Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

Urzici cu mult hrean, mamaliga si ou de curte, sa va treaca pofta de hamburgeri si fripturi-care arata criminal altfel :floare:post-178-0-47868000-1614797198_thumb.jpg

Eh, de urzici cu hrean nu am mai auzit insa imi suna foarte bine. Cum le fac?

Eu le oparesc intai, apoi le toc si le pun in tigaie cu niste unt, usturoi, si le "bat" acolo in tigaie fie cu putin lapte sau din apa in care au fiert. Batutul ala le aereaza cumva, le face pufoase. Hreanul ras, frecat cu sare si putin otet sau ca atare, se pune in farfurie, peste piureul de urzici. Daca nu ai radacina de hrean merge si pasta de hrean de la borcan sau tub. Se mananca cu mamaliga si ou ochi.

Senchiu.

Veggie burgers (linte+mei+sfecla rosie) cu salata verde, schweitzer, salata de morcov+telina si sos de usturoi.

Cu capap si fara capac (poze intunecate ca e o vreme depresiva aici):

post-84-0-75084300-1615981910_thumb.jpg

post-84-0-34175000-1615981921_thumb.jpg

:floare:

buna combinatie, de obicei noi le servim cu piine multa si proaspata

Aveam cartofi de care am uitat in pivnita si trebuiau consumati, iar ai mei ar manca piure de 3 ori pe zi laugh.gif

Sunt asa de bune ouale astea, si se fac asa de rapid, ca nu stiu de ce nu le fac mai des icon_scratch.gif

iar ai mei ar manca piure de 3 ori pe zi

si eu :floare:

Sunt asa de bune ouale astea, si se fac asa de rapid, ca nu stiu de ce nu le fac mai des

pai o data pe saptamina cre ca se pot minca, tre sa le refac si eu ca am cam multe oua, nu's de ce cind am asa multe fac imediat omleta nu ma duce gindul sa le fac pe astea

... nu's de ce cind am asa multe fac imediat omleta nu ma duce gindul sa le fac pe astea

Iara zici ca esti io rolleyes.gif tot omleta sau ochiuri fac si eu. De aia am si zis ca trebuie sa le fac pe astea mai des. Cumva trebuie sa mi le fixez in minte, sa fie acolo cand caut inspiratie biggrin.gif

Edited by boni

Am facut si eu de cateva ori ouale lu' Gloria, confirm ca-s bune ;) . Faini si veggie burgerii :floare: .

De gatit am mai gatit dar la pozat nu prea - azi am avut in meniu niste coaste, atat de bune... se topeau in gura, le-am si tinut vreo 3 ore in cuptor, de am crezut ca s-au topit si oasele ;) .

post-192-0-66577400-1616117746_thumb.jpg

Orez galben (cu turmeric si sos de soja), cu legume (mazare, ardei rosu, ceapa, usturoi, morcov) si ananas.

post-84-0-18705400-1616399306_thumb.jpg

Cum ziceam pe la alte topic-uri, sunt in perioada in care nu-mi mai iese nimic, dar nici ca-mi pasa! biggrin.gif

Am incercat sa fac o omleta impaturita, ca sa-i dau gata pe ai mei. A iesit ce se vede mai jos 71.gif

post-84-0-40230300-1616501247_thumb.jpg

Daaaar, vreau sa va povestesc despre salata din imagine. E sfecla + telina (ambele crude) rase, amestecate cu iaurt, zeama de lamaie, chimen si ananas. E foarte buna combinatia, ananasul se potriveste foarte, foarte bine, cel putin pentru papila mea.

豚肉とナスの味噌炒め - adica stir fry cu porc, vinete (asiatice) si miso (+ ciuperci ureche de lemn din propria initiativa)

PS stiti metoda de taiat legume pe care o cheama "ringiri"? Daca nu, priviti ce forma au vinetele si minuna-ti-va-ti

post-1215-0-33834800-1616534844_thumb.jpg

Boni, suna bine salata de sfecla, as face-o ca am cateva dar telina si ananas n-am... Alta lisa de cumparaturi ... Cu omleta si pe mine ma chinuie talentul din cand in cand, mie imi place sa fie ouale bine facute asa ca de obicei incerc sa o intorc ca pe clatita si nu prea imi iese, dar cand o veni si ziua aia sa iasa, sa stiti ca vin sa ma laud :) .

Dex, pai spune cum e cu taietura aia, ca am tot privit si nu m-am lamurit :unsure: . Suna bine combinatia...

PS cred ca ai pus prea multe liniute, dar de minunat m-am minunat :) ...

Edited by adi_edi

豚肉とナスの味噌炒め - adica stir fry cu porc, vinete (asiatice) si miso (+ ciuperci ureche de lemn din propria initiativa)

PS stiti metoda de taiat legume pe care o cheama "ringiri"? Daca nu, priviti ce forma au vinetele si minuna-ti-va-ti

IMG_6428.JPG

RAn-giri! mi-a corectat google termenul și am văzut despre ce e vorba. Nimic nou, o fac de cînd mă știu prin bucătărie :)

Buna ziua tuturor!

Nu chiar de azi:

post-13-0-40317300-1616581404_thumb.jpeg

post-13-0-02627200-1616581440_thumb.jpeg

..

Supa de pui in care am fiert tortellini

post-13-0-48375800-1616588639_thumb.jpeg

Ragù in Creuset cred ca e cel mai wooow ragù

post-13-0-53866700-1616581727_thumb.jpeg

post-13-0-58547900-1616581776_thumb.jpeg

Edited by any_annette

N-am mai "supit" de mult. 71.gif

Supa crema de linte cu smantana, lamaie si crutoane. Am facut supa pentru lenesi, n-am calit nimit separat, am pus totul la fiert impreuna (linte rosie, morcov, ceapa).

post-84-0-76140300-1616656227_thumb.jpg

Am "supit" :unsure: si eu, daca am o supa care-mi place nici nu mai imi trebuie felul 2. Am avut jumatate de varza de care am uitat in frigider, de obicei la "lucicos" pun carne si nu pun alte legume si zarzavaturi in afara de rosii, de data asta am facut o amestecatura de ce am avut.

Si rulada la cererea telespectatorilor, ca le-a placut de data trecuta, asta a iesit si mai buna. Pentru mine cu asparagus si varza de bruxelles cu sos de soia, de asta se vad cam negre dar erau maronii :) .

post-192-0-57244700-1616839437_thumb.jpg

post-192-0-76487000-1616839521_thumb.jpg

Dex, pai spune cum e cu taietura aia, ca am tot privit si nu m-am lamurit

PS cred ca ai pus prea multe liniute, dar de minunat m-am minunat

ai dreptate, cam multe liniuțe dar m-am ghidat după principiul sa fie din belșug headbang.gif

ringiri (asa ii spune in engleza doamna japoneza cu reteta si metoda) - tai in diagonala dupa care rotesti 90 de grade si tai din nou in diagonala. cica asa suprafata care absoarbe sosurile e mai mare

PS la ce a postat Any am privit cu ochii inchisi, nu am vazut nici o bibilică, nici o fiorentină, nimic unsure.gif 103.gif

aici se zice ca mamaliga trebuie mincata cind ploua si e frig

io la bunici, putinii aia ani pe care i-am prins, mincam mamaliga toata ziua

asa ca azi aveam bucati de pui de-ala adevarat, facusem ieri un fel de soffritto cu o ceapa, morcovi, frunzele conopidei si o radacina alba amara care e aici si care seamana cu radacina de patrunjel dar nu e el asa ca am prajit puiul in grasimea proprie plus un picut de ulei, adaugat vin rosu, soffrito-ul asta si suc de rosii si cind am vazut cum arata am zis, mamaliga trebuie alaturi, si ea a fost :)

polenta_pollop.jpg

“Tagliata di Chianina “

post-13-0-17676100-1617214480_thumb.jpeg

Lori fain de tot ce ai facut tu acolo, doua farfurii as manca. Chiar mi-e pofta, eu ciorbe si bors nu fac.

aici se zice ca mamaliga trebuie mincata cind ploua si e frig

io la bunici, putinii aia ani pe care i-am prins, mincam mamaliga toata ziua

asa ca azi aveam bucati de pui de-ala adevarat, facusem ieri un fel de soffritto cu o ceapa, morcovi, frunzele conopidei si o radacina alba amara care e aici si care seamana cu radacina de patrunjel dar nu e el asa ca am prajit puiul in grasimea proprie plus un picut de ulei, adaugat vin rosu, soffrito-ul asta si suc de rosii si cind am vazut cum arata am zis, mamaliga trebuie alaturi, si ea a fost :lol:

polenta_pollop.jpg

Pagina asta cred ca o putem intitula : La Vendetta Italiana .

sleepy3.gif

Edited by Lapona Enigel