Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

Intre timp am facut niste chiftelute din naut+linte galbena (puse la inmuiat peste noapte) cu morcov si cartof ras. S-a legat foarte frumos compozitia, asa ca le-am prajit de data asta icon_porc.gif

Tot chiftelutele de mai sus, la cuptor de data asta. Au fost folosite pe post de burgeri la un picnic in livada:

post-84-0-95489000-1635250406_thumb.jpg

Sarmale, imi facuse pofta Blackie!

mmmm rumenite asa un pic deasupra! Super arata. Am si uitat ca facusem sarmale.

Azi am mancat piftie din picior, urechi si coada de porc. Buna a iesit. Chiar, voi cum mancati piftia?

Mie imi place cu mamaliga calda :blush: , omul o mananca cu paine si mustar, tatal meu manca cu hrean sau daca nu avea hrean, cu niste otet.post-178-0-06119100-1635348527_thumb.jpg

Edited by black_cat

Sarmale, imi facuse pofta Blackie!

mmmm rumenite asa un pic deasupra! Super arata. Am si uitat ca facusem sarmale.

Azi am mancat piftie din picior, urechi si coada de porc. Buna a iesit. Chiar, voi cum mancati piftia?

Mie imi place cu mamaliga calda :blush: , omul o mananca cu paine si mustar, tatal meu manca cu hrean sau daca nu avea hrean, cu niste otet.post-178-0-06119100-1635348527_thumb.jpg

De obicei cu mamaliga rece sau calda cu paine, colacei de preferat :blush:, sau goala. De celelalte variante de care zici tu nu am auzit/vazut.

Eu tot caut butonul de Like aici ?

Ce bine arata sarmalele rumenite in ulcica aia de lut ?

Si piftia din picior, mniam! Doar cu mamaliga calda ❤

Arata foarte apetisant! Sa va fie de bine, sper ca s-au ridicat la inaltimea asteptarilor.

Azi am incercat sa mănânc vinete, facute dupa reteta asta (sper sa se vada):

Se vede, se vede! Daca nu ma uitam credeam ca sunt doar felii de vinete parjite in tigaie, dar e mai complexa reteta. E ceva de lucru, dar cred ca merita icon_thumleft.gif

Eu nu am poze, doar va povestesc. Am facut, pentru prima data, varza rosie calita. Stiu ca e un subiect aici cu tema asta, dar eu nu am ajuns sa o fac pana acum. Foarte buna a iesit, desi e urata rau la culoare71.gif. Asta avem azi la pranz. Daca apuc, si nu uit, o si pozez.

Se vede, se vede! Daca nu ma uitam credeam ca sunt doar felii de vinete parjite in tigaie, dar e mai complexa reteta. E ceva de lucru, dar cred ca merita icon_thumleft.gif

Boni, nu mi s-a parut ca e mult de lucru. Mai mult a durat sa le las in apa cu sare, am decupat rapid interiorul, l-am taiat cubulete, am amestecat cu morcov ras, ou, boabe de porumb, patrunjel, sare ….si mergea piper dar cum am restrictie la orice picant, am zis pas. Prima serie am copt-o in tigaie cam putin, urmatoarele le-am facut la foc mai mic si au iesit mai bune. Sunt foarte satioase, nu s-a facut fum/miros la copt, pentru ca nu am pus ulei mult in tigaie. Mi-au placut dar cred ca erau mai bune daca puneam si ceva picant in ele.

Eu nu am poze, doar va povestesc. Am facut, pentru prima data, varza rosie calita. Stiu ca e un subiect aici cu tema asta, dar eu nu am ajuns sa o fac pana acum. Foarte buna a iesit, desi e urata rau la culoare71.gif. Asta avem azi la pranz. Daca apuc, si nu uit, o si pozez.

N-am uitat de poza, doar ca de acum, pana la primavara, vor fi tot urate pozele, ca nu mai e lumina

post-84-0-54849000-1636098220_thumb.jpg

Si am mai gasit o poza, la care mi-a placut combinatia de culori. E doar orez (galben) cu sfecla (rosie).

post-84-0-92723600-1636098274_thumb.jpg

Azi am gatit ceva care, cica, ar fi dus la marea criza de branza din Finlanda :lol: . Macaroane cu branza, si cu inca vreo cateva ingrediente

Am inceput asa:

post-192-0-64884300-1636228007_thumb.jpg

Am continuat asa:

post-192-0-45149100-1636228087_thumb.jpg

post-192-0-96014700-1636228187_thumb.jpg

Si-am incalecat pe-o sa

Si v-am spus povestea-asa:

post-192-0-41376200-1636228399_thumb.jpg

Eu si fiu-meu am zis ca nu vedem motive de criza ?, celorlalti le-a placut foarte mult. Am fost surprinsa de fiica-mea care a strambat din nas cand a vazut ciupercile, dar a lins tot din farfurie. Acum am facut-o cu telemea (feta) de capra, cred ca am sa incerc si cu cea de oaie.

N-am uitat de poza, doar ca de acum, pana la primavara, vor fi tot urate pozele, ca nu mai e lumina

post-84-0-54849000-1636098220_thumb.jpg

Si am mai gasit o poza, la care mi-a placut combinatia de culori. E doar orez (galben) cu sfecla (rosie).

post-84-0-92723600-1636098274_thumb.jpg

Cu mar ai facut-o? Si mie mi-a placut foarte mult, cred ca o refac si eu curand, chiar daca e doar pentru mine.

https://www.facebook.com/103422321582117/posts/302991228291891/

?

Foarte buna ideea! Eram sigura ca o sa-i placa sotului, el e mare amator de vinete facute in fel si chip. Mi-au placut si mie dar cred ca daca as fi pus niste usturoi mi-ar fi placut mai mult ?.

post-192-0-92064200-1636583678_thumb.jpg

Continuare: eu am folosit 2 vinete uriase, mi-au iesit 6 felii din fiecare. Capetele le-am pus la umplutura si mi s-a parut prea multa sa mai pun si discurile decupate din a 2a vanata, asa ca am facut inca un fel, aceeasi Marie cu alta palarie ?. Am pus discurile intregi in vas, si ce mi-a mai ramas din umplutura, si am dat la cuptor, in ultimele minute am pus si branza rasa. Am vrut sa pun usturoi dar am uitat. Ma gandeam sa fac un sos de rosìi cu usturoi...

post-192-0-12073600-1636593575_thumb.jpg

post-192-0-06879500-1636593596_thumb.jpg

Edited by adi_edi

Cred ca un sos picant merge de minune la ele. O sa le refac si eu, dar o sa le coc si eu la cuptor! :lol:.

Ier nu am avut nici chef si nici timp de gatit asa ca am facut gratar.

Hamburgeri, sinta si un pic de bacon.

2 hamburgeri au avut in amestec busuioc tocat si pecorino ras fin - bunaciune mare si preferatul meu

post-591-0-50405600-1636783810_thumb.jpg

post-591-0-18005600-1636783873_thumb.jpg

post-591-0-12516300-1636783983_thumb.jpg

Clau, sa va fie de bine, arata bestial totul, ca de obicei. Eu am tot grătar dar de pui, asa ca nu l-am mai pozat. Acum am facut o banală mazare sote cù pui, iar fara poze.
  • 2 weeks later...

tot pe filiera max mariola - friptura cu 3 garnituri

skirt steak (nu hangar steak ca e altceva) / diafragma de vaca / pannicolo - carnea e asa de moale parca mănânci mușchiuleț

salata de varza cu rodii (idee geniala, cind dai de rodie face cranț),

nap purpuriu/ turnip/ rape rose cu black kale

escarole / frisee salad/ indivia ricchia cu rosii si capere

post-1215-0-92717100-1637862264_thumb.jpg

skirt steak (nu hangar steak ca e altceva) / diafragma de vaca / pannicolo - carnea e asa de moale parca mănânci mușchiuleț

Minunata bucatica, diafragma! La noi se gaseste cu greu si rar.

Gurile rele spun ca macelarii o pastreaza pentru ei insisi.

De ieri! Azi sunt făcuți pachet.

Deja? Ce harnicuta esti!

Deja? Ce harnicuta esti!

Da, i-am facut pentru copii, ca nu cred ca mai vin la ei pana de sarbatori.

Mino,gand la gand. Eu ii fac maine dimi

Sporuri multee, cu siguranta vor iesi gustosi!

Pranz de duminica ploioasa

post-13-0-23660200-1638109342_thumb.jpeg

post-13-0-28426400-1638109365_thumb.jpeg

Vai de capu’ meu ce strambe sunt pozele, nu am nici cea mai mica idee de cum sa le indrept.