Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

Azi mi-am facut o pofta, macrou la cuptor cu legume!

post-343-0-82721100-1599902468_thumb.jpg

Si supa de legume cu galuste si mult usturoi si pătrunjel!

post-343-0-21817200-1599902568_thumb.jpg

Pestele apetisant

Supa interesanta, galuste degris sau faina?detaliezi putin?

Saru'mana

Bristena, galuștele sunt din griș! Așa am invatat, așa le fac!

post-343-0-14683100-1599907990_thumb.jpg

Si pentru ca nu ma mai satur de ei, ardei umpluți cu carne de curcan in sos de roșii si ou (sechele din copilarie :D )!

post-343-0-44584300-1599906930_thumb.jpg

Edited by mino

Caras (de ala crocant ,dat prin malai si prajit ,servit cu mujdei si mamaliguta) :D

post-405-0-55320800-1599908323_thumb.jpg

Vai ce pofta mi-ai facut! Imi place de mor si nu am mai mâncat de muuult!

Caras (de ala crocant ,dat prin malai si prajit ,servit cu mujdei si mamaliguta) :D

post-405-0-55320800-1599908323_thumb.jpg

Vai ce pofta mi-ai facut! Imi place de mor si nu am mai mâncat de muuult!

Imi pare rau ca ti-am facut pofta draga Mino :( te inteleg perfect desi eu nu mananc nimic ce vine din apa ,la fel si copiii,ce vezi e doar pt. domnul Geany,(eu am halit azi doar mamaliguta calda cu branza :D ) am fost azi dupa multa vreme la Kaufland pt. ca domnul Geany isi cumpara anumite chestii de igiena personala de acolo,si am gasit carasi eviscerati 10 lei kg. ,proaspeti pe gheata si acoperiti de gheata ,mai erau si pastravi ,crapii erau f. mari din pacate ,in rest ,dorada ,somoni,creveti si deshtia' ,delicatese,domnul Geany nu vrea :D dar raionul respectiv era f.f. bine aprovizionat si marfa arata f. proaspata si frumoasa azi,jos palaria...la mare domnul Geany a mancat peste de apa sarata de mare,guvizi cu mamaliguta,saramuri,si ciorbe de peste f. bune zice el,dar inima lui tot la pestele de apa dulce e,facut asa dat prin malai si prajit crocant,isi aminteste cum din copilarie veneau la poarta pescarii strigand ca au de vanzare peste si mare bucurie era pe el cand cumpara socrella si il facea fix asa ,asa ca azi domnul Geany a fost super super happyy!! :D

=))

Si pentru ca nu ma mai satur de ei, ardei umpluți cu carne de curcan in sos de roșii si ou (sechele din copilarie :D )!

Multumesc, Mino

Galuste perfecte, curioasa si pofticioasa din mine ar vrea sa stie "faza" cu "usturoi si patrunjel", ai facut mujdei cu patrunjel si l.ai adaugat la sfarsit sau ...

La ardei umpluti nu.mi ramane decat sa visez si sa astept pana ajung acasa, ca aici nu gasesc ardei din aia

Pestele cu legume se va face in curand, o sa pun poza daca nu uit

Multumesc, Mino

Galuste perfecte, curioasa si pofticioasa din mine ar vrea sa stie "faza" cu "usturoi si patrunjel", ai facut mujdei cu patrunjel si l.ai adaugat la sfarsit sau ...

La ardei umpluti nu.mi ramane decat sa visez si sa astept pana ajung acasa, ca aici nu gasesc ardei din aia

Am pus patrunjel in supa dar nu foarte mult ca nu e omul iubitor de verdeturi, asa ca in castron imi pun usturoi si patrunjel dupa pofta inimii, usturoi taiat felii daca nu am timp sa il trec prin presa, nu ma chinui sa fac mujdei.

Multumesc, Mino

Bris, eu uneori ii gasesc la Lidl, e adevarat ca nu tot mereu.

Azi am facut pulpite dezosate de pui la tigaie,doar in putin ulei am pus fleicile cu pielea in jos sa se aureasca putin,apoi le-am intors,am stropit cu putin vin si acoperite cu capac..

Luasem ieri de la K o caserola cu cioupercute brune(6 lei caserola era plina vf. astea mi-au ramas sa vad ce oi mai face cu ele)

post-405-0-38589100-1599989852_thumb.jpg

In tigaia cu carne am pus o ceapa taiata marunt si ciupercutele taiata felii ,sare,piper ,fulgi de ardei iute,usturoi zdrobit si am lasat iar cu capac,sa-si lase ciupercutele zeama lor si apoi sa scada,am mai pus la urma patrunjel verde tocat

post-405-0-06657300-1599989859_thumb.jpg

Am servit cu un mujdei f.f. diluat cu apa,doar sa stropesc putin asa ,sa fie doar putin parfumat,si cu mamaliguta cine a vrut ,cine nu cu paine...

post-405-0-40588300-1599989864_thumb.jpg

A fost f.f. bun!

Mino, multumesc, acum am inteles, se va presta mai incolo, spre iarna, acum e prea cald

Lilly, nu am Lidl in apropiere, din pacate dar si din fericire (depinde din ce "directie" privati) ?, este magazin romanesc dar nici acolo nu ajung prea des si cand merg nu gasesc, asta.s eu "norocoasa"

Tigaie picanta (am aurit in tigaie bucatele de carne de porc,am adaugat fasiute de ceapa si ardei rosu si galben ,la calit impreuna cu ciupercute felii ,dupa aceea am adaugat rosii,usturoi,ardei iute si proaspat si fulgi,sare piper,stropit cu putin vin spre final,putin patrunjel verde tocat la sf.) :blackeye:

post-405-0-11640800-1600161649_thumb.jpg

post-405-0-04307800-1600161661_thumb.jpg

Bun, bun, Geany! Eu azi am facut o pulpa de miel la cuptor! Doar ea, condimentele si cateva crengute de menta si salvie, fara nici un fel de garnitura!
Merci Mino',iti spun sincer imi era pofta de o ciorbita cu smantana si de ardei umpluti sau sarmalute,dar nu am facut ca zilele astea face matusa praznic,daca va avea nevoie de ajutor o sa o ajut,si vreu sa ne facem pofta atunci,plus ca la cum o stiu ne va da o gramada si la pachet :lol: hi hi hi! deabea astept :blackeye:

Tot ca la mare... :) ,mancasem niste cartofi gen taranesti,fix ca astia,am incercat sa-i reproduc,mi-au iesit fix' cum voiam ...taiati rostopale,aka' f.f. grosi ,in tigaia cu ulei cu capac la foc mic,cand s-au aurit pe toate partile am pus ceapa si kaiser fasii,boia iute, boia dulce ,rosmarin usturoi si putin sos de rosii ...buni rau!!

post-405-0-34099500-1600253121_thumb.jpg

Amintiri de pe vremuri, ale mele cu domnul Geany :) valdostana se numea la carciumioara,si acum e deschisa ,acelasi meniu,abea am fost pe acolo :blackeye: https://forum.artaculinara.ro/topic/2030-piept-de-pui-la-gratar-farcitgeany/ am inceput-o la gratar ,cu fleicuta de porc,apoi am dat-o la gratinat la cuptor pe functia grill =)) ,nu arata prea grozav dar a fost buna rau,domnul Geany in extaz(din cauza amintirilor copilaroase',azi am fost noi home alone ca Ale' inca e la scoala ,asa ca am facut noi parrttyy!!! :lol: daca aude Ale' ne sparge' =)) =)) )

post-405-0-14563900-1600253454_thumb.jpg

Azi am fost cu treburi prin Iasi, apoi mi-am recuperat barbatul tocmai iesit din spital si ne-am rasfatat la KFC cu aripioare picante si cu o cafea la Starbucks....fara poze :blackeye:

Mino, multa sanatate barbatului proaspat iesit din spital.

La noi e cald si mai putin gateli in casa, doar salate si chestii usoare fara prea mult foc.

Restul la gratarel:

Cotlete de berbecut

post-591-0-15291400-1600750345_thumb.jpg

Shaorma cu spanac

post-591-0-57901500-1600750446_thumb.jpg

• 2 weeks later...

N-am mai scris de mult pe aici. Tot nu apuc sa pozez.

In weekend am facut cartofi copti in jar (am copt inainte vinete la foc) la noi la gradina. Am avut toping-uri diverse: salata de vinete, pasta de peste, unt, cascaval ras, salata de rosii+castraveti+masline+busuioc, salata de ceapa rosie. Asa de frumos arata in farfurie cartoful cu toping de pasta de peste si ceapa rosie deasupra, dar telefonul era tocmai in partea cealalta a curtii si mi-a fost lene 71.gif

De atunci am mai facut chiftelute din dovlecel+sfecla+morcov+hrisca, date prin susan si coapte la cuptor, dar nici pe astea nu am apucat sa le pozez.

Asa ca, de rusine, am pozat ieri niste oua ochiuri, langa brocoli la tigaie cu usturoi si sos de soja. Peste oua am aruncat petale de flori de dovleci.

post-84-0-55250700-1601457851_thumb.jpg

Suna tare bine ce ai facut tu acolo, Boni! Eu am pregătit o invenție...soțul avea pofta de pripite eu de legume in stil chinezesc, așa că a iesit o tigaie picantă de pipote+inimi de pui cu legume in stil chinezesc!

Poza e nasoală ca e întuneric tare afară!

post-343-0-61953600-1601460224_thumb.jpg

Suna tare bine ce ai facut tu acolo, Boni! Eu am pregătit o invenție...soțul avea pofta de pripite eu de legume in stil chinezesc, așa că a iesit o tigaie picantă de pipote+inimi de pui cu legume in stil chinezesc!

Ce sint alea pripite? :iamwithstupid:

Oricum tigaia arata super, la fel si cotletele Alea di frigaruile...so tot ce ati post at. Si acum imi dau seama ca nu mai stiu cand a fost ultima data cand am mancat carne???

Edited by black_cat

Deci... Nu zic acu ce facui de mancare ca inca nu facui. Vreau doar sa zic ca, de ceva vreme buna, io folosesc, pe cat posibil, numa tigai/vase/wok de fonta. Si o tigaie de fer. Mai am fo cateva vase de inox dar alea le folosesc doar daca e sa ferb ceva. Ca de exemplu, paste, cartofi sau ciorba/bors.

Ce sint alea pripite? :mad:

Oricum tigaia arata super, la fel si cotletele Alea di frigaruile...so tot ce ati post at. Si acum imi dau seama ca nu mai stiu cand a fost ultima data cand am mancat carne???

Ar fi trebuit să fie ...pipote! :iamwithstupid: