December 6, 200916 yr comment_6095 Va prezint reteta de chiftelute, asa cum le fac eu! Toata lumea "chifteleste" de zor, fiecare pune ingredientele dupa ochi ori dupa gust / miros / chef, dar eu am ajuns la concluzia ca ies cele mai gustoase chiftele daca respect ideea principala: 1/2 din compozitie sa fie carne tocata si 1/2 sa fie legume cu oua, faina si mirodenii.Bon, io am folosit asa:1 kil carne tocata de porc3 cartofi dati prin razatoare si apoi scursi2 cepe (apar 3 in poze, da' una am exilat-o)2 morcovi marisori2 ouausturoi (cat doreste fiecare - eu am pus 1 capatana)faina cat cuprinde (eu am rasturnat din punga, asa ca n-am habar cat am folosit.... cat sa se amestece nitel - sa zicem 200 g)mirodenii de tot soiul (tarhon, oregano, busuioc, cimbru, nucsoara si nu-mi mai aduc acum aminte ce-am mai pus.... )verdeata (marar si patrunjel)sare si piper Am tocat marunt cepele, morcovii i-am ras, usturoiul l-am pisat, verdeata am taiat-o si totul a fost amestecat rezultand o "coca" omogena si din care se pot face chiftelute nesfaramicioase. Daca mai e nevoie, se adauga faina. Se frig chiftelutele in ulei incins si pe foc iute, apoi se servesc alaturi de-un piure (cartofi pisati cu unt, lapte si putin ulei ramas de la chiftele), putina salata de varza si niste verdeata presarata (marar): Mai de-aproape: Si mai de-aproape: Sexiune: Report
December 7, 200916 yr comment_6571 Eu pun mai putine legume. Imi aduc aminte de mama unui coleg care ne aducea chiftele calde, semanau ce ale tale. Buuune de tot! Report
December 7, 200916 yr Author comment_6583 Eu pun mai putine legume. Imi aduc aminte de mama unui coleg care ne aducea chiftele calde, semanau ce ale tale. Buuune de tot! Mie imi place sa pun legume, altfel e carne fripta.... Si la gust... super!! :laughing7: Le-am facut saptamana trecuta, mai spre seara, inainte sa ajunga jupanu' acasa. Din pricina fumului si-a aburului (plus mirosu'), am deschis usa (stau la casa) si am lasat sa se aeriseasca nitel. Bon. Vine jupanu' acasa si-mi zice ca vecinii (stam intr-o vila si sunt mai multi chiriasi) au zis ca miroase tare bine la noi...... cre' ca nu ma refuzau de le dadeam o chiftea!! Report
May 27, 201016 yr comment_39213 Bate-ma, omoara-ma, dar nu-mi cere sa pun morcovi in chiftele!! In primul rand ca nu-mi plac prea tare morcovii si in al doilea rand ca eu am descoperit alta modalitate sa nu fie doar carne prajita! Le pun paine inmuiata in lapte, in rest la fel, usturoi, ceapa, marar,patrunjel, ce ma loveste atunci inspiratia??. Uneori am facut si cu cartofi rasi sunt foarte bune si asa! Proportiile tale sunt destul de apropiate de ale mele Report
May 27, 201016 yr Author comment_39214 Bate-ma, omoara-ma, dar nu-mi cere sa pun morcovi in chiftele!! In primul rand ca nu-mi plac prea tare morcovii si in al doilea rand ca eu am descoperit alta modalitate sa nu fie doar carne prajita! Le pun paine inmuiata in lapte, in rest la fel, usturoi, ceapa, marar,patrunjel, ce ma loveste atunci inspiratia??. Uneori am facut si cu cartofi rasi sunt foarte bune si asa! Proportiile tale sunt destul de apropiate de ale mele Maica, nu te bat si nici nu te-omor! Ca n-am de ce! Vezi-ti de treaba cu chiftelutele tale fara porcovasi, ca doar nu-i cine stie ce inventie de-a mea! Care vrea si poate, pune morcovi, care nu, nu! Haida de, ne-mpiedicam noi de-o biata leguma..... De paine inmuiata in lapte am mai auzit / vazut / mancat. Daca nu, mere si cu pesmet. Io rad mereu barabule si cateodata pun pesmet, in loc de faina. Report
May 27, 201016 yr comment_39251 Eu nu pun legume, pun doar ceva ceapa si marar. Atat. Nu pun nici faina, nici paine. Sunt carne 95%. Report
May 27, 201016 yr Author comment_39252 Eu nu pun legume, pun doar ceva ceapa si marar. Atat. Nu pun nici faina, nici paine. Sunt carne 95%. Bune si alea! Da' prefer sa pun si legume, ca sa le-ndesesc (la numar). Report
May 27, 201016 yr comment_39271 Si eu le fac la fel ca tine, cu o singura deosebire, in loc de faina pun pesmet... mama, ce bune mai sunt. Mi-ai facut pofta... ia sa cumpar eu sambata niste carne tocata.Multumesc pt idee! Sorina Report
May 28, 201016 yr comment_39312 Foxxy mie imi plac mult chiftelutele tale - mai ales ca au asa de multe legume. Trebuie doar sa verific si sa-l intreb insa si pe The Husband : ).Sau mai bine le fac si-ti spun reactia dupa Report
May 28, 201016 yr Author comment_39361 Foxxy mie imi plac mult chiftelutele tale - mai ales ca au asa de multe legume. Trebuie doar sa verific si sa-l intreb insa si pe The Husband : ).Sau mai bine le fac si-ti spun reactia dupa Spor la treaba si te astept cu reactii!!! Report
May 29, 201016 yr comment_39431 Arata foarte fain chiftelele Eu am o problema, niciodata nu stiu cit sa le prajesc , adica le prajesc foarte tare si scad , va rog frumos spuneti-mi si mie secretul , cum le prajiti , cit timp, pt ca nu vreau sa ramina crude da nici prea uscate Report
May 29, 201016 yr Author comment_39464 Arata foarte fain chiftelele Eu am o problema, niciodata nu stiu cit sa le prajesc , adica le prajesc foarte tare si scad , va rog frumos spuneti-mi si mie secretul , cum le prajiti , cit timp, pt ca nu vreau sa ramina crude da nici prea uscate Sissi, eu prajesc chiftelutele la foc mediu spre mic, muuuuult si bine. Mai bine sa fie coapte decat crude! Incing bine uleiul, apoi pun chiftelele in tigaie, destul de ingramadite, ca oricum mai scad la fript. Le las cam 5 minute, apoi le-ntorc. Sunt relativ crude, dar la intorc de cateva ori, pana imi place crusta formata. Daca dai focul la tare, se ard pe exterior si raman crude in interior. Daca lasi la minim, astepti mult si bine pan' se coc!Eu am plita electrica, cu 6 trepte de putere. Prajesc chiftelele la treapta a 3-a de obicei.Spor la treaba! Report
May 29, 201016 yr Author comment_39465 Executat chiftele -bune, bune! Mersi de reteta Si dovada Ce pofta de chiftelute imi facusiiiiiiiii...... Arata tare bine ale tale, bravo! Le-ai trecut prin susan, nu? Report
May 29, 201016 yr comment_39483 Fox, merci si eu am tot aragaz electric cu 6 trepte, saptamina viitoare la sf o sa incerc chftelutele tale, sa avem pt drum ca plecam in concediu.Cristina arata wow chiftele tale Report
May 29, 201016 yr Author comment_39496 Fox, merci si eu am tot aragaz electric cu 6 trepte, saptamina viitoare la sf o sa incerc chftelutele tale, sa avem pt drum ca plecam in concediu.Cristina arata wow chiftele tale Cu placere si spor la treaba! Report
October 11, 201114 yr comment_106298 Hielloouu! Ca io' pe asta am ratat-o ,iezact' ashea fac si eu,mai putin mirodeniile (tarhon etc,etc) si le numim parjoale ,la noi ca de' zona,cred ca-i divina'' Fox Edit : eu mai si prajesc ceapa Report
October 11, 201114 yr comment_106310 aseta sunt prajite cu ulei, in tigaie, pe aragaz, foxxy? in afara de ciuperci cu ce ar mai putea fi inlocuite legumele? Report
October 12, 201114 yr Author comment_106377 Hielloouu! Ca io' pe asta am ratat-o ,iezact' ashea fac si eu,mai putin mirodeniile (tarhon etc,etc) si le numim parjoale ,la noi ca de' zona,cred ca-i divina'' Fox Edit : eu mai si prajesc ceapa Tarhon nu pun intotdeauna. Doar atunci m-a mancat labuta sa pun. Daca am chef si-mi aduc aminte, scap toate ierburile din dulap. Daca nu, nu!Ceapa n-o prajesc, pentru ca ies mult rpea uleioase si nu-mi plac. Am incercat o data, dar m-am lasat de sportul asta. Ceapa cruda la chiftele si ceapa calita la sarmale. Scurt, clar si la obect! Mie nu-mi place cuvantul de parjoale. Nu stiu de ce. Suna urat in timpanu' meu propriu si personal. Io stiu de chiftele si atat! Report
October 12, 201114 yr Author comment_106378 aseta sunt prajite cu ulei, in tigaie, pe aragaz, foxxy? in afara de ciuperci cu ce ar mai putea fi inlocuite legumele?Da, astea au fost facute cu ulei. Alta data le-am facut in cuptor, dar nu le-am mai pozat. Alea facute la cuptor ies un pic crocante, ar trebui facute mai maricele, ca sa nu se usuce prea tare. Dar sunt mai dietetice fata de cele prajite in ulei. Report
October 12, 201114 yr comment_106381 Foxylina, dupa reteta ta le fac si eu si-mi plac la nebunie.Eu le fac numai la cuptor, spre disperarea cateodata a domnului.Mai carcoteste cateodata,da recunoaste ca-s bune la cuptor Report
October 12, 201114 yr Author comment_106383 Foxylina, dupa reteta ta le fac si eu si-mi plac la nebunie.Eu le fac numai la cuptor, spre disperarea cateodata a domnului.Mai carcoteste cateodata,da recunoaste ca-s bune la cuptor Ooo, ce onoare. Ma simt onorata sa aflu ca va desfatati cu bunataturi de astea. Duminica, nepot-miu mi-a zis ca vrea chiftele, dar era cam prea din scurt si n-aveam vreme sa ma duc sa cumpar carne tocata si sa-i satisfac pofta. Desi jupanul mi-a zis: hai, imbraca-te si du-te la cumparaturi! Acu' stau io si ma intreb: oare nu el l-o fi imboldit pe cel mic???? Report
October 12, 201114 yr Author comment_106499 aseta sunt prajite cu ulei, in tigaie, pe aragaz, foxxy? in afara de ciuperci cu ce ar mai putea fi inlocuite legumele?Dar ce legume vrei sa inlocuiesti? In loc de carne poti pune bureti, pricep asta. Dar ce mai vrei sa inlocuiesti? Pur si simplu, nu pui morcovi, sau nu pui cartofi, daca n-ai chef. Dar de inlocuit? Nu stiu ce sa zic. Chiar nu m-am gandit niciodata. Report
October 13, 201114 yr comment_106596 Daca a-mi dai voie Foxyy,pun si o varianta a chiftelelor.Nu stiu daca pot aici,sau nu, daca nu,rog sa-l mutati. Chiftele a la pizzaiola.(cu orice fel de carne) Eu am facut cu carne de curcan macinata,ou,sare,piper,parmigian ras,paine inmuiata,verdeata busuioc.Am pregatit si sos de rosii ca pentru pizza.Am inceput sa fac chiftele,de fapt am facut doar una,iar restul am facut sub forma de pizza,sau o mega chiftea ca sa raman in tema.Am facut la cuptor.Am pus compozitia de chiftele in forma unsa cu ulei si tapetata cu pesmet,sau cea mare,cu hartie de copt.Am intins compozitia de grosimea unui deget,iar deasupra am pus sosul de rosii,oregano,si un fir de ulei.Se dau la cuptorul incins,dupa 15 minute,am scos si am pus cascavalul,sau orice fel de branza.Se da din nou la cuptor,cam 30-40 minute,in functie de cuptorul fiecaruia. Chifteaua,cu sectiune. Mega chifteaua sau pizza. Report
October 13, 201114 yr comment_106605 Foxyy, acum vad reteta ta - aproape identica cu a mea si la cantitati si la ingrediente si la mod de preparare. Ce difera la mine e ca nu pun atatea mirodenii, daca pun marar nu mai pun patrunjel, nucsoara n-am pus niciodata etc. Chiftele a la pizzaiola.(cu orice fel de carne) Foarte interesanta varianta ta. Cum a iesit la gust fata de o chiftea prajita? Report