March 15, 20215 yr comment_265983 Urzici cu mult hrean, mamaliga si ou de curte, sa va treaca pofta de hamburgeri si fripturi-care arata criminal altfel Eh, de urzici cu hrean nu am mai auzit insa imi suna foarte bine. Cum le fac?Eu le oparesc intai, apoi le toc si le pun in tigaie cu niste unt, usturoi, si le "bat" acolo in tigaie fie cu putin lapte sau din apa in care au fiert. Batutul ala le aereaza cumva, le face pufoase. Hreanul ras, frecat cu sare si putin otet sau ca atare, se pune in farfurie, peste piureul de urzici. Daca nu ai radacina de hrean merge si pasta de hrean de la borcan sau tub. Se mananca cu mamaliga si ou ochi. Senchiu. Report
March 17, 20215 yr comment_265995 Veggie burgers (linte+mei+sfecla rosie) cu salata verde, schweitzer, salata de morcov+telina si sos de usturoi.Cu capap si fara capac (poze intunecate ca e o vreme depresiva aici): Report
March 18, 20215 yr comment_266002 buna combinatie, de obicei noi le servim cu piine multa si proaspata Report
March 18, 20215 yr comment_266003 buna combinatie, de obicei noi le servim cu piine multa si proaspataAveam cartofi de care am uitat in pivnita si trebuiau consumati, iar ai mei ar manca piure de 3 ori pe zi Sunt asa de bune ouale astea, si se fac asa de rapid, ca nu stiu de ce nu le fac mai des Report
March 18, 20215 yr comment_266004 iar ai mei ar manca piure de 3 ori pe zi si eu Sunt asa de bune ouale astea, si se fac asa de rapid, ca nu stiu de ce nu le fac mai des pai o data pe saptamina cre ca se pot minca, tre sa le refac si eu ca am cam multe oua, nu's de ce cind am asa multe fac imediat omleta nu ma duce gindul sa le fac pe astea Report
March 18, 20215 yr comment_266006 ... nu's de ce cind am asa multe fac imediat omleta nu ma duce gindul sa le fac pe asteaIara zici ca esti io tot omleta sau ochiuri fac si eu. De aia am si zis ca trebuie sa le fac pe astea mai des. Cumva trebuie sa mi le fixez in minte, sa fie acolo cand caut inspiratie Edited March 18, 20215 yr by boni Report
March 19, 20215 yr comment_266008 Am facut si eu de cateva ori ouale lu' Gloria, confirm ca-s bune . Faini si veggie burgerii .De gatit am mai gatit dar la pozat nu prea - azi am avut in meniu niste coaste, atat de bune... se topeau in gura, le-am si tinut vreo 3 ore in cuptor, de am crezut ca s-au topit si oasele . Report
March 22, 20215 yr comment_266019 Orez galben (cu turmeric si sos de soja), cu legume (mazare, ardei rosu, ceapa, usturoi, morcov) si ananas. Report
March 23, 20215 yr comment_266022 Cum ziceam pe la alte topic-uri, sunt in perioada in care nu-mi mai iese nimic, dar nici ca-mi pasa! Am incercat sa fac o omleta impaturita, ca sa-i dau gata pe ai mei. A iesit ce se vede mai jos Daaaar, vreau sa va povestesc despre salata din imagine. E sfecla + telina (ambele crude) rase, amestecate cu iaurt, zeama de lamaie, chimen si ananas. E foarte buna combinatia, ananasul se potriveste foarte, foarte bine, cel putin pentru papila mea. Report
March 23, 20215 yr comment_266025 豚肉とナスの味噌炒め - adica stir fry cu porc, vinete (asiatice) si miso (+ ciuperci ureche de lemn din propria initiativa) PS stiti metoda de taiat legume pe care o cheama "ringiri"? Daca nu, priviti ce forma au vinetele si minuna-ti-va-ti Report
March 24, 20215 yr comment_266027 Boni, suna bine salata de sfecla, as face-o ca am cateva dar telina si ananas n-am... Alta lisa de cumparaturi ... Cu omleta si pe mine ma chinuie talentul din cand in cand, mie imi place sa fie ouale bine facute asa ca de obicei incerc sa o intorc ca pe clatita si nu prea imi iese, dar cand o veni si ziua aia sa iasa, sa stiti ca vin sa ma laud .Dex, pai spune cum e cu taietura aia, ca am tot privit si nu m-am lamurit . Suna bine combinatia...PS cred ca ai pus prea multe liniute, dar de minunat m-am minunat ... Edited March 24, 20215 yr by adi_edi Report
March 24, 20215 yr comment_266029 豚肉とナスの味噌炒め - adica stir fry cu porc, vinete (asiatice) si miso (+ ciuperci ureche de lemn din propria initiativa) PS stiti metoda de taiat legume pe care o cheama "ringiri"? Daca nu, priviti ce forma au vinetele si minuna-ti-va-ti RAn-giri! mi-a corectat google termenul și am văzut despre ce e vorba. Nimic nou, o fac de cînd mă știu prin bucătărie Report
March 24, 20215 yr comment_266030 Buna ziua tuturor!Nu chiar de azi: ..Supa de pui in care am fiert tortellini Ragù in Creuset cred ca e cel mai wooow ragù Edited March 24, 20215 yr by any_annette Report
March 24, 20215 yr comment_266035 Bibilica la tigaie Rata la cuptor Cu ce ramane din puiul fiert in supa, fac chiftele la cuptor Report
March 25, 20215 yr comment_266042 N-am mai "supit" de mult. Supa crema de linte cu smantana, lamaie si crutoane. Am facut supa pentru lenesi, n-am calit nimit separat, am pus totul la fiert impreuna (linte rosie, morcov, ceapa). Report
March 27, 20215 yr comment_266053 Am "supit" si eu, daca am o supa care-mi place nici nu mai imi trebuie felul 2. Am avut jumatate de varza de care am uitat in frigider, de obicei la "lucicos" pun carne si nu pun alte legume si zarzavaturi in afara de rosii, de data asta am facut o amestecatura de ce am avut.Si rulada la cererea telespectatorilor, ca le-a placut de data trecuta, asta a iesit si mai buna. Pentru mine cu asparagus si varza de bruxelles cu sos de soia, de asta se vad cam negre dar erau maronii . Report
March 27, 20215 yr comment_266056 Bravo fetelor supiti, eu nu mai supesc sezonul asta .Ce frumos ti-a iesit rulada Adi! Report
March 28, 20215 yr comment_266059 Dex, pai spune cum e cu taietura aia, ca am tot privit si nu m-am lamurit PS cred ca ai pus prea multe liniute, dar de minunat m-am minunat ai dreptate, cam multe liniuțe dar m-am ghidat după principiul sa fie din belșug ringiri (asa ii spune in engleza doamna japoneza cu reteta si metoda) - tai in diagonala dupa care rotesti 90 de grade si tai din nou in diagonala. cica asa suprafata care absoarbe sosurile e mai mare PS la ce a postat Any am privit cu ochii inchisi, nu am vazut nici o bibilică, nici o fiorentină, nimic Report
March 28, 20215 yr comment_266064 aici se zice ca mamaliga trebuie mincata cind ploua si e frigio la bunici, putinii aia ani pe care i-am prins, mincam mamaliga toata ziuaasa ca azi aveam bucati de pui de-ala adevarat, facusem ieri un fel de soffritto cu o ceapa, morcovi, frunzele conopidei si o radacina alba amara care e aici si care seamana cu radacina de patrunjel dar nu e el asa ca am prajit puiul in grasimea proprie plus un picut de ulei, adaugat vin rosu, soffrito-ul asta si suc de rosii si cind am vazut cum arata am zis, mamaliga trebuie alaturi, si ea a fost Report
March 31, 20215 yr comment_266115 “Tagliata di Chianina “ Lori fain de tot ce ai facut tu acolo, doua farfurii as manca. Chiar mi-e pofta, eu ciorbe si bors nu fac. Report
April 1, 20215 yr comment_266119 Dau la schimb!!! Iau fibra asta proteinica de se topeste pe, sub si pe langa limba, cred ... Report
April 1, 20215 yr comment_266120 aici se zice ca mamaliga trebuie mincata cind ploua si e frigio la bunici, putinii aia ani pe care i-am prins, mincam mamaliga toata ziuaasa ca azi aveam bucati de pui de-ala adevarat, facusem ieri un fel de soffritto cu o ceapa, morcovi, frunzele conopidei si o radacina alba amara care e aici si care seamana cu radacina de patrunjel dar nu e el asa ca am prajit puiul in grasimea proprie plus un picut de ulei, adaugat vin rosu, soffrito-ul asta si suc de rosii si cind am vazut cum arata am zis, mamaliga trebuie alaturi, si ea a fost Pagina asta cred ca o putem intitula : La Vendetta Italiana . Edited April 1, 20215 yr by Lapona Enigel Report