September 1, 20215 yr comment_266726 pe busuioc l-am crescut eu de mic. adică de când era busuiocul mic, nu eu cum ziceam ieri, am facut supa-crema de morcovi: Report
September 1, 20215 yr comment_266730 șnițel cu puntarelle (verișoare cu cicoarea) alla romana (cu dressing de anșoa, usturoi, ulei, lămâie) Report
September 2, 20215 yr comment_266732 Mancare de conopida cu ceapa, usutroi, turmeric si o lingura de smantana, la final. Initial am vrut sa o pun la paste, dar nu sunt predominante, asa ca o las aici. Am mai avur doar o mana de spaghetti fierte, ca pe restul mi le mancase Maia goale Report
September 3, 20215 yr comment_266733 Superb arată salata asta!Eu am refăcut o rețetă de berbecuț cu piersici și nuci, promit să pun rețeta, mai ales că am făcut și poze. Nu e nimic greu, dar necesită ingrediente perfecte și mult timp, a stat la cuptor 8 ore, mereu ai cîte ceva de adăugat, de învîrtit... rezultatul e indescriptibil, un parfum deosebit, textură deosebită... Considerand cat timp i-a trebuit sa fie gata, cred si eu ca a fost supercalifragilistic! Dar cine ti-a venit in vizita? regina Angliei ?... ca vad ca ai pus si farfuriile "bune" - acuma fara gluma, foarte elegant.Probabil n-am sa fac friptura asta, pare prea complexa dupa aptitudinile mele , dar piersicile mi-au facut pofta. Am cautat prin dulapuri dupa nuci dar n-am gasit decat niste cashews, bune au fost si alea, am pus si un pic de sirop de artar, dat la cuptor juma' de ora si gata desertul! Mmmmmmm..... cum ziceam ieri, am facut supa-crema de morcovi: Am vrut sa fac supa ta dar m-am razgandit pana am ajuns in bucatarie, asa ca a iesit o supa de linte. Dar am pus si morcov . șnițel cu puntarelle (verișoare cu cicoarea) alla romana (cu dressing de anșoa, usturoi, ulei, lămâie) Alaltaieri am facut si noi snitele, cu quinoa si salata insa. Report
September 5, 20215 yr comment_266734 rețetă cu grad de complexitate ridicată am făcut și niște paste, model nou (cu stracciatella ), le pun la topicul respectiv roșiile sunt de la ferma, crescute pe câmp. pe busuioc l-am crescut eu de mic. adică de când era busuiocul mic, nu eu Arata tare bine combinatia ta, imi da idei ?? Probabil n-am sa fac friptura asta, pare prea complexa dupa aptitudinile mele , dar piersicile mi-au facut pofta. Am cautat prin dulapuri dupa nuci dar n-am gasit decat niste cashews, bune au fost si alea, am pus si un pic de sirop de artar, dat la cuptor juma' de ora si gata desertul! Mmmmmmm..... Ohooo, arata superb. Am adaugat la lista "de facut" Ieri am facut ieri asado cu buns chinezesti, amandoua au iesit belea Asado a fost o bucata de 3.5 kg care a stat 8 ore la cuptor la 120°C pana a ajuns la temperatura interna 95°C si inca 1 ora la afumatoare Edited September 5, 20215 yr by clau_ash Report
September 6, 20215 yr comment_266736 Aaaa, nu mai mai joc asa, si Clau si-a pus in gand sa ne tortureze incet, la foc mic . Cred ca intr-o alta viata voi incerca si eu retete din astea artistice.Pana una-alta, vad ca m-am specializat pe muffins sarati, de data asta cu spanac si branza, dar am facut portie dubla si a iesit si un chec. Si piersicile la cuptor le-am refacut ca nu erau asa grozave de mancat crude, cam seci, trebuia sa scap de ele - dar coapte au au iesit minunate. Am mai facut si niste sarmale vegane (nu le zic de post ca nu cred ca suntem in post ) dar am uitat sa fac poze, poate maine. Report
September 7, 20215 yr comment_266742 Considerand cat timp i-a trebuit sa fie gata, cred si eu ca a fost supercalifragilistic! Dar cine ti-a venit in vizita? regina Angliei ?... ca vad ca ai pus si farfuriile "bune" - acuma fara gluma, foarte elegant.Probabil n-am sa fac friptura asta, pare prea complexa dupa aptitudinile mele , dar piersicile mi-au facut pofta. Am cautat prin dulapuri dupa nuci dar n-am gasit decat niste cashews, bune au fost si alea, am pus si un pic de sirop de artar, dat la cuptor juma' de ora si gata desertul! Mmmmmmm..... De zi cu zi folosesc farfurii albe simple, dar în weekend sau cînd fac ceva deosebit, le pun în farfurii mai frumoase. Mai ales cînd știu că le voi face și poze Iar mîncarea nu e din cele mai complicate, implică doar mult timp de stat pe lîngă ea și oarece plăcere de a echilibra niște gusturi. Deși am găsit rețeta, în rusă, nu are date niciun fel de cantități, iar eu am mai adăugat și scos chestii după gustul propriu. Am vrut să scriu rețeta, dar mi s-a terminat timpul. Tu ai făcut deja primul pas Report
September 9, 20215 yr comment_266745 De zi cu zi folosesc farfurii albe simple, dar în weekend sau cînd fac ceva deosebit, le pun în farfurii mai frumoase. Mai ales cînd știu că le voi face și poze Iar mîncarea nu e din cele mai complicate, implică doar mult timp de stat pe lîngă ea și oarece plăcere de a echilibra niște gusturi. Deși am găsit rețeta, în rusă, nu are date niciun fel de cantități, iar eu am mai adăugat și scos chestii după gustul propriu. Am vrut să scriu rețeta, dar mi s-a terminat timpul. Tu ai făcut deja primul pas Haha, te pomenesti ca am facut cea mai complicata parte a retetei .Cand ai timp poti sa scrii si reteta , eu am mai zis ca n-am sa fac niciodata reteta x si y dar pana la urma s-a adeverit zicala "never say never". Ieri am facut pulpe de pui (dezosate) cu sos de soia, usturoi si miere, as manca din asta pana mi se face rau. Dar cum necesita prajire le fac cam rar. Sa mai echilibrez am pus niste legume la cuptor si le-am halit cu quinoa. Report
September 9, 20215 yr comment_266748 Ieri am facut ieri asado cu buns chinezesti, amandoua au iesit belea Chiflele chinezesti le-ai cumparat sau le-ai facut tu de la 0?Ne dai si noua reteta, inainte de a muri de pofta? Report
September 14, 20215 yr comment_266765 Anul acesta mi s-au cam stricat rosiile, asa ca le-am gatit pe rand, pe masura ce se stricau N-am facut bulion ci mai multe portii mici de sos de rosii si supa de rosii.Cu supa de ieri am vrut sa fac o poza dichisita cu smantana amestecata cu model. A iesit ce se vede Report
September 17, 20215 yr comment_266778 A dat si peste mine pofta de supa de rosii, asa ca am prestat si am facut si orez cu hamod ( hamod e supa de telina foarte acra) Report
September 17, 20215 yr comment_266780 ... am facut si orez cu hamod ( hamod e supa de telina foarte acra)M-ai facut curioasa si m-am apucat sa caut pe net informatii. Precis am sa incerc si eu varianta cu linte. Intre timp am facut niste chiftelute din naut+linte galbena (puse la inmuiat peste noapte) cu morcov si cartof ras. S-a legat foarte frumos compozitia, asa ca le-am prajit de data asta Report
September 17, 20215 yr comment_266783 apropo de linte boni, am vazut aseara un filmulet, cica 1 pahar de linte rosie pus sa stea la inmuiat cu cel putin 2 pahare de apa timp de 2 ore. mixat totul perfect si apoi cu maglavaisu asta facut clatite cu un strop de ulei in tigaie, ce zici? daca reusesc as incerca, poate nu atit de mincat dulci cit sarate, ma gindesc Report
September 17, 20215 yr comment_266785 apropo de linte boni, am vazut aseara un filmulet, cica 1 pahar de linte rosie pus sa stea la inmuiat cu cel putin 2 pahare de apa timp de 2 ore. mixat totul perfect si apoi cu maglavaisu asta facut clatite cu un strop de ulei in tigaie, ce zici? daca reusesc as incerca, poate nu atit de mincat dulci cit sarate, ma gindescOooo, este o idee faina de tot. Am sa o aplic precis ca sa inlocuiesc lipiile cumparate. Vin aici cu rezultatul, sa dau raportul Report
September 22, 20215 yr comment_266811 Aripioare la cuptor, imitație de KFC picante: Si nepicante: Report
September 28, 20214 yr comment_266825 Supa crema din sfecla, morcovi si dovlecei, cu lapte de cocos. Foarte interesanta a iesit. De mult tot vroiam sa incerc o mancare cu lapte de cocos.Am uitat de poza artistica, asa ca am pozat farfuria Maiei, in timp ce mancam, ca arata cel mai decent Report
October 1, 20214 yr comment_266878 Snitele, snitele, snitele...???-din piept de pui prajite-din piept de pui la cuptor -din ficatei de pui Report
October 1, 20214 yr comment_266879 Tot un fel de snitele am avut si eu ieri. Imi era pofta de stripsurile de la KFC (in Luxembourg nu exista KFC) si tot incercasem retete cu fulgi de porumb, insa mie nu imi reuseau, ori se ardeau prea tare fulgii ori imi ramanea puiul nefacut cum trebuie. Am gasit insa niste pesmet thailandez- nu arata deloc ca pesmetul normal, si am zis ca fac o incercare. Foarte multumita de rezultat am fost, insa nu am poze pentru ca nu stiam ce o sa iasa.Acum am in lucru sarmale, ca tot a venit frigul. Report
October 1, 20214 yr comment_266880 Oailei cum arata sarmalutele tale....Eu am 3 kg de aluat la crescut la frigider pentru maine Report
October 4, 20214 yr comment_266888 Clau, iar facusi pizza? 3 kile de aluat nu cred ca am framantat vreodata, poate adunate de cand ma stiu .Sa continuam serialul despre snitele , noi cu salata de kale a lu' Dex, stiti voi, aia de care mananci si nu te mai opresti. Report
October 13, 20214 yr comment_266908 Se cheama ca am gatit? Am pus si niste carne de oaie la marinat dupa o reteta de-a Moatzei, maine sau poimaine o sa o pun un pic si la vant, pe balcon. Pe duminica cred ca ajunge in tigaie.As manca si niste supe creme, ca a venit vremea lor dar nu m-am invrednicit sa fac zilele astea. Report
October 14, 20214 yr comment_266913 Creier pane, ce bunatate! Chiar am vazut si eu la macelarie, dar am zis pas, deocamdata. Sa aveti pofta, Blackie! Report
October 15, 20214 yr comment_266923 Se cheama ca am gatit?Evident! Iar poza e de revista! Ma prefac ca e conopida pane si vin si eu la un pahar de vin. Eu am facut un pilaf din mei si quinoa rosie cu varzuci de bruxeles si mult usturoi. De poza am uitat. Report
October 19, 20214 yr comment_266948 Tot am zis ca refac salata de kale (coapta) dar pe unde am fost la cumparaturi nu gaseam rodii, ori erau foarte scumpe. In sfarsit am reusit sa-mi fac pofta, ce e pe langa salata nu conteaza . Au mai ramas pe a doua zi 2 chiftele si un castronel de salata. Le-am pus pe o tortilla peste niste branza de capra, de rulat nu prea am putut dar am impaturit-o oarecum, as mai fi mancat inca vreo doua portii... Report