February 6, 20215 yr comment_265318 pe mincarea mea de la vegetariene ati vazut-o? e super retetaazi fac alta cu escarole, pește. cartof, paste si provola, daca iese buna v-o arat la pești, adica la rubrica de marine, nu că le-o arăt peștilor Important e sa nu ajunga la rate Am vazut si eu si imi plac ambele si amandoua, foarte sanatoase, foarte dietetice. Vad si ceva mangold in supa? Era sa scriu supica...am observat ca am inceput si cu "morcovei", "cartofei"...o fi de la tratament Azi mai am si eu ceva in plan, ramane de vazut daca ajung sa fac ce mi-am propus ca e plin proogramul. Ce e Cusmua lui Figura? Cușma lui Guguță? Este un desert moldovenesc de fapt un tort din clătite umplute cu vișine si acoperite cu frișcă !Imi place ca e racoritor si nu foarte dulce! Habar nu aveam ca asa ii zice! Ce nume simpatic Desertul il stiam si imi imaginez ca e fain tare, mai ales pentru impatimitii clatitelor! Report
February 6, 20215 yr comment_265319 Lapo, nu e mangold, e escarole Adriana, mea culpa, facem pestele invizibil nu am pus baccala ca nu imi place din principiu (cred ca nu am cumparat calitatea care trebuia, mirosea a ciorapii nespalati), am pus haddock (eglefino) Report
February 6, 20215 yr comment_265324 Pai daca miroase e bun io il miros de jdemii de ori si mi-e teama mereu ca daca miroase asa de tare e stricat dar sint numai piticii mei ca nu s-a intimplat nimic niciodataMi s-au schimbat planurile ca de obicei si a trebuit sa ies la cumparaturi asa ca am luat si baccala si provola affumicata asa ca miine la prinz o fac In seara asta mamaliga cu citeva feluri de brinza, cirnat de porc cu sos de rosii si falca de porc Report
February 7, 20215 yr comment_265329 Pai daca miroase e bun io il miros de jdemii de ori si mi-e teama mereu ca daca miroase asa de tare e stricat dar sint numai piticii mei ca nu s-a intimplat nimic niciodataMi s-au schimbat planurile ca de obicei si a trebuit sa ies la cumparaturi asa ca am luat si baccala si provola affumicata asa ca miine la prinz o fac In seara asta mamaliga cu citeva feluri de brinza, cirnat de porc cu sos de rosii si falca de porc Inca una care kills me softly Report
February 8, 20215 yr comment_265340 Pfuiiii, varza acra calita ... inca o pofta de pus la lista... si pe lista de cumparaturi cat de repede!Pana una-alta, fasoleeeee! Report
February 8, 20215 yr comment_265341 Ce e Cusmua lui Figura? Cușma lui Guguță? Este un desert moldovenesc de fapt un tort din clătite umplute cu vișine si acoperite cu frișcă !Imi place ca e racoritor si nu foarte dulce! Deci io cand am vazut poza asta am crezut ca mor de pofta. Stiu ca am facut mai demult o prajitura care parca se numea "Cabana" dar nu era cu clatite, rulourile cu visine erau din aluat frantuzesc , si avea o crema ca o budinca de vanilie. Report
February 8, 20215 yr comment_265344 ta-dam aici e debandada nu se mai respecta categoriile Pai ne facem de cap daca nu sta nimeni cu batul pe noi ... Ti-ai pierdut instrumentele coercitive ? Ai niste variante ... Report
February 8, 20215 yr comment_265345 pentru meciul de aseară ... mi-a venit o idee geniala, aripioare pe principiul karaage (marinate in sos de soia, mirin, ginger, usturoi si togarashi) fara faina si facute in cuptor, nu prajite Report
February 9, 20215 yr comment_265346 Facusi party, Dex ? eu nu m-am uitat la meci, doar am schimbat pe canalul respectiv sa ma uit la show, am asteptat juma' de ora sa treaca cele 5 minute cat ramasesera pana la halftime .Misto ideea cu aripioarele, numa' la mine anumite persoane care merg la cumparaturi nu aduc acasa decat pulpe dezosate si dezpielitate, tre' sa-i educ... Report
February 9, 20215 yr comment_265349 Facusi party, Dex ? eu nu m-am uitat la meci, doar am schimbat pe canalul respectiv sa ma uit la show, am asteptat juma' de ora sa treaca cele 5 minute cat ramasesera pana la halftime . Si noi tot aripioare si tot la meci ( pentru reclame ca meciul nu pot zice ca il inteleg foarte bine).Offffffff topic - V-a placut show-ul de la halftime? Eu am ramas un pic dezamagita.. ( The Weeknd e de-al vostru de la nord . Mie in general imi place de el, dar nu stiu de ce parca la halftime nu s-a potrivit, nu a mers..) Edited February 9, 20215 yr by Wowerful Report
February 9, 20215 yr comment_265350 Pfuiiii, varza acra calita ... inca o pofta de pus la lista... si pe lista de cumparaturi cat de repede!Pana una-alta, fasoleeeee! Hai ca nici cu tine nu mi-e rusine Trebuia eu sa calesc mai bine varza aia, sa fie mai rumene toate, dar nu am mai avut rabdare. Perfecta de iarna! Report
February 9, 20215 yr comment_265351 ta-dam aici e debandada nu se mai respecta categoriile Pai ne facem de cap daca nu sta nimeni cu batul pe noi ... Ti-ai pierdut instrumentele coercitive ? Ai niste variante ... pentru meciul de aseară ... mi-a venit o idee geniala, aripioare pe principiul karaage (marinate in sos de soia, mirin, ginger, usturoi si togarashi) fara faina si facute in cuptor, nu prajite Super faine! Report
February 9, 20215 yr comment_265358 Am varza murataaaa ! imi mai trebuie visine acuma sa fac si Cusma 'ceea ... Report
February 10, 20215 yr comment_265359 N-am mai pus poze de mult pentru ca nu am mai gatit nimic mai deosebit. Nici orezul cu fructe de mare nu e nou, dar asta am avut ieri: Report
February 10, 20215 yr comment_265360 Am varza murataaaa ! imi mai trebuie visine acuma sa fac si Cusma 'ceea ... Uite ]aici reteta cu clătite cum am mancat-o eu, deși cred ca mascarponele lipsea sau era foarte puțin. Report
February 10, 20215 yr comment_265361 N-am mai pus poze de mult pentru ca nu am mai gatit nimic mai deosebit. Nici orezul cu fructe de mare nu e nou, dar asta am avut ieri: Poate nu e nou pentru tine, dar unii nu mai stiu ce sa gateasca asa ca le dai idei , cand ai chef pune chiar daca tu crezi ca nu-i deosebit . Mino, bine ca mi-ai zis, cu mascarpone trebuie sa fie fix pe gustul meu . Sotul a zis ca merge azi la vanatoare de visine ca n-a gasit ieri, ii pun si mascarpone pe lista. Report
February 10, 20215 yr comment_265365 Adi, sper sa găsești compot sau vișine congelate(pe care le poți fierbe) pe undeva! Eu am luat o conopidă pe care am oparit-o putin si peste care am pus niște mozzarela rasa pe care o aveam în frigider si care expira. Nu e chiar gratinata ca lipsește beshinelul, cum zicea Stella, dar e pe aproape si la fel de buna! Edited February 10, 20215 yr by mino Report
February 10, 20215 yr comment_265371 Am varza murataaaa ! imi mai trebuie visine acuma sa fac si Cusma 'ceea ... Am citit "imi mai trebuie visine" si am cascat ochii mari : muaaaaa, reteta noua de varza acra cu visine A-propos de visine, am facut curat pe un raft di descoperit 3 borcane de visine in sirop trimise de mama acum ani de zile, ca s-au transformat in dulceata aproape. Iti trimit? N-am mai pus poze de mult pentru ca nu am mai gatit nimic mai deosebit. Nici orezul cu fructe de mare nu e nou, dar asta am avut ieri: Poate nu e nou pentru tine, dar unii nu mai stiu ce sa gateasca asa ca le dai idei , cand ai chef pune chiar daca tu crezi ca nu-i deosebit . Mino, bine ca mi-ai zis, cu mascarpone trebuie sa fie fix pe gustul meu . Sotul a zis ca merge azi la vanatoare de visine ca n-a gasit ieri, ii pun si mascarpone pe lista. Yeeeeep, yep, yep, yep! Avem alte topice pentru fancy-schmancy , asa ca , Bonicico, desfasoara-te la greu! Adi, sper sa găsești compot sau vișine congelate(pe care le poți fierbe) pe undeva! Eu am luat o conopidă pe care am oparit-o putin si peste care am pus niște mozzarela rasa pe care o aveam în frigider si care expira. Nu e chiar gratinata ca lipsește beshinelul, cum zicea Stella, dar e pe aproape si la fel de buna! Nu stiam de asta. Mi s-a facut dor subit de Stellina! Oricum arata super mega si fara beshinel. Report
February 10, 20215 yr comment_265377 Eu am luat o conopidă pe care am oparit-o putin si peste care am pus niște mozzarela rasa pe care o aveam în frigider si care expira. Nu e chiar gratinata ca lipsește beshinelul, cum zicea Stella, dar e pe aproape si la fel de buna!Ai avut idee buna, fiindca beshinelul ii adauga calorii si carbohidrati!La gust nu cred ca se simte lipsa. Report
February 10, 20215 yr comment_265380 A-propos de visine, am facut curat pe un raft di descoperit 3 borcane de visine in sirop trimise de mama acum ani de zile, ca s-au transformat in dulceata aproape. Iti trimit? Bine ca nu esti aproape ca veneam sa le iau, pana nu te razgandesti . Am si visine, si mascarpone (la un pret de-a dreptul nesimtit , eu n-as fi cumparat, dar ce stie sotul, el doar executa poftele nevestei...), si aluat de clatite, sunt gata de atac ! Report
February 10, 20215 yr comment_265381 Eu am luat o conopidă pe care am oparit-o putin si peste care am pus niște mozzarela rasa pe care o aveam în frigider si care expira. Nu e chiar gratinata ca lipsește beshinelul, cum zicea Stella, dar e pe aproape si la fel de buna!Ai avut idee buna, fiindca beshinelul ii adauga calorii si carbohidrati!La gust nu cred ca se simte lipsa. Mie niciodata nu mi-a placut beshinelul, in nici o reteta, nu pot sa spun exact de ce. Stiu ca este folosit in multe retete, apreciat de bucatari dar parca mananc clei, lipici, asta e senzatia. Report
February 10, 20215 yr comment_265382 daca zici asta as indrazni sa zic ca cel pe care l-ai mincat era prea dens, probabil cu prea multa faina daca ti-a dar senzatia astacantitatea teoretica e cea de 1 litru lapte, 100 gr faina si 100 gr unt, dar se poate jongla cu totul, micsora faina, inlocui untul cu ulei, multe se pot face ca sa fie pe placul tuturorparerea mea Report