February 16, 201115 yr comment_77611 Dupa luni bune de letargie si-au dat drumul, [b]deci pot spune tuturor sa nu-si piarda speranta [/b]Cea galbena e cea mai veche daca imi amintesc bine si a stat inflorita o gramada, apoi i-am taiat tijele, acum in sfirsit i-a crescut una si a inflorit. Si eu la fel!!!Eu asa am asteptat cu Dendrobium;nu facea nimic,numai frunze.Acum are flori. Doue Phalae au si la mine tije noi si se vad urme de boboci,dar mai au multicel pana infloresc.Cea alba si lila care au inflorit acum ceva vreme,sunt inca inflorite,dragele de ele Report
February 16, 201115 yr comment_77614 O alta intrebare ar fi la dendrobium nobile ma uit ca tijele unde au fost flori acum nu ami sunt cu frunze, sa le las asa sau sa le tai? Eu am zis ca le-as curata in primavara ,acum nu stiu daca se merge pe acelas principiu ca la florile normale. Lasa-le asa, daca nu sunt uscate nu le taia. Tija veche este "deposit" de apa si nutrienti. Report
February 16, 201115 yr comment_77619 O alta intrebare ar fi la dendrobium nobile ma uit ca tijele unde au fost flori acum nu ami sunt cu frunze, sa le las asa sau sa le tai? Eu am zis ca le-as curata in primavara ,acum nu stiu daca se merge pe acelas principiu ca la florile normale. Lasa-le asa, daca nu sunt uscate nu le taia. Tija veche este "deposit" de apa si nutrienti. am sa le las asa atunci.Am vazut ca ii dau alte tije noi . Oricum pe zi ce trece ma minunez de ele, le merge asa de bine, nu ma asteptam sa "ne intelegem" asa minunat.In fiecare zi le admir si le felicit .Mai noi sambata cand aveam ora de dragosteala am constatat ca Miltoniei ii dau bobocei.Observasem acum ceva timp o noua "tufa" de frunze, iar sambata am obs ca din tufa aceea creste o tija cu bobocei. Adriana, frumoase timidele tale Report
March 1, 201115 yr comment_79535 Fetele,am doua orhidee care au bobocei.Am voie sa le schimb si lor substratul ca la celelalte,sau trebuie sa astept pana o sa infloreasca/cada florile? La restul am schimbat deja.Una cred ca se duce de tot.Aia galben-portocaliu-verzuie ce am cumparat-o in ultima tura.Mi s-a parut mie ceva in neregula cu ea de la inceput.Prea aveau florile o culoare nemaivazuta,si cum cadeau,adica cum se ofileau inainte de cadere se faceau cu dungi negre,pe cuvant.La nici una n-am mai patit asa.Acum nu am mai pus-o in ghiveci,am pus-o intr-un pahar cu apa.Oare mai face radacini?Mai are numai o tentativa de radacina,mica de tot.Restul au fost uscate.De ce,nu stiu,ca doar la fel le ingrijesc pe toate Oare o mai fi ceva de ea?Sa o las in pahar sau pot sa o pun in "pamant"? Report
March 16, 201115 yr comment_82029 Dendrobium meu nobile are pe cateva frunzulite pe dosul lor mai exact niste punctulete cleioase.Nu-s de la ce sunt asa.Oare de la violetele de parma?Am una pe care tb sa o tratez ca vaz ca are niste musculite(cred) albe pe flori.In rest arata tare bine, iarasi are muguri de floricele. Tb sa trec si eu la curatarea lor ca timpul. Report
March 17, 201115 yr comment_82136 Ioana,posibil sa fi luat paduchi de la violete.Eu am avut pe geam,nu pe ala cu orhidee,dar în aceeasi încapere,un busuioc care are paduchi.L-am dat afara ieri,de cum am observat...sper sa nu fi luat orhideele ceva de la el.Nobila mea,are vreo 2 frunze uscate.Sper ca nu se usuca toata,ca arata bine restul.Doar ca tot a crescut...e cam înalta?Cît mai creste? Report
March 28, 201115 yr comment_83787 Azi mi-am mai luat una la Lidl, 8 euro, alba cu mijlocul mov in mijloc. Si cea roz a inflorit, miine daca e soare frumos le pozez. Report
March 29, 201115 yr comment_83810 Azi mi-am mai luat una la Lidl, 8 euro, alba cu mijlocul mov in mijloc. Si cea roz a inflorit, miine daca e soare frumos le pozez. Ohhh,mi-ai adus aminte ca nu m-am laudat cu florile ce le-au facut orhideele mele.Fug sa fac poza Eu m-am necajit saptamana trecuta cand am vazut la Baywa orhidee albastre.Radacinile erau pline de cerneala,sau asa ceva,colorant,nu stiu,erau albastre in orice caz la radacina.Cred ca si a mea aia portocalio-verde a fost colorata artificial cu ceva,ca mi-a murit la scurt timp dupa ce am cumparat-o Am revenit cu poze.Tare mandra is de dragutele mele.Imi inveselesc locuinta,dragele de ele.Anul trecut in iulie le-am cumparat/primit,inflorite,si acum iarasi au inflorit: Ciclamela: Albaroza: Albaroza si-a facut de cap si a crescut in doua directii opuse ,dar pt asta,tot o iubesc: Report
March 29, 201115 yr comment_83872 Sunt ca ale mele.Asta e cea noua cumparata ierisi asta e cea roz veche care pierduse toate tulpinile, i-a crescut alta mica si a inflorit acum Report
March 30, 201115 yr comment_84038 vai ce-mi plac astea al cu roz.Eu azi le-am curatatasta azi si-a pierdut ultimile flori, statea inflorita din septembrie, acum ii da alta tija asta galbena de anul trecut din ianuarie stat mereu inflorita(bine asta ca i-a mai dat o tija si n-a apucat sa ramana cheala ) uite Diana, si asta a mea a avut strambe tijele si erau asa lasate de cate flori avea, acum i-a dat o tija noua, dar de micuta am prins-o ca sa se mai indrepte maine mai am o tura de curatat. Report
May 8, 201115 yr comment_88139 Minunate floricelele voastre!Orhideea primita cadou acum un an (saru'mana, Ioana! ) are flori de vreo luna, cred. 4 mari si late! Report
May 18, 201115 yr comment_89457 ioi Foxy ce mumusica, a rezistat drumului DE-RO?Ohoo.... si inca cum! Eu o declar orhidee-eroina! Chinuita pana peste poate, dar tot si-a revenit si-a facut ditamai florile! Report
May 22, 201115 yr comment_89815 ioi Foxy ce mumusica, a rezistat drumului DE-RO?Ohoo.... si inca cum! Eu o declar orhidee-eroina! Chinuita pana peste poate, dar tot si-a revenit si-a facut ditamai florile! a fost daruita din suflet Dendrobium nobile a inforit iara, oare pt a cata oara anul asta?sa fie cam a 3-a oara.Il ador , cand m apropi de el ma incanta mereu cu parfumul lui in perioada asta nu mai am asa multe inflorite, doar dendrobium si inca doua phalae inflorite si inca doua care au boboci Report
May 22, 201115 yr comment_89844 Nobila mea,chiar si nenobila,ambele pauzeaza la flori,dar fac pui si cresc.Însa restul,se prostesc de cît înfloresc!Iar batrîna mea Phalae,ma rasfata într-una.Nu se mai opreste din flori!Adevarul ca le-am si hranit bine Sper sa ajung sa pun niste poze,ca de facut le-am facut Oncidium galbena,nu vrea si pace!Iar pescareasca aia alba cu picatele lila,vad ca e pretentioasa si înfloreste doar odata în an. Report
May 22, 201115 yr comment_89847 ioi Foxy ce mumusica, a rezistat drumului DE-RO?Ohoo.... si inca cum! Eu o declar orhidee-eroina! Chinuita pana peste poate, dar tot si-a revenit si-a facut ditamai florile! a fost daruita din suflet Se vede! In plus, a fost si primita cu drag! Iar de orhideele tale.... nu mai zic nica. Tac si suspin. Si astept sa ma termin cu treburile si sa trec la lucruri serioase (ca par iegzample, achizitionatu' de orhidee.... sau adusu' de-acas', daca mi le mai da mama inapoi - ma tem ca nu! ). Report
May 22, 201115 yr comment_89849 Ioana, sunt nemaipomenit de frumoase.Sorella, cu ce le hranesti asa de bine? Report
May 22, 201115 yr comment_89851 Ioana, sunt nemaipomenit de frumoase.Sorella, cu ce le hranesti asa de bine? Pai le-am schimbat din nou substartul.De data asta am pus un amestec din muuulta scoarta de pin macinata grob,olecuta de seramis,perlite,sphagnum,si betisoare de îngrasamînt direct la radacina.Vad ca le merge tare bine Report
May 23, 201115 yr comment_89873 Nobila mea,chiar si nenobila,ambele pauzeaza la flori,dar fac pui si cresc.Însa restul,se prostesc de cît înfloresc!Iar batrîna mea Phalae,ma rasfata într-una.Nu se mai opreste din flori!Adevarul ca le-am si hranit bine Sper sa ajung sa pun niste poze,ca de facut le-am facut Oncidium galbena,nu vrea si pace!Iar pescareasca aia alba cu picatele lila,vad ca e pretentioasa si înfloreste doar odata în an. si eu le-am schimbat anul asta substratul si le merge f bine, am cateva carora le-au dat si frunze noi.Dendrobium meu nenobil tot asa creste,dar de inflorit doar odata a inflorit anul asta.Cea care e mai lenesa este Cambria,pana si Miltonia e plina de frunze, mi-a si inflorit,dar din greseala intr-o zi i-am rupt floarea Se vede! In plus, a fost si primita cu drag! Iar de orhideele tale.... nu mai zic nica. Tac si suspin. Si astept sa ma termin cu treburile si sa trec la lucruri serioase (ca par iegzample, achizitionatu' de orhidee.... sau adusu' de-acas', daca mi le mai da mama inapoi - ma tem ca nu! ). e, lasa-i femeii orhideele ca a prins drag de ele, tu ia altele Ioana, sunt nemaipomenit de frumoase.Sorella, cu ce le hranesti asa de bine? Merci Adriana,chiar si eu le admir de fiecare data.Mai ales dimineata cand ma trezesc,fiinca pervazul gemului de la dormitor e plin de ele. Sambata cand le-am pozat una din ele era doar boboci ieri Report
May 27, 201115 yr comment_90527 Am avut o orhidee alba superba la birou, facuta ca ion forma de coronita, din vreo 3 fire. A tinut de la 8 martie pana acum o saptamana cu toate florile proaspete si inflorite. Sapt trecuta au inceput sa se paleasca, s-auofilit toate si au cazut. Am gresit ceva, sau este normal? Ce trebuie sa fac acum pentru a mai avea flori? Report
May 27, 201115 yr comment_90545 Am avut o orhidee alba superba la birou, facuta ca ion forma de coronita, din vreo 3 fire. A tinut de la 8 martie pana acum o saptamana cu toate florile proaspete si inflorite. Sapt trecuta au inceput sa se paleasca, s-auofilit toate si au cazut. Am gresit ceva, sau este normal? Ce trebuie sa fac acum pentru a mai avea flori? E normal sa se ofileasca, important e sa ai grija in continuare de ea si te va rasplati din nou cu floricele Report
June 4, 201115 yr comment_91466 Am nevoie de ajutorul vostru ... mi-e teama ca orhideea mea are ceva paduchi\pureci, asa arata dosul frunzelor. Este o phalae, am primit-o in ianuarie, i-a mers foarte bine pana acum.Va rog, are cineva un remediu, nu vreau s-o pierd! Report
June 4, 201115 yr comment_91542 Am avut o orhidee alba superba la birou, facuta ca ion forma de coronita, din vreo 3 fire. A tinut de la 8 martie pana acum o saptamana cu toate florile proaspete si inflorite. Sapt trecuta au inceput sa se paleasca, s-auofilit toate si au cazut. Am gresit ceva, sau este normal? Ce trebuie sa fac acum pentru a mai avea flori? E normal sa se ofileasca, important e sa ai grija in continuare de ea si te va rasplati din nou cu floricele Ioana, help, nu stiu cum sa am grija de ea in continuare, una dintre tulpini incepe sa se ofileasca dinspre varf. Sunt doar 2 fire vad. ce trebuie sa ii fac? Report