Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Briose cu morcovi

Featured Replies

Super faine koralino. Daniella si eu fac o praji cu morcovi, il rad mai mic decat koralina( poti sa-l razi pe razatoarea mica si apoi bagi o tura in mixer/blender sau cum ii ziceti)

ai si tu mofturuzi in zona? merci de idee!

Super faine koralino. Daniella si eu fac o praji cu morcovi, il rad mai mic decat koralina( poti sa-l razi pe razatoarea mica si apoi bagi o tura in mixer/blender sau cum ii ziceti)

ai si tu mofturuzi in zona? merci de idee!

Dani, fiimea nu manca nimic dulce de mica...iar acum doar inghetata de cioc, de vanilie si cafea :) si ciocolata neagra ( sub orice forma, exclus in prajituri =)) )aka, topita peste banane taiate felii, sau rasa peste frisca ( neindulcita :) ) batuta , simpla , sau in mousse ( evident doar cea neagra, exclus cu lapte sau alba :) )

sau cateodata putina miere in ceaiul de musetel :)

iar sotul a avut o alerta diabetica, asa ca limiteaza doar la inghetata de cioco, si cate o bucata de cioco tot neagra, dar el mai ia si cu lapte...

asa ca prajiturile la mine se fac doar ptr prieteni si colegi =))

Si pentru ca eu cand pun ochii pe ceva, atunci sigur e bun, nu m-am inselat nici de data asta.

Am facut portie aproape dubla, dim motivul de mai sus.

Am facut o greseala la inceput, adica am amestecat morcovii cu tot zaharul. Dar n-a fost bai, ca apoi ouale (am pus 2 oua la cantitatile mele) le-am mixat bine cu uleiul apoi am adaugat restul ingredientelor pe rand si a fost super ok.

In loc de nuci ca nu aveam am pus alune macinate, deasupra frisca si alune grob.

Minunate =)) =)) :) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

post-13-13350027179777_thumb.jpg

post-13-1335002728484_thumb.jpg

• Author

Pfuaaai, nu sunt invidioasa, nu sunt.... =))

Ti-au iesit mai faine decat ale mele, dar, noa, sunt facute de Any, n-ar trebui sa ma mire... =))

Sa va fie de bine, felicitari!

• 6 months later...

si eu am facut reteta de vreo 2 saptamani, foarte buna!!

cu crema de branzica deasupra...

post-1297-13529024503557_thumb.jpg

Multumesc pt reteta :rolleyes:

Pupici!!

• 4 months later...

Koralinda, le-am facut (la mama) cu sfecla rosie in loc de morcov. D E L I C I O A S E! Se simte minunat gustul de scortisoara!

Te pup :-*

Dani, buna ideea cu sfecla rosie.

de fapt ca sa recunosc tot adevarul am avut o sfecla mareee, 3 morcovi si vreo 3 si 1/2 mere pe care le-am facut suc. Si cand am vazut tot ce a ramas in urma am zis ca nu pot arunca si am gadilat putin netul, oprindu-ma la reteta lui Koral. Eu nu vreau sa mananc dulciuri, totusi am mancat 1 si as fi mancat tot castronul, asa gust bun da scortisoara aia multa! Deci merge cu diverse chestii rase, eu am pus toate 3 amestec: sfecla, mar, morcov.

• Author

Moaaaama , ce harnicute, acu' v-am remarcat... ma scuzati, da' io-s cam lenesa in ultima vreme...

Oana, excelenta idea cu crema de branza, sa stii ca exact asa o sa le fac si eu zilele urmatoare!!!

Dani, imaginatia ta ma uimeste, ca de fiecare data! De cate ori n-am facut si eu ( si inca mai fac) suc de morcovi si mere , si arunc la gunoi miezul... in loc sa fac si eu briose, ca si tine...( ma rog, mint, ca eu nu arunc mai nimic, dar mancam miezul cu lingurita :) )

Sunt convinsa ca sfecla le-a dat o culoare minunata.

Ma bucur ca s-a imbogatit reteta...

koral, poti folosi cu incredere resturile de la storcator. Eu am mai bagat un pic mixerul bat cu cutite in ele, ca mai ies si mai mari si mai fine pe acolo si au fost minunate.

d-l Dani a zis "astea sunt mai bune decat celelalte", adica decat cele clasice fara legume, de pana acum

iar nepotii mi-au cerut reteta

le-am glazurat cu zahar bru, ca la mama nu prea aveam alte ornamente si sa fiu sincera nu am ornat niciodata, dar mi-am luat tot arsenalul. Trebuie doar sa dau drumul la treaba, ca asa imi plac ale voastreeee cu creme si farafastacuri :)!

post-685-1365628665778_thumb.jpg

post-685-13656286671582_thumb.jpg

• 5 months later...

Koralinda, dupa ce le-am executat de multe ori p noi, acum iata

Briosele tale pregatite de drum, sa se aseze pe masa

Prietenei mele. Multumesc mult pt reteta asta minunata.

post-409-13797879800975_thumb.jpg

post-409-13797880844694_thumb.jpg

Bune de tot! Le-am facut de nenumarate ori pana acum si mi-au iesit frumoase, insa singura poza pe care o am este cu unele urate https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

post-65-13801182510466_thumb.jpg

• Author

Koralinda, dupa ce le-am executat de multe ori p noi, acum iata

Briosele tale pregatite de drum, sa se aseze pe masa

Prietenei mele. Multumesc mult pt reteta asta minunata.

post-409-13797879800975_thumb.jpg

post-409-13797880844694_thumb.jpg

Wow, Milena, o invidiez pe prietena ta! Cred ca a fost surprinsa de floricelele si fluturasii cadou...

Asa si eu, ca si tine, le fac des dar nu le pozez :love7:

• Author

Bune de tot! Le-am facut de nenumarate ori pana acum si mi-au iesit frumoase, insa singura poza pe care o am este cu unele urate https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Maneki, sunt superbe, ce tot vorbesti tu acolo???? :love7:

Daca asa arata varianta ta "urata", te rog sa nu ne-o arati pe cea frumoasa, ca n-o sa avem curaj sa le mai facem...

• 1 month later...

Koral, maine o sa le incerc dar cu dovleac sa fiu in spirit de sarbatoare, ceva glazura de jeleu ...binenteles ca de dovleac si vad ce iese.

pun poze.....daca apuc??