Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce mai cititi si ne recomandati?

Featured Replies

Adriana ai citit cartile Silviei Avallone?

Acciaio si Marina Bellezza mie imi place foarte mult cum scrie.Marina Bellezza e ambientata pe langa Biella, sanctuariul Oropa pe acolo.

Pun si link pentru cartiile ei traduse in alte limbi:

aici.

Acciaio o gasiti in engleza tradusa Swimming to Elba.Au facut si film, inca nu l-am vazut.

nu, n-o cunosc

o caut

Eu il ador si pe Niccolo Ammaniti, cu

Io non ho paura-tradusa I'm not scared.Cautati si filmul.

Come Dio comanda-As God Commands sau o mai gasiti si The Crossroads.

Io e te-You and me-Cautati si filmul.

Ti prendo e ti porto via-I'll steal you away

Che la festa cominci-Let the games begin-scrisa intr-un ritm demential :floare: , eu am citit-o cu zambetul pe buze si continuam sa-mi repet: Asta nu-i normal.Mai ales ca am citit-o dupa "I'l steal you away" scrisa intr-un ritm linistit, calm.

Io non ho paura am vazut filmul, Ti prendo e ti porto via si Io e te le am pe kindle dar inca nu le-am citit.

Am terminat The Physician. Mi-a placut. Acum am început The Cleaner, Paul Cleave. Un thriller care e scris în first-person perspective. Înca nu stiu ce sa spun. Pe lînga crime, dialogul dintre caractere e destul de amuzant :)

Cine vrea Winter's Tale, Mark Helprin... sa spuna. O am în engleza si italiana ( Storia d'inverno ), ambele format epub. Cu Calibre însa, stiti voi, le puteti transforma în .mobi, .pdf...

Am terminat The Physician. Mi-a placut. Acum am început The Cleaner, Paul Cleave. Un thriller care e scris în first-person perspective. Înca nu stiu ce sa spun. Pe lînga crime, dialogul dintre caractere e destul de amuzant :)

Cine vrea Winter's Tale, Mark Helprin... sa spuna. O am în engleza si italiana ( Storia d'inverno ), ambele format epub. Cu Calibre însa, stiti voi, le puteti transforma în .mobi, .pdf...

Eu daca se poate, in engleza, sarut-mana

Maya, pot să abuzez, să fiu ţigan? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif Sunt proaspătă în "eReading" şi încerc să adun de pe unde pot. Dacă ai de dat, orice, în română, germană, engleză io-s fericită.

Maya, pot să abuzez, să fiu ţigan? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif Sunt proaspătă în "eReading" şi încerc să adun de pe unde pot. Dacă ai de dat, orice, în română, germană, engleză io-s fericită.

Poti abuza cît doresti :)

De pe ce tableta citesti? Majoritatea le am în format epub, dar am si unele in pdf. Daca vrei mobi, trebuie sa ti le transformi cu Calibre.

Kitty, ti-am trimis :)

De pe ce tableta citesti? Majoritatea le am în format epub, dar am si unele in pdf. Daca vrei mobi, trebuie sa ti le transformi cu Calibre.

folosesc moon+ reader pe android, asa ca epub e perfect. sar'na https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

folosesc moon+ reader pe android, asa ca epub e perfect. sar'na https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

Am urcat pe un hoster un fisier cu cîteva carti (17, parca). Trimit link pe MP. Mie mi-ar placea mai mult daca mi-ai spune exact ce cauti, ca e mai usor la urcatul lor pe hoster si nici nu-ti trimit carti care nu te intereseaza.

Multumesc Maya, am primit pachetul. Acu' stau in dubii de care sa ma apuc.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/toothy9.gif Termin intai ce citesc acum (Zola, Bucuria de a trai) si apoi vad eu ce inspiratie imi vine.

Sa stii ca nu stiu ce caut, sau mai bine zis nu caut ceva anume. Pentru mine cartile deja au o garantie daca vin de la tine. Sunt perioade in care as citi chiar orice, doar sa pot sa ies putin din agitatie cand devine prea mare.

vreau si eu mp :-*

daca tot sunt eu pe aici iti trimit eu :) sa fac si eu un bine mai departe.

vrei tot ce mi-a trimis Maya sau doar "Winter's Tale"?

Adriana, in fisierul trimis lui Boni, nu stiu daca am pus Storia d'inverno, dar ti-am trimis-o pe FB. În româna eu nu am carti (numai de hîrtie), doar germana si engleza.

Boni, nu te poti baza pe ce trimit eu ca ar fi bun, ca nu toate-s citite. Agat si eu din mers tot ce prind, si daca îmi place citesc, daca nu... las acolo ca poate vor altii :-*

Later Edit:

Adriana, ti-am facut si tie un pachet cu carti în italiana, dar sa nu ma injuri daca-s anapoda, ca am luat ce am gasit la plezneala :) Le-am uploadat pe acelasi hoster si îti trimit imediat link pe MP.

Deci cine mai vrea 11 carti în italiana, sa strige.

Am terminat The Cleaner, Paul Cleave - O carte nebuna, usor perversa - scrisa din perspectiva killer-ului. Putin neobisnuit, dar nimic nou. Dialoguri si telefonate delicios de amuzante între Joe si mama-sa. De fapt eu nici nu am vazut-o ca un thriller ci mai mult ca o comedie macabra :occasion15: Merita citita, daca va place genul. Probabil ca voi citi si continuarea - Joe Victim se numeste cartea.

Am Tag und in der Nacht/Pictures at an Exhibition, Camilla Macpherson - O carte scrisa bine, placuta la citit într-o faza usor nostalgica, asta în cazul în care va intereseaza lumea emotionala a doua femei - Claire, care e demoralizata sufleteste din cauza unei pierderi si Daisy care povesteste prin scrisori (descoperite de Claire), despre viata sa în anii '40 (...) povesti de viata, dragoste, suferinta, paralele între aceste doamne, arta si ceva istorie. Cei interesati de pictura vor întîlni si cîteva opere de arta.

Am terminat si ultima carte - Clockwork Princess, Cassandra Clare - din trilogia dispozitivelor infernale, dar de astea nu va scriu, ca nu prea sînteti fantasy fans. Mie însa îmi plac fanteziile astea :P

Pîna iese si ultima (a-6-a) carte din seria cealalta a Cassandrei Clare - Instrumentele mortale, pe care bineînteles ca am citit-o pîna la actual, voi citi mini cartile - The Bane Chronicles, zece la numar, dar cum spuneam, scurte de 60-70 pagini una. Asta ca sa termin tot ce-a scris fomeia asta :pupic: Mai are trei romane programate, dar dureaza pîna ies pe piata 2015, 16, 17.. :71:

Dupa cum vedeti, nu am neaparat un gen la citit. Citesc tot. De multe ori chiar ma enervez ca citesc si cartile care nu prea ma încînta, ca îmi place totusi sa le termin...

• 4 weeks later...

Winter's Tale, by Mark Helprin - Povestea este exact pe gustul meu. Fantezie, magie, chiar îmi place genul asta mistic unde nu totul este explicabil sau poate fi conceput rational. Stilul de scris al autorului nu corespunde în totalitate gustului meu, însa e ok. Helprin detaliaza la extrema. Unele pasaje sînt scrise deosebit de amanuntit, prea întinse - uneori într-o ordine usor confuza care se clarifica pe parcurs. Per total, esenta povestii (cu mai multe povestiri care în final se întîlnesc) este complexa, minunata, expresiva, emotionala. Nu e o carte care se citeste pe nerasuflate si în mod sigur nu e acel gen de carte care o iei în mîna si n-o mai poti lasa jos ca-ti taie rasuflarea - momentele astea fiind prea putine (imo) la o carte de 863 de pagini (lb. ger.).

Parerile sînt atît de împartite cînd e vorba despre aceasta carte! Ori îti place, ori nu... între nu exista. Eu cred ca trebuie citita cu inima. E o poveste, e fantezie, magie si cai saritori prin cer...doar nu va asteptati ca fiecare aspect sa aibe o logica sau mai rau, sa fie realistic, credibil! Cei care asteapta asta, au gresit categoria :floare:

Mai, voi cititi numai carti serioase, eu doar cu capul în nori :drool:

Am început acu doua zile The Hobbit :appl:

De ceva vreme, mai dedemult am început si Joe Victim, continuarea de la The Cleaner de Paul Cleave. Pentru amatori de crimi nebune, putin perverse si amuzante - perfect. Dexter, poate tie ti-ar place. Apropos Dexter. Pe unde o fi??

Eu trec de la sacru la profan, Maya fara prea multe probleme. :appl:

De exemplu cartiile "fantazioase" citite de tine mi-ar place sa le citesc.Dar de cumparat nu m-am indurat sa le cumpar.

Ce citesc e imprumutat sau cumarate de la carti vechi.Umblu prin tot orasul prin piete dupa carti vechi(folosite si la un pret convenabil).

"Electronice" inca nu citesc. :drool:

Am citit cat am fost plecata ultima carte din seria Bridget Jones : Mad about the boy. Trebuie sa va spun ca eu sint fun Bridget , am citit cartile pe nerasuflate cand au aparut, am ras de una singura ca nebuna prin metrou sau autobuz si vad filmele in fiecare an in preajma sarbatorilor cu aceeasi placere de fiecare data. Insa cartea asta ultima m-a cam lasat cu sentimente amestecate. Bridget este cu 15 ani mai in varsta insa a ramas aceeasi Bridget aeriana, obsedata de calorii, tigari si unitatile de alcool consumate intr-o zi si vesnic in cautarea barbatului ideal. Daca la primele carti eram si eu si ea mai tinere si rezonam cu ea, la varsta asta nu mai sintem pe aceeasi lungime de unda :occasion15: . Pana la urma cartea totusi m-a prins si au fost momente in care m-am surprins cu ochii umezi si momente in care am zambit cu gura pana la urechi. Deci daca v-au placut si voua primele 2 carti si va e dor de Bridget, va recomand cartea ca o lectura usurica de vacanta.
  • 3 weeks later...

Eu trec de la sacru la profan, Maya fara prea multe probleme. :biggrin:

Asa si eu ^_^

De exemplu cartiile "fantazioase" citite de tine mi-ar place sa le citesc.Dar de cumparat nu m-am indurat sa le cumpar.

Ce citesc e imprumutat sau cumarate de la carti vechi.Umblu prin tot orasul prin piete dupa carti vechi(folosite si la un pret convenabil).

Atunci n-ar fi rau sa treci pe format electronic, ca se gasesc pe aici destule =))

Eu cumpar carti cînd le gasesc reduse. La noi se gasesc si carti noi reduse bine de tot, din cauza de mici defecte - de exemplu o zgîrietura pe coperta sau o alta chichita minimala si se vînd la pret de nimic.

Apoi mai sînt unii care dau carti de cadou ca nu le mai vor, iar eu le iau fara jena =)) Nu pot sa pricep cum nu mai vrei o carte. Eu le pastrez ca pe niste comori =))

Aaaa, si mai e biblioteca orasului care vinde la pret de nimic carti care le au în prea multe exemplare. La 10 centi bucata. Sînt în stare foarte buna. Si ma refer la carti groase, cartonate. Fiica-mea asa si-a luat Harry Potter, Twilligt, etc... Cu un euro toata colectia :rolleyes:

Si acum sa va mai spun ce am citit.

Am terminat prima carte Divergent - Veronica Roth. E aproape identica cu filmul, nu e scrisa la un nivel literar înalt, dar e scrisa bine. E doar mai "copilaroasa" decît celelalte citite de mine în categoria asta. Am început si a doua carte din serie - Insurgent.

În paralel am citit si Alchimistul lui Coelho. O cartulie extrem de apreciata de majoritate. A fost ok, dar eu nu am apreciat-o prea mult...

Prima parte din carte a fost draguta, în a doua ma bucuram deja ca nu e prea groasa, iar ultima parte în care apare si Alchimistul, întelepciunile repetate devin chiar enervant de plictisitoare.

Citat din - The Alchemist: "And, when you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it."

Cred ca Paulo Coelho si-a dorit extrem de mult ca Alchimistul sa fie un bestseller, iar dorinta i s-a împlinit, ca altfel nu-mi pot da seama cum s-a întîmplat asta :)

Acu citesc 12 Years a Slave ma ia cu fiori cind citesc ce i s-a intimplat :rolleyes:

si cind il termin o sa incep The Goldfinch - Donna Tartt.

astea pe kindle

acasa pe hirtie acum citesc Palazzo Sogliano (Sveva Casati Modignani)