February 24, 20215 yr comment_265685 Mino, cand ai timp, esti buna sa spui cum ai facut dovleceii? Am taiat dovleceii baghete, i-am dat cu sare si am lasat vreo 30 de minute sa iasa apa din ei. Apoi i-am dat prin ou si apoi prin pesmet amestecat cu putina boia iute (boiaua poate fi optionala) si i-am pus pe hartie de copt in tava. Am pus deasupra parmezan, dar se poate amesteca parmezanul si cu pesmetul si am dat la cuptor la 250 grade (ca voiam sa ramana crocanti) pana sau rumenit. Report
February 24, 20215 yr comment_265687 Mino, cand ai timp, esti buna sa spui cum ai facut dovleceii? Am taiat dovleceii baghete, i-am dat cu sare si am lasat vreo 30 de minute sa iasa apa din ei. Apoi i-am dat prin ou si apoi prin pesmet amestecat cu putina boia iute (boiaua poate fi optionala) si i-am pus pe hartie de copt in tava. Am pus deasupra parmezan, dar se poate amesteca parmezanul si cu pesmetul si am dat la cuptor la 250 grade (ca voiam sa ramana crocanti) pana sau rumenit. Iti foarte multumesc, babe! Report
February 24, 20215 yr comment_265689 Bravo, Laponel! tine-o tot asa ! suna bine supa ta, eu nu am cumparat pana acum konjak dar am sa ma uit dupa el.Eu cand dietetic, cand nu prea... Ieri am facut rulada de carne, la sugestia sotului care voia "scotch eggs" ca a vazut la Masterchef alaltaieri. Am zis ca nu ma bag la prajit, asa ca s-a multumit si cu rulada. Sa vezi pe urma critici, ca n-am lasat oul la fiert destul, ca se vede ca e "undercooked", ca aia, ca aialalta, de zici ca el era in juriu la concurs, dar pe urma s-a linistit, ca i-a placut la gust . Report
February 24, 20215 yr comment_265703 Azi pui cu sos teriaky. Al meu am vrut sa-l pun asa cum era in reteta (care de fapt nu zicea de quinoa dar eu asa am avut pofta), pe frunze de salata, sa-l mananc ca pe taco . Dar n-a prea mers, tot cu furculita l-am mancat . Report
February 26, 20215 yr comment_265716 Super arata puiul tau cu sos, Adi! Am avut si eu zilele trecute dar nu am mai pus poza ca este mai in urma. Azi mi-a fost pofta de mazăre , deci iat-o...aburindă! Report
February 26, 20215 yr comment_265718 Azi pui cu sos teriaky. Al meu am vrut sa-l pun asa cum era in reteta (care de fapt nu zicea de quinoa dar eu asa am avut pofta), pe frunze de salata, sa-l mananc ca pe taco . Dar n-a prea mers, tot cu furculita l-am mancat .am o salata de quinoa congelata demult dar nu prea imi vine s-o maninc rececre ca ma inspir de la ideea ta si o fac in tigaie cu ceva carnita alaturea sau vreo leguma ca e mai sanatoasa cica decit carnita Report
February 27, 20215 yr comment_265739 Eu...porcarii, de pofta. Am gasit chestia asta , buturi romanesti afumate, asa ca , am comis-o: Ndah grase rau...bila mea s-a revoltat, evident. O data la 3 ani acolo, se aproba. Super arata puiul tau cu sos, Adi! Am avut si eu zilele trecute dar nu am mai pus poza ca este mai in urma. Azi mi-a fost pofta de mazăre , deci iat-o...aburindă! Misto, cred ca o sa iau si eu mai des, ca nu prea am consumat mazare. Report
February 27, 20215 yr comment_265742 Azi la noi hamburgeri in diferite combinatii de carne de vita, sare, piper si: 1. bacon + grana padana + busuioc verde2. piept de gasca afumat si busuioc verde3. Doar sare si piper, fara alte alea Report
March 3, 20215 yr comment_265800 T-Bone de Angus local, cu ciuperci oyster si shiitake. Am incercat o metoda noua de coacere pe care am vazut-o la Max Report
March 3, 20215 yr comment_265802 Ohohooo, T-bone-ul ala arata bestial?? Eu ieri din ciclul paraditul arterelor, nu e bine cand lucrez de acasa ? Report
March 3, 20215 yr comment_265805 Dementiale posturile de aici Clau, m-ai destabilizatpe o luna cu hamburgerii tai, au mama! Report
March 3, 20215 yr comment_265817 Urzici cu mult hrean, mamaliga si ou de curte, sa va treaca pofta de hamburgeri si fripturi-care arata criminal altfel Report
March 3, 20215 yr comment_265818 Bai, asasini in regula va declar! Nda' din aia supracalificati!Vin si eu cu o amarata de pulpa (intai nu s-a tiparit al doilea p ) pe piure: Report
March 3, 20215 yr comment_265819 Urzici cu mult hrean, mamaliga si ou de curte, sa va treaca pofta de hamburgeri si fripturi-care arata criminal altfel Eh, de urzici cu hrean nu am mai auzit insa imi suna foarte bine. Cum le fac? Report
March 3, 20215 yr comment_265820 Urzici cu mult hrean, mamaliga si ou de curte, sa va treaca pofta de hamburgeri si fripturi-care arata criminal altfel Eh, de urzici cu hrean nu am mai auzit insa imi suna foarte bine. Cum le fac?Eu le oparesc intai, apoi le toc si le pun in tigaie cu niste unt, usturoi, si le "bat" acolo in tigaie fie cu putin lapte sau din apa in care au fiert. Batutul ala le aereaza cumva, le face pufoase. Hreanul ras, frecat cu sare si putin otet sau ca atare, se pune in farfurie, peste piureul de urzici. Daca nu ai radacina de hrean merge si pasta de hrean de la borcan sau tub. Se mananca cu mamaliga si ou ochi. Report
March 6, 20215 yr comment_265847 Ieri chicken pot pie (am reciclat carnea si morcovii din supa), azi homemade veggie burgers. Report
March 8, 20215 yr comment_265875 miel (marinat in prealabil) cu cartofi normali si (in premiera) dulci (sweet potaoes) - nu ma interbați care-s unii și care-s altii ca arata la fel Report
March 8, 20215 yr comment_265879 Am profitat de timpul liber de duminica si am pregatit lipii, cu miiiii si miiiii de ingrediente. Iar era sa uit de poza, asa ca am pozat pe apucate.Incerc sa le scriu in ordine ce se vede pe masa:- frunze de salata verde- rosii cherry cu busuioc si ulei de masline- sfecla rosie (coapta) cu hrean si chimen- amestec de varsza rosie si alba, cu dressing de iaurt si cimbru- masline- ceapa verde + ridichi- morcovi (cruzi) cu lamaie, sos de soja si usturoi- tofu condimentat si perpelit in tigaie- branza schweizer rasa- pasta de avocado cu usturoi si lamaie Report
March 9, 20215 yr comment_265890 Am profitat de timpul liber de duminica si am pregatit lipii, cu miiiii si miiiii de ingrediente. Iar era sa uit de poza, asa ca am pozat pe apucate.Incerc sa le scriu in ordine ce se vede pe masa:- frunze de salata verde- rosii cherry cu busuioc si ulei de masline- sfecla rosie (coapta) cu hrean si chimen- amestec de varsza rosie si alba, cu dressing de iaurt si cimbru- masline- ceapa verde + ridichi- morcovi (cruzi) cu lamaie, sos de soja si usturoi- tofu condimentat si perpelit in tigaie- branza schweizer rasa- pasta de avocado cu usturoi si lamaie Am mai facut si eu din astea, dar nu atatea optiuni, m-ai ametit! dar la noi musai cu ceva carnita , cred ca am sa fac zilele astea, mersi de idei !Acu' vazui si mielu' lu' Dex, la cum arata mai ca m-as baga sa-l gust macar, desi eu nu mananc carne de miel... Report
March 9, 20215 yr comment_265891 Azi am facut o alta reteta noua, tot la TV am vazut-o prima data acum cateva zile. Reteta de unde m-am inspirat e asta ; n-am avut gruyere, chives, am uitat de paprika si alte chestii, important este ca a fost minunata .Prima data am pus conopida la cuptor, doar cu sare, piper si ulei, cand a fost gata am tot rontait din ea de am crezut ca m-am razgandit si nu mai fac tartinele . As manca la conopida si in somn . Report
March 10, 20215 yr comment_265903 Foaaaarteeee!Cand iti dai seama ca nu ai mai nimic in frigi si faci si tu ce poti cu ce ai... Report
March 10, 20215 yr comment_265906 Ce misto arata! Eu nu am mai gatit nimic deosebit, azi si maine am rata pe varza acra si supa crem de dovlecei, poze sunt mai in urma. Report
March 15, 20215 yr comment_265977 ... azi homemade veggie burgers.Am facut si eu ieri veggie burgers, da' n-am apucat sa ii pozez. Am sa-i prezint cand ii mancam si ii asamblez in chifla.Ca sa nu vin cu mana goala pun o poza de vineri: varza de bruxelles, trasa in tigaie cu usturoi si sos de soja. Cand a fost gata am pus si ochiuri in aceeasi tigaie, de aceea sunt negre pe margini ochiurile, nu-s arse.Ador varzutele astea mici, cred ca as putea manca in fiecare zi. Deocamdata am gatit doar congelate, dar am sa caut sa cumpar si proaspete sa vad care e diferenta. Report
March 15, 20215 yr comment_265982 si eu tot varza de bruxelles, la cuptor, cu ulei de masline si balsamic. carnea se cheama "secreto de porco" si e o "taietura" specifica porcilor iberici. Report