February 15, 201214 yr comment_130240 Anul acesta s-a nimerit sa fim amandoi acasa de Sf. Valentin, asa ca ne-am pus pe sarbatorit. N-am avut chef de iesit la restaurant, asa ca am pregatit totul acasa. Pozele nu-s ele cine stie ce, dar am pregatit totul cu dragoste. Unele idei le am de la voi, asa ca va multumesc. Dimineata am inceput-o cu inimioare din cremwursti, la cererea sotului. Am plecat apoi la o plimbare si ne-am intors pentru masa de pranz. Am avut o salata si miel. La desert, pere in vin. Dupa-amiaza sotul a fost plecat, asa ca am pregatit cina singura. Ca si aperitive, am avut andive cu crema de branza cu mucegai albastru, miere si nuci, dar si cu branza de capra, miere, coaja de lamaie si jamon serrano, paine prajita cu unt si icre negre, salchichon si longaniza. Pe alt platou am avut diferite tipuri de branza (de capra, cu mucegai albastru, brie) servite cu dulceata de smochine si foie gras pe paine prajita. Am facut si gambas al ajillo(multumesc, Titirimundi ). Am trecut direct la felul principal, prepelite cu cartofi salardaise (am vazut la Maya si mi-a placut, multumesc Maya! ) La desert, tiramisu cu fructe de padure, servit in pahare. Am baut sampanie si vin rosu, dar n-am poza de aproape. O ultima poza cu masa. Report
February 15, 201214 yr Author comment_130245 Multumesc, Moatza! Ma straduiesc, dar mai am de invatat. Report
February 15, 201214 yr comment_130247 Multumesc, Moatza! Ma straduiesc, dar mai am de invatat. nu chiar asa de multe, vad ca esti f atenta si la detalii, felicitari! Report
February 15, 201214 yr Author comment_130249 Ei, cand vad pe aici ce se posteaza...Ma bucur ca sotul apreciaza ceea ce fac, asa ca-mi dau tot interesul. Report
February 15, 201214 yr comment_130254 Foarte frumos!! Felicitari!!Esti foarte priceputa! Pupici dulci!! Report
February 15, 201214 yr comment_130258 Frumos ,Ela si conform cu sintagma Love is in the air! Ai cumva si tu dileme cum sa combini mai multe feluri pe o farfurie cand sunteti doar 2?Cel putin eu daca le-nsir separate pe platouri ,raman goale,pentru ca daca fac mai multe feluri,nu fac in cantitate mare.Si-atunci sunt nevoita se le aglomerez pe toate in unul Report
February 15, 201214 yr comment_130261 Ela, la branzeturi ai niste "praline".Le-ai facut tu?Sunt tare dragalase. Report
February 15, 201214 yr comment_130262 Woooooaaaawwww ! Ela felicitari Poza cu masa m-a coplesit vreau sa fiu si eu Valentina ta ce simplu si frumos! brava, brava de 3 x! am o curiozitate ! ai ce alege din prepelita? sau e mai mult de decor? Report
February 15, 201214 yr Author comment_130266 Frumos ,Ela si conform cu sintagma Love is in the air! Ai cumva si tu dileme cum sa combini mai multe feluri pe o farfurie cand sunteti doar 2?Cel putin eu daca le-nsir separate pe platouri ,raman goale,pentru ca daca fac mai multe feluri,nu fac in cantitate mare.Si-atunci sunt nevoita se le aglomerez pe toate in unul Pai si eu pun de toate pe-un platou, tot ca sa fie mai plin, fiindca fac cate putin, dar mai multe feluri. Si cum platouri mici nu prea am, cu ceva trebuie umplute si cele mari. Si acum voiam sa fac mai multe, dar ori am uitat sa cumpar, ori n-am mai avut timp. Oricum, asa imi raman ideile pentru alta data. Si din ce-am servit aseara a mai ramas, ca in general nu prea mancam seara. Report
February 15, 201214 yr Author comment_130268 Ela, la branzeturi ai niste "praline".Le-ai facut tu?Sunt tare dragalase. Nu, asa le cumpar. E o branza proaspata, cu ceva ierburi pe deasupra. Report
February 15, 201214 yr comment_130269 Felicitari Ela, foarte frumoase pregatiri. Mi-a placut totul, dar in special micul-dejun. Report
February 15, 201214 yr Author comment_130272 Woooooaaaawwww ! Ela felicitari Poza cu masa m-a coplesit vreau sa fiu si eu Valentina ta ce simplu si frumos! brava, brava de 3 x! am o curiozitate ! ai ce alege din prepelita? sau e mai mult de decor? Multumesc!Eu am facut 4 prepelite, dar am mancat doar cate una din fiecare. Au ceva carne, dar nu foarte multa. Aici la restaurante de exemplu se servesc cate 2 prepelite odata, facute la gratar. Report
February 15, 201214 yr Author comment_130273 Felicitari Ela, foarte frumoase pregatiri. Mi-a placut totul, dar in special micul-dejun. Multumesc. Micul dejun a fost la cerere, mai facusem acum un an sau doi. Nu obisnuim sa cumparam cremwursti, dar cum s-a nimerit sa avem in casa, si-a amintit sotul si a cerut. A spus ca asa simplu langa ou nu-l vrea. Report
February 16, 201214 yr comment_130313 OAU, Ela, ce bunatati ai pregatit tu acolo! Mi-a lasat gura apa! Sigur la anul de Sf.Valentin ma infintez la usa ta! Report
February 16, 201214 yr comment_130315 Ela, cred ca ai sa te alegi cu un card de Valentine la anul la usa ta haha! Asa-ti trebuie daca pregatesti mancaruri asa gustoase si aranjate fara cusur! Report
February 16, 201214 yr Author comment_130317 Brava ...mi-ai dat idei cu *pralinele* branzoase . Mie imi place forma lor si obisnuiesc sa cumpar la mese mai festive. Acum s-a nimerit sa le am in frigider (ca nu prea se potrivesc cu dulceata de smochine), dar de obicei le servesc langa rosii cherry si chiftelute de alea micute de carne. OAU, Ela, ce bunatati ai pregatit tu acolo! Mi-a lasat gura apa! Sigur la anul de Sf.Valentin ma infintez la usa ta! Nu trebuie sa astepti un an ca sa vii, esti binevenita oricand. Ela, cred ca ai sa te alegi cu un card de Valentine la anul la usa ta haha! Asa-ti trebuie daca pregatesti mancaruri asa gustoase si aranjate fara cusur! Usa mea e mereu deschisa. Iar eu profit de orice ocazie ca sa mai pregatesc ceva. Aseara sotul a ajuns acasa si a inceput sa miroase prin casa, dar i-am spus sa stea linistit, ca nu-l asteapta nimic special. Report
February 16, 201214 yr comment_130332 Ela, foarte frumos ai pregatit masa, bucatele, aranjamentele, tot.Bravo ! Branzeturi cu dulceata de smochine , pralinele alea iar sunt faine, ma gandeam ca le-ai facut tu in forme de ciocolata.De restul nu mai zic ! Report
February 16, 201214 yr Author comment_130344 Multumesc, Any! Ideea cu dulceata de smochine am vazut-o si la tine. Initial am vrut sa fac platoul cu branzeturi si cu struguri, dar erau cam acri si n-am mai cumparat, asa ca mi-am amintit de dulceata. Am vazut si smochine in sirop, dar era vreo 17 euro borcanul. Cu alta ocazie.Ca sa fac eu praline de alea nu prea am rabdare, plus ca cina a fost pregatita cam in viteza. Report
February 16, 201214 yr comment_130355 Eu mai am numai vreo 2 borcane cu dulceata de smochine, am tot consumat intr-o veselie si de cate ori a venit careva tot am desfacut cate un borcan, am mai dat si cadou.La vara portie dubla! cu pralinele, rabdarea ca rabdarea, dar cum s-ar putea face acasa nu ma duce mintea. Cu branza cumparata, of course. Report
February 16, 201214 yr Author comment_130370 Dulceata mea e cumparata. Bravo tie ca ai facut acasa, cu siguranta e mai buna. Eu am descoperit un smochin pe aproape de casa, dar n-am cules nici macar o smochina din el, se pare ca nu-s singura care-l stie. Anul acesta poate am mai multa grija, sa-l vizitez in fiecare zi. Report
February 16, 201214 yr comment_130374 A facut mama aici la mine, eu am ajutat-o doar.Daca o sa ai smochine, fa tu ca nu e greu, numai smochine si zahar si iese ceva de vis. Report
February 16, 201214 yr comment_130441 Primeste si de la mine un 10+, ela, foarte bine arata totul! Report