January 13, 20215 yr comment_264973 poate sa fie millet? Asa pare. Eu voi incerca, dar baietii sunt cam reticenti in ce priveste testarea de noi graunte, in afara de orez nu mananca altele, spre exemplu quinoa, ori seminte chia, canepa...Da, wiki zice "Proso millet". Mie mi se pare foarte, foarte gustos, dar nu cu un gust aparte, cum au alte cereale (ex. naut, quinoa), nu stiu cum sa explic. Nici poporul meu nu era foarte incantat de incercarile mele. Si acum daca aud "quinoa" zic: nuuuuuuuu, dar au mancat de nenumarate ori pentru ca le combin intre ele. Meiul e combinat cu orez de data asta. Cand fac "sarmale" sau "varza a la cluj" combin quinoa cu linte si restul de legume (ciuperci, morcovi, etc) si nu sare in ochi.Dar daca fac un "quinoa bowl" aratos Maia mea nu mai face nazuri. Acum e in faza de veganism, mancare sanatoasa, de astea, asa ca aici ne potrivim si nu pot decat sa ma bucur. Si uite asa, incet, incet, introduc alimente noi cu care se obisnuieste lumea. Daca stau sa ma gandesc de unde am plecat la inceputul casatoriei si unde am ajuns acum nu pot decat sa fiu foarte, foarte mandra de mine. Report
January 13, 20215 yr comment_264976 Bravo Boni, deci sotul mananca fix ca voi, fetele? Sau ii mai faci "suplimente"? Si eu cu fata mancam graunte si salate, cu baietii e mai greu. Dar noi toata familia mancam si carne, asa ca nu e chiar o problema.Eu am facut ieri o supa de taitei, de obicei din legume si carne fac salata, dar de data asta am facut o exceptie pentru mine, mi-am pus in farfurie de toate, si aia a fost cina. Report
January 13, 20215 yr comment_264978 Super arata! Maine fac si eu una, dar cu galuște, daca vrea omul. In rest azi am încălzit coastele facute de crăciun si congelate ulterior cu un piure alături. Astept omu sa mergem la cumpărături ca nu mai am legume, fructe, nika. Report
January 13, 20215 yr comment_264984 Bravo Boni, deci sotul mananca fix ca voi, fetele? Sau ii mai faci "suplimente"?Domnul boni mananca la masa de pranz (cea principala pentru noi) la fel cu noi, fetele. Dimineata si seara, cand nu prea mancam impreuna, isi face sandwitchuri cu ce pofteste iar noi mancam de ale noastre: dimineata diverse feluri de "overnight oats" iar seara ceva gen "quinoa bowl". Avem si seri doar cu "lapte auriu", depinde la ce ora mancam de pranz. Report
January 13, 20215 yr comment_264988 Stefano zice ca e mincare pentru gaini chiar e, pentru vrabii, porumbei si canari mai ales Report
January 15, 20215 yr comment_264999 Pana ajungem sa ne improspatam proviziile cu osso si mei , sotul a avut pofta sa faca tocana (cu cartofi + muraturi pentru restul familiei), eu mi-am facut mamaliga - yummmmm... Report
January 17, 20215 yr comment_265020 Supa de pui galben si gras cu galuște, usturoi si pătrunjel după preferințe! Report
January 17, 20215 yr comment_265026 Supa aia e medicament curat! eu mi-as pune 2 portii, nici nu mi-ar trebui alt fel de mancare... Report
January 17, 20215 yr comment_265027 Mi-am pus aproape tot usturoiul si patrunjelul doar la mine in farfurie, mie culmea nu mi s-a parut iute, iar omul ca cica exagerez cu continentele dar efectiv visam la supa aia concentrată cu usturoi mult si patrunjel. Report
January 18, 20215 yr comment_265029 Mi-am pus aproape tot usturoiul si patrunjelul doar la mine in farfurie, mie culmea nu mi s-a parut iute, iar omul ca cica exagerez cu continentele dar efectiv visam la supa aia concentrată cu usturoi mult si patrunjel. Autocorectul tau m-a facut sa rad de dimineata. Report
January 18, 20215 yr comment_265030 Mi-am pus aproape tot usturoiul si patrunjelul doar la mine in farfurie, mie culmea nu mi s-a parut iute, iar omul ca cica exagerez cu continentele dar efectiv visam la supa aia concentrată cu usturoi mult si patrunjel. Autocorectul tau m-a facut sa rad de dimineata. Ahahahaha,,,,mama lor de condimente Report
January 18, 20215 yr comment_265031 Noroc cu greselile ca o mai vedem pe Blackie - ce mai faci, pisicuto?Eu de asa ceva am avut pofta, clatite cu ciuperci si sos cu marar. Initial le-am pus la cuptor doar cu smantana, dar pana au fost gata am facut si sosul, why not? Cred ca a fost bun . Report
January 18, 20215 yr comment_265036 salata toscana de kale nu mai face nimeni? cu ou (sunny side up, făcut la microwave în premieră mondială ) pe pâine prajită Report
January 19, 20215 yr comment_265038 salata toscana de kale nu mai face nimeni? cu ou (sunny side up, făcut la microwave în premieră mondială ) pe pâine prajită N-am mai facut de anul trecut, recunosc - nu stiu daca am pomenit atunci, dar ultima data am uitat sa pun pesmet. Si parmezan. In rest am pus de toate . Report
January 19, 20215 yr comment_265042 as face-o daca as gasi-obaietii de la care cumpar verdeata incearca sa planteze de toate din fericire si am gasit-o o singura datael nici nu stia ce e, o trebuit sa ii fac curs intensiv sa-i explic Report
January 19, 20215 yr comment_265045 Noroc cu greselile ca o mai vedem pe Blackie - ce mai faci, pisicuto?Eu de asa ceva am avut pofta, clatite cu ciuperci si sos cu marar. Initial le-am pus la cuptor doar cu smantana, dar pana au fost gata am facut si sosul, why not? Cred ca a fost bun .Fac binisor, in circumstantele actuale, multumesc. Va citesc mereu dar imi lipseste ceva, un zvac, sa scriu. Vorbesc cu voi in gand insa, se pune?Clatite cu ciuperci aveam si eu in plan pentru ieri dar s-au transformat intr-o placinta cu carne cu foi yufka. Pozele chiar urate ca era inca fierbinte. Report
January 19, 20215 yr comment_265062 Si pentru ca ploua si e urat, pentru ca Mino mi-a facut pofta cu supa si mujdeiul ei, a venit randul la o supa crema de usturoi pe care de mult voiam sa o incerc. Report
January 19, 20215 yr comment_265063 Cel bol fain de supa!!!N-am facut supa crema de usturoi, dupa reteta clasica, inca. Dar fac supa crema de conopida, la care pun mult usturoi si de care e incantata toata familia. Cred ca am pus si aici. Si daca tot sunt in trend supele, azi am facut supa de rosii din ultimele 2 sticle de bulion, la care am adaugat 2 foi de dafin si putin cimbru.Am servit-o cu smantana, branza grana padano rasa si crutoane. Nu reusesc nici cum sa tin farfuria nemiscata, ca sa nu mai fac dunga pe margine Report
January 19, 20215 yr comment_265064 Nu reusesc nici cum sa tin farfuria nemiscata, ca sa nu mai fac dunga pe margine Pai lasi farfuria pe masa, pui si oala pe masa pe un suport, langa farfurie, iei polonicul si torni usurel supa ...scuze sper sa nu te superi , nu am vrut sa fiu ironica, imi esti draga, sa-ti spun drept nici nu vazusem dunga...Trec si eu pe supa daca asa-i moda, cred ca am sa fac de salata verde. Report
January 20, 20215 yr comment_265065 ciorba n-am dar am mazare cu carne (de porc, carnea, nu mâncarea) Report
January 20, 20215 yr comment_265071 Pai lasi farfuria pe masa, pui si oala pe masa pe un suport, langa farfurie, iei polonicul si torni usurel supa ...scuze sper sa nu te superi , nu am vrut sa fiu ironica, imi esti draga, sa-ti spun drept nici nu vazusem dunga...Hi, hi, hi, cum sa ma supar , pai asta e fain aici, ca ne "permitem" glume din astea intre noi.Da' sa stii ca si cu farfuria nemiscata pe masa as reusi sa fac dunga, pentru ca se fac valuri cand pun smantana Report
January 20, 20215 yr comment_265075 Arap tava dupa o reteta turceasca de la Poka- pe care cred ca multe dintre voi o mai tin minte. Super buna si usor de facut. Eu am mancat cu salata verde dar ar fi mers de minune un pahar de ayran. Report
January 20, 20215 yr comment_265078 Blackie, nu gasesc reteta, ori nu stiu sa o caut , e pe aici sau pe forumul vechi? Report