Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce mai cititi si ne recomandati?

Featured Replies

• Author

Vreau si eu acces la biblioteca, se poate? Am si eu foarte multe carti electronice, in special .doc si .pdf, dar sunt pe un HD extern. Boni, cum sa-ti trimit aceste carti sa le adaugi la biblioteca virtuala?

Eu folosesc foarte mult Scribd. M-am abonat la ei, am instalat aplicatia pe tableta si exista optiunea sa-mi salvez carti pe tableta, in aplicatie, ca sa le pot citi cand nu am acces la internet. Tot asa citesc de vreo 4 luni.

Era pe goodreads un challenge, sa-ti setez cate carti vrei sa citesti anul asta. Am pus 100, da' cred ca m-am intins mai mult decat imi permite plapuma :-* . Sunt in urma cu vreo 15 si nu stiu daca pot sa le recuperez :)

Eu am citit destul in ultima vreme, si cam de toate. Si eu am obiceiul de-a citi chiar si cartile care nu prea ma atrag, doar pentru ca nu-mi place sa las carti neterminate.

Ultimele carti citite:

Sole survivor, Soapte, Odd Thomas si Odd pentru vecie de Dean Koontz. Thrillers, putin cam spooky pe alocuri, in stilul caracteristic al lui Koontz. Imi place Koontz, dar 4 carti citite una dupa alta a fost cam mult.

Gone Girl, de Gillian Flynn. O tipa cam dusa cu pluta (de tot) dispare de acasa si face in asa fel incat sotul ei e acuzat de crima. Tipa planuieste totul cu o minutiozitate, o rabdare si o tenacitate iesite din comun. Ii vine ideea si incepe sa-si puna planul in aplicare cam cu un an inainte de disparitie. E foarte faina.

Divine Secrets of Ya-Ya Sisterhood de Rebeca Wells - O poveste despre prietenie de-o viata intre patru femei zapacite si relatia mama-fiica, in Sudul Statelor Unite.

Am mai citit ceva de Marian Keys (Angels si Rachel's holiday) dar nu m-au dat pe spate.

Acum am trecut pe SF, am citit Rendezvous cu Rama de Arthur C. Clarke. Actiunea se petrece in sec. 22, Rama fiind o nava spatiala extraterestra, care intra in sistemul solar. O nava terestra primeste ordinul sa intercepteze Rama si sa o exploreze. Desi echipajul navei reuseste sa intercepteze Rama, sa intre inauntru si sa o exploreze, pana la sfarsitul cartii nu se stie cine a construit-o, cum, de ce, ce face in sistemul solar. Totusi e o carte faina, pentru cine apreciaza genul. Clarke a primit premiile Hugo si Nebula cand a publicat-o, in 1972. Am inceput acuma Rama II, scrisa in colaborare cu Gentry Lee.

Cami, ti-am trimis mesaj cu datele pentru biblioteca.

Imi cer scuze ca inca nu am apucat sa pun toate cartile primite. Mi-au mai ramas din cele de la Maya, sper sa reusesc sa-mi fac niste timp saptamana viitoare sa actualizez. Daca cineva (in afara de Maya) stie ca mi-a trimis carti dar nu le vede in biblioteca va rog sa ma trageti de maneca, sa nu le fi ratacit eu pe undeva.

Am "12 years a slave", dar cred ca nu m-apuc chiar acum de ea.

Eu am citit-o destul de usor

O incep cam intr-o saptamana. Dupa ce-am terminat-o pe cea de mai sus m-am uitat si la Django Unchained si m-am epuizat https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Tot zic ca nu ma mai uit la filmele lui Tarantino, dar curiozitatea-i mare

Saptamana asta ceva usor, pe hartie https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif rugby - Johnny Sexton - Becoming a Lion

Domnul meu e absorbit de Hunger Games. N-o lasa din mana. Ieri nu s-a uitat nici la TV https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blink.gif Trebuie sa o citesc si eu candva

Era pe goodreads un challenge, sa-ti setez cate carti vrei sa citesti anul asta. Am pus 100, da' cred ca m-am intins mai mult decat imi permite plapuma :occasion15: . Sunt in urma cu vreo 15 si nu stiu daca pot sa le recuperez :occasion15:

Eu am citit destul in ultima vreme, si cam de toate. Si eu am obiceiul de-a citi chiar si cartile care nu prea ma atrag, doar pentru ca nu-mi place sa las carti neterminate.

Eu m-am întins la challenge cu doar 50 de carti. Intentionam sa-mi pun cîte una pentru fiecare saptamîna a anului, dar tinînd cont de sarbatori, am rotunjit în favoarea mea la 50 :thumleft:

Cami, asa si eu, tre'sa termin cartea, egal ca îmi place mult sau mai putin. Am eu un fix asa :love7:

Domnul meu e absorbit de Hunger Games. N-o lasa din mana. Ieri nu s-a uitat nici la TV https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blink.gif Trebuie sa o citesc si eu candva

Pai fa-i rost si de celelalte. Eu le am în format electronic germana si engleza, dar si de hîrtie. Adica trilogia în box de carton. De fapt i-am cumparat-o Denisei, s-o animez la citit în engleza.

Stiti ca eu ador trilogiile, seriile, cît mai multe daca se poate. Asa îmi place mie, sa nu se termine repede, mai ales daca lectura e pe gustul meu :lol:

Am început a 6-a (si ultima carte )din seria Mortal Instruments de Cassandra Clare - City of Heavenly Fire- abia iesita pe piata americana de cîteva zile. Am terminat The Traveler, prima din trilogie. Mi-a placut si voi continua cu cartea 2 :D

Le am pe hartie, le-am cumparat pentru Andreea ca nu mai aveam pace cu ea. Ieri deja incepuse domnul meu Catching Fire. La 7 s-a dus sus sa citeasca in liniste, ca-l deranja televizorul https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Inca nu l-am lamurit sa citeasca electronice si nici copiii nu se-nghesuie. Mai bine se duc la biblioteca. Le-am descarcat carti pe tableta, nici nu le-au deschis
  • 2 weeks later...

Si a treia e gata, The Golden City by John Twelve Hawks. Mi-a placut si asta :P

Bravo mie :P))))

:P

Inceput Gone Girl by Gillian Flynn, si sper sa fie si mai departe asa cum a început, promitator :P

Cami, nu citeai si tu ceva de autoarea asta? Sau confund? :P

Da, da, tot eu :occasion15:

Gone Girl by Gillian Flynn - este imposibil sa spui ceva despre carte fara a dezvalui anumite aspecte si de aceea nu spun decît ca e misto. Cui îi place genul psycho/-thriller nebunatic, plin de umor negru si nenumarate cai întortocheate care pe parcurs se vor lumina, iar în final... Acesta carte dezlantuie sentimente puternice, contradictorii, înalte si joase... si cu toate ca se întinde peste 570 pagini este captivanta de la început pîna la sfîrsit!

• 1 month later...

Am început a 6-a (si ultima carte )din seria Mortal Instruments de Cassandra Clare - City of Heavenly Fire- abia iesita pe piata americana de cîteva zile. Am terminat The Traveler, prima din trilogie. Mi-a placut si voi continua cu cartea 2 :D

Primele patru le-am citit si eu luna asta. Si tot cautand restul seriei - care nu cred sa fie inca tradusa in romana, am dat si peste primele doua carti din seria Dispozitive infernale de Cassandra C.: Ingerul mecanic si Printul mecanic. Inca nu le-am citit, dar seria este tot despre vanatori de umbre, demoni, vampirii...

Mi-e imi plac chiar daca sunt pentru adolescenti :D

Si am mai citit tot din zona asta cu colti La jumatatea drumului spre mormant (seria Vanatoare nocturna, volumul 1) – Jeaniene Frost. Astea nu sunt clar pentru adolescenti, cred ca am si rosit la doua pasaje din carte :rolleyes: , dar restul le am in engleza si mi se pare mai greoi sa ma opresc sa traduc cuvinte pe care nu le stiu.

Primele patru le-am citit si eu luna asta. Si tot cautand restul seriei - care nu cred sa fie inca tradusa in romana, am dat si peste primele doua carti din seria Dispozitive infernale de Cassandra C.: Ingerul mecanic si Printul mecanic. Inca nu le-am citit, dar seria este tot despre vanatori de umbre, demoni, vampirii...

Mi-e imi plac chiar daca sunt pentru adolescenti :-*

Si am mai citit tot din zona asta cu colti La jumatatea drumului spre mormant (seria Vanatoare nocturna, volumul 1) – Jeaniene Frost. Astea nu sunt clar pentru adolescenti, cred ca am si rosit la doua pasaje din carte :-* , dar restul le am in engleza si mi se pare mai greoi sa ma opresc sa traduc cuvinte pe care nu le stiu.

Iar ultima din seria Mortal Instruments - City of Heavely Fire sa o citesti abia dupa ce ai terminat Dispozitivele infernale :D În romana nu le am, dar unele în germana sau engleza în format electronic daca vrei.

Am continuat cu The Last Jew by Noah Gordon - destul de slabuta.

The Magicians (a doua din serie), slaaaba rau de tot - Cartea e "scrisa bine", dar stilul narativ e putin ciudat... lipseste firul, magia povestii. Se sare de la un eveniment la altul fara prea multa logica. Prima parte din serie a fost ok, a doua însa lasa de dorit. Nu am simpatizat ( cu ) nici un personaj, toti sînt anapoda si sariti de pe fix. Un amestec de Narnia si Harry Potter cu mai putina magie, dar ( mai ) mult sex, alcool si deliriu. Unii o lauda tare, dar zau, nu înteleg de ce, si eu chiar ador Fantasy. No, it's really not my kind of book.

Am început demult Child 44 de Tom Rob Smith, dar nu ajung s-o termin ( e de hîrtie). Mi-o place, dar nu am avut timp de citit decît seara tîrziu, si atunci citesc pe iPad ca sa nu-mi luminez sotul prea tare cu veioza. :D

Si am mai început Dark Places by Gillian Flynn pe iPad. Îmi place :hug:

Later Edit:

Am terminat Dark Places de Gillian Flynn - introducerea caracterelor, modul în care au fost afectate de tragedie, toate excelent explicate, deci un început promitator. Pe la jumatatea cartii însa situatia a devenit cam trista, deprimanta, lipsita de orice speranta... emotii si suferinte nemarginite, o tragedie fara sfîrsit. Probabil trebuia sa încep cu prima carte a lui Gillian Flynn si sa ma lucrez încet la a treia - Gone Girl (carea mi-a placut mult) si nu invers - de la ultima la prima. Acum am inceput Cry Baby/Sharp Objects.

În orice caz, îmi place foarte mult stilul de scris al autoarei, capacitatea admirabila de a pastra totul într-un ritm constant. Cu toate ca se penduleaza printre timpuri, nu se pierde nimic, nu ramîn întrebari deschise, totul are o ordine.

Later Edit... again :D

Sharp Objects, by Gillian Flynn -

Cartea se citeste bine, e scrisa bine, la fel ca celelalte carti ale autoarei. În opinia mea însa, Sharp Objects nu îndeplineste criteriile unui thriller, ci este mai mult o drama de familie. Lipseste suspansul, tensiunea, stresul, fiorii - starile cauzate de un thriller adevarat... Pe prim plan este pusa povestea familiei/ caracterului principal, iar crimele ( crude ) sînt aici pe locul doi. O recomand ca lectura de toamna ploioasa si întunecata, fiind destul de trista, socanta la unele colturi, morbida în altele... Ca lectura de vara va recomand Gone Girl, tot de Gillian Flynn.

• 2 weeks later...

Am început demult Child 44 de Tom Rob Smith, dar nu ajung s-o termin ( e de hîrtie). Mi-o place, dar nu am avut timp de citit decît seara tîrziu, si atunci citesc pe iPad ca sa nu-mi luminez sotul prea tare cu veioza. :lol:

Tinînd cont ca a fost cartea de debut a autorului, este acceptabila. Chiar daca informatiile investigatiei nu-s prea exacte, se citeste destul de bine, fluent. Nu este un thriller de exceptie, dar merita citit macar pentru a cunoaste o mica parte din Rusia stalinista, în cazul în care nu detineti deja informatii din acea perioada :lol:

E ambientata in Rusia?

nu stiu de ce eram convinsa ca era gen Baiatul cu pijamaua cu dungi daca asa s-o traduce in romaneste, dar e o idee pe care mi-am facut-o singura, probabil am facut asociatie intre titluri

E ambientata in Rusia?

nu stiu de ce eram convinsa ca era gen Baiatul cu pijamaua cu dungi daca asa s-o traduce in romaneste, dar e o idee pe care mi-am facut-o singura, probabil am facut asociatie intre titluri

E un thriller istoric, inspirat dupa un caz real. Datele cazului sînt preluate, dar nu-s chiar exacte, plus ceva abateri de la realitatea istorica, iar spre sfîrsit scenariul o cam da putin în actiune hollywoodiana - action, evadari cu stil, drama, si ceva dragoste - si cu final, chiar daca face parte dintr-o trilogie. Banuiesc ca fiecare carte din aceasta trilogie trateaza alt caz/cazuri. Daca esti amatoare de thriller/crimi, o recomand.

Adevaratul killer îsi începe treaba la sfîrsitul anilor 70, iar autorul plaseaza actiunea în anii 50. Eu nu am dat nume, pen'ca în cazul în care o citesti, nu vrei sa stii din start cine e raufacatorul. In cazul în care nu te deranjeaza, cauta info despre carte si gasesti totul detaliat.

Nu esti înregistrata la goodreads? Acolo poti citi despre carti si se gasesc o gramada de multe alte informatii. Uite, îti copiez descrierea cartii de pe goodreads. Aici vezi putin despre ce e vorba fara a afla cine, ce, cum si de ce :lol:

"Stalin's Soviet Union strives to be a paradise for its workers, providing for all of their needs. One of its fundamental pillars is that its citizens live free from the fear of ordinary crime and criminals.

But in this society, millions do live in fear . . . of the State. Death is a whisper away. The mere suspicion of ideological disloyalty-owning a book from the decadent West, the wrong word at the wrong time-sends millions of innocents into the Gulags or to their executions. Defending the system from its citizens is the MGB, the State Security Force. And no MGB officer is more courageous, conscientious, or idealistic than Leo Demidov.

A war hero with a beautiful wife, Leo lives in relative luxury in Moscow, even providing a decent apartment for his parents. His only ambition has been to serve his country. For this greater good, he has arrested and interrogated.

Then the impossible happens. A different kind of criminal-a murderer-is on the loose, killing at will. At the same time, Leo finds himself demoted and denounced by his enemies, his world turned upside down, and every belief he's ever held shattered. The only way to save his life and the lives of his family is to uncover this criminal. But in a society that is officially paradise, it's a crime against the State to suggest that a murderer-much less a serial killer-is in their midst. Exiled from his home, with only his wife, Raisa, remaining at his side, Leo must confront the vast resources and reach of the MBG to find and stop a criminal that the State won't admit even exists."

Cu placere, sorella :icon_fessee:

Am terminat The Raven Boys din - The Raven Cycle, vol. 1 - introducere placuta, urmata de un cuprins taraganat, usor derutant si tras de par... cu toate astea, spre sfîrsit mi-a placut în asa fel ( a se citi m-a facut curioasa) , încît sînt dispusa sa dau înca o sansa povestii, citind si al doilea volum - The Dream Thieves - care apare în septembrie.

Pentru ca îmi place cum scrie autoarea, Maggie Stiefvater, am început primul volum din trilogia The Wolves of Mercy Falls.

Later Edit

Am terminat Shiver, primul volum din The Wolves of Mercy Falls - O poveste de dragoste frumoasa, nu neaparat pentru adultii seriosi, ci pentru cei cu capul în nori, îndragostiti si cu suflet tînar. O carte scrisa bine, se citeste rapid, deci o lectura de vara perfecta. Am început si volumul 2 - Linger.

Cu placere, sorella :lol:

Am terminat The Raven Boys din - The Raven Cycle, vol. 1 - introducere placuta, urmata de un cuprins taraganat, usor derutant si tras de par... cu toate astea, spre sfîrsit mi-a placut în asa fel ( a se citi m-a facut curioasa) , încît sînt dispusa sa dau înca o sansa povestii, citind si al doilea volum - The Dream Thieves - care apare în septembrie.

Pentru ca îmi place cum scrie autoarea, Maggie Stiefvater, am început primul volum din trilogia The Wolves of Mercy Falls.

Later Edit

Am terminat Shiver, primul volum din The Wolves of Mercy Falls - O poveste de dragoste frumoasa, nu neaparat pentru adultii seriosi, ci pentru cei cu capul în nori, îndragostiti si cu suflet tînar. O carte scrisa bine, se citeste rapid, deci o lectura de vara perfecta. Am început si volumul 2 - Linger.

Mi le dai si mie pe astea (toate), pliiiz? Ideal ar fi un format pdf, da' zic saru' mana si pentru alte formate! :icon_fessee: Daca le ai pe calculator, normal! :blackeye:

Cu placere, sorella :lol:

Later Edit

Mi le dai si mie pe astea (toate), pliiiz? Ideal ar fi un format pdf, da' zic saru' mana si pentru alte formate! :floare: Daca le ai pe calculator, normal! :floare:

Vezi YM e-mail.

Zilele trecute am terminat de citit *Război în bucătărie (Madame Mallory și micul bucătar indian)* de Richard C. Morais, iar azi am văzut filmul la cinema (regizat de Spilberg și Oprah). Excelente ambele. E de artă culinară ! Merită.
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Ce am mai citit :occasion14:

Am terminat si Linger, volumul doi, si Forever volumul 3. Placut trilogia.

Despre dragoste și alți demoni, Gabriel Garcí­a Márquez Acest gen de povestire nu este deloc "lumea mea". Pe Goodreads însă, am acordat 3 stele pentru arta narativa picturala.

Apoi am terminat o alta trilogie, de Julie Kagawa - Blood of Eden: The Immortal Rules ( vol. 1), The Eternity Cure ( vol. 2), The Forever Song ( vol. 3.) despre vampiri si alte creaturi mai zombioase. Scrise bine. Jackal, un caracter mai negativ asa, e un delicios! :thumleft:

Volumul trei e proaspat pe piata, asa ca îl am doar în engleza. Cu toate ca traducerile volumelor precedente în germana sînt ok, mi-a placut mai mult volumul 3 scris în engleza. L-am savurat pe Jackal în toata splendoarea :toothy9;

The 5th Wave (The Fifth Wave, #1) , Rick Yancey - Nu m-a prins la început deloc, dar am citit-o mai departe pentru ca e scrisa bine. Pe ultima suta de metri însa, mi-a stîrnit interesul, asa ca voi citi si al doilea volum, abia aparut. Sa vadem cum ma prinde în engleza.

Si sa trecem din nou la Paul Cleave. Momentan citesc ultima din cartile sale publicate pîna la momentul de fata. Nu ultima aparitie, ci ultima citita de mine. Ca le-am citit într-o ordine cam anapoda, ma rog (...) Deci ma declar fan Paul Cleave, pîna în ultima celula =))

The Laughterhouse, Paul Cleave Ador stilul de scris al autorului. Are un mod interesant de a se juca cu cuvintele, iar umorul nu lipseste nici în cele mai serioase situatii.

Blood Men, Paul Cleave - Acest thriller este putin diferit fata de celelalte scrise de Paul Cleave si citite de mine, pîna în prezent. Are un aer usor melancolic, aproape psihedelic, ceea ce-l face sa para si mai înspaimîntator. Scenele sîngeroase si violente sînt nelipsite, iar umorul perfid printre rînduri în cele mai "nepotrivite" situatii confera o nota perversa, deloc pentru firi sensibile. Paul Cleave este un autor care trebuie sa-ti placa, altfel este mai greu de digerat :P

Joe's Diary, Paul Cleave - Ar fi fost mai misto daca as fi citit jurnalul lui Joe între "The Cleaner" si "Joe Victim". As fi putut arunca o privire în al doilea volum înainte de aparitie, dar bun si-asa, dupa. Oricum nu-mi pare rau de cei 49 de centi ( :P ) investiti în (apple store) acest scurt jurnal, chiar daca e atît de scurt.

Între cele doua volume sînt o gramada de ani diferenta. Primul a fost publicat în 2006, iar al doilea în 2013. Joe Middleton însa, este amintit si în restul cartilor lui Paul Cleave, scrise între acesti ani. Killer, killer...dar simpatizam cu el :P

Cemetery Lake, Paul Cleave -Fiind fan Paul Cleave, nu as spune ca asta e cea mai slaba dintre cartile sale, ci spun ca nu e asa buna ca restul. Prea "cuminte" fata de celelalte.

The Killing Hour, Paul Cleave - Dupa The Cleaner, nici nu ma mira ca The Killing Hour nu a avut asa succes. Absenta aproape în totalitate a sarcasmului, ironiei, umorul perfid si macabru cu care ne-a obisnuit autorul, a derutat putin cititorul.

O carte în care absolut toate caracterele si-au facut de cap, au luat-o razna, actiunile lor la fiind lipsite de orice logica. Dar fiind vorba de nebunie, nu trebuie sa asteptam ratiune, nu? Finalul cam exagerat, gen Terminator, m-a iritat putin.

Luna viitoare apare cea mai noua carte a autorului - Five Minutes Alone. Cum o prind, a mea e :D

Naaaa, v-am ametit destul? :P