Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

O idee...

Featured Replies

Pentru 4 persoane :

2 sfecle mari, fierte, dar si mai bine, coapte la cuptor.

150g brînza de capra, proaspata (sau brînza de vaci, boursin, philadelphia, ce aveti prin frigider)

+/- 2 linguri smîntîna lichida

1 snop de ciboulette (schnittlauch, chives, frunze de ceapa verde / arpagic, erba cipollina)

1 lingurita de chimen

sare, piper

Curatati sfeclele si taiati-le felii de approx 3mm, cu mandolina sau daca nu aveti cu un cutit bine ascutit.

Taiati rondele cu ajutorul unui cerc de patiserie.

Amestecati cu furculita brînza, smîntîna, verdeata tocata cît mai fin (pastrati cîteva fire pentru decor), chimenul macinat.

Dregeti de sare, piper. Amestecul trebuie sa aibe consistenta unei creme.

Puneti cercul de patiserie în farfuria de servici, pe fund puneti o rondela de sfecla, apoi un strat de crema de brînza, iar sfecla, iar brînza si terminati cu sfecla.

Extrageti delicat cercul de patiserie.

Cu crema de brînza care va va ramîne la sfîrsit, pusa într-un sprit, decorati eventual felia superioara de sfecla.

Voilà. Cum e frumos afara si sînt în vacanta, am facut poza în curte.

post-3-1303133858236_thumb.jpg

Arata bine, foarte elegant si apetisant =)) ! si Zau ca sotia are dreptate! Nu am mancat niciodata combinatia de brînza cu sfecla

Maya ai si tu reteta undeva?

Pentru 4 persoane :

150g brînza de capra, proaspata (sau brînza de vaci, boursin, philadelphia, ce aveti prin frigider)

+/- 2 linguri smîntîna lichida

1 snop de ciboulette (schnittlauch, chives, frunze de ceapa verde / arpagic, erba cipollina)

1 lingurita de chimen

sare, piper

Curatati sfeclele si taiati-le felii de approx 3mm, cu mandolina sau daca nu aveti cu un cutit bine ascutit.

Taiati rondele cu ajutorul unui cerc de patiserie.

Amestecati cu furculita brînza, smîntîna, verdeata tocata cît mai fin (pastrati cîteva fire pentru decor), chimenul macinat.

Dregeti de sare, piper. Amestecul trebuie sa aibe consistenta unei creme.

Puneti cercul de patiserie în farfuria de servici, pe fund puneti o rondela de sfecla, apoi un strat de crema de brînza, iar sfecla, iar brînza si terminati cu sfecla.

Extrageti delicat cercul de patiserie.

Cu crema de brînza care va va ramîne la sfîrsit, pusa într-un sprit, decorati eventual felia superioara de sfecla.

Voilà. Cum e frumos afara si sînt în vacanta, am facut poza în curte.

post-3-1303133858236_thumb.jpg

nu-s pricinoasa din fire, dar nu-mi explic cum de crema de branza a ajuns roz, eu banuiesc ca ai adaugat bucatele de sfecla odata cu chimenul si restul. altfel e super "prajitura"!

nu-s pricinoasa din fire, dar nu-mi explic cum de crema de branza a ajuns roz, eu banuiesc ca ai adaugat bucatele de sfecla odata cu chimenul si restul. altfel e super "prajitura"!

Cred ca atunci cind retragi cercul de patiserie din jurul preparatului ramine brinza roz, ar fi greu sa nu fie asa la cit de patrunzator este rosul de sfecla rosie :appl:

• Author

Cred ca atunci cind retragi cercul de patiserie din jurul preparatului ramine brinza roz, ar fi greu sa nu fie asa la cit de patrunzator este rosul de sfecla rosie :D

Exact, din pacate n-ai ce-i face :appl:

• Author

Ideii ii trebuie si un nume pe masura :D O punem de-un brainstorming?

Arata excelent si pot sa-mi dau seama din descriere ca si gustul e deosebit :D

Millefeuille de sfecla cu brînza? :appl: Sincer, n-am habar....

• 5 months later...

A venit si vremea ei, furnizorul meu de legume are acum sfecla rosie :)

cu o crema din asta ar merge umpluti popoversii.

tu ma tentezi B)

pot sa bag si eu un castravete intre voi doua :thumleft: , sa scapati popoversii din mina ? B)

il taiati grosier in bucati, ca pe niste buturugi, le scobiti de miez, apoi umpleti cu crema de brinza sfeclita si ornati la alegere cu: creveti fierti/prajiti sau somon afumat. :love7:

apropo, mon cher, avind posibilitatea acum de a avea sfecla cruda, cum o coc la cuptor? tre s-o curat? s-o intep? timp? temperatura?

Incearca si in cuptorul cu microunde, merge mai repede si se patrunde uniform.

Circa 20 de minute pe puterea maxima. Necuratate.

Dupa 15 minute inteapa cu scobitoarea si daca e cazul opresti - nu mai stiu exact timpii si greutatea. Prin incercari din aproape in aproape.