Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce gatiti de Pasti ?

Featured Replies

woaw stella :floare: ! ce deseeert! vin si eu :occasion14: :)

too late...mai e un pic de praji cu visine , si un pic de brownies al nigellei; si mai sunt biscuiti cu nuci :floare:

Stella, ce ai faccut tu acolo, dar in verdeata aia mi-as baga nasul, cred ca numai ridichi as rontai!!! Teribil! Eu maine nu mananc acasa, sunt invitata, dar am copt prajiturele si macarons pentru cei care m.au invitat...si fiind mici si migaloase tot coc la ele de trei zile, is franta de picere!

Am uitat: Stella, numai la borsul ala de miel imi sta capul, fa-i macar o poza ca atat am sperat sa gasesc un mile de lapte si tot nu am bafta frate. In magazin este file, dau eu nu vreau nene file, vreau o pulpa, niste coaste acolo, un sold, cu zgarciurile si grasime pe ele...offf. :occasion14:

Laponico :floare: n-am mai apucat fata mea sa-l pozez , si hunii :floare: or gatat tot.

eu am cumparat 1 kil de gigot dezosat si am taiat cubulete, si cu asta am facut borsul :)

Bravo ptr migaleala macaronsilor . :occasion14:

Eu nu am pregatit prea multe,dar am terminat deja aproape totul.

-oua rosii(vinete,patate,adica urîte,dar bune ca-s de taran :occasion14: )

-tortulet de sfecla rosie cu crema de boursin,a lui Alex de AICI

-crema de sfecla rosie cu brînza si hrean de AICI

-o bucata de sunca afumata(de casa),fiarta

-salau cu cartofi sarladaise-reteta AICI(astea le fac mîine pe loc :floare: )

-o ciorbita de vita si legume

-pasca cu ricotta si stafide(am facut pentru prima data în viata mea!)

...und das war's dann wohl :floare:

Astazi i-am luat pe ai mei de-o toarta,si i-am întrebat ce vor,apoi am plecat la cumparaturi.

Denise ca în ficere an,vrea oua fierte cu sunca fiarta/sau nefiarta) si crema de sfecla rosie cu hrean.

Pentru ca mi-a placut tortuletul lui Alex,l-am facut si pe ala.

Dan,a vrut neaprat peste.Am gasit azi fileuri de salau faine,asa ca...toti am fost de acord cu garnitura de cartofi sarladaise.

Eu am vrut sa fie si o ciorbita de vita.

Si pentru ca ne trebuia si ceva dulce,am hotarît sa fac si eu macar odata în viata o pasca! :)

[center]Anul asta, ca si tine Maya, am decis sa incerc si eu in premiera pasca cu branza dulce si stafide.

Din cauza emotiilor nu am putut sa fac poze cu etapele de preparare insa pot sa ma laud cu produsul final, doua Pascute crescute frumos si delicioase.

Se va repeta si-n viitor cu siguranta.

post-701-13035954487065_thumb.jpg

post-701-13035956694755_thumb.jpg

[/center]

Eu sunt foarte incantata ca anul asta mi-a iesit cozonacul. Am folosit reteta lui Nico si a iesit perfect. Am facut cu nuca, cu mac si melcii de scortisoara (ideea mayei cred).

In loc de pasca am facut un cheesecake.

Ciorbita de vita

Friptura de miel cu garnitura de cartofi piure si salata de sfecla.

Ma lipesc si eu alaturi de bunatatile voastre. N-am facut multe lucruri dar am incercat sa dau un aer mai colorat cinei in doi de aseara. Traditional a fost drobul, supa de pasare cu taitei si o pasca sub forma de tarta, cu aluat nedospit. Am preparat niste bocadillos adica miniaturi, prunele invelite in jambon (Adriana), branza de capra invelita in jambon cu paine prajita si maslina facute la cuptor si mini-sandwich cu pasta de masline si anchoa. Maslinele si sangria de capsuni au fost vedetele serii. Una peste alta n-am poze cu toate fazele cinei fiindca mi s-au descarcat bateriile de la aparatul foto.

post-97-13036489652413_thumb.jpg

post-97-13036489669428_thumb.jpg

post-97-13036489683497_thumb.jpg

post-97-13036489699884_thumb.jpg

post-97-13036489633486_thumb.jpg

Petrecere frumoasa va doresc in continuare. Eu tre' sa merg la scarbici. :-*

[center]... as zice c-am gatit netraditional, si mai mult pe gustul nostru ! http://i191.photobucket.com/albums/z288/Nymphsin/Smilies/thhunger.gif

supa de dovlecel

http://img855.imageshack.us/img855/6936/supadedovlecel1.jpg

friptura din coaste de miel afumate (cu garnitura de cartofi amandine fierti, piure de gulie si sos de smintina cu usturoi)

http://img62.imageshack.us/img62/319/fripturademiel1.jpg

panna cotta de ciocolata cu sos de vanilie

http://img152.imageshack.us/img152/7171/pcdecioco.jpg

[/center]

Eu am gatit tot traditional si va urez un Paste Luminat si Hristos a Inviat!

Friptura de miel in vin alb si ciorba de gaina de curte nu au mai incaput in poza:))

post-125-13036935566152_thumb.jpg

Maya, multumesc :occasion14: ! De data asta am apucat de am facut ceva artizanal singurica, dar pe al tau il pastrez pentru la anul, pana atunci poate invat sa si editez in el. Multumesc.

Laura am invidie pentru caracatita ta!

Abia astept sa plec in Cipru si sa mananc mezze in fiecare zi. :violent1:

Noi anul asta am avut un meniu mai micutz, ca de fiecare data fac si ramane.

Drob din organe de pui si porc cu rosii,ceapa verde si ridichi

post-479-13037220258071_thumb.jpg

si normal, oo colorate

post-479-13037220611508_thumb.jpg

salata poienita cu ciuperci

post-479-13037221608163_thumb.jpg

post-479-13037221942425_thumb.jpg

cu paine de casa ca cea facuta de bunica

post-479-13037223182183_thumb.jpg

post-479-13037223527604_thumb.jpg

saratele

post-479-13037223915527_thumb.jpg

friptura de iepure cu sos din fondul de iepure si sparanghel, plus portocale , servita cu sparanghel alb pane

post-479-13037225578726_thumb.jpg

cozonac

post-479-13037225965304_thumb.jpg

terina de capsuni si rhabarba

post-479-130372279928_thumb.jpg

post-479-13037228301767_thumb.jpg

post-479-13037228805529_thumb.jpg

Pun si eu o poza cu masa. Am fost doar trei la masa asa ca nu am facut prea multe. La ce am spus mai inainte, am mai facut si drob de pui si oua rosii care au iesit oranj.

post-341-13037437586003_thumb.jpg

post-341-13037437697945_thumb.jpg

si vorbind de oua vopsite urate, iata si un exemplu :cheers:

post-341-13037437812852_thumb.jpg

Daniella, blatul e din biscuiti, iar reteta e a lui kikenhana. Eu am pus mai multi biscuiti decat ea pentru ca vroiam sa urce mai mult pe lateral. Iar deasupra am renuntat la glazura cu smantana si am facut un jeleu din compot de visine cu zahar si amidon pe care l-am tinut pe foc pana s-a ingrosat putin. Cand s-a racit l-am turnat deasupra, dupa ce tortul a stat o noapte la frigider.

Aura, merci mult!

Eu cu meniul de Paste am facut treaba foarte buna in 3 ore am facut la preparate ... . Insa habar nu am cum sa pun un .doc (cu ceva .jpg-uri in el) pe ecran aici pe forum (meniul). (Oare cum s-o face) Cat despre poze sunt de ras, asa ca nu le mai pun (tremurate si urate).

Vreau sa ma laud putin: Mi-a iesit o friptura de miel dragii mei, de 12 musafiri se ligneau pe degete ... si nu mai pridideau a se minuna! Nici urma de aroma de miel si carnea deloc grea (am curatat complet de grasime SI zgarciuri si am bagat juma de miel la bait de vineri seara pana luni dimineata, apoi am tinut 3 ore la foc molcom, dupa primele 20 min foc rapid ... miiiaaami ce frageda si gustoasa a iesit ... prajitura nu alta :lol: )! Pacat ca nu am urma de foto sa fac dovada! :beer2:

sper ca de data asta sa apuc sa trimit pana imi pica netul

Ioana, te rog, poti sa detaliezi un pic salata poienita cu ciuperci! Multam frumos!

sigur.Reteta e preluata de la Natalia,dar nu de dincolo ci de pe un alt seite nu culinar B),unde am cunoscut-o defapt.

1 cutie ciuperci intregi

2-3 cartofi

2-3 morcovi

100 gr cascaval ras

2 oua

1 jumatate piept pui fiert

1 legatura pastrunjel + 1 marar

2-3 fire ceapa verde

maioneza

Cartofii, morcovii, pieptul de pui si oole se fierb.Pieptul de pui se taie bucatele mici si se amesteca cu oul dat prin razatoarea mare.Cartofii si morcovii se dau si ei prin razatoare(tot mare) ,se pun in vase separate nu amestec.Verdeturile se taie marunt.Daca nu vreti asa multa verdeata injumatatiti.Se pun ciupercile cu palariile in jos intr-o cratita(sau ca mine intr-o forma detasabila) "tapetata" cu folie alimentara si peste se pune verdeata.Peste verdeata se pune stratul de cartofi amestecat cu putina maioneza.Se preseaza sa fie uniform.Peste se pune stratul de morcovi tot amestecat cu maioneza apoi cascavalul.Ultimul strat este cel din pui amestecat cu ou si maioneza.Maioneza se poate pune intre straturi daca nu vreti sa amestecati cu ingredientele.Se da la rece cel putin 1 h.Inainte de servire se rastoarna pe un platou.

Si mie ,imi place mult totul,dar salata aia cu ciupercute e tare,tare frumushaca :lol:

si de efect :beer2:

salata poienita cu ciuperci

post-479-13037221608163_thumb.jpg

E fantastica salata asta, foarte de efect.

sa sti

Aura imi place cheese cake-ul tau ca are putin blat. Ai reteta ta undeva? :beer2:

Ioana pentru saratele si terina avem reteta? B)

Daniella , reteta de saratele e postata la subiectul lui Geany de paturi.

Terina e o combinatie intre terina lui Foxy si a Mayei de aici My link.Eu am pus rhabarba ca tot e sezonul si mie imi place f mult.Gustul acrisor a mers de minune cu capsunile dulci(am gasit sambata in piata capsuni adevarate).E deja a 3-a oara in 2 saptamani ca o fac sub forma asta(odata am combinat capsunile cu zmeura),doar ca prima data din graba mea ca eram si cu amndina de facut am uitat sa pun agar in compozitia de branza si a iesit...o branza :lol: , s-a imprastiat toata cand am intors-o