January 8, 201214 yr comment_120480 Reteta am invatat-o de la soacra mea.E o reteta bogata in ingrediente si de aceea noi (atat eu cat si socrela) o facem duminica , evident nu in fiecare duminica, ci cand se nimereste si avem pofta. In primul rand trebuie sa avem la dispozitie ragù, vinete prajite, prosciutto cotto, felii de branza topita, parmigiano, oua fierte tari. Ieri am facut o oala babana de ragù din aproape un kg de carne de vita (950 de gr). Am curatat 1 morcov mare, o tija de telina, o ceapa mare si patrunjel. Le-am taiat bucati mari cu cutitul si apoi la robot. Am pus intr-o oala cu vreo 2-3 linguri de ulei ev, la foc vioi. Am adaugat carnea si am lasat la foc mic sa se perpeleasca bine pe toate partile. Am adaugat apoi cam un pahar de vin alb si am lasat sa se evapore, dupa care am pus mazare micuta (a mea era congelata).Mazarea o pun la ochi asa, cam 250 de gr. Am invartit bine si am mai lasat cateva minute pe foc. Am facut o poza sa va arat ca nu balteste absolut deloc in ulei. Suc de rosii eu am pus 2 litri in sticla deci lichid si inca o cutie Am pus sare, piper, am amestecat si am lasat la foc mic de tot, circa 2 ore. Nu fac intotdeauna ragù cu mazare, ci numai pentru reteta asta.Eu ragù-ul l-am facut de ieri. Tot ieri dupa amiaza am prajit vinetele. O vanata curatata de coaja taiata felii pe lung (nu drept subtiri) si prajita in ulei ev combinat cu floarea soarelui.Le-am scos, le-am pus pe servet sa absoarba uleiul. Report
January 8, 201214 yr Author comment_120482 Azi inainte de pranz, am trecut la asamblare.Am pus la fiert 500 de gr de paste pentru o tava de 23x30 cm. Pentru 6 persoane. Pastele amestecate cu ragù, plus celelalte ingrediente fac in asa fel incat sa fie deajuns, nu trebuie mai multe paste. Cand pastele au fiert dar nu de tot , "al dente" (paste scurte, eu de obicei folosesc "rigatoni") le amestecam cu cateva linguri bune de ragù.Jumatate din cantitate o punem in tava. Deasupra punem felii de vinete fasii, apoi prosciutto cotto rupt bucati cu mana si pus din loc in loc ( 2 felii taiate subtire) Am continuat cu 3 felii de branza topita rupte bucatele si puse tot asa din loc in loc, dupa care am pus 3 oua fierte tari taiate felii Am acoperit cu restul de paste, deasupra am presarat parmigiano. Apoi am batut bine 2 oua si le-am turnat deasupra cu o lingura Am dat la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand s-a format deasupra o crusta crocanta (in jur de 20 de minute) Report
January 8, 201214 yr comment_120486 pasta al forno...anutza e plat unic si ajunge cu prisosinta .arata fain. nu stiam de oua fierte...uite asa invata omul. Report
January 8, 201214 yr Author comment_120490 pasta al forno...anutza e plat unic si ajunge cu prisosinta .arata fain. nu stiam de oua fierte...uite asa invata omul. Da Stella, asa e, ajunge insa la noi mai bagam si-un felu' 2 . Restul de ragù l-am congelat in pungi, 4 pungi de 430 de gr fiecare circa si una mai mica. Report
January 8, 201214 yr Author comment_120496 Eu ador pastele astea la cuptor Any' arata bestial Geany, te asigur ca si gustul e special, cu ingredientele pe care le are . Report
January 8, 201214 yr comment_120515 O idee binevenita! Imi place, sigur am sa le fac.Merci Any!!! Report
January 8, 201214 yr Author comment_120522 O idee binevenita! Imi place, sigur am sa le fac.Merci Any!!! Daca te pot inspira, ma bucur ! Report
January 8, 201214 yr comment_120629 Si eu ador pastele la cuptor! Any, ce idee de paste al forno ingenioasa. Nu am mai vazut cu oua si rar cu mazare. Raggu-ul pentru lasagna il faci dupa aceeasi reteta? Report
January 8, 201214 yr comment_120630 Mie imi place tare ideea cu vinetele, nu stiu cum se imbratiseaza cu mazarea, dar rau nu are ce sa fie!! Oricum merita incercat, cum ai spus tu penttru mai multe persoane! Report
January 8, 201214 yr Author comment_120633 Si eu ador pastele la cuptor! Any, ce idee de paste al forno ingenioasa. Nu am mai vazut cu oua si rar cu mazare. Raggu-ul pentru lasagna il faci dupa aceeasi reteta? Da, il fac dupa aceeasi reteta numai ca nu pun mazare.Cateodata fac din jumatate de kg de carne de vita plus jumatate de kg de carne de porc.Si totdeauna fac din cantitatile astea, pun cat imi trebuie la paste si restul congelez. Mie imi place tare ideea cu vinetele, nu stiu cum se imbratiseaza cu mazarea, dar rau nu are ce sa fie!! Oricum merita incercat, cum ai spus tu penttru mai multe persoane! Bine se imbratiseza, te asigur eu !Eu fac o tava din asta si restul pun la frigider, maine incalzesc in cuptor si mancam la pranz, deci avantaj eu ca nu mai aprind aragazul .Pastele astea merg reincalzite, sunt ok. Report
January 9, 201214 yr comment_120647 Mamma mia, o bomba calorica dar si o bomba de bunatate, mi-ai facut chef sa le incerc Report
January 9, 201214 yr Author comment_120658 Mamma mia, o bomba calorica dar si o bomba de bunatate, mi-ai facut chef sa le incerc Exact si una si alta ! Report
January 9, 201214 yr comment_120666 Va zic eu ca fiecare ingredient din reteta asta are rolul lui.Si tinand cont ca mananci o farfurie de pasta si gata, merita tot "deranjul". Any ! Report
January 9, 201214 yr Author comment_120683 Va zic eu ca fiecare ingredient din reteta asta are rolul lui.Si tinand cont ca mananci o farfurie de pasta si gata, merita tot "deranjul". Any ! Data viitoare nu ma "deranjez" prea mult ca am ragù deja congelat . Report
January 9, 201214 yr comment_120688 La mine se fac pastele la cuptor de obicei pe sfarsitul saptamanii,cand trebuie sa golesc frigiderul ca sa il pot umple cu cumparaturi proaspete https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Mazare,vinete si oua n-am pus niciodata,dar o sa incerc(portii individuale ca tot am cumparat formele alea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue.gif ) Edit,ca am uitat:si eu congelez ragu in doze mici,de cate doua portii,ca li se mai scoala copiilor cateodata ca vor spaghetti si nu am chef sa fierb sos pt doua portii.De fiecare data fac o oala mare si restul congelez. Report
January 9, 201214 yr Author comment_120691 La mine se fac pastele la cuptor de obicei pe sfarsitul saptamanii,cand trebuie sa golesc frigiderul ca sa il pot umple cu cumparaturi proaspete https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Mazare,vinete si oua n-am pus niciodata,dar o sa incerc(portii individuale ca tot am cumparat formele alea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue.gif ) Edit,ca am uitat:si eu congelez ragu in doze mici,de cate doua portii,ca li se mai scoala copiilor cateodata ca vor spaghetti si nu am chef sa fierb sos pt doua portii.De fiecare data fac o oala mare si restul congelez. Incearca si n-ai sa regreti . Daca chiar nu vrei sa faci cu mazare, poti face un ragu normal. Asa si eu, fac dintr-un kg de carne sa iasa mai mult si apoi congelez, e comod, scoti numai cand ai nevoie. Report
January 9, 201214 yr comment_120694 Incearca si n-ai sa regreti https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif . Daca chiar nu vrei sa faci cu mazare, poti face un ragu normal. Asa si eu, fac dintr-un kg de carne sa iasa mai mult si apoi congelez, e comod, scoti numai cand ai nevoie. Fac cu mazare ca le place copiilor. Report
January 9, 201214 yr Author comment_120696 Incearca si n-ai sa regreti https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif . Daca chiar nu vrei sa faci cu mazare, poti face un ragu normal. Asa si eu, fac dintr-un kg de carne sa iasa mai mult si apoi congelez, e comod, scoti numai cand ai nevoie. Fac cu mazare ca le place copiilor. Un bravo la copiii Petunelei ! Report
January 12, 201214 yr comment_121739 Am facut azi ragu-ul in bimby si am adaugat mazarea, am fiert ouale Report
January 12, 201214 yr Author comment_121750 Am facut azi ragu-ul in bimby si am adaugat mazarea, am fiert ouale Wowww!Eu de obicei pun Pisellini primavera de la Findus, tura asta n-am gasit si am pus alta marca, erau olecuta mai mari dar tot bun a fost .Tu pun pariu c-ai pus mazare proaspata. Report
January 13, 201214 yr comment_121794 De-as avea mazare proaspata da' n-am anu asta Am pus mazare de la cutie, aia congelata nu-mi place pentru ca e prea moale, incomparabila cu mazarea proaspata congelata cruda care ramine tare.Sper sa asamblez pasta in seara asta si eventual sa o mincam miine si duminica la prinz ca sigur o sa iasa pentru un batalion Report
January 13, 201214 yr Author comment_121820 De-as avea mazare proaspata da' n-am anu asta Am pus mazare de la cutie, aia congelata nu-mi place pentru ca e prea moale, incomparabila cu mazarea proaspata congelata cruda care ramine tare.Sper sa asamblez pasta in seara asta si eventual sa o mincam miine si duminica la prinz ca sigur o sa iasa pentru un batalion Da, o poti reincalzi apoi in cuptor si pentru duminica , Eu cand fac, fac in asa fel sa avem pe 2 zile. Report
January 13, 201214 yr comment_122091 Tu stii ca e o perioada complicata dar care azi in parte s-a terminat sau a devenit mai putin complicata si stii ca nu stiu sa mint, drept pentru care marturisesc ca vinetele n-am reusit sa le prajesc, le-am facut in cuptor cu ulei deasupra si cum am pus 6 oua fierte nu le-am mai pus pe celelalte 2 batute deasupra, in rest am facut totul ca tine, brinza am pus parmigiano ras deasupra si inauntru felii de ementhal de la Lidl ca brinza topita felii ma deranjeaza la creier , le-am copt in timpul cinei si miine la prinz le gustam Report