Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

Wowy, e prima data cand fac - sosul ala cu nucsoara imi venea sa-l mananc asa pe paine...

Mi-am adus aminte ca vreau sa va intreb ceva despre sosul bechamel - unele retete zic ca se toarna laptele peste roux, altele invers, roux peste laptele care fierbe. E vreo diferenta? ideea e sa nu se formeze cocoloase, nu?

Eu in trecut am facut asa am topit 50 de gr. de unt amestecand mereu sa nu-l ard (trebuie sa capete o culoare frumoasa ''aluna'' ) se adauga 50 de gr. de faina toata o data amestecand energic pe foc ca la aluatul pt. choux,in acest punct e ca aluatul de choux,se toarna in fir ametecand/frecand mereu 500 de ml. de lapte cald ,sare,nucsoara,si pus o folie de plastic/film deasura dupa stingerea focului,pt. ca alt fel ca si la crema fiarta sau puding prinde o pelicula,si apoi la la amestecare se formeaza cocoloase ...https://blog.giallozafferano.it/loti64/besciamella-fatta-in-casa-ricetta/...mie asa imi iese f. bine ,dar cu siguranta or mai fi si alte tehnici,retete :tongue3:

Imitatie croque monsieur:

Pai, duamna, aruncati marul si dispareti, e frumos asa? Dezvoltati, va rog, ca taaaare ma mai intriga treaba asta! toothy6.gif

Imitatie croque monsieur:

Pai, duamna, aruncati marul si dispareti, e frumos asa? Dezvoltati, va rog, ca taaaare ma mai intriga treaba asta! toothy6.gif

Ma scuzemoati :tongue3: , am crezut ca asa e trendu' =)) ...

Eu am facut aproximativ dupa reteta asta - adica sosul. Ca n-am avut french bread si nici gruyere. Si am facut sosul cum a zis Geany, nu ca in reteta. V-am zis ca am fost lenesa ieri, am facut macaroane cu branza =)) , ocazie cu care imi ramasese niste telemea si m-am gandit sa o reciclez asa. De aia am zis ca-i imitatie, ca nu cred ca a vazut vrenu croque-monsieur telemeaua :tongue7: . In unele retete am vazut ca se pune mustar dijon, cred ca data viitoare am sa pun si eu.

Saptamana trecută am facut pui picant cu legume in stil chinezesc si pentru ca ne-a placut am recidivat si am facut sa ne saturam. Nu am wok asa ca pot spune tigaie picantă cu pui si legume in stil chinezesc!

La locul faptei!

post-343-0-03308300-1599368797_thumb.jpg

Și porția de azi!

post-343-0-11987100-1599368857_thumb.jpg

Edited by mino

Arata super pe gustul meu draga Mino! :(

olia' di' zacusca =)) scazuta bine bine la ceaun (contine ceapa calita cu morcov ,rosii maruntite din cutit,vinete coapte,ardei grasi copti si gogosari,foi de dafin,piper si fulgi de ardei iute) din ochi facuta asa doar ca sa mancam acum nu de pus pe iarna

post-405-0-01589700-1599386490_thumb.jpg

Am scos oleaca la racit sa vedem cum e =))

post-405-0-60198400-1599386517_thumb.jpg

Mmmm!! buna rau :71:

post-405-0-53347600-1599386544_thumb.jpg

Sa aveti pofta la ea Geany! Si eu tot la ochi fac mancarea, doar de e vreo reteta noua respect cantitatile =)) :(

Daa!! draga Mino',mancaruri facute asa din ochi,sincer nu ne mai trebuie nimic nu ne mai atrage nimic dupa marea imbuibeala' de la mare :( dar astea asa de toamna ,salata de vinete,zacusca si mi-am copt ardei si gogosari (4 lei kg.),astea chiar merg =))

Arata f. bine puiutul tau,dar in borcanul cu rosii ce e?! rosii murate/marinate?! sunt in saramura sau apa cu otet?! :71:

Daa!! draga Mino',mancaruri facute asa din ochi,sincer nu ne mai trebuie nimic nu ne mai atrage nimic dupa marea imbuibeala' de la mare :( dar astea asa de toamna ,salata de vinete,zacusca si mi-am copt ardei si gogosari (4 lei kg.),astea chiar merg =))

Arata f. bine puiutul tau,dar in borcanul cu rosii ce e?! rosii murate/marinate?! sunt in saramura sau apa cu otet?! :71:

Sunt rosii din gradinita dela tara, puse la murat in saramura (apa +sare), pentru mancat acum!

Daa!! draga Mino',mancaruri facute asa din ochi,sincer nu ne mai trebuie nimic nu ne mai atrage nimic dupa marea imbuibeala' de la mare :71: dar astea asa de toamna ,salata de vinete,zacusca si mi-am copt ardei si gogosari (4 lei kg.),astea chiar merg :(

Arata f. bine puiutul tau,dar in borcanul cu rosii ce e?! rosii murate/marinate?! sunt in saramura sau apa cu otet?! =))

Sunt rosii din gradinita dela tara, puse la murat in saramura (apa +sare), pentru mancat acum!

Stii cumva,daca ies putin asa acidulate la gust precum gogonelele alea parguite?! =))

Stii cumva,daca ies putin asa acidulate la gust precum gogonelele alea parguite?! =))

Asa ar trebui sa fie, putin acidulate, cel putin asa ieseau cand puneam amestecate cu gogonele crude si ardei! Asa, doar rosii coapte, mai ales ca sunt mai tari la textura, e prima oara cand pun! Iti spun eu cum sunt in cateva zile, cand sunt gata.

Merci,chiar sunt curioasa ! mie imi plac gogonelele cele coapte acidulate de numa,numai eu le pescuiesc pe toate! =))
As fi pus-o la "vegetariene" (ultima reteta pusa de Mino), dar noua ne-a trebuit cu carne =)) :

post-192-0-86324300-1599477864_thumb.jpg

Sper ca v-a placut, eu pun mai putin orez si las mai multe legume, dupa gustul nostru

Sper ca v-a placut, eu pun mai putin orez si las mai multe legume, dupa gustul nostru

Sigur ne-a placut =)) - fiu-meu a lins farfuria :( . Pusesem putin orez si am mancat asa de gust cu o feliuta de paine. L-as fi lasat asa, dar cu mai mult orez m-am gandit ca are mai mult succes la mofturosii mei, am mai fiert o portie separat si am amestecat cu restul.

Sigur ne-a placut :71: - fiu-meu a lins farfuria :( . Pusesem putin orez si am mancat asa de gust cu o feliuta de paine. L-as fi lasat asa, dar cu mai mult orez m-am gandit ca are mai mult succes la mofturosii mei, am mai fiert o portie separat si am amestecat cu restul.

Ce ma bucur! =)) =)) . Mie imi plac retele astea pe care le poti adapta dupa gustul mofturosilor!

la noi e f. rece,un vant rece,am mancat la mare o varza calita cu afumatura f.f. buna,am incercat sa o reproduc,domnul Geany spune ca mi-a iesit perfect,exact ca aia =)) ,eu am inceput-o in oala la fel ca de obicei,pana a scazut cat s-a putut sa nu se prinda,am trecut-o in tigaie si am prajit-o bine acolo amestecand tot stropind cu vin,piper,fulgi de ardei iute si cimbru,apoi am dat-o la cuptor la gratinat :(

post-405-0-98567200-1599561139_thumb.jpg

post-405-0-39237200-1599561152_thumb.jpg

Ce bine arata, varza fac si eu diseara cand vin de la tuns, doar ca eu o fac fiarta cu rosii multe, sa ma satur ca parca am innebunit cu rosiile, anul asta!

Ce bine arata, varza fac si eu diseara cand vin de la tuns, doar ca eu o fac fiarta cu rosii multe, sa ma satur ca parca am innebunit cu rosiile, anul asta!

Hi hi hi! daa,draga Mino',zau ca si eu anul asta am nimerit rosii tare bune si gustoase,o fi fost anul lor,le-or fi priit clima,sau doar imi plac mie mai mult ,zau ca suntem in acelasi gand =))

Spaghete cu un ragu picant :D (hi hi hi! va spun sincer sunt zapacite alla Geany :D ,azi am avut treaba,cica incepe pana la urma scoala asa ca am batut magazinele dupe hainute noi,blugi ,incaltaminte etc pt. Ale',asa ca la repede am scos de la congi' o caserola micuta de sos ragu,dar ca sa-l revigorez' putin am facut la ceaunel si un sos de rosii picant al'arrabiata,si le-am imprietenit mai apoi :D )

post-405-0-91649300-1599646294_thumb.jpg

Va povestisem ca mancasem la mare souflaki dar era si gyros de porc ,ca o shaorma la farfurie dar cu o lipie mai grosuta nu libaneza si salata cu sos alb gen tzatziki eu am facut cu iaurt grecesc cu putin usturoi ,facui un fum in bucatarie de numa de la turtitele pe plita si fleicile de porc facute pe tigaia cu riduri :D ..hunilor le-a placut f. mult :D

post-405-0-96318500-1599818907_thumb.jpg

Edited by Geany

Azi mi-am facut o pofta, macrou la cuptor cu legume!

post-343-0-82721100-1599902468_thumb.jpg

Si supa de legume cu galuste si mult usturoi si pătrunjel!

post-343-0-21817200-1599902568_thumb.jpg

Edited by mino