Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Special Sf. Valentin!

Featured Replies

Anul acesta s-a nimerit sa fim amandoi acasa de Sf. Valentin, asa ca ne-am pus pe sarbatorit. N-am avut chef de iesit la restaurant, asa ca am pregatit totul acasa. Pozele nu-s ele cine stie ce, dar am pregatit totul cu dragoste. Unele idei le am de la voi, asa ca va multumesc.

Dimineata am inceput-o cu inimioare din cremwursti, la cererea sotului.

post-1290-13293341343897_thumb.jpg

Am plecat apoi la o plimbare si ne-am intors pentru masa de pranz.

Am avut o salata

post-1290-13293342102162_thumb.jpg

si miel.

post-1290-13293342428789_thumb.jpg

La desert, pere in vin.

post-1290-13293342862501_thumb.jpg

Dupa-amiaza sotul a fost plecat, asa ca am pregatit cina singura.

Ca si aperitive, am avut andive cu crema de branza cu mucegai albastru, miere si nuci, dar si cu branza de capra, miere, coaja de lamaie si jamon serrano, paine prajita cu unt si icre negre, salchichon si longaniza.

post-1290-13293343607342_thumb.jpg

Pe alt platou am avut diferite tipuri de branza (de capra, cu mucegai albastru, brie) servite cu dulceata de smochine si foie gras pe paine prajita.

post-1290-13293343995493_thumb.jpg

Am facut si gambas al ajillo(multumesc, Titirimundi =)) ).

post-1290-13293344431015_thumb.jpg

Am trecut direct la felul principal, prepelite cu cartofi salardaise (am vazut la Maya si mi-a placut, multumesc Maya! :) )

post-1290-1329334572697_thumb.jpg

La desert, tiramisu cu fructe de padure, servit in pahare.

post-1290-1329334611543_thumb.jpg

Am baut sampanie si vin rosu, dar n-am poza de aproape. O ultima poza cu masa.

post-1290-1329334682596_thumb.jpg

• Author
Multumesc, Moatza! Ma straduiesc, dar mai am de invatat.

Multumesc, Moatza! Ma straduiesc, dar mai am de invatat.

nu chiar asa de multe, vad ca esti f atenta si la detalii, felicitari!

• Author
Ei, cand vad pe aici ce se posteaza...Ma bucur ca sotul apreciaza ceea ce fac, asa ca-mi dau tot interesul.

Frumos ,Ela si conform cu sintagma Love :) is in the air! =))

Ai cumva si tu dileme cum sa combini mai multe feluri pe o farfurie cand sunteti doar 2?

Cel putin eu daca le-nsir separate pe platouri ,raman goale,pentru ca daca fac mai multe feluri,nu fac in cantitate mare.Si-atunci sunt nevoita se le aglomerez pe toate in unul :)

Woooooaaaawwww :) ! Ela felicitari :)

Poza cu masa m-a coplesit :) vreau sa fiu si eu Valentina ta =))

ce simplu si frumos! brava, brava de 3 x!

am o curiozitate :) ! ai ce alege din prepelita? sau e mai mult de decor?

• Author

Frumos ,Ela si conform cu sintagma Love :) is in the air! =))

Ai cumva si tu dileme cum sa combini mai multe feluri pe o farfurie cand sunteti doar 2?

Cel putin eu daca le-nsir separate pe platouri ,raman goale,pentru ca daca fac mai multe feluri,nu fac in cantitate mare.Si-atunci sunt nevoita se le aglomerez pe toate in unul :)

Pai si eu pun de toate pe-un platou, tot ca sa fie mai plin, fiindca fac cate putin, dar mai multe feluri. Si cum platouri mici nu prea am, cu ceva trebuie umplute si cele mari. Si acum voiam sa fac mai multe, dar ori am uitat sa cumpar, ori n-am mai avut timp. Oricum, asa imi raman ideile pentru alta data. Si din ce-am servit aseara a mai ramas, ca in general nu prea mancam seara.

• Author

Ela, la branzeturi ai niste "praline".Le-ai facut tu?

Sunt tare dragalase. =))

Nu, asa le cumpar. E o branza proaspata, cu ceva ierburi pe deasupra.

Felicitari Ela, foarte frumoase pregatiri. Mi-a placut totul, dar in special micul-dejun.
  • Author

Woooooaaaawwww :) ! Ela felicitari :)

Poza cu masa m-a coplesit :) vreau sa fiu si eu Valentina ta =))

ce simplu si frumos! brava, brava de 3 x!

am o curiozitate :) ! ai ce alege din prepelita? sau e mai mult de decor?

Multumesc!

Eu am facut 4 prepelite, dar am mancat doar cate una din fiecare. Au ceva carne, dar nu foarte multa. Aici la restaurante de exemplu se servesc cate 2 prepelite odata, facute la gratar.

• Author

Felicitari Ela, foarte frumoase pregatiri. Mi-a placut totul, dar in special micul-dejun.

Multumesc. Micul dejun a fost la cerere, mai facusem acum un an sau doi. Nu obisnuim sa cumparam cremwursti, dar cum s-a nimerit sa avem in casa, si-a amintit sotul si a cerut. A spus ca asa simplu langa ou nu-l vrea.

OAU, Ela, ce bunatati ai pregatit tu acolo! Mi-a lasat gura apa! :pupic:

Sigur la anul de Sf.Valentin ma infintez la usa ta!

Ela, cred ca ai sa te alegi cu un card de Valentine la anul la usa ta haha! Asa-ti trebuie daca pregatesti mancaruri asa gustoase si aranjate fara cusur!
  • Author

Brava ...mi-ai dat idei cu *pralinele* branzoase :lol:.

Mie imi place forma lor si obisnuiesc sa cumpar la mese mai festive. Acum s-a nimerit sa le am in frigider (ca nu prea se potrivesc cu dulceata de smochine), dar de obicei le servesc langa rosii cherry si chiftelute de alea micute de carne.

OAU, Ela, ce bunatati ai pregatit tu acolo! Mi-a lasat gura apa! :pupic:

Sigur la anul de Sf.Valentin ma infintez la usa ta!

Nu trebuie sa astepti un an ca sa vii, esti binevenita oricand.

Ela, cred ca ai sa te alegi cu un card de Valentine la anul la usa ta haha! Asa-ti trebuie daca pregatesti mancaruri asa gustoase si aranjate fara cusur!

Usa mea e mereu deschisa. Iar eu profit de orice ocazie ca sa mai pregatesc ceva. Aseara sotul a ajuns acasa si a inceput sa miroase prin casa, dar i-am spus sa stea linistit, ca nu-l asteapta nimic special.

Ela, foarte frumos ai pregatit masa, bucatele, aranjamentele, tot.

Bravo :P !

Branzeturi cu dulceata de smochine :lol: , pralinele alea iar sunt faine, ma gandeam ca le-ai facut tu in forme de ciocolata.

De restul nu mai zic :pupic: !

• Author

Multumesc, Any! =)) Ideea cu dulceata de smochine am vazut-o si la tine. Initial am vrut sa fac platoul cu branzeturi si cu struguri, dar erau cam acri si n-am mai cumparat, asa ca mi-am amintit de dulceata. Am vazut si smochine in sirop, dar era vreo 17 euro borcanul. Cu alta ocazie.

Ca sa fac eu praline de alea nu prea am rabdare, plus ca cina a fost pregatita cam in viteza.

Eu mai am numai vreo 2 borcane cu dulceata de smochine, am tot consumat intr-o veselie si de cate ori a venit careva tot am desfacut cate un borcan, am mai dat si cadou.

La vara portie dubla!

cu pralinele, rabdarea ca rabdarea, dar cum s-ar putea face acasa nu ma duce mintea. Cu branza cumparata, of course.

• Author
Dulceata mea e cumparata. Bravo tie ca ai facut acasa, cu siguranta e mai buna. Eu am descoperit un smochin pe aproape de casa, dar n-am cules nici macar o smochina din el, se pare ca nu-s singura care-l stie. Anul acesta poate am mai multa grija, sa-l vizitez in fiecare zi.

A facut mama aici la mine, eu am ajutat-o doar.

Daca o sa ai smochine, fa tu ca nu e greu, numai smochine si zahar si iese ceva de vis.

Primeste si de la mine un 10+, ela, foarte bine arata totul!