April 17, 201412 yr comment_216137 Noi vom avea parte de un meniu ultra-tradițional, în dupamiaza asta plecăm la mama, cu o zi mai repede ca s-o pot ajuta la multele păști ce-s în planul de copt pentru mâine, cozonacul va fi gata pe când ajungem diseară, mama a decretat că la masa de duminică vom avea la aperitive ouă roșii cu hrean cu sfeclă, drob de miel, răcituri de curcan, caș cu verzituri de primăvară, icre, preparate de porc, salată de vinete și salată de ardei copți pentru vegetariana ei nepoată, apoi sărmăluțe în foi de viță și-n foi de varză și cu carne dar și altele fierte separat făcute cu hribi pentru copilul meu, friptură de miel cu salată verde și apoi pască de două feluri (în trei culori și cu brânză și smântână) și cozonac cu nucă si umplutură de trandafir. De băut tot tradițional adică afinată, țuică și un vin negru făcut de un unchi de-al meu, bun, bun dar care iese de pe fața de masă doar cu foarfeca...Mama mea dragă, care anul acesta va împlini 80 de ani dar care a decretat ca ea va avea 79 până cu o zi înainte de aniversare, le-ar face singură pe toate de bucurie că ne întâlnim toți la masă la ea, adica noi și sor-mea cu familia, bașca ne dă la pachet la amândouă fetele câte o pască din fiecare fel și câte un cozonac, plus sarmale care-s făcute special pentru noi de ieri și deja puse la congelator, doar să le luăm luni când ne întoarcem... Report
April 20, 201412 yr comment_216285 Si eu tot traditional voi gati dar nu asa diversificat ca Dexter! Annabelle si The Husband au promis ca ma ajuta cu decorarea mesei. Daca reusesc pun si poze. Deci m-au ajuat sa asez masa pentru musafirii de seara, dar apoi am uita cu totii de poze. Report
April 21, 201412 yr comment_216288 eu am reușit să pozez ouăle, acvariul cu verzituri și buchețelul de pătrunjel de pe masă, asta inainte de a ajunge musafirii. Hristos a inviat! Report
April 21, 201412 yr comment_216304 De haleala avuram ieri si azi asa : - friptura a fost de fapt coaste picante cu cartofi piure si sparanghel verde la gratar- ciorba de perisoare - confit de bulane de rata cu sos de portocale/ Confit de canard à l'orange- oua colorate cu crema de sfecla rosie cu hrean si sunca de Parma, brînza cu ceapa verde, ridichi nu am gasit!!!- cozonac cu mac- tarta cu crema de budinca si fructe De baut, am pupat olea' de vin rosu de ala ce l-am pus la bauturi si înca unul dintr-o alta riserva italiana. Report
April 21, 201412 yr comment_216305 Foarte frumoasa masa Cristinei , dar si decoratiunile de sezon ale lui Dexter... Noi,cate putin din fiecare,ca furam dupa alte sarbatori in familie La micul dejun, oua vopsite, sfecla rosie, hrean, platou cu snitele de pui cu susan, bulete de cascaval Amalia, cas de casa, rulada de cascaval cu sunca, sunca ,salam, surimi pane ;- ceapa verde, rosii, castraveti si ridichi.- in fundal se observa o parte din cadourile dulci de la Sorinadaniela;- platou cu prajituri( tarte cu crema de vanilie si fructe, o rulada cu crema de vanilie ramasa de la tarte, bucaneve tot de la Sorina), la clanta de la geamul de la bucatarie un frumos ornament tot de la Sorinadaniela;- saratele. Report
April 21, 201412 yr comment_216306 La amiaza plus cina la un loc - ciorba de curcan , facuta dupa principiul ciorbei de miel ( ceapa verde, usturoi verde, macris,otet, dreasa cu galbenus si smantana) - friptura de curcan dupa metoda Daniellei ( marinare 24 ore, copt in vas etans la temperatura mare 30 de minute si inca 2 ore la temperatura medie-mica, intors carnea la jumatate din timp) - exceptional de frageda...- salata de fasole verde reteta Jamie Oliver( fiert fasolea, scursa si amestecata fierbinte cu un sos format din 3 lingurite mustar, 2 lingurite otet balsamic, 6 lingurite ulei masline, o ceapa verde si un usturoi verde- mustarul, otetul si uleiul scuturate bine in borcan cu capac), sare si piper dupa gust .- tiramisu. - cadoul din oul de ciocolata- un delicat si elegant breloc de care chiar aveam nevoie, ca il pierdusem pe cel vechi de 2 saptamani- multumesc, Sorina :* Report
April 21, 201412 yr comment_216309 Sa va fie de bine , numai bunatati ati facut.Eu am facut mai putin pentru casa anul acesta, mama a fost cea care a muncit pentru masa noastra. Eu am muncit din greu pentru masa altora Report
April 21, 201412 yr comment_216311 Ce de bunatati, Koral! Noi, sarmale, cozonac, pasca, oua rosii - nelipsite de pe mesele de sarbatori. Salata de vinete, salata de pui, salata de ciuperci, cate putin din fiecare, ciorba de pui, salate si verdeturi si friptura de iepure. Cam asta e tot, mai usor anul asta ca nu ne face nimeni statuie. In plus, abia daca ne atingem de mancare, tot o tinem pe verdeturi. Cristos a Inviat! Report
April 25, 201412 yr comment_216468 pregatiri si decoratiuni foarte frumoase doamnelor si Dexterul! Koral, ma bucur ca va place fripturica frageda si aromata.Dex, cum ai facut "vaza"!? esti pe zi ce trece mai inventiv )) ! Report
April 27, 201412 yr comment_216505 Dani, "vaza" cu mărar e chiar o vază de flori, numai că e concepută să stea pe orizontal, nu pe vertical Report
April 28, 201412 yr comment_216509 hahaha! mi-am sucit mintea in fel si chip sa ma prind care e procedura, as fi jurat ca vaza cu patrunjel e de gheata! Report
May 7, 201412 yr comment_216660 Superbe meniuri. Vad ca toata lumea a muncit din greu. Bravo! Am si eu cateva poze, dar inca n-am apucat sa intr-un-n ele. Sper sa reusesc zilele astea sa vad daca am ce aduce pe-aici. Report