May 6, 201214 yr Author comment_147374 Dupa atata trocaneala la cap , deja am ajuns la faza "da' unde-l pui ?" - cred ca-s pe drumul cel bun Raspuns "dorm cu el in pat daca e nevoie " Dorinaaaaa, esti teroare...am ras de-am plesnit !Esti pe drumul cel bun, iti zic sigur ! Report
May 6, 201214 yr comment_147375 Dupa atata trocaneala la cap , deja am ajuns la faza "da' unde-l pui ?" - cred ca-s pe drumul cel bun Raspuns "dorm cu el in pat daca e nevoie "Succes! Merita lupta Report
May 7, 201214 yr comment_147478 Pentru ca n-am gasit un topic despre Ken (daca-s bleaga si n-am cautat cum trebuie, scuze), vreau sa pun aici o intrebare legata de Ken.Mami meu are Ken si i-am sugerat sa faca salata de icre cu el. Problema e ca nu stie exact ce accesoriu sa foloseasca. A facut cineva icre cu Ken/KA si-mi poate da un raspuns? Report
August 8, 201214 yr comment_159699 Din ciclul "Nu faceti ca mine!" Mi-am pregatit toate cele pentru maglavaisul de înghetata, am bagat fructele în blender-ul/standmixer-ul KitchenAid, am suit partea de sus pe aia de jos (stiti voi). Am vazut ca nu sta bine, si în timp ce am corectat eu pozitia (asa credeam eu) am si apasat pe bumb sa macine. Unde mi-o fi stat capul? În coor! În loc sa-mi macine capsunele, merele si restul, mi s-a macinat rotita aia neagra zimtata. Praf am facut-o! Care-l aveti, aparatul, doar stiti ce usor se fixeaza cana pe motor, se aranjeaza de singura de fapt... nu stiu cum drac am asezat-o (doar folosesc blenderul asta de ani de zile ca pe un campion), iar aparatul îmi era pe pozitia "Pulse"... si aghiuta m-a împins sa apas pe bumbu' de macinat! 2 secunde, si am avut rotita macinata Asta fu alaltaieri. Azi deja am primit piesa. A costat 14,99 cu tot cu cheita de desfacut si facut 'napoi E vorba de piesa asta si cheie. http://ecx.images-amazon.com/images/I/415try8koCL.jpg Report
August 8, 201214 yr comment_159739 Din ciclul "Nu faceti ca mine!" mi s-a macinat rotita aia neagra zimtata. Praf am facut-o! Si din ciclul: "Se poate si mai rau!!" (ca sa ma exprim elegant)Eu am schimbat deja doua si ma consolez, numindu-le consumabile. Ce-i drept, le scot pe tusa cu chestii...mai dure (de 2x parmesan si de fiecare data-mi zic ca nu-l mai bag in el coji mai uscate) Report
August 9, 201214 yr comment_159858 Rotitele voastre costa cit tot mixerul meu Eu am si acum un mixer de la Tchibo, luat pe vremea marcilor, si a costat 12 DM! Îl folosesc si-n ziua de azi. Nici nu stiu cîti ani are!!! Cutitul toaca/macina ca în prima zi! Dauphne, dar de ce bagi parmezan în blender? Macinat în felul asta afecteaza calitatea! Parerea mea! Stiu ca unii se vor întreba cu ce o strica. Deci, mie, mi se pare diferita (textura, gustul) si "stricata" fata de un parmezan razuit. În primul rînd, rar folosesc parmezan în asa cantitate de ar trebui sa folosesc alt mijloc decît razatoarea manuala. Daca fac cosulete din parmezan, multe , atunci folosesc accesoriu razatoare fina tot de la KitchenAid, dar ala ce se ataseaza la robotul mare. Daca e Dan acasa, nici pe ala Report
August 9, 201214 yr comment_159869 Dauphne, dar de ce bagi parmezan în blender? Macinat în felul asta afecteaza calitatea! Parerea mea! Stiu ca unii se vor întreba cu ce o strica. Deci, mie, mi se pare diferita (textura, gustul) si "stricata" fata de un parmezan razuit.Folosesc de multe ori blenderul la maruntit parmezanul, inclusiv la pesto&co.Cu ce-l omor eu, sunt cojile de parmezan, care-s ceva mai uscate; imi mai raman din cand in cand si le bag in tarte, sau chestii ce merg la cuptor (nu ma refer chiar la coaja exterioara, ca aia merge la supa)De mancat natur nu folosesc niciodata maruntit la robot, nici nu se compara gustul...de calitate, nu stiu. Acum vad: unde le-ai gasit asa ieftine??? sau a fost 24 euro setul? (Eu tot de spareparts UK le am si vazusem ca au preturile aliniate in Europa.)Ori sau ieftinit asa tare?!...vorba vine, ca la ele acasa costa o nimica toata. Report
September 5, 201214 yr comment_162155 Fete, nu a fost faina pe suprafta de lucru si aluatul a fost mai molicel, pentru turte. Cantitatea doar de 500 gr. Viteza totusi a fost la 6. Asta sa fi fost problema? Marturisesc ca nu am citit cartea de instructiuni eu am unul Professional si fac aluatul numai la viteza 2. asa scrie in manualul de instructiuni, viteza 2 maxim pentru aluaturi. Report
October 7, 201213 yr comment_165471 Poate ma ajutati si pe mine : vreau sa imi cumpar un malaxor'' Silva'' Malaxor Silva Homeline KM 1000 Profi Procesor de alimente, Robust si puternic,Unelte planetare şi multifuncţionale rotative, detaşabile, uşor de curăţat 5 litri bol din otel inoxidabil Dimensiuni:32 x 30 x 16 cm (LxHxA)Performanţă 6 nivele de putere şi de nivelul de puls 1000 Waţi reali - putere maximăAccesorii Cârlig aluat, maturica, Cârlig amestecare, capac de protectie antistropireGreutate 8,4 kg Picioare Anti-alunecare de cauciuc Mie imi convine ptr ca o sa il achizitionez la un pret foarte bun si este nou aparatul dar........ nu stiu nimik despre el daca este bun daca , daca. arata asa Va rog frumos daca stiti ceva sa imi scrieti. Ptr asta am banii acum dar macar de ar fi bun se zice ca este nemtesc. Report
October 29, 201213 yr comment_167972 Cerra, eu din pacate nu stiu nimic de el.Eram doar curioasa cam cat ar costa asa ceva, daca nu te deranjeaza sa spui, doar ca sa fac o comparatie intre Moulinex si acesta. Si am o intrebare pt. fetele care au KA . Cu care din palete bateti frisca? Cu cea in forma de para (maturica) ? Report
October 29, 201213 yr Author comment_167973 Si am o intrebare pt. fetele care au KA . Cu care din palete bateti frisca? Cu cea in forma de para (maturica) ? cu asta Report
October 30, 201213 yr comment_168089 Si am o intrebare pt. fetele care au KA . Cu care din palete bateti frisca? Cu cea in forma de para (maturica) ? cu asta Multumesc Any. Cu asta bat si eu frisca (la un Moulinex) si imi ramane frisca prea moale ori daca insist se branzeste. Acum am ales alta frisca decat cea de obicei, poate e ea de vina. Report
October 30, 201213 yr comment_168094 Multumesc Any. Cu asta bat si eu frisca (la un Moulinex) si imi ramane frisca prea moale ori daca insist se branzeste. Acum am ales alta frisca decat cea de obicei, poate e ea de vina. Normal ar fi, daca frisca ar fi buna, sa se transforme in unt Deci clar ca e ceva dubios cu frisca (trebuie sa aiba cel putin 35% materie grasa) Report
October 30, 201213 yr comment_168096 Multumesc Any. Cu asta bat si eu frisca (la un Moulinex) si imi ramane frisca prea moale ori daca insist se branzeste. Acum am ales alta frisca decat cea de obicei, poate e ea de vina. Normal ar fi, daca frisca ar fi buna, sa se transforme in unt Deci clar ca e ceva dubios cu frisca (trebuie sa aiba cel putin 35% materie grasa) La inceput daca bati prea tare frisca pare a fi branzita,dar daca continui din punctul asta se face unt. Eu smantana nu gasesc cu % asa mare de grasime, majoritatea sunt cu 30% grasime. Vika important e sa ai o viteza constanta , nici prea mica nici prea mare.Eu am patit-o odata, m-am uitat in vas inca era destul de lichida, m-am indepartat sa fac nu stiu ce , pret de 2 minute cred, cand m-am reintors langa robot,deja se branzise, asa ca am lasat in continuiare si am facut unt.O alta chestie, pe langa prospetimea smantanii, e sa fie cat mai rece, nu la temperatura camerei. Report
October 30, 201213 yr Author comment_168098 Si mie mi s-a intamplat sa mi se taie, exact la fel, cand am lasat nesuprabegheat robotul.In ultimul timp, frisca o bag de la frigider la congelator cateva minute bune si vasul impreuna cu paleta le bag un pic la frigider (paleta chiar in congelator) ca sa fie reci. Report
October 30, 201213 yr comment_168100 Eu o bat mereu cu mixerul dat la maxim si nu mi s-a branzit niciodata...dar da, trebuie sa fie rece. Report
October 30, 201213 yr comment_168103 Multumesc Any. Cu asta bat si eu frisca (la un Moulinex) si imi ramane frisca prea moale ori daca insist se branzeste. Acum am ales alta frisca decat cea de obicei, poate e ea de vina. Normal ar fi, daca frisca ar fi buna, sa se transforme in unt Deci clar ca e ceva dubios cu frisca (trebuie sa aiba cel putin 35% materie grasa) La inceput daca bati prea tare frisca pare a fi branzita,dar daca continui din punctul asta se face unt. Eu smantana nu gasesc cu % asa mare de grasime, majoritatea sunt cu 30% grasime. Vika important e sa ai o viteza constanta , nici prea mica nici prea mare.Eu am patit-o odata, m-am uitat in vas inca era destul de lichida, m-am indepartat sa fac nu stiu ce , pret de 2 minute cred, cand m-am reintors langa robot,deja se branzise, asa ca am lasat in continuiare si am facut unt.O alta chestie, pe langa prospetimea smantanii, e sa fie cat mai rece, nu la temperatura camerei. Aha, foarte posibil ca eu sa nu fi avut frisca exact atunci scoasa din frigider (cand spun frisca ma refer la HuLaLa) Da,ma gandeam si eu la varianta ca trebuie sa fie o viteaza care sa ''dea bine'' la frisca, dar daca ziceti ca voua vi s-a facut si la viteza maxima...Multumesc de ponturi, data viitoare o sa le pun in practica inclusiv ''maturica'' o voi tine macar putin la rece. Imi faceam griji ca ori nu bat eu frisca cu ce paleta trebuie , ori frisca nu e buna , ori Doamne fereste robotelul sufera deja din cauza uzurii. Aveam mai multe variante si nu stiam ce sa cred. Report
October 30, 201213 yr comment_168142 Cerra, eu din pacate nu stiu nimic de el.Eram doar curioasa cam cat ar costa asa ceva, daca nu te deranjeaza sa spui, doar ca sa fac o comparatie intre Moulinex si acesta. Si am o intrebare pt. fetele care au KA . Cu care din palete bateti frisca? Cu cea in forma de para (maturica) ? Nu ma deranjeaza! am dat pe el 300 lei , nou in cutie dar al meu nu are capacul ala de protectie la bol. Pe net exact acelasi model ca si al meu, cu tot cu capacul de protectie costa 400 lei dar nu am mai avut rabdare pina aducea baiatul cel cu 400 si am cumparat de la alt baiat cel cu 300 fara capacul de plastic. Nu conteaza ca nu face mizerie are aparator la piciorul de framantat. Singura chestie care ma enerveaza, ca am vrut sa bat albusuri si nustiu cred ca 5 albusuri erau prea putin ptr maturica aia mare sau nu am avut eu rabdare.Pe mine ma interesa cel mai mult ptr aluat. Celelalte le fac cu alte aparate. Dar totusi nu sunt in clar cu batutul albusurilor. Frisca nu am incercat. Si al meu are maturica, cracul ala de framantat si o inimioara ptr alte aluaturi mai usoare. Report
October 30, 201213 yr comment_168153 Eu o bat mereu cu mixerul dat la maxim si nu mi s-a branzit niciodata...dar da, trebuie sa fie rece.+1 Ioana eu am folosit de la Landliebe cu 32% Fett si a iesit foarte bine. Report
October 31, 201213 yr comment_168182 Eu o bat mereu cu mixerul dat la maxim si nu mi s-a branzit niciodata...dar da, trebuie sa fie rece.+1 Ioana eu am folosit de la Landliebe cu 32% Fett si a iesit foarte bine. Am mai luat si eu,dar nu gasesc tot timpul.Eu nu dau viteza maxima de la inceput ca nu vreau sa strang frisca de pe pereti, cu tot cu aparatoarea lui, tot sare. Report
October 31, 201213 yr comment_168237 Cerra, eu din pacate nu stiu nimic de el.Eram doar curioasa cam cat ar costa asa ceva, daca nu te deranjeaza sa spui, doar ca sa fac o comparatie intre Moulinex si acesta. Si am o intrebare pt. fetele care au KA . Cu care din palete bateti frisca? Cu cea in forma de para (maturica) ? Nu ma deranjeaza! am dat pe el 300 lei , nou in cutie dar al meu nu are capacul ala de protectie la bol. Pe net exact acelasi model ca si al meu, cu tot cu capacul de protectie costa 400 lei dar nu am mai avut rabdare pina aducea baiatul cel cu 400 si am cumparat de la alt baiat cel cu 300 fara capacul de plastic. Nu conteaza ca nu face mizerie are aparator la piciorul de framantat. Singura chestie care ma enerveaza, ca am vrut sa bat albusuri si nustiu cred ca 5 albusuri erau prea putin ptr maturica aia mare sau nu am avut eu rabdare.Pe mine ma interesa cel mai mult ptr aluat. Celelalte le fac cu alte aparate. Dar totusi nu sunt in clar cu batutul albusurilor. Frisca nu am incercat. Si al meu are maturica, cracul ala de framantat si o inimioara ptr alte aluaturi mai usoare. Are exact aceleasi palete ca si KA si ca Moulinexul meu. Inimioara aceea eu o folosesc si la facut creme.Ca sa bat spuma de albusuri la 5 oua eu trebuie sa il dau aproape de viteza maxima (are 6 viteze al meu, parca ) dar sunt f. multumita de cum o face. Nu stiu cum o fi la KA. La 2 albusuri am mari indoilei ca va face ceva.La framanatat am zis ca nu ma mai bag. Parca se misca din toate ''incheieturile'' si nu ma lasa inima sa-l chinui (nu de alta, dar imi este ca raman fara el). Report
October 31, 201213 yr comment_168335 La 2 albusuri am mari indoilei ca va face ceva.La framanatat am zis ca nu ma mai bag. Parca se misca din toate ''incheieturile'' si nu ma lasa inima sa-l chinui (nu de alta, dar imi este ca raman fara el). Eu am batut si cate 2 albusuri si merge.Iar aluaturile merg de minune, important e sa nu depaseasca tr. 3.Nu stiu cum e la Moulinex, cum e stabilitatea, dar oricum aluaturile nici la KA nu se framanta pe o treapta superioara. Report
October 31, 201213 yr comment_168340 La framanatat am zis ca nu ma mai bag. Parca se misca din toate ''incheieturile'' si nu ma lasa inima sa-l chinui (nu de alta, dar imi este ca raman fara el). Poi eu ptr framantat mai mult l`am vrut. Si al meu tremura cred ca toate tremura. Este normal cred sa tremure.Da tu ce ai robot cu ustensila de framantat sau malaxor moulinex? din cate inteleg malaxor da? Al fetelor este unul mai destept cu diverse accesorii al meu nu are de bagat nica in plus decat cele trei ustensile.Macar bolul nu fuge ca este cu blocaj. Report
October 31, 201213 yr comment_168342 dar oricum aluaturile nici la KA nu se framanta pe o treapta superioara. Poi atunci eu nu fac bine: eu pun pe treapta 1 pina aduna tot aluatul , apoi ii dau pe 2-3-4 cateva turatii si gata.Si mie imi este teama sa nu pateasca nika ca il aud cum asa parca se chinuie dar sotul meu zice ca asa face ca nu are cum sa mearga fin ca si mixerul de mina. Report