meu a fost balsam curat cartea asta.

Am citit si al doilea volum din 50 shades...parca mi-a placut mai mult; cred ca mi-ar fi placut si mai mult daca nu s-ar fi facut atat valva in jurul acestei carti, asa am avut asteptari prea mari; e ca un basm pentru adulti ( el e bogat, frumos si nefericit,dar extrem de potent si bine dotat, ea e saraca, frumoasa si cinstita, fac sex de cel putin 3 ori/zi si de fiecare data sunt pe culmile extazului, cred ca ati prins ideea).

Mi-am luat "Formula lui Dumnezeu", sunt asigurata pentru weekend.

Eh, dupa ce ai citit-o o sa putem sa ne lansam în divagatii filosofice. =))

• 2 weeks later...
Adevaruri ascunse de Constantin Olaroiu. O carte despre istoria romanilor, asa cum nu o gasim in cartea de istorie.
  • 2 weeks later...

zilele trecute am inceput sa recitesc Magicianul lui John Fowles

Nic pe elevul Dima nu-l gasesc,dar il am in vedere,thanks!

Eu de Fowles am citit 'Colectionarul' si mi-a placut,mai ales ca are un stil mai aparte.

Am terminat 'Perfect harmony' de Babara Wood,care pe cat de incurcata,pe-atat de captivanta.Acum am inceput Rodica Ojog Brasoveanu,dar inca nu m-am clarificat daca-mi place sau nu :)

• 3 months later...
  • Author

Mie imi place sa citesc pe Kindle. Si-un alt avantaj e ca, fiind mic si compact, il pot purta mereu in geanta,asa ca am biblioteca la purtator :floare:

Cartile lui Drumes mi-au placut foarte mult, le am acasa pe hartie. Inca nu le-am gasit electronice, da' le mai caut.

Acuma am gasit Maurice Druon electronic si l-am pus pe kindle. Urmeaza la rand, dupa Conjuratii lui Dumas.

Am citit nu de mult Trilogia Millenium (fata cu dragonul) a fost absolut superba.

• 2 weeks later...

Si eu la fel, il am mereu in geanta si unde am timp de stata il scot si citesc.

Cartile pe hirtie le citesc acasa dar am timp mult mai putin.

Presupun ca ti-ai instalat Calibre, nu?

• 1 month later...
  • 1 month later...

Ce-i cu asta "50 Shades of Grey" de e asa citita, vanata, discutata? Am trilogia intreaga dar parca ma tine "o jena" sa o incep ca-i cica "erotica" si eu "bleah" la erotice.

Chiar ii erotica sau sa imi fac curaj? Are si documentar...sa ma uit la ala mai intai sau sa m-arunc in ea?

Mai am vreo 3 de-ale lu' Jen Lancaster care ma tin pe chez long si ma fac sa rad :)II "cu capu'" fata asta :snorting: Lit. de vara, de soare, de far' de griji

http://www.jennsylvania.com/

Mi-am luat si eu 50 shades of grey, prea e laudata, am gasit-o la reducere si am profitat de ocazie...am citit-o intr-o dup-amiaza, nici nu mi-a palcut nici nu mi-a displacut...parca ma asteptam la ceva mai mult, mai intens, mai cu substanta. Poate si traducerea este de vina, aceleasi expresii repetate la nesfarsit. E mai sus de sandra brawn, dar nu foarte mult.

o carte cu adevarat buna si care o recomand este "Ispasire" de Ian McEwan. excelenta.

Am început si eu prima parte, am citit vreo suta de pagini, si cu asta cam s-a încheiat. Mie nu îmi place deloc cum e scrisa cartea. La fel, credeam ca o fi vorba de traducere, asa ca am rasfoit-o si în engleza pe iPad... acelasi rahat. E scrisa la un nivel literal scazut. Modul de exprimare si expresiile repetate, îti dau impresia ca e scrisa de o pubertara... :notworthy:

• 1 month later...
Ieri am terminat de citit Radacina de bucsau de Ovidiu Nimigean. E o carte excelenta! A stat in biblioteca vreo doi ani pana sa ma hotaresc sa o citesc. M-a descurajat titlul, habar nu aveam ce e ala bucsau :occasion15:
  • 1 month later...
Am terminat de citit "And the mountains echoed" scrisa de Khaled Hosseini. Nu atat de buna ca "The kite runner" si " A thousand splendid suns" dar merita citita.

Toate comentariile pe care le-am citit sunt identice cu al tau.

Al meu Adi?

Daca da, taman ii spuneam Mayei, ca mi-a placut cartea, dar am gasit-o un pic prea fragmentata, prea intrerupta si multe povesti impinse de la spate sa acopere multi ani.

The Kite runner a fost o revelatie...A thousand splendid suns, a atins un subiect drag mie, pozitia femeii in societate...dar si a treia carte a scriitorului de origine afgana (dar si foarte american) e scrisa bine. Drept ii ca odata ajuns pe piscul al mare, orice urcare pe un alt varf mai mic, nu e la fel de spectaculoasa :fuckme:

"A Free Life" scrisa de Ha Jin, e un roman care te tine fascinat despre emigare. Mi-a placut foarte mult.

La fel, m-a captivat si "The Solitude of Prime Numbers" a lui Paolo Giordano. Am vazut filmul acum cativa ani, abia acum am citit cartea, in engleza si o sa-mi gasesac timp sa revizionez filmul. Mai mult spre psihologie,sociologie, scuze nu pot scrie recenzii.

Acestea le am in format E-pub , in limba engleza, pentru doritori.

Three cups of tea - Greg Mortenson and David Oliver Reli

One Man’s Mission to Promote Peace . . . One School at a Time

Un pic inceata la inceput, era gata s-o las balta, noroc ca am insistat sa mai citesc cateva pagini si m-a prins. Mortenson, pasionat de alpinism si esuat in tentativa de-a urca pe K2, pierde poteca de intoarcere si ajunge, intr-o stare fizica deplorabila, intr-un sat din Pakistan. Pe scurt, oamenii il pun pe picioare din toata saracia lor, el vede in ce conditii invata copiii si le promite ca le va construi o scoala. De-acolo incepe povestea.

Am terminat de citit "And the mountains echoed" scrisa de Khaled Hosseini. Nu atat de buna ca "The kite runner" si " A thousand splendid suns" dar merita citita.

Toate comentariile pe care le-am citit sunt identice cu al tau.

N-am stiu ca a mai scos un roman Hosseini. Si mie tot asa, Splendida cetate a celor o mie de sori mi-a placut cel mai mult :sad4:

Daca sunteti interesate de lumea asta,o carte frumoasa, daca se poate spune asa, tot despre Afgadistan e " Anticarul din Kabul", scris de o jurnalista, Asne Seierstad,care a fost gazdita de familia anticarului.

[color=#4D4D4D][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]

[/font][/color]

Al meu Adi?

Da, dar daca tu zici ca merita o caut.

Mie mi-a placut cel mai mult prima, dar si a doua desi diferita ca subiect.

Eu am început-o as'noapte, si-mi place, chiar daca e fragmentata, ca s-o citez pe Uma. Daca o vrei, în engleza o am eu.

Three cups of tea - Greg Mortenson and David Oliver Reli

One Man’s Mission to Promote Peace . . . One School at a Time

Un pic inceata la inceput, era gata s-o las balta, noroc ca am insistat sa mai citesc cateva pagini si m-a prins. Mortenson, pasionat de alpinism si esuat in tentativa de-a urca pe K2, pierde poteca de intoarcere si ajunge, intr-o stare fizica deplorabila, intr-un sat din Pakistan. Pe scurt, oamenii il pun pe picioare din toata saracia lor, el vede in ce conditii invata copiii si le promite ca le va construi o scoala. De-acolo incepe povestea.

O ai cumva in format electronic? Parca mi-ar interesa. Multumesc

"A Free Life" scrisa de Ha Jin, e un roman care te tine fascinat despre emigare. Mi-a placut foarte mult.

La fel, m-a captivat si "The Solitude of Prime Numbers" a lui Paolo Giordano. Am vazut filmul acum cativa ani, abia acum am citit cartea, in engleza si o sa-mi gasesac timp sa revizionez filmul. Mai mult spre psihologie,sociologie, scuze nu pot scrie recenzii.

Acestea le am in format E-pub , in limba engleza, pentru doritori.

eu sunt interesata. De amandoua.