Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

Mino, cand ai timp, esti buna sa spui cum ai facut dovleceii?

Am taiat dovleceii baghete, i-am dat cu sare si am lasat vreo 30 de minute sa iasa apa din ei. Apoi i-am dat prin ou si apoi prin pesmet amestecat cu putina boia iute (boiaua poate fi optionala) si i-am pus pe hartie de copt in tava. Am pus deasupra parmezan, dar se poate amesteca parmezanul si cu pesmetul si am dat la cuptor la 250 grade (ca voiam sa ramana crocanti) pana sau rumenit.

Mino, cand ai timp, esti buna sa spui cum ai facut dovleceii?

Am taiat dovleceii baghete, i-am dat cu sare si am lasat vreo 30 de minute sa iasa apa din ei. Apoi i-am dat prin ou si apoi prin pesmet amestecat cu putina boia iute (boiaua poate fi optionala) si i-am pus pe hartie de copt in tava. Am pus deasupra parmezan, dar se poate amesteca parmezanul si cu pesmetul si am dat la cuptor la 250 grade (ca voiam sa ramana crocanti) pana sau rumenit.

Iti foarte multumesc, babe! floare.gif

Bravo, Laponel! tine-o tot asa :rolleyes: ! suna bine supa ta, eu nu am cumparat pana acum konjak dar am sa ma uit dupa el.

Eu cand dietetic, cand nu prea... Ieri am facut rulada de carne, la sugestia sotului care voia "scotch eggs" ca a vazut la Masterchef alaltaieri. Am zis ca nu ma bag la prajit, asa ca s-a multumit si cu rulada. Sa vezi pe urma critici, ca n-am lasat oul la fiert destul, ca se vede ca e "undercooked", ca aia, ca aialalta, de zici ca el era in juriu la concurs, dar pe urma s-a linistit, ca i-a placut la gust :71: .

post-192-0-62664600-1614178723_thumb.jpg

Azi pui cu sos teriaky. Al meu am vrut sa-l pun asa cum era in reteta (care de fapt nu zicea de quinoa dar eu asa am avut pofta), pe frunze de salata, sa-l mananc ca pe taco :71: . Dar n-a prea mers, tot cu furculita l-am mancat :rolleyes: .

post-192-0-01218400-1614201092_thumb.jpg

Super arata puiul tau cu sos, Adi! Am avut si eu zilele trecute dar nu am mai pus poza ca este mai in urma. Azi mi-a fost pofta de mazăre , deci iat-o...aburindă!

post-343-0-77658800-1614324317_thumb.jpg

Azi pui cu sos teriaky. Al meu am vrut sa-l pun asa cum era in reteta (care de fapt nu zicea de quinoa dar eu asa am avut pofta), pe frunze de salata, sa-l mananc ca pe taco :o . Dar n-a prea mers, tot cu furculita l-am mancat :71: .

am o salata de quinoa congelata demult dar nu prea imi vine s-o maninc rece

cre ca ma inspir de la ideea ta si o fac in tigaie cu ceva carnita alaturea sau vreo leguma ca e mai sanatoasa cica decit carnita :rolleyes:

Eu...porcarii, de pofta. Am gasit chestia asta , buturi romanesti afumate, asa ca , am comis-o:

20210225_193257.jpg

Ndah grase rau...bila mea s-a revoltat, evident. O data la 3 ani acolo, se aproba.

Super arata puiul tau cu sos, Adi! Am avut si eu zilele trecute dar nu am mai pus poza ca este mai in urma. Azi mi-a fost pofta de mazăre , deci iat-o...aburindă!

Misto, cred ca o sa iau si eu mai des, ca nu prea am consumat mazare.

Azi la noi hamburgeri in diferite combinatii de carne de vita, sare, piper si:

1. bacon + grana padana + busuioc verde

2. piept de gasca afumat si busuioc verde

3. Doar sare si piper, fara alte alea

post-591-0-48661800-1614442084_thumb.jpg

post-591-0-71543500-1614442136_thumb.jpg

post-591-0-60101900-1614442180_thumb.jpg

T-Bone de Angus local, cu ciuperci oyster si shiitake. Am incercat o metoda noua de coacere pe care am vazut-o la Max

post-1215-0-97599100-1614734514_thumb.jpg

Ohohooo, T-bone-ul ala arata bestial??

Eu ieri din ciclul paraditul arterelor, nu e bine cand lucrez de acasa ?

post-591-0-91923700-1614760147_thumb.jpg

Bai, asasini in regula va declar! Nda' din aia supracalificati!

Vin si eu cu o amarata de pulpa (intai nu s-a tiparit al doilea p 24.gif ) pe piure:

20210303_203643.jpg

Urzici cu mult hrean, mamaliga si ou de curte, sa va treaca pofta de hamburgeri si fripturi-care arata criminal altfel :)post-178-0-47868000-1614797198_thumb.jpg

Eh, de urzici cu hrean nu am mai auzit insa imi suna foarte bine. Cum le fac?

Urzici cu mult hrean, mamaliga si ou de curte, sa va treaca pofta de hamburgeri si fripturi-care arata criminal altfel :)post-178-0-47868000-1614797198_thumb.jpg

Eh, de urzici cu hrean nu am mai auzit insa imi suna foarte bine. Cum le fac?

Eu le oparesc intai, apoi le toc si le pun in tigaie cu niste unt, usturoi, si le "bat" acolo in tigaie fie cu putin lapte sau din apa in care au fiert. Batutul ala le aereaza cumva, le face pufoase. Hreanul ras, frecat cu sare si putin otet sau ca atare, se pune in farfurie, peste piureul de urzici. Daca nu ai radacina de hrean merge si pasta de hrean de la borcan sau tub. Se mananca cu mamaliga si ou ochi.

miel (marinat in prealabil) cu cartofi normali si (in premiera) dulci (sweet potaoes) - nu ma interbați care-s unii și care-s altii ca arata la fel unsure.gif

post-1215-0-74370000-1615168951_thumb.jpg

Am profitat de timpul liber de duminica si am pregatit lipii, cu miiiii si miiiii biggrin.gif de ingrediente. Iar era sa uit de poza, asa ca am pozat pe apucate.

Incerc sa le scriu in ordine ce se vede pe masa:

- frunze de salata verde

- rosii cherry cu busuioc si ulei de masline

- sfecla rosie (coapta) cu hrean si chimen

- amestec de varsza rosie si alba, cu dressing de iaurt si cimbru

- masline

- ceapa verde + ridichi

- morcovi (cruzi) cu lamaie, sos de soja si usturoi

- tofu condimentat si perpelit in tigaie

- branza schweizer rasa

- pasta de avocado cu usturoi si lamaie

post-84-0-97461800-1615191346_thumb.jpg

Am profitat de timpul liber de duminica si am pregatit lipii, cu miiiii si miiiii biggrin.gif de ingrediente. Iar era sa uit de poza, asa ca am pozat pe apucate.

Incerc sa le scriu in ordine ce se vede pe masa:

- frunze de salata verde

- rosii cherry cu busuioc si ulei de masline

- sfecla rosie (coapta) cu hrean si chimen

- amestec de varsza rosie si alba, cu dressing de iaurt si cimbru

- masline

- ceapa verde + ridichi

- morcovi (cruzi) cu lamaie, sos de soja si usturoi

- tofu condimentat si perpelit in tigaie

- branza schweizer rasa

- pasta de avocado cu usturoi si lamaie

Am mai facut si eu din astea, dar nu atatea optiuni, m-ai ametit! dar la noi musai cu ceva carnita :pupic: , cred ca am sa fac zilele astea, mersi de idei :rolleyes: !

Acu' vazui si mielu' lu' Dex, la cum arata mai ca m-as baga sa-l gust macar, desi eu nu mananc carne de miel...

Azi am facut o alta reteta noua, tot la TV am vazut-o prima data acum cateva zile. Reteta de unde m-am inspirat e asta ; n-am avut gruyere, chives, am uitat de paprika si alte chestii, important este ca a fost minunata :pupic: .

Prima data am pus conopida la cuptor, doar cu sare, piper si ulei, cand a fost gata am tot rontait din ea de am crezut ca m-am razgandit si nu mai fac tartinele :D . As manca la conopida si in somn :rolleyes: .

post-192-0-45895200-1615324568_thumb.jpg

post-192-0-26092600-1615324690_thumb.jpg

Ce misto arata! Eu nu am mai gatit nimic deosebit, azi si maine am rata pe varza acra si supa crem de dovlecei, poze sunt mai in urma.

... azi homemade veggie burgers.

Am facut si eu ieri veggie burgers, da' n-am apucat sa ii pozez. Am sa-i prezint cand ii mancam si ii asamblez in chifla.

Ca sa nu vin cu mana goala pun o poza de vineri: varza de bruxelles, trasa in tigaie cu usturoi si sos de soja. Cand a fost gata am pus si ochiuri in aceeasi tigaie, de aceea sunt negre pe margini ochiurile, nu-s arse.

post-84-0-91415900-1615805113_thumb.jpg

Ador varzutele astea mici, cred ca as putea manca in fiecare zi. Deocamdata am gatit doar congelate, dar am sa caut sa cumpar si proaspete sa vad care e diferenta.

si eu tot varza de bruxelles, la cuptor, cu ulei de masline si balsamic. carnea se cheama "secreto de porco" si e o "taietura" specifica porcilor iberici.

post-1215-0-91903400-1615824993_thumb.jpg