Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

pe mincarea mea de la vegetariene ati vazut-o? e super reteta

azi fac alta cu escarole, pește. cartof, paste si provola, daca iese buna v-o arat la pești, adica la rubrica de marine, nu că le-o arăt peștilor

Important e sa nu ajunga la rate :wacko:

Am vazut si eu si imi plac ambele si amandoua, foarte sanatoase, foarte dietetice. Vad si ceva mangold in supa? Era sa scriu supica...am observat ca am inceput si cu "morcovei", "cartofei"blink.gif...o fi de la tratament fuckme.gif

Azi mai am si eu ceva in plan, ramane de vazut daca ajung sa fac ce mi-am propus ca e plin proogramul.

Ce e Cusmua lui Figura?

Cușma lui Guguță? Este un desert moldovenesc de fapt un tort din clătite umplute cu vișine si acoperite cu frișcă !

Imi place ca e racoritor si nu foarte dulce!

Habar nu aveam ca asa ii zice! Ce nume simpatic happy.gif Desertul il stiam si imi imaginez ca e fain tare, mai ales pentru impatimitii clatitelor!

Lapo, nu e mangold, e escarole

Adriana, mea culpa, facem pestele invizibil ph34r.gif nu am pus baccala ca nu imi place din principiu (cred ca nu am cumparat calitatea care trebuia, mirosea a ciorapii nespalati), am pus haddock (eglefino)

Pai daca miroase e bun :rolleyes: io il miros de jdemii de ori si mi-e teama mereu ca daca miroase asa de tare e stricat dar sint numai piticii mei ca nu s-a intimplat nimic niciodata

Mi s-au schimbat planurile ca de obicei si a trebuit sa ies la cumparaturi asa ca am luat si baccala si provola affumicata asa ca miine la prinz o fac

In seara asta mamaliga cu citeva feluri de brinza, cirnat de porc cu sos de rosii si falca de porc

polenta.jpg

Pai daca miroase e bun :rolleyes: io il miros de jdemii de ori si mi-e teama mereu ca daca miroase asa de tare e stricat dar sint numai piticii mei ca nu s-a intimplat nimic niciodata

Mi s-au schimbat planurile ca de obicei si a trebuit sa ies la cumparaturi asa ca am luat si baccala si provola affumicata asa ca miine la prinz o fac

In seara asta mamaliga cu citeva feluri de brinza, cirnat de porc cu sos de rosii si falca de porc

polenta.jpg

Inca una care kills me softly eusa_drool.gifeusa_drool.gifeusa_drool.gif

Pfuiiii, varza acra calita :rolleyes: ... inca o pofta de pus la lista... si pe lista de cumparaturi cat de repede!

Pana una-alta, fasoleeeee!

post-192-0-57427600-1612813095_thumb.jpg

Ce e Cusmua lui Figura?

Cușma lui Guguță? Este un desert moldovenesc de fapt un tort din clătite umplute cu vișine si acoperite cu frișcă !

Imi place ca e racoritor si nu foarte dulce!

Deci io cand am vazut poza asta am crezut ca mor de pofta. Stiu ca am facut mai demult o prajitura care parca se numea "Cabana" dar nu era cu clatite, rulourile cu visine erau din aluat frantuzesc , si avea o crema ca o budinca de vanilie.

ta-dam aici e debandada nu se mai respecta categoriile :rolleyes: :P

Pai ne facem de cap daca nu sta nimeni cu batul pe noi :P ... Ti-ai pierdut instrumentele coercitive :P ? Ai niste variante ;) ...

post-192-0-37966500-1612815345_thumb.jpg

pentru meciul de aseară ... mi-a venit o idee geniala, aripioare pe principiul karaage (marinate in sos de soia, mirin, ginger, usturoi si togarashi) fara faina si facute in cuptor, nu prajite

post-1215-0-91044800-1612822956_thumb.jpg

Facusi party, Dex ;) ? eu nu m-am uitat la meci, doar am schimbat pe canalul respectiv sa ma uit la show, am asteptat juma' de ora sa treaca cele 5 minute cat ramasesera pana la halftime :rolleyes: .

Misto ideea cu aripioarele, numa' la mine anumite persoane care merg la cumparaturi nu aduc acasa decat pulpe dezosate si dezpielitate, tre' sa-i educ...

Facusi party, Dex :P ? eu nu m-am uitat la meci, doar am schimbat pe canalul respectiv sa ma uit la show, am asteptat juma' de ora sa treaca cele 5 minute cat ramasesera pana la halftime :rolleyes: .

Si noi tot aripioare si tot la meci ( pentru reclame ca meciul nu pot zice ca il inteleg foarte bine).

Offffffff topic ;) - V-a placut show-ul de la halftime?

Eu am ramas un pic dezamagita.. ( The Weeknd e de-al vostru de la nord :P. Mie in general imi place de el, dar nu stiu de ce parca la halftime nu s-a potrivit, nu a mers..)

Edited by Wowerful

Pfuiiii, varza acra calita :rolleyes: ... inca o pofta de pus la lista... si pe lista de cumparaturi cat de repede!

Pana una-alta, fasoleeeee!

Hai ca nici cu tine nu mi-e rusine 71.gifTrebuia eu sa calesc mai bine varza aia, sa fie mai rumene toate, dar nu am mai avut rabdare. Perfecta de iarna!

ta-dam aici e debandada nu se mai respecta categoriile :rolleyes: :P

Pai ne facem de cap daca nu sta nimeni cu batul pe noi :P ... Ti-ai pierdut instrumentele coercitive :P ? Ai niste variante ;) ...

71.gif71.gif71.gif

pentru meciul de aseară ... mi-a venit o idee geniala, aripioare pe principiul karaage (marinate in sos de soia, mirin, ginger, usturoi si togarashi) fara faina si facute in cuptor, nu prajite

IMG_6356.JPG

Super faine!

N-am mai pus poze de mult pentru ca nu am mai gatit nimic mai deosebit.

Nici orezul cu fructe de mare nu e nou, dar asta am avut ieri:

post-84-0-28736200-1612943201_thumb.jpg

Am varza murataaaa :rolleyes: ! imi mai trebuie visine acuma sa fac si Cusma 'ceea ;) ...

Uite ]aici reteta cu clătite cum am mancat-o eu, deși cred ca mascarponele lipsea sau era foarte puțin.

post-84-0-28736200-1612943201_thumb.jpg

Poate nu e nou pentru tine, dar unii nu mai stiu ce sa gateasca asa ca le dai idei ;) , cand ai chef pune chiar daca tu crezi ca nu-i deosebit :P .

Mino, bine ca mi-ai zis, cu mascarpone trebuie sa fie fix pe gustul meu :rolleyes: . Sotul a zis ca merge azi la vanatoare de visine :P ca n-a gasit ieri, ii pun si mascarpone pe lista.

Adi, sper sa găsești compot sau vișine congelate(pe care le poți fierbe) pe undeva!

Eu am luat o conopidă pe care am oparit-o putin si peste care am pus niște mozzarela rasa pe care o aveam în frigider si care expira. Nu e chiar gratinata ca lipsește beshinelul, cum zicea Stella, dar e pe aproape si la fel de buna!

post-343-0-82391000-1612966277_thumb.jpg

Edited by mino

Am varza murataaaa :P ! imi mai trebuie visine acuma sa fac si Cusma 'ceea :P ...

Am citit "imi mai trebuie visine" si am cascat ochii mari : muaaaaa, reteta noua de varza acra cu visine laugh.gif

A-propos de visine, am facut curat pe un raft di descoperit 3 borcane de visine in sirop trimise de mama acum ani de zile, ca s-au transformat in dulceata aproape. Iti trimit? 6.gif

IMG_20210209_172735.jpg

Poate nu e nou pentru tine, dar unii nu mai stiu ce sa gateasca asa ca le dai idei :P , cand ai chef pune chiar daca tu crezi ca nu-i deosebit :P .

Mino, bine ca mi-ai zis, cu mascarpone trebuie sa fie fix pe gustul meu :rolleyes: . Sotul a zis ca merge azi la vanatoare de visine ;) ca n-a gasit ieri, ii pun si mascarpone pe lista.

Yeeeeep, yep, yep, yep! Avem alte topice pentru fancy-schmancy tongue.gif , asa ca , Bonicico, desfasoara-te la greu! 6.gif

Adi, sper sa găsești compot sau vișine congelate(pe care le poți fierbe) pe undeva!

Eu am luat o conopidă pe care am oparit-o putin si peste care am pus niște mozzarela rasa pe care o aveam în frigider si care expira. Nu e chiar gratinata ca lipsește beshinelul, cum zicea Stella, dar e pe aproape si la fel de buna!

24.gif Nu stiam de asta. Mi s-a facut dor subit de Stellina!

Oricum arata super mega si fara beshinel.

Ai avut idee buna, fiindca beshinelul ii adauga calorii si carbohidrati!

La gust nu cred ca se simte lipsa.

A-propos de visine, am facut curat pe un raft di descoperit 3 borcane de visine in sirop trimise de mama acum ani de zile, ca s-au transformat in dulceata aproape. Iti trimit? 6.gif

:) Bine ca nu esti aproape ca veneam sa le iau, pana nu te razgandesti :) .

Am si visine, si mascarpone (la un pret de-a dreptul nesimtit , eu n-as fi cumparat, dar ce stie sotul, el doar executa poftele nevestei...), si aluat de clatite, sunt gata de atac :D !

Ai avut idee buna, fiindca beshinelul ii adauga calorii si carbohidrati!

La gust nu cred ca se simte lipsa.

Mie niciodata nu mi-a placut beshinelul, in nici o reteta, nu pot sa spun exact de ce. Stiu ca este folosit in multe retete, apreciat de bucatari dar parca mananc clei, lipici, asta e senzatia.

daca zici asta as indrazni sa zic ca cel pe care l-ai mincat era prea dens, probabil cu prea multa faina daca ti-a dar senzatia asta

cantitatea teoretica e cea de 1 litru lapte, 100 gr faina si 100 gr unt, dar se poate jongla cu totul, micsora faina, inlocui untul cu ulei, multe se pot face ca sa fie pe placul tuturor

parerea mea :)