February 1, 20215 yr comment_265206 Eu nici n-am avut tupeul sa-l deschid...m-am uitat lung la poze, am inghitit in sec si mi-am facut o salatica. Bravo! bine ca ai putut!Nici eu nu m-am uitat la video , poate imi fac curaj mai tarziu . Report
February 2, 20215 yr comment_265213 Eu nici n-am avut tupeul sa-l deschid...m-am uitat lung la poze, am inghitit in sec si mi-am facut o salatica. Bravo! bine ca ai putut!Nici eu nu m-am uitat la video , poate imi fac curaj mai tarziu . Mai bine lasa ! Eu o sa frecventez cred mai des topicul ala cu o salata pe zi Wanna join me? Report
February 2, 20215 yr comment_265239 Mai bine lasa ! Eu o sa frecventez cred mai des topicul ala cu o salata pe zi Wanna join me? OK ! spune-mi intai unde-i reteta de salata de ciocolata ... Report
February 3, 20215 yr comment_265240 Cartofi normali + cadtofi dulci + dovlecei + conopida × 1 ceapa maricica + 2 capatani de usturoi + 1 ardei galben toate la cuptor pentru adulti si fiicamea mi-a lichidat toata conopida ??Am facut si eu ceva de genul asta + sfecla rosie, gulie, radacina de telina + morcos, cu sos de soja, vin alb si ulei de masline. Le-am pus la gramada in vasul de lut cu capac, azi vreau sa le fac un sos si sa le servesc alaturi de orez (sau alte cereale fierte). Sper sa apuc sa fac si poza La supa crema de ustutoi eu am pus 5 capatani ?? de usturoi dar daca se lasa prea mult la fiert de abia se simte gustul de usturoi. Cine doreste gust tapanos ar trebui sa adauge usturoiul cam cu 5 min inainte de a opri focul.Eu il pun dupa ce e gata pasata supa. Il pun crud, zdrobit, si mai dau doar un clocot.De data asta, pe langa crutoane, am avut si nuci coapte. Report
February 3, 20215 yr comment_265241 Pui la sticla cu dovlecei la tigaie grill si legume cu unt. Si o ciorba de legume cu carne de pui, fara poza,, ca am un carnivor in casa, care nu vrea mancare fara carne Edited February 3, 20215 yr by mino Report
February 3, 20215 yr comment_265243 Mai bine lasa ! Eu o sa frecventez cred mai des topicul ala cu o salata pe zi Wanna join me? OK ! spune-mi intai unde-i reteta de salata de ciocolata ... Right here, sistah! https://forum.artaculinara.ro/topic/2266-la-hanul-arta-culinara/page__pid__265242__st__46500#entry265242 Cartofi normali + cadtofi dulci + dovlecei + conopida × 1 ceapa maricica + 2 capatani de usturoi + 1 ardei galben toate la cuptor pentru adulti si fiicamea mi-a lichidat toata conopida ??Am facut si eu ceva de genul asta + sfecla rosie, gulie, radacina de telina + morcos, cu sos de soja, vin alb si ulei de masline. Le-am pus la gramada in vasul de lut cu capac, azi vreau sa le fac un sos si sa le servesc alaturi de orez (sau alte cereale fierte). Sper sa apuc sa fac si poza La supa crema de ustutoi eu am pus 5 capatani ?? de usturoi dar daca se lasa prea mult la fiert de abia se simte gustul de usturoi. Cine doreste gust tapanos ar trebui sa adauge usturoiul cam cu 5 min inainte de a opri focul.Eu il pun dupa ce e gata pasata supa. Il pun crud, zdrobit, si mai dau doar un clocot.De data asta, pe langa crutoane, am avut si nuci coapte. Pui la sticla cu dovlecei la tigaie grill si legume cu unt. Si o ciorba de legume cu carne de pui, fara poza,, ca am un carnivor in casa, care nu vrea mancare fara carne Super retete amandoua! Ce m-ati salvat , ca nu stiam ce sa fac fara grasime, fara carbo, fara draci, fara laci Am conopida, nu am cartof...Hm. Sa vad cu ce inlocuiesc. Report
February 3, 20215 yr comment_265248 Păi nu il mai inlocui,nu il mai pune!Eram convinsa ca am scris si eu asta! Cred ca iar am raspuns doar in gand Report
February 3, 20215 yr comment_265258 Cred ca e musai sa fac si eu supa asta de usturoi. Prea imi faceti pofta cu ea Report
February 4, 20215 yr comment_265286 Cred ca e musai sa fac si eu supa asta de usturoi. Prea imi faceti pofta cu ea Este foarte buna sa stii. Daca fierbi mai mult nu are gust de mujdei. Daca vrei mai cu gust de usturoi probabil cum a zis Boni. Eu mai aveam hribi in congelator culesi din padure asta toamna. Am facut o ciulama cu marar si mamaliga. Report
February 5, 20215 yr comment_265295 Ieri somon cu glazura de sirop de artar si mustar, pentru mine doar cu legume fierte. Report
February 5, 20215 yr comment_265300 Mino,puiul tau a dat cu poftele in mine dar eu l-am mancat cu juma' de borcan de salata de sfecla cu hrean Eu am avut azi cateva ore de gateala si iata si rezultatele: Ciorbita acra cu multe radacinoase Sfecla la cuptor Conopida la cuptor Musaca cu cartofi fierti,vinete taiate felii si coapte la cuptor si carnita de vaca Report
February 5, 20215 yr comment_265301 Eu mai aveam hribi in congelator culesi din padure asta toamna. Am facut o ciulama cu marar si mamaliga. Ce supe, ce salate...mor inceeeet. Report
February 5, 20215 yr comment_265304 Si pentru ca ploua si e urat, pentru ca Mino mi-a facut pofta cu supa si mujdeiul ei, a venit randul la o supa crema de usturoi pe care de mult voiam sa o incerc. Laponel, asta este supa lui Blackie! Este cu o pagină mai in fata! Poate ne da Blackie si noua reteta ca as incerca-o si eu.Va spun, cum nu. O ceapa, pastarnac, telina radacina, 2 cartofi, 3 capatani de usturoi, smantana, sare, piper. Se pune ceapa si usturoiul cu putin unt la calit pana se inmoaie , se adauga radacinile si cartofii, apa. Se fierbe cat e cazul. Se potriveste de sare piper. Se blenduiesc legumele cu putina supa pana se fac crema, se adauga cate restul de supa cate un pic pana se omogenizeaza, se adauga si smantana. Gata.Asa e reteta. Eu recunosc ca nu am pus 3 capatani de usturoi, mi-a fost frica sa nu fie prea mult, am pus doar una marisoara. Si in loc se cartofi am pus 2 buchetele de conopida. Asta din cauza de dieta, si ca sa fie ceva care sa ingroase supa. Si in loc de apa am pus niste supa de legume pe care o pastrasem de la altceva. Fix cu ideea asta m-am trezit dimineata in cap si am pus la fiert conopida, putin broccoli, am pus si am copt niste ardeiuti si i-am ciratat, morcovel, cartofel. Si cand erau aproape gata, mi-am adus aminte ca , de fapt, uitasem ce era mai important: telina si pastarnacul Asa ca am ajuns la o cu totul alta supa crema, pe baza ideii tale...in care am mai adaugat si lapte de cocos, ca imi expira si doi cremwursti . Buna rau! La mine au fost asa: conopida, broccoli, 4 morcovei, un cartof mai mare, o bucata de praz, ardei copti la cuptor, usturoi (si proaspat si praf, ca nu mai aveam in casa) , lapte cocos, ceva smantana, asezonari de care va plac, cremwurst. Report
February 5, 20215 yr comment_265307 Mama, ce bine arata si supa si oala! Eu nu am gatit nimic azi, ne-am facut de cap la KFC iar desert am mancat, Cușma lui Guguță, ca le-au bagat iar la Iulius Mall in Iasi! Report
February 5, 20215 yr comment_265308 Sa stii ca e buna tare! Aia e un bol de servit supa, pe care il iubesc maxim. Dar persoana care mi-a factu-o cadou a considerat ca doar pentru mine, nu putea sa imi faca un set Si nici nu mai gasesc asa ceva...Mama , taci KFC-ul ca am poftaaaaa....ce e Cusmua lui Guguta? Report
February 5, 20215 yr comment_265309 Lapona olicica ta e suoerba si supica ta suna tare bine, o sa fac si eu ceva in genul asta dar fara brocoli ca ma bolborosesc la mate. KFC!!! Ce dor imi e... Report
February 5, 20215 yr comment_265310 Lapona olicica ta e suoerba si supica ta suna tare bine, o sa fac si eu ceva in genul asta dar fara brocoli ca ma bolborosesc la mate. KFC!!! Ce dor imi e... Si mie imi place maxim, multumesc! Si olicica si supa, adica. Sa stii ca si pe mine ma bolboroseste broccoli, dar pentru ca e weekend si stau in casa, merge. Nasol e cand il mananci in avion Report
February 6, 20215 yr comment_265313 pe mincarea mea de la vegetariene ati vazut-o? e super retetaazi fac alta cu escarole, pește. cartof, paste si provola, daca iese buna v-o arat la pești, adica la rubrica de marine, nu că le-o arăt peștilor Report
February 6, 20215 yr comment_265314 ta-dam .. nu postez la pesti ca daca nu sunteți atenți nici nu-i vedeti pasta e patate con provola e baccala - același Chef Max, reteta pe youtube - salata numita escarola, un cartof, rosioare, usturoi, ceva iute, paste, pește si brânza numita provola - super buna, de iarna, de pandemie, de neieșit din casa. am mâncat un hectolitru Report
February 6, 20215 yr comment_265315 pe mincarea mea de la vegetariene ati vazut-o? e super retetaazi fac alta cu escarole, pește. cartof, paste si provola, daca iese buna v-o arat la pești, adica la rubrica de marine, nu că le-o arăt peștilor Eu am vazut-o doar ca nu am avut ce sa comentez la ea. Arata bine si varianta cu peste! Report
February 6, 20215 yr comment_265316 Ce e Cusmua lui Figura? Cușma lui Guguță? Este un desert moldovenesc de fapt un tort din clătite umplute cu vișine si acoperite cu frișcă !Imi place ca e racoritor si nu foarte dulce! Edited February 6, 20215 yr by mino Report
February 6, 20215 yr comment_265317 ta-dam .. nu postez la pesti ca daca nu sunteți atenți nici nu-i vedeti pasta e patate con provola e baccala - același Chef Max, reteta pe youtube - salata numita escarola, un cartof, rosioare, usturoi, ceva iute, paste, pește si brânza numita provola - super buna, de iarna, de pandemie, de neieșit din casa. am mâncat un hectolitru ta-dam aici e debandada nu se mai respecta categoriile nu l-am mai vazut gatind de pe vremea cind ma uitam la canalul Gambero Rosso, inca n-avea par alb, vorbea italieneste fara accent de Roma si era mai putin expansiv n-am baccala ca as face-o, vremea ar fi perfecta, cre ca fac o mamaliga pe diseara Report