Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Briose cu morcovi

Featured Replies

Mda, ar trebui sa iau o piatra-n gura, ca eu nu postez retete pas cu pas... :)

Partial pentru ca nu prea am ce, de obicei ma inspir de aici, si in plus nu ma pricep la poze.

Da' o data pe an, n-o fi foc, zic.

Asadar, iaca pozna: briose cu morcovi .

Reteta o am copiata de mult timp in caiet, de pe forumul vechi, postata de catre Flor, ea nu stiu de unde o are, oricum eu o fac foarte des, le place copiilor si este si foarte ieftina.

Ingredientele:

- 1 1/2 cana morcov ras

- 1 cana zahar

- 1 cana faina

- 1 ou

- 1/4 cana ulei = 60 ml

- 1/4 cana nuci macinate = 3 linguri cu varf

- esenta vanilie= eu am pus un plic de zahar vanilinat

- 1 lingurita scortisoara pudra

- 1 lingurita bicarbonat

1 cana = cana de 25o ml

post-508-13349324972621_thumb.jpg

• Author

In primul rand, sa va fac cunostinta cu ingredientele, asa cum sta bine la primul pas. Eu am folosit cana " cea mai buna mama" si cana mea obisnuita de cafea . Nu garantez reusita daca folositi alte cani, dar, noa, nu le poti avea pe toate-n viata...

Daca trebuie, v-o dau si voua imprumut, ca-s fata faina de felu' meu... :)

post-508-13349328447591_thumb.jpg

• Author
Morcovul ras se amesteca cu 1/2 cana zahar si se lasa asa o jumatate de ora.

post-508-13349329457913_thumb.jpg

• Author
Dupa o jumatate de ora, arata asa, cu mult lichid care va folosi la hidratarea amestecului final.

post-508-13349330812784_thumb.jpg

• Author
Oul se bate cu cealalta 1/2 de cana de zahar pana se albeste amestecul si se topeste zaharul.

post-508-13349331927575_thumb.jpg

• Author
Se adauga uleiul, esenta de vanilie, faina amestecata cu scortisoara si bicarbonatul( nestins)si, la sfarsit, morcovul si nuca.

post-508-13349333134958_thumb.jpg

post-508-13349333226586_thumb.jpg

post-508-13349333297558_thumb.jpg

• Author

Se pune compozitia in tava de briose si se da la cuptor 25-30 de minute la 175 de grade. Proba cu scobitoarea la mine e esentiala, ca n-am cuptor cu grade si timpi...

Desi reteta spune ca ies 12 bucati, mie imi ies mereu 14... :)

post-508-13349335016206_thumb.jpg

post-508-13349335103372_thumb.jpg

• Author
Decorati cum doriti, uneori le pun mot din crema de branza, azi le-am glazurat cu zahar pudra si suc de lamaie si bombonele, ca inca ne mai gandim la ouale de Paste...

post-508-13349336347246_thumb.jpg

woaw! koral, ce frumoase ti-au iesit :) !

inauntru se vede morcovul? ca am un nemancator de legume, insa mancator de dulciuri in casa :)

cum adica zahar pudra cu suc de lamaie si vad ca e ca o glazura/cremita?

felicitari pentru topic! sa-ti iei mai des curaj sa postezi noi retete ca ai manute de aur si simtul frumosului!

• Author

Si finalul , cu sectiunea de rigoare.

Va asigur ca a fost mult mai greu sa le postez decat sa le fac! Noa,gata cu retetele in imagini pe anul asta ! :notworthy:

post-508-13349337650482_thumb.jpg

post-508-13349337751611_thumb.jpg

• Author

Dani, nu se vede deloc morcovul, nici nu au gust de morcov, nimeni nu crede cand le spun ce contine reteta. Au gust de scortisoara. Initial si eu le faceam ca sa manance copiii legume, dar acum le fac pentru ca cer ei reteta.

Glazura e fix cum ti-am zis : 4-5 lingurite de zahar pudra cu o lingurita suc de lamaie, frecata bine-bine, intinsa rapid cu dosul linguritei, se intareste foarte repede.

Ce frumoase sunt Corina!

Si tava aia e comoda tare pentru muffins, eu am hartii dar n-am tava :notworthy: , de cand tot zic ca-mi iau si eu.

Nu-i bai, ca eu le fac in forme de alumniu :director: !

• Author
Multumesc Anette, sa stii ca e comoda tava , eu am doua de cate 12 bucati( normal ca am pozat-o pe cea mai arsa si mai distrusa :notworthy: ) le si folosesc foarte des...eu nu gasesc tot timpul forme de aluminiu, de aceea mi-am luat tavi.Fac si sarate si dulci in ele, de curand m-am gandit sa incerc dovleceii tai cu morcovi in ele, doar sa se mai ieftineasca un pic dovleceii... :director:

acu 2-3 sapt mi-am luat si eu exact tava de aia de la lidl (pentru ca stiti experienta cu briosele curse in tava), cat tava de briose cu 6 gauri mai mari si am si hartiute, doar ca imediat dupa achizitie am avut o disputa cu mofturosul si nu mai vreau sa-i fac prajituri pt ca e iar in perioada de mofturizenie maxima si eu de intoleranta exacerbata :P

Super, Koral! E fain daca nu se simt morcovii, inseamna ca se pot inlocui si cu dovleac ras. Am 2 dovleci bio pe care tot aman sa ii prepar... pana o sa se strice :notworthy: ca erau 3 de fapt ... :director:

Voi sunteti foarte inventive sa pacaliti copii cu mancarea. Eu am deja 2 acasa ... si ar trebui sa aprofundez aceste tehnici :P

Multumesc Anette, sa stii ca e comoda tava , eu am doua de cate 12 bucati( normal ca am pozat-o pe cea mai arsa si mai distrusa :P ) le si folosesc foarte des...eu nu gasesc tot timpul forme de aluminiu, de aceea mi-am luat tavi.Fac si sarate si dulci in ele, de curand m-am gandit sa incerc dovleceii tai cu morcovi in ele, doar sa se mai ieftineasca un pic dovleceii... :P

si eu m-am gandit sa incerc in ele prajitura aia cu gem a lui Any ..., dar sa imi treaca perioada nihilista ... :P , ca de abia am reusit sa incropesc ceva si de Paste ... si nici atunci nu i-a convenit mai nik :notworthy: ... , fie ca am gatit io, mama-sa (ouale), mama etc ... Koral, trebuie sa ne concentram mai mult. Cred ca ne ia vreun an :director:

• Author

Cica stramosii nostri au inventat maxima: nevoia te invata... :notworthy:

Daca imi dai voie sa ma dau mare cu informatiile din domeniu , situatiile de acest tip stimuleaza creativitatea ( daca vreti, va pun si nume de autori :director: ) deci eu zic sa te pui pe treaba, Dani, chiar imi amintesc ca am vazut o reteta cu dovleac pe joyofbaking, daca nu ma insel... Din pacate, eu nu am dovleac...

• Author

Multumesc Anette, sa stii ca e comoda tava , eu am doua de cate 12 bucati( normal ca am pozat-o pe cea mai arsa si mai distrusa :P ) le si folosesc foarte des...eu nu gasesc tot timpul forme de aluminiu, de aceea mi-am luat tavi.Fac si sarate si dulci in ele, de curand m-am gandit sa incerc dovleceii tai cu morcovi in ele, doar sa se mai ieftineasca un pic dovleceii... :P

si eu m-am gandit sa incerc in ele prajitura aia cu gem a lui Any ..., dar sa imi treaca perioada nihilista ... :P , ca de abia am reusit sa incropesc ceva si de Paste ... si nici atunci nu i-a convenit mai nik :notworthy: ... , fie ca am gatit io, mama-sa (ouale), mama etc ... Koral, trebuie sa ne concentram mai mult. Cred ca ne ia vreun an :director:

Nu conteaza cat ne ia, important e ca-l invatam noi minte! :P

Cica stramosii nostri au inventat maxima: nevoia te invata... :notworthy:

Daca imi dai voie sa ma dau mare cu informatiile din domeniu , situatiile de acest tip stimuleaza creativitatea ( daca vreti, va pun si nume de autori :director: ) deci eu zic sa te pui pe treaba, Dani, chiar imi amintesc ca am vazut o reteta cu dovleac pe joyofbaking, daca nu ma insel... Din pacate, eu nu am dovleac...

stiu ca e si la noi pe forum o reteta de muffinsi cu dovleac postata de nu retin bine, dar cred ca Eataly. Stiu ca si autoarea acelei retete, zicea ca nu se simte dovleacul :P

Foarte bine arata!! Ce-mi faci tu mie?!

Am sa fac si eu reteta, ca arata prea bine :notworthy: si mai mult ma incanta ca este cu morcovi.

Te mai astept si cu alte retete.

Pupici!

• Author

Vulpito, nu prea am ce sa postez pe aici, ce nu s-a facut inaintea mea... oricat de frumos m-ai ruga tu... :notworthy:

In privinta decorului ( dar si a retetei, ca tot pomeni Anette) eu cred ca simplitatea este cheia elegantei...

Noa, poftim , nici asta nu am inventat-o eu, ci Coco Chanel... :director:

Super faine koralino. Daniella si eu fac o praji cu morcovi, il rad mai mic decat koralina( poti sa-l razi pe razatoarea mica si apoi bagi o tura in mixer/blender sau cum ii ziceti)
M-au incantat si pe mine si daca am timp poate ii fac in week. asa... pentru rasfatz de final de saptamana, foarte bine arata, dar si prezentarea ta mi-a placut, bravo, Corina si eu mai astept retete!
'Mumoase' si vesele,ti-au iesit,Corina!De primavara! :) Si mai faci si la altii chef de pozografiat si venit cu retete noi.