February 23, 201214 yr comment_131935 Eu cartile de bucate pe care le am le citesc ca pe alea de beletristica si cand gatesc, fac dupa capul meu, pe baza ideilor si retetelor din carte. si eu la fel! o reteta batuta-n cuie mi-o imaginez doar in sens propriu. Report
February 23, 201214 yr Author comment_131937 Scumpa, daca mai dai din greseala peste oferte din astea, fie si la alte accesorii, nu ne uita! Eu, cel putin, nu am timp sa cercetez deloc pe net. Eu n-am zis nimic ca nici mie nu-mi venea sa cred, zic daca pierdem astia 32 de euro(plus 9 euro transport) ii pierdem si gata.Asteptam intai sa ajunga.Cand a ajuns deja scria pe net ca obiectul era terminat.De aia n-am mai zis nimic, ca doar la pretul asta nu era sa tin numa' pentru mine. Dar se vede treaba ca era unul singur pe stoc. Acum sunt in cautare de "set pasta deluxe" ala care face tagliatelle . Report
February 23, 201214 yr comment_131942 Da, da, ils tiu si pe ala. Poate ai bafta si il gasesti tot la pret din asta nerusinat. Daca da, comanda.le pe toate si le vinzi cu 5 euro plus, de la mine ai sigur castig Report
February 23, 201214 yr Author comment_131943 Da, da, ils tiu si pe ala. Poate ai bafta si il gasesti tot la pret din asta nerusinat. Daca da, comanda.le pe toate si le vinzi cu 5 euro plus, de la mine ai sigur castig Pai tu pe care ziceai ca-l vrei? Nu pe asta de tagliatelle? Adica tu-mi dai idei de afaceri ? Report
February 23, 201214 yr comment_131949 o reteta batuta-n cuie mi-o imaginez doar in sens propriu. Exact, Pusha! Eu de cand ma stiu am asistat la bucatarie. Mama si tata au gatit mereu. Gatitul era pe vremea aia socializare. Adoram sa stau cu mama si tata sa vad cum isi impart treburile, cum petreceau ore si vorbeau de nu mai terminau si glumeau...nu mereu a fost asa, insa eu retin doar ceea ce a fost frumos. Cat am fost acasa, eu nu am gatit, doar am gustat si am asistat. Pe mine ma puneau sa fac curat si sa am grija de fete, de surori. Ma chemau doar cu degustatul si cu indicatiile finale Se stie foarte bine ca, indiferent de cat de "batuta" in cuie e o reteta, iese altfel la fiecare. La fel, se intampla ca, uneori, o reteta pe care o faci de jde ani sa iti dea gres. In sistemul meu de referinte, am avut patru case de bucatareala: mama si tata, matusa mea, sora mamei -care gateste super!-, mamaia - mama tatei- si bunica, draga de ea - care a avut mereu curci si curcani si care facea cate un bors de curcan de picai. Ei, chit ca toate aveau aceleasi mancaruri, aceleasi ingrediente, fiecare avea un gust, o aroma distincta, tipica. Report
February 23, 201214 yr comment_131950 [b]Pai tu pe care ziceai ca-l vrei? Nu pe asta de tagliatelle?[/b][color=#0000FF][b]>>>>>>>>>Äh, apäi la preturile astea, pe toate! [/b][/color] Adica tu-mi dai idei de afaceri ? Pai? Nu ma stii ca is tare la idei d'astea? Mai greu e cu pusul in practica la mine, asa ca macar altii sa o faca. So go for it! Report
March 13, 201214 yr Author comment_136041 Azi am facut iar paste.Acum vreo 2 saptamani am luat cateva kg bune de faina de grau dur, remacinata, ca sa am pentru experimente.La 100 de grame de faina am pus 40 de grame de apa.Eu azi am facut din 250 de gr de faina, deci 100 de gr de apa. Grame, nu ml. Am pus faina si apa in cana robotului, i-am dat drumul sa mixeze. In doi timpi si 3 miscari e gata, iese un aluat nisipos. Am instalat accesoriul.Am luat cate putin din aluat, il strangem cu mana cat sa fie compact (deci n-am modelat, invartit bilute, etc) si-l punem in accesoriu. Azi, fusili.Ma asteptam sa iasa cat de cat egale ca aspect, dar fiecare a iesit cum i-a placut mai mult, adica nici una nu se aseamana cu cealalta . Dar mi-a placut mult aerul asta al lor, asa se intelege ca-s facute-n casa ! Cum au inceput sa iasa, le-am taiat si le-am pus pe o farfurie pe care am presarat faina remacinata de grau dur.Astea care se vad nu erau toate, doar o parte, la inceput. Apoi la fiert cred ca nici macar un minut, fierb extrem de repede, de fapt nici nu e nevoie sa fiarba, atat de rapid sunt gata. Deci cand apa fierbea le-am pus, apoi cand au inceput sa fiarba le-am gustat si erau gata. Azi cu ton, super bune.Acum pot sa zic ca-s multumita. Report
March 13, 201214 yr comment_136168 Arata excelent si-mi imaginez ca sunt si extraordinar de bune. Report
March 13, 201214 yr Author comment_136171 Arata excelent si-mi imaginez ca sunt si extraordinar de bune. Sa stii ca acum sunt multumita, cum ziceam mai sus. Maine fac bucatini .Merci Adriana ! Report
March 13, 201214 yr comment_136175 Any, de unde zicei ca ai luat accesoriul?Arata tare bine pastele Report
March 13, 201214 yr Author comment_136177 Any, de unde zicei ca ai luat accesoriul?Arata tare bine pastele Merci Ioana, l-am luat de pe net de pe situl magazinului mediaworld.Insa a fost ultimul, pentru ca am vazut imediat dupa ce l-am luat ca scria "produs terminat", iar mai apoi nici macar nu-l mai afisau.Ramane un mare mister pretul, Report
March 14, 201214 yr comment_136252 Ce-ti pasa, important e ca l-ai luat si ca nu e stricat.Eu demult visez la el dar costa inca prea mult. Report
March 14, 201214 yr Author comment_136262 Ce-ti pasa, important e ca l-ai luat si ca nu e stricat.Eu demult visez la el dar costa inca prea mult. Nu, cum sa fie stricat?Daca era stricat nu cred ca mi-l trimiteau. Mediaworld e o retea destul de mare in Italia si de aceea cred ca sunt si seriosi.A ajuns in cutia lui originala, cu garantie, tot absolut, factura, etc.Cine stie, probabil ca nu s-o fi vandut, n-am idee de ce a costat numai atat.Dar nici asa nu se explica pretul. In general vad si la tv ca nu se omoara chefii cu accesoriul asta (nu la-m vazut niciodata nici pe Gambero nici pe Alice) toti il folosesc pe ala de tagliatelle. Dar tagliatellele se pot face la o adica si cu facaletul. Report
March 14, 201214 yr Author comment_136377 Cum ziceam ieri, azi bucatini. Experiment reusit, foarte faini au iesit. Report
March 14, 201214 yr comment_136380 mamma mia ce dunguliţe mişto au ... cît sos s-o lipii de denivelările alea, yummm! Report
March 14, 201214 yr Author comment_136398 mamma mia ce dunguliţe mişto au ... cît sos s-o lipii de denivelările alea, yummm! Si pe mine m-a dat pe spate consistenta lor.Da, asa ar fi trebuit sa-i fac cu sos si ceva sunculita.Dar azi am vrut ceva mai simplu, gandindu-ma ca in seara asta am fasole prajita.Insa, cum socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din drum, am facut fasolea dar ramane pe maine. Report
March 15, 201214 yr Author comment_136622 Azi spaghetti, o simil carbonara cu un carnat toscan. Report
March 15, 201214 yr comment_136634 Da, foarte mult imi place cum iti ies! Autentice! Tu pui doar ou la aluat? Cat lasi aluatul sa se odihneasca? Intreb pentru ca eu cand fac ceva mai groase si le pun imediat la fiert, au nevoie sa stea mai mult la fiert. Cand fac gen gnocchi. Ah, inca ceva: lamuriti-ma si pe mine va rog, care e pronuntia corecta a gnocchi? Aici nemtii le zic gnoci, dar eu stiu ca is [niochi]. Cum e? Report
March 15, 201214 yr Author comment_136635 Da, foarte mult imi place cum iti ies! Autentice! Tu pui doar ou la aluat? Cat lasi aluatul sa se odihneasca? Intreb pentru ca eu cand fac ceva mai groase si le pun imediat la fiert, au nevoie sa stea mai mult la fiert. Cand fac gen gnocchi. Ah, inca ceva: lamuriti-ma si pe mine va rog, care e pronuntia corecta a gnocchi? Aici nemtii le zic gnoci, dar eu stiu ca is [niochi]. Cum e? Merci Lori, bucatini si spaghetti nu le-am facut cu ou, doar apa si faina.Aluatul nu-l las deloc la odihnit, il fac si-l pun imediat in accesoriu.Apoi le pun la fiert imediat,Azi le-am lasat de s-au odihnit un pic. Apoi le-am pus la fiert.Vreau sa fac de pe-o zi pe alta sa vad cum se comporta. Pronuntia e "niochi". Report
March 15, 201214 yr comment_136636 Minunat! O sa incerc si eu doar cu apa. Aaaa, mersi de confirmare M-am uitat pe site-ul tau. Este de fapt o ramura internationala a marcii germane Mediamarkt. La ei se poate cumpara cu toata increderea. Culmea e ca aici nu au facut oferte din astea. Maimutoii Report
March 15, 201214 yr comment_136645 Azi spaghetti, o simil carbonara cu un carnat toscan any, cre'că ce scriseşi matale e simil româneşte foarte mişto textura pastelor, îmi plac la maxim, brava de trei ori Report
March 15, 201214 yr Author comment_136648 Azi spaghetti, o simil carbonara cu un carnat toscan any, cre'că ce scriseşi matale e simil româneşte foarte mişto textura pastelor, îmi plac la maxim, brava de trei ori O fi, mai stii? Merci Dex, va tin la curent cu celelalte forme.Poate fi util ce zic eu aici, ca informatii despre accesoriul asta nu prea se gasesc pe net.Si in tv am vazut chefii ca folosesc mai mult pe cel pentru facut foietaj, tagliatelle. Report
March 15, 201214 yr comment_136725 Äh...ahem, lingvistul din mine s-a gandit la simile, pe engleza. Ai vrut sa spui "un fel de" carbonara? De fapt, ai pus reteta? Eu ma oftic ca aici nu gasesc carnat din asta italian. Report
March 15, 201214 yr Author comment_136734 Da, am vrut sa spun "un fel de" carbonara.Nici eu nu gasesc carnati toscani, de cate ori mergem acolo imi fac provizii. Report
March 16, 201214 yr comment_136767 Tinand cont de titlul topicului, pun si eu o poza si visez ca intr-o zi unul va zbura si la mine. . Report