April 25, 201610 yr comment_236695 Fox, n-ai luat "cumin" in loc de "caraway"? Ca eu am chimen cumparat de la healh shop si e chimen ca si ala de acasa Daca vrei iti pun mintenas in plic si-l trimit peste garla Ba chiar asa am facut! Tre' sa verific prin magazine daca n-au si caraway. Desi...... precis imi sarea-n ochi forma semintelor.. Da' mai stii.. oi fi mai chioara decat imi imaginam! :) Report
April 25, 201610 yr comment_236698 La vremea de-afara, placinta cu ceapa si supa de bostan ne trebe. In rest, frig avem, ploaie avem... Report
April 25, 201610 yr comment_236703 La vremea de-afara, placinta cu ceapa si supa de bostan ne trebe. In rest, frig avem, ploaie avem... Si eu azi de iarna... Si mai am o oala de varza murata cu cirnati, ciolane mini si alea, alea pe foc. Peter Report
April 25, 201610 yr comment_236704 Bre, faină tare placinta de ceapă. Mă duc să scriu pe topicul lui Sissi. Report
April 25, 201610 yr comment_236706 La vremea de-afara, placinta cu ceapa si supa de bostan ne trebe. In rest, frig avem, ploaie avem... Si eu azi de iarna... Si mai am o oala de varza murata cu cirnati, ciolane mini si alea, alea pe foc. Peter Arata exquisite! Ai folosit Blätterteig?Dar mi-a ramas gandul la varza...adica faci varza murata gatita cu porcarii? Asa ceva face tata si mai pune si jumari, cu mamaliguta...o nebunieeee! Eu azi macrou proaspat cumparat de la piata din Amsterdam (incredibil ce preturi mici au aia la peste ), cu sos de rosii, ceapa, usturoi ...cam scazut, dar ce sa-i faci cand te afunzi in treaba? "Caliatea" foto se datoreaza telefoului meu Report
April 26, 201610 yr comment_236709 Arata exquisite! Ai folosit Blätterteig?Dar mi-a ramas gandul la varza...adica faci varza murata gatita cu porcarii? Nu e Blätterteig, e aluat din ala la conserva ptr. croissant.Cit despre varza murata; carne sa fie. Peter Report
April 26, 201610 yr comment_236713 azi,ziua ciupercilor... champinion cu smantana pleurotus+champignion Report
April 26, 201610 yr comment_236720 Shepherd's Pie cu carnea ramasa de la gratar(mix de vitel, porc si miel). Report
April 26, 201610 yr comment_236721 Dest' m-ai zbart' cu ciombercili' Eu ciorbica de '' verisoare'' (am pus la fiert si os spart cu maduva pt. extra gust,si de-ale primaverii: ceapa verde,leustean verde,loboda,cimbru,..) Report
April 26, 201610 yr comment_236728 Cu placere Laponel! Cat despre placinta cu ceapa ,mie imi place f. mult,nu e prima oara cand fac,azi imi facuse pofta Kiva Si mie imi place mult. Aici se mananca indeosebi toamna si se bea must la ea...mmmm. La cantina liceului nostru este o doamna, Valerie ii zice, care vine din Kazahstan si face o placinta cu ceapa de te lingi pe deshte pan' la coate. Am comandat-o pentru colegi de ziua mea, desi e primavara. Toti au fost foarte happy. Nush ce ii face, dar e super! Intreaba pe doamna Valeria ce secrete are pentru placinta asta, asa ne luminam si noi. I zwiebel! Report
April 26, 201610 yr comment_236732 Eu ma inteleg super cu ea...si ma tot rog de un an sa imi dea o reteta de mousse cu toblerone . Pana acum, mi-a raspuns doar ecoul... Report
April 27, 201610 yr comment_236757 N-am pus chimen pentru ca asta de aici pute a orice, numai a chimen nu. Mai degraba a turmenic. Si cum eu nu suport turmenicul, mai bine zis, stomacul meu are ceva impotriva lui.... aia e. Am cumparat chimenul degeaba. Tre' sa fac eu rost de chimen de ala adevarat, ce se pune pe saratele. Nu porcarie de asta!Tare imi e ca ai cumparat cumin in loc de chimen??? Report
April 27, 201610 yr comment_236758 Eu ma inteleg super cu ea...si ma tot rog de un an sa imi dea o reteta de mousse cu toblerone . Pana acum, mi-a raspuns doar ecoul... Auzi si daca faci tu reteta cu toblerone la fel ca un mousse pe baza de albusuri pentru servire din pahar??????? Da de stire daca vrei sa caut retata de la mousse-ul asta. Report
April 27, 201610 yr comment_236759 N-am pus chimen pentru ca asta de aici pute a orice, numai a chimen nu. Mai degraba a turmenic. Si cum eu nu suport turmenicul, mai bine zis, stomacul meu are ceva impotriva lui.... aia e. Am cumparat chimenul degeaba. Tre' sa fac eu rost de chimen de ala adevarat, ce se pune pe saratele. Nu porcarie de asta!Tare imi e ca ai cumparat cumin in loc de chimen???Asta am recunoscut deja! Ieri am cumparat chimen de ala adevarat. Am gasit in magazin. De ce nu mi-o fi sarit in ochi pana acu', nu stiu...... Stiam diferenta dintre chimen si chimion. Numa' ca nu-mi explic de ce insistam sa cumpar cumin si nu caraway.. Report
April 27, 201610 yr comment_236765 Daca ai sti cum m-am certat cu aia la Plafar: cucoana, nu vreau chimen, vreau cumin-chimion, pai da, asta scrie pe cutie, eu:dar e denumirea in latina a plantei chimen, deci nu e chimion, pai da, asta e, eu: nu e asta, eu vreau asta-chimion, ea: de asta n-am avut!!!! Pai si de ce scrie pe ea chimion??? veniti cu toate tampeniile, scrie pe cutie ca e chimion, e chimion! Lasa ca a fost bun pe saratele si chiar la ceai, dar nu se lasa, stii cum e cu prostul o tine danga-langa! Report
April 27, 201610 yr comment_236772 Eu ma inteleg super cu ea...si ma tot rog de un an sa imi dea o reteta de mousse cu toblerone . Pana acum, mi-a raspuns doar ecoul... Auzi si daca faci tu reteta cu toblerone la fel ca un mousse pe baza de albusuri pentru servire din pahar??????? Da de stire daca vrei sa caut retata de la mousse-ul asta. Exact la asta m-am gandit si eu. La Cafeteria noastra se tin secrete retetele ca ele vand produsele, dar mousse-ul nu intra in produsele de vanzare , dar nu o da, ca tipa de la care provine (o elvetianca) a dat ordin sa nu se spuna. Well, ramane sa experimentam. Mi s-a facut pofta de ciuperci! Report
April 29, 201610 yr comment_236834 Arata f. bine Dex'! ce coincidenta si eu ieri am facut carnaciori asa ca tine,ieri le-am dat sa manance cu mustar si paine calda cu seminte (cumparata) si azi mai am o tura de carnaciori, o sa-i dau alaturi de mamaliguta si branza de oi pt. unii cu piure pt. altii Deja am pus sarmalutele la foc mic Report
April 29, 201610 yr comment_236857 am facut carnaciori asa ca tine ai mei au fost bratwurst albi, nu am mai mâncat așa ceva de mulți ani azi quinoa cu stir fry cu piept de pui și legume Report
April 29, 201610 yr comment_236859 Aaa! imi cer scuze atunci,ai mei nu erau albi,doar ca asa prajiti aratau fix ca ai tai! Report
April 30, 201610 yr comment_236864 Eu, de Vinerea Patimilor si in memoria mamaiei, fasole batute cu mamaliguta rece: Edited April 30, 201610 yr by Lapona Enigel Report
May 4, 201610 yr comment_236925 Stiu, daca va las in pace, nici voi nu mai gatiti. Dar cum i-am scris si Adrianei, mie nu prea imi place sa fiu servit. Cel mai mult doua-trei zile. Mai mult nu rezist.E mult mai frumos sa stai in spatele cratitei... Un tomini(adus de acolo...) simplu cu ceva frunze de salata Iar dupa ce nu s-a mai uitat nimeni, mi-am pus si ceva dulceata de merisoare deasupra....mamma mia. Dar azi am o iahnie de fasole cu de toate in cuptor(acum la scazut), maine gratare si altele normale. E sarbatoare la noi."Ziua tatilor" Eu sunt tata la Tommy, la Alexander si la Cindy si Cassy Peter Report
May 4, 201610 yr comment_236938 Deci tata de 2 baieti si 2 fete Adica cum iahnie cu fasole cu de toate la cuptor? Report