March 20, 201214 yr comment_137549 eu mi-am propus sa le fac cu caise uscate, fara zahar. sunt acrisoare, cred c-ar merge. si daca ar fi sa nu le ung cu gem, oare ce ar merge? nu vreau sa aiba nicio tenta de dulce. Report
March 20, 201214 yr comment_137554 Am inteles, dar asta inseamna ca atunci cind le usuca pun zahar pe ele? Presupun ca in procesul de uscare folosesc zaharul pe post de consesrvant... Multe din fructele uscate sunt facute cu zahar. De cand cu monti citesc toate etichetele. Am ramas surprinsa sa gasesc zahar in cele mai improbabile produse... eu mi-am propus sa le fac cu caise uscate, fara zahar. sunt acrisoare, cred c-ar merge. si daca ar fi sa nu le ung cu gem, oare ce ar merge? nu vreau sa aiba nicio tenta de dulce. Cred ca si eu voi folosi caise... Ce zici de un gem din fructe de padure. Ma atrage si pe mine ideaa.Eu toate dulceturile monti nu le am dulci, pt ca mie nu-mi place dulceata dulce... stiu ca suna aiurea, da asa este.Asa ca daca tot am in casa, ce ziceti de marmelata de prune... aia intr-adevar nu-i dulce.Ar merge iar cea de caise, da' daca folosesc deja caisele uscate, parca as vrea altceva.Asa ca va invit, la fel ca Moata, sa va dati cu parerea. Report
March 20, 201214 yr comment_137574 Daca vreti sa folositi caise si cum e cazul Moatzei un gem care sa nu fie dulceag, se pot folosii gemurile de coacaze sau mere, cele cu tenta mai acrisoare.Eu una as pune si un jeleu de vin in loc de gem Report
March 20, 201214 yr comment_137614 Asa ca va invit, la fel ca Moata, sa va dati cu parerea. hai ca-mi dau tot eu. daca ai de caise sugar free, eu zic c-ar merge, ptr unitate coloristica cat si a aromelor.pe de alta parte, apeland la ceea ce am in camara, io cred c-am sa folosesc gem de prune. ala-i singurul fara zahar la mine si e destul de fin - apropo de ce zicea Ioana cu jeleul de vin.chestii importante de dezbatut, ce credeti voi? edit: eu am si niste brie si niste camembert. da' am luat aseara niste cambozola si asta are 70% grasime. valeeeeeeu! Report
March 20, 201214 yr comment_137635 eu am balit de la inceput la pozele din acest subiect dar m-am abtinut eroic sa intru in discutii. am zis ca asta nu-i de mine.acu', daca am vazut-o pe sorina ca se agita pe langa branzurile astea, ma bag si eu in vorba. nu fac, clar de tot, pana de pasti. dar mi-ar surade ideea atunci. sorina, tu in ce ai de gand sa o invelesti? la "coca" ma refer. Report
March 20, 201214 yr comment_137678 Si eu atunci as vrea sa ma apuc de treaba. Am de gand sa fac aluatul tip 'pasta sfoglia' care-l face Gela, bine-inteles cu faina integrala de F2, cu toate ca banuiesc ca ar merge si de F1. Doar ca nevrand sa risc voi merge pe faina integrala.Eu as zice ca acel aluat ar fi perfect. Am dreptate?Editez... ca sa pun link-ul catre reteta aluat Gela Report
March 20, 201214 yr comment_137691 da, da, da, cred ca merge ala. merci sorina.de paste imi fac si eu de cap https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Report
March 20, 201214 yr comment_137701 Ma bucur ca ti-am putut fi si eu, macar o data, de folos. Sa-mi zici cand te apuci de treaba. Report
March 20, 201214 yr comment_137711 Ma bucur ca ti-am putut fi si eu, macar o data, de folos. Sa-mi zici cand te apuci de treaba.hai no', ca n-o fi prima data pana ma apuc de treaba mai e vre-o luna, asa ca mai am de inghitit in sec Report
March 21, 201214 yr Author comment_137842 [center]Chef-A, n-am cuvinte decit de lauda si-ti multumesc frumos ca mi-ai adus reteta in atentie ! [/center] Dana, ma bucur ca ai incercat-o si tu si ca v-a placut. Ti-a iesit super faina. Sa va fie de bine! Cin-cin! Report
March 21, 201214 yr Author comment_137844 Eu am facut o alta combinatie, Brie n-am gasit rotund,decat triunghi si am vrut sa am si eu o rotia frumoasa,asa ca am luat Camembert, foaia am uns-o cu gem de smochine, cea iesit?un deliciu.Iaca si dovada Ioana, asa cum zici, dovada spune totul. Sa va fie de bine! Report
March 21, 201214 yr Author comment_137845 Fetelor daca chiar nu vreti, nu puteti sau nu va place varianta de brie cu dulce puteti incerca in loc de dulceata de caise cu un sos pesto, sau pur si simplu puteti pune intr-un mojar cateva fire de patrunjel verde, sare, piper, ulei de masline, frecati pana se face o pasta consistenta, intindeti pe foetaj, presarati cateva rosii uscate (sun dried tomatoes), daca va place adaugati si migdale, nuci sau fistic daca va place si condimentati eventual cu putin oregano sau busuioc. Impachetati tot si dati la cuptor. Eu o sa incerc si varianta asta. Revin cu dovada ca Ioana. Report
March 21, 201214 yr comment_137938 Mi-a venit o idee: pot sa le fac cu smochine uscate, daca tot nu gasesc merisoare. Report
March 21, 201214 yr comment_137945 Eu am facut o alta combinatie, Brie n-am gasit rotund,decat triunghi si am vrut sa am si eu o rotia frumoasa,asa ca am luat Camembert, foaia am uns-o cu gem de smochine, cea iesit?un deliciu.Iaca si dovada Ioana, asa cum zici, dovada spune totul. Sa va fie de bine! multumesc, a fost un deliciu, trebuie sa refac.Am atatea pe lista si nu apuc sa le fac pe toate. Mi-a venit o idee: pot sa le fac cu smochine uscate, daca tot nu gasesc merisoare. e o idee,voi Lidl nu aveti, ca vad ca la Adriana e, sau in Sicilia nu e? Report
March 21, 201214 yr comment_138042 Imi place ideea cu rosiile uscate. Acum trebuie sa hotarasc intre dulce si sarat...Si smochine uscate (fara zahar) am, de astea se gasesc peste tot. Report
March 22, 201214 yr comment_138187 Ador combinatia asta... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Pana o sa apuc sa o fac am sa ma tot gandesc la ea.. Grozava! Report
March 22, 201214 yr comment_138190 Ador combinatia asta... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Pana o sa apuc sa o fac am sa ma tot gandesc la ea.. Grozava! Dana, ma bucur sa te revad! Report
March 22, 201214 yr comment_138436 [center]Gabita, am facut si eu, si nici nu pot sa-ti spun ce bun este... ca stii tu! [/center] Report
March 23, 201214 yr comment_138474 vai, Maia!!! m-ai ucis cu ultima poza https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gifma duc sa iau o gura de apa si imi promit solemn (eu, mie) ca o fac de pasti! am zis! Report
March 23, 201214 yr comment_138626 M-am uitat aseara iar pe topic si am adormit cu gandul la brie... pe care am incercat-o o data dar moftoroasa cum sunt la branzaturi nu prea i-am dat sanse... Astazi la munca m-a bantuit, asa ca imediat ce-am terminat, am mers si am luat foietaj si brie si am comis-o... grav! Am uns cu dulceata de cirese negre... nici amare dar nici extraordinar de dulci si am fost.. data pe spate:) mi-a placut enorm, desi probabil ca ar fi trebuit sa mai las putin la cuptor... branza nu s-a topit in intregime, dar gustoasa a fost asa ca ma declar... multumita.http://i185.photobucket.com/albums/x103/alimocanu/Facebook/Cand%20navem%20treaba%20ne%20facem/531977_3324077232529_1586313980_32790149_2043227198_n.jpghttp://i185.photobucket.com/albums/x103/alimocanu/Facebook/Cand%20navem%20treaba%20ne%20facem/423181_3324077752542_1586313980_32790150_319045340_n.jpg Report
March 23, 201214 yr comment_138681 Am gasit si eu in sfarsit azi Brie rotund.Are 150 de gr fiecare rotita. Pentru 2 oameni sa le fac pe toate 4 care le-am luat? Voi ce ma sfatuiti ? Report
March 23, 201214 yr comment_138684 Am gasit si eu in sfarsit azi Brie rotund.Are 150 de gr fiecare rotita. Pentru 2 oameni sa le fac pe toate 4 care le-am luat? Voi ce ma sfatuiti ? nuuuu! mi se pare muuult si una de om, are peste 800kcal o portie! maine trag targa pe uscat pana spre seara, si la cina le comit si eu! am zis! Report
March 23, 201214 yr comment_138690 Am gasit si eu in sfarsit azi Brie rotund.Are 150 de gr fiecare rotita. Pentru 2 oameni sa le fac pe toate 4 care le-am luat? Voi ce ma sfatuiti ? nuuuu! mi se pare muuult si una de om, are peste 800kcal o portie! maine trag targa pe uscat pana spre seara, si la cina le comit si eu! am zis! Am pus numai una de om pana la urma !Si din aluatul de foietaj ramas am imbracat 4 crenvursti.Abia astept sa vad cum e ! 800 de kcal???? Moatzo nu trebuia sa-mi spui chestia asta ! Report
March 23, 201214 yr comment_138697 Papilele mele gustative au comandat Brie en croute cu marmelada de portocale. Asa vor ele! Report
March 23, 201214 yr comment_138698 oricum tu esti norocoasa vizavi de chestia asta cu ingrasatu'/slabitu'.poti sa te faci ca n-ai vazut, pofta buna! ps: si crenvursti in foietaj??? peste mia de kcal. nutritionistii recomanda sa nu depasim 500kcal la masa de seara. Report