Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

Blackie, nu gasesc reteta, ori nu stiu sa o caut :blackeye: , e pe aici sau pe forumul vechi?

Scuze de confuzie, nu stiu daca ca e pe forum Mino. De pe FB am luat-o.

Blackie, mortala ideea cu supa de usturoi... supe creme...yum yum

Edited by clau_ash

Eu am facut o ciorbă de legume si am recidivat cu o rață pe varza, fără poze!

Adriana, cred ca sunt facute doar din brânză fâșiile făcute de Clau! Arata super, deși mie imi plac crutoanele doar de pâine facute la cuptor. Cred ca e chestie de cum esti obisnuit. Mama așa le făcea si probabil de aia îmi plac asa.. soțului de exemplu îi plac crutoanele sub forma de bila prăjite în ulei, de la Lidl. Am sa fac odata si din brânză sa vad daca-i plac. Ce fel de brânză ai folosit Clau?

Nu am avut paine "normala" am avut doar pita bread. Am taiat-o in 2 pe lateral, am uns bucatile cu unt topit amestecat cu usturoi cu sare pisat bine in mojar, am taiat bucatile de pita in fasiute, si dupa ce lea-am pus in tava am adaugat cascaval ras 10 min la cuptor

Cel bol fain de supa!!!

N-am facut supa crema de usturoi, dupa reteta clasica, inca. Dar fac supa crema de conopida, la care pun mult usturoi si de care e incantata toata familia. Cred ca am pus si aici.

Si daca tot sunt in trend supele, azi am facut supa de rosii din ultimele 2 sticle de bulion, la care am adaugat 2 foi de dafin si putin cimbru.

Am servit-o cu smantana, branza grana padano rasa si crutoane.

post-84-0-89174500-1611074661_thumb.jpg

Nu reusesc nici cum sa tin farfuria nemiscata, ca sa nu mai fac dunga pe margine mad.gif

Nici eu nu mai facusem. Insa sigur mai repet, a fost foarte buna, fara sa aiba gust de mujdei sa zic asa.

Pai m-au apucat toale alea de la supa lui Blackie, asa ca azi am facut si eu ?

Ma bucur ca am inspirat, betisoarele de pita arata super. Merci de idee.

Eu am facut in seara asta o conopida gratinata. Poza cu marginile vasului bronzate, ca asa e in bucatarie.post-178-0-24254700-1611596184_thumb.jpg

Iaca sa nu viu cu mana goala, zic! Bunä zâua uamini draji!

20210128_132425.jpg

Dupa doua luni in cap de mancare convenience ori de la congelator incalzita la MO cu sosuri de la punga pline de toate balariile, am ajuns, in sfarsit, sa imi fac ceva adevarat, de artist, vorba ceea :)

Cred ca a fost cea mai buna ciorba pe care ai mancat-o vreodata!

(numai mie imi place mancarea de spital :) ? normal, nu se compara cu ce faci acasa...o singura chestie n-am putut manca, nu avea niciun gust, nici n-am stiut ce e, a trebuit sa ma uit pe meniu, cica era supa-crema de cartofi - pe naiba)

(numai mie imi place mancarea de spital :) ?)

Cred ca depine si de bucatarul de serviciu. Cand am fost cu mama la Cluj am mancat de cateva ori mancare de seara din spital (erau tare cumsecade ingrijitoarele. dupa masa de seara, daca le ramaneau portii - si ramaneau - ma hraneau si pe mine inainte sa plec la cazare). Am stat de joi pana marti, deci am prins 2 saptamani. Acelasi fel de mancare a fost diferit de la o saptamana la alta.

Eu ieri am recidivat (a fost cerere speciala de la Maia mea 105.gif): "brie en croute", cu camembert, nuci si dulceata de ardei iute. De data asta s -a topit frumos branza, dar era sa uit de poza 71.gif

post-84-0-31452500-1611906271_thumb.jpg

Cred ca a fost cea mai buna ciorba pe care ai mancat-o vreodata!

(numai mie imi place mancarea de spital :) ? normal, nu se compara cu ce faci acasa...o singura chestie n-am putut manca, nu avea niciun gust, nici n-am stiut ce e, a trebuit sa ma uit pe meniu, cica era supa-crema de cartofi - pe naiba)

Dom'ne, sa o spun pe a dreapta, am acrit-o cam tare :))) Si m-am enervat ca am luat carnea tocata de la o macelarie (am scris intai brutarie) , ca era la oferta. De regula o cumpar de la galantar din supermarket. Ma si nu ma uit ce face tanti acolo, pune, ajung acasa...pun coada de bou la fiert, oasele cu maduva,, spumuiesc, astept, tai legumele...plus un deget -clar mi-am iesit din mana!- pun la fiert, hai sa fac umplutura de perisoare, pun tot ce trebuie si gust, mvaaaaaai. Bai, sarataaaaa, de iti ieseau ochii din cap, plus asa un gust de motorina oarecum, dupa papilele mele. Wtf?!?! Gust restul de carne tocata din care vroiam sa fac niste chiftele, la fel. Fir-ar ei sa fie cu ofertele lor de maimutoi vicleni! Aia au reciclat carne tocata de mettwurst ( o amestecatura de carne cruda tocata cu ceapa care se mananca asa intinsa pe paine) si tartar.

Am mai adaugat un ou si niste pesmet la perisoare, ca sa mai ia din saratura aia. Mm, pana la urma a fost mancabila, na. Vorba ta, mi s-a parut cea mai cea mancare. Cat despre mancarea de spital, raspund la han.

Pai m-au apucat toale alea de la supa lui Blackie, asa ca azi am facut si eu ?

Ce supa e asta ca imi face grav cu ochiul...

Si pentru ca ploua si e urat, pentru ca Mino mi-a facut pofta cu supa si mujdeiul ei, a venit randul la o supa crema de usturoi pe care de mult voiam sa o incerc.post-178-0-63966700-1611062847_thumb.jpg

Laponel, asta este supa lui Blackie! Este cu o pagină mai in fata!

Poate ne da Blackie si noua reteta ca as incerca-o si eu.

Edited by mino

Si pentru ca ploua si e urat, pentru ca Mino mi-a facut pofta cu supa si mujdeiul ei, a venit randul la o supa crema de usturoi pe care de mult voiam sa o incerc.post-178-0-63966700-1611062847_thumb.jpg

Va spun, cum nu. O ceapa, pastarnac, telina radacina, 2 cartofi, 3 capatani de usturoi, smantana, sare, piper. Se pune ceapa si usturoiul cu putin unt la calit pana se inmoaie , se adauga radacinile si cartofii, apa. Se fierbe cat e cazul. Se potriveste de sare piper. Se blenduiesc legumele cu putina supa pana se fac crema, se adauga cate restul de supa cate un pic pana se omogenizeaza, se adauga si smantana. Gata.

Asa e reteta. Eu recunosc ca nu am pus 3 capatani de usturoi, mi-a fost frica sa nu fie prea mult, am pus doar una marisoara. Si in loc se cartofi am pus 2 buchetele de conopida. Asta din cauza de dieta, si ca sa fie ceva care sa ingroase supa. Si in loc de apa am pus niste supa de legume pe care o pastrasem de la altceva.

Edited by black_cat

Si pentru ca ploua si e urat, pentru ca Mino mi-a facut pofta cu supa si mujdeiul ei, a venit randul la o supa crema de usturoi pe care de mult voiam sa o incerc.IMG_20210119_152230_753.jpg

Va spun, cum nu. O ceapa, pastarnac, telina radacina, 2 cartofi, 3 capatani de usturoi, smantana, sare, piper. Se pune ceapa si usturoiul cu putin unt la calit pana se inmoaie , se adauga radacinile si cartofii, apa. Se fierbe cat e cazul. Se potriveste de sare piper. Se blenduiesc legumele cu putina supa pana se fac crema, se adauga cate restul de supa cate un pic pana se omogenizeaza, se adauga si smantana. Gata.

Asa e reteta. Eu recunosc ca nu am pus 3 capatani de usturoi, mi-a fost frica sa nu fie prea mult, am pus doar una marisoara. Si in loc se cartofi am pus 2 buchetele de conopida. Asta din cauza de dieta, si ca sa fie ceva care sa ingroase supa. Si in loc de apa am pus niste supa de legume pe care o pastrasem de la altceva.

Jur pe cravata mea de pionier, ca dadusem reply fara sa citesc pana la capat ca sa te intreb fix asta!

Va tzuca Enigel pe amandoua ca m-ati luminat! Ia, sa fie cu noroc! 11.gif

=)) :) :)

La supa crema de ustutoi eu am pus 5 capatani ?? de usturoi dar daca se lasa prea mult la fiert de abia se simte gustul de usturoi. Cine doreste gust tapanos ar trebui sa adauge usturoiul cam cu 5 min inainte de a opri focul.

Acu 2 zile " mic dejun" ne-dietetic ??

post-591-0-92679500-1612169286_thumb.jpg

Si ieri am gatit pt 2 zile

Cartofi normali + cartofi dulci gen "prajiti" la cuptor pt Thalia.

post-591-0-01058800-1612169337_thumb.jpg

Cartofi normali + cadtofi dulci + dovlecei + conopida × 1 ceapa maricica + 2 capatani de usturoi + 1 ardei galben toate la cuptor pentru adulti si fiicamea mi-a lichidat toata conopida ??

post-591-0-71512700-1612169488_thumb.jpg

Mancarica de mazare

post-591-0-35643600-1612169532_thumb.jpg

Chiftele marinate

post-591-0-64305500-1612169586_thumb.jpg

Edited by clau_ash

Clau, m-ai omorat cu clipul ala, bine ca nu intra barbatu-meu pe aici!

Eu nici n-am avut tupeul sa-l deschid...m-am uitat lung la poze, am inghitit in sec si mi-am facut o salatica. Am gasit niste ton cu couscous si diverse legume, am mai adaugat eu fasole verde si alba, rosii tocate cubulete mici, un usturoi taiat mic de tot, un ardei gras , sare, piper, ceva untdilemn de masline, cimbru, sare, piper si gata salata mediteraneana:

thumbnail_20210201_190000.jpg

Clau, mancarica de mazare e fara carne, nu? Imi spui si mie cum ai facut-o? Eu mereu fac din astea à la moldavienne, adica mereu cu prajeala , desi imi tot spun ca nu mai fac asa. Ai pus mazare congelata sau de la borcan?

Edited by Lapona Enigel

Lapona,pentru mazare am facut asa:

1 ceapa tapanoasa taiata solzisori si rumenita in 1 lingura de ulei de floarea soarelui

2 cutii de mazare

2 cutiute de 100 gr fiecare de bulion

1 legatura medie de marar

1 lingurita rasa de zahar

sare dupa gust

Am pus mazarea peste ceapa rumenita, am adaugat bulionul si cam jumatate de cana de apa si lingurita de zahar,am lasat sa fiarba cam 10 minute.

Am adaugat mararul taiat marunt cam 5 min inainte de a inchide focul si gata. Bun rau. Mama face mazarea si cu bucatele de pui dar eu am facut fara din cauza chiftelelor.

Mino, am avut o zi de simteam nevoia sa mananc ceva care ingrasa :)

Lapona,pentru mazare am facut asa:

1 ceapa tapanoasa taiata solzisori si rumenita in 1 lingura de ulei de floarea soarelui

2 cutii de mazare

2 cutiute de 100 gr fiecare de bulion

1 legatura medie de marar

1 lingurita rasa de zahar

sare dupa gust

Am pus mazarea peste ceapa rumenita, am adaugat bulionul si cam jumatate de cana de apa si lingurita de zahar,am lasat sa fiarba cam 10 minute.

Am adaugat mararul taiat marunt cam 5 min inainte de a inchide focul si gata. Bun rau. Mama face mazarea si cu bucatele de pui dar eu am facut fara din cauza chiftelelor.

Mino, am avut o zi de simteam nevoia sa mananc ceva care ingrasa :)

Sar'na! O facem la fel, deci si tu tot cu prajeala si tot cu mararutz , high five! 6.gif Eu ii mai trantesc si o salata de varza alaturi.