Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

Ador sarmalele de post. Dar nu m-as fi gandit sa le servesc cu hrean. Buna idee 41.gif

De ieri: paste cu mazare si resturi de branza

post-84-0-38982200-1606480302_thumb.jpg

supa crema de linte rosie, servita cu crutoane si zatar

post-84-0-77751400-1606747678_thumb.jpg

pastrav la cuptor (before)

post-84-0-25037500-1606747699_thumb.jpg

servit cu cartofi prajiti (after)

post-84-0-39421200-1606747718_thumb.jpg

Ce bine arata ce ai gătit tu acolo, Lili! Eu am facut pui tandoori cu orez cu chimen, dupa reteta lui chef Bontea. Asta e ce mi-a iesit mie, eu am pus cateva delicte de ardei iute doar deasupra:

post-343-0-14699100-1606995828_thumb.jpg

Aici e reteta:

https://youtube.com/watch?v=tWQKHg_7VrM

Edited by mino

am pus cateva delicte de ardei iute doar deasupra

dacă puneai delicte si dedesubt sigur luai amenda penală hello.gif

Poate nu e rau sa iau amenda, daca asa ma învăț minte sa scot autocorectul :blink: :scratch:

L-am vazut si eu, delictul, dar n-am apucat sa scriu atunci. Ma gandeam: oare apare dex? A aparut rolleyes.gif

inca ma gindesc care a fost originalul care a ajuns delict?

Felii.....de ce s-o fi gândit autocorectul sa pune delicte, nu stiu! :D

Dupa intamplarea cu spaghetele, sotul s-a "scos" cu o mancare de Masterchef :D , l-am laudat sa nu-i piara entuziasmul, desi carnea aia de vita era cam gumoasa, taiata felii foarte subtiri a fost delicioasa - pusese ceva usturoi, otet balsamic, ulei, si nu ma mai intrebati ce ca nu vrea sa spuna toate secretele :huh: .

(scuzati "fata de masa", pana una-alta am voie sa mananc pe canapea in fata TV-ului :D )

post-192-0-44987400-1607272820_thumb.jpg

Mino, cred ca daca am fi vecine m-as auto-invita la tine :huh: .

Usa mea iti este deschisa oricand! :D :D

Supa cream de sfecla, cu smantana si crutoane.

E prima oara cand fac supa crema din sfecla. Pana acum facusem doar ciorba acra (bors), dar asa, crema, a fost apreciata si de Maia mea.

post-84-0-65801300-1607931211_thumb.jpg

deci a fost buna?

ca eu am facut una mixta in care gustul de sfecla, am pus 2, predomina si nu era placut :toothy6:

Nu am avut multa sfecla, au fost 2 mai mici, asa ca am combinat cu un morcov, 2 cartofi, un sfert de varza, jumate de gutuie si 3 catei de usturoi (adaugati la final). Nu a avut gust pronuntat de sfecla (s-a simtit mai mult usturoiul biggrin.gif), de aceea i-a si placut Maiei, ca ei nu ii place sfecla rosie. Doar culoarea a fost foarte frumoasa.

Astazi am facut ce n-am mai facut de ceva vreme. Varza de Bruxelles cu bucatele de bacon si smantana.

Se face foarte simplu. Se curata varza de Bxl, se taie in jumatati si se caleste bine in unt. In stil "charred" (adica sa se si arda putin). Se scoate din troc si se pun bucatelele de bacon si aproape se prajesc. Se adauga varza de Bxl peste ele, se pune si putin vin alb (sau sampanie, ca n-am avut altceva) ca sa "deglazing" ce s-a prins pe fundul trocului, se mai lasa putin dar se amesteca mereu, Se adauga ceva smantana (dupa gust), se mai lasa putin dar se amesteca mereu.. gaga!

post-102-0-67996300-1607969619_thumb.jpg

Edited by dragos

Eu tot cu rață, de data asta o poza făcută în mare fuga, rață întreagă la cuptor cu garnitura de gutui și mere caramelizate cu coniac. Gutuile si merele au ieșit dulcegi si cu aroma discretă de coniac.

post-343-0-28238700-1608037960_thumb.jpg