Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

Minunat arata rulourile, Any! Maine am in plan safac taitei chinezesti cu legume, si penne cu patru tipuri de branza.

Aveam piept de pui felii pe care ori le faceam snitele, ori la gratar, ori cu lamaie, dar vroiam altceva decat ce fac de obicei. Le-am batut un pic inainte, am pus sare, apoi o feliuta de prosciutto cotto, o felie subtire de branza si apoi alta felie de prosciutto deasupra. Am rulat si am inchis cu scobitori. Le-am sigilat intai in ulei cald apoi am stins cu vin alb, cand s-a evaporat am pus un polonic de supa si am lasat pana au fost gata.

Super mod de a prepara pieptul de pui!

Ceva, nu stiu ce nume sa ii dau.

Straturi de telina si sfecla rosie, taiate felii subtiri, intercalate cu un sos cu ou, branza, lapte si faina, si coapte cam 1 ora.

Daca nu se colorau de la sfecla toate straturile arata mai bine.post-84-0-61230500-1644927959_thumb.jpg

De bun a fost bun, mai fac biggrin.gif

Any, rulourile tare arata foarte apetisant .

Boni si eu am avut pofta de ceva cu sfecla, am facut supa de sfecla cu cube (cube = carne tocata cu mirodenii imbracata intr-un strat de aluat de gris si fierte in supa)

post-591-0-41256000-1644952068_thumb.jpg

Clau, tu ai preluat stafeta de sfecla de la mine, eu preiau stafeta de supa/ciorba de la tine wink.gif

Si pe mine ma intereseaza aluatul de gris de la cube. Seamana cu galustile cu prune?

Ciorba falsa, "de burta", cu ciuperci pleurotus. E prima data cand fac. A fost foarte, foarte buna.

post-84-0-77722400-1645081123_thumb.jpg

Mino, boni, aluatul e asa: 1 kg gris, 1 kibgura sare, 3 pahare de apa. Se lasa ca juma' de ora sa se umfle si dupa aia se mai amesteca cu mana bine. Se ia cam o lingura de aluat, se face bila - seplaseaza bila in centrul mainii stangi pentu cine e dreptaci, sa aplatizeaza pe podul plamei stangi pana ajunge can la 0.5 cm (diametril arvfi intre 10-12 cm), se pune carnea inauntru sidupa aceea se aduna si se inchid marginile.

Atentie,mainile trebuie sa fie umede. Se rostogoleste bila intre maini pane devine perfecta, se pune deoparte panq se termina de facut toate bilele si se baga dupa aceea la fiert min 25 de min, foc mic

Din 1 kg de gris ies cam 50 de bile.

Mersi frumos, Clau!

P.s. ..era sa ma duc la Gogu sa vad ce inseamna kibgura, dar m-am lamurit inainte de a-l deranja pe Gogu :P :)

????

Asa iese cand scriu cu ambele maini ??

Cred ca iesea fum din Gogu pana pricepea ce am vrut eu sa scriu

• 2 weeks later...

Pollo alla Parmigiano, dar făcut în stil Montignac :drool: adică piept de pui făcut pe grătar, pus într-un sos excelent pe care l-am făcut de la 0, apoi pus mult parmezan tăiat felii subțiri deasupra și băgat la cuptor. A fost bun rău! Mult mai bun decît orice am mîncat la restaurant, chiar dacă acolo era făcut șnițel de pui, care se presupune că e mai bun. Din căutările mele, în original e cu șnițel de pui, nu cum am făcut eu.

20220307_190940_copy_1008x756.jpg

20220307_190730_copy_1008x756.jpg

20220307_184820_copy_1008x756.jpg

Pollo alla Parmigiano, dar făcut în stil Montignac :drool: adică piept de pui făcut pe grătar, pus într-un sos excelent pe care l-am făcut de la 0, apoi pus mult parmezan tăiat felii subțiri deasupra și băgat la cuptor. A fost bun rău! Mult mai bun decît orice am mîncat la restaurant, chiar dacă acolo era făcut șnițel de pui, care se presupune că e mai bun. Din căutările mele, în original e cu șnițel de pui, nu cum am făcut eu.

Bună, Carmela! Te rog, poţi să-mi spui cum ai făcut sosul? Mă interesează tot ce e Montignac :drool:

Black _cat, ouletul ala al tau arata demential.

Am facut supa Hamusta,tot cu kube,varianta asta este supa acra cu multe frunze de telina si mangold,kube la fel ca cele din supa de sfecla. Bun bun

post-591-0-31720000-1646753079_thumb.jpg

post-591-0-89519800-1646753133_thumb.jpg

Bună, Carmela! Te rog, poţi să-mi spui cum ai făcut sosul? Mă interesează tot ce e Montignac :drool:

E un sos pe care îl fac des pentru paste, pentru midii sau creveți, cîteodată pun și brînză și iese saganaki.

Într-o tigaie cu fund dublu pun niște ulei de măsline și călesc o jumătate de ceapă și o căpățînă de usturoi tocate mărunt, mai întîi ceapa, apoi, cînd începe să se închidă la culoare pe margini, pun usturoiul. Pun cîțiva fulgi de chili, în funcție de cît de picant vreau să fie, și sare. Apoi torn o cutie de roșii cuburi, pun oregano, busuioc, măghiran, piper, alte sosuri aromate, de soia, de rodie, reducție de balsamic și las pe foc pînă se dizolvă roșiile și se face un sos frumos, puțin mai închis la culoare, nu rămîne roșu ca roșia. Din momentul acesta poți să faci orice cu el, să pui carne pește, paste.

Am facut supa Hamusta,tot cu kube,varianta asta este supa acra cu multe frunze de telina si mangold,kube la fel ca cele din supa de sfecla. Bun bun

Am lesinat de pofta langa supa ta!

E un sos pe care îl fac des pentru paste, pentru midii sau creveți, cîteodată pun și brînză și iese saganaki.

Într-o tigaie cu fund dublu pun niște ulei de măsline și călesc o jumătate de ceapă și o căpățînă de usturoi tocate mărunt, mai întîi ceapa, apoi, cînd începe să se închidă la culoare pe margini, pun usturoiul. Pun cîțiva fulgi de chili, în funcție de cît de picant vreau să fie, și sare. Apoi torn o cutie de roșii cuburi, pun oregano, busuioc, măghiran, piper, alte sosuri aromate, de soia, de rodie, reducție de balsamic și las pe foc pînă se dizolvă roșiile și se face un sos frumos, puțin mai închis la culoare, nu rămîne roșu ca roșia. Din momentul acesta poți să faci orice cu el, să pui carne pește, paste.

Mulţumesc frumos! :drool:

Clau, 2 intrebari:

- carnea din kube este cruda, sau calita mai inainte?

- kubele se fierb direct in supa/ciorba sau separat?

• 2 weeks later...

Ciorba falsa de burta (cu ciuperci pleurotus), dreasa cu ou si smantana:

post-84-0-91668000-1647858341_thumb.jpg

Ompleta umpluta cu spanac tras la tigaie in unt:

post-84-0-49580600-1647858376_thumb.jpg

Ce bunataturi aifacuttu acolo, Boni! Eu am facutpentru doua zile, friptura la gratar cu salata verde, rosii, castravete si avocado si un bors din oase de porc cu legume. Fara poze!

Bellamama raspunsuri:

1. Eu fac carnea in felul urmator: 800 gr carne vita + 200 grasime de miel tocata de 2 ori amestecata cu frunzele de la o telina mare taiate foarte marunt, 1 ceapa mare tocata marunt, 6 catei de usturoi tocati, sare, piper, baharat. Se amesteca totul bine si se caleste bine de tot pana dispare toata apa si ramane numai grasimea; se apasa pe carne cu lingura de lemn pana se faramiteaza carnea in bucarele mici mici. Se da la rece cam 1.5 ore. Dupa 1.5 ore se scoate carnea si se formeaza bile. Datorita grasimii vor ramane legate. Din 1 kg de carne ies cam 25 de bile . Dupa ce s-au format bilele, se dau la congelator cam 1 ora. Fiind congelate nu se vor faramita cand se impaturesc in aluatul de gris.

2. Kubele se fierb direct in supa, supa trebuie sa dea in clocot dupa care se da la foc mic. Daca ramane focul tare aluatul va fi tare ca o guma.

Daca se baga kube inghetate de la congelator ( aici se fac multe idata si o parte se baga la congelator si se folosesc mai tarziu) atunci se baga 3-4 kube, se asteapta cateva minute sa se incalzeasca supa si iar se adauga.