June 25, 20215 yr comment_266496 Un pic de pui cu multe altele pe langa (cartofi, vinete, zucchine si rosii).Pui marinat in ulei ev, vin alb, sucul de la o jumatate de lamaie si o jumatate de portocala, sos barbecue, usturoi proaspat, usturoi praf; paprika dulce, rozmarin cimbru si salvie proaspete, o ceapa taiata felii. Si daca nu vedeam cine a pus poza, tot as fi stiut ! apetisant, ca de fiecare data ! Eu am facut creier: pane si cu sos Ah, cu asta m-ai lovit fix unde ma doare! aici n-am mancat niciodata creier, nici nu stiu unde as putea gasi . Am vazut a doua poza prima data pe telefon si am crezut ca e conopida ... pfff, acuma am alt motiv sa nu dorm ! azi noi am facut burittos dar n-am poze. Edited June 25, 20215 yr by adi_edi Report
June 29, 20215 yr comment_266507 Quinoa + caponata la cuptor (reteta de pe forum) + creveti (congelati, de la supermarket, eu doar i-am bagat la cuptor ) Report
June 30, 20215 yr comment_266533 Nu prea se poate numi gatit, dar tot mancare e Lipie cu pasta de branza cu verdeturi (am pus tot ce am avut prin curte: marar, busuioc, cimbru, telina, tarhon, rozmarin), somon afumat, ou fiert, branza framantata de capra, cu chimen, salata verde cu ceapa verde. Am pozat-o inainte de impachetare, sa se vada ce e inauntru Edited June 30, 20215 yr by boni Report
July 12, 20215 yr comment_266603 Zilele trecute am facut o pasta de branza cu usturoi si marar, se face rapid si dispare la fel de rapid .Si niste snitele, am facut vreo 20, dar unele erau chiar mici. Report
July 17, 20215 yr comment_266637 Nu stiu ce mai găsiți voi dar eu azi am facut o ...branza! Ma rog abia am pus-o la scurs , nu am mai facut chestia asta de muuuuulți ani! Report
July 23, 20215 yr comment_266654 ...cele pe care le fac cu sos de branza imi plac mai mult "la gramada". Acolo fierb impreuna mazarea si pastele in lapte + apa, iar la sfarsit adaug branza, care face sos frumos cu zeama ramasa de la fiert. Cand mai fac pun poza. am sa incerc si eu cu branza.Azi am facut iarasi supa de salata, la cererea telespectatorilor . Sotul a mancat doua portii, sa fie sigur ca se satura de data asta . Am venit cu pastele cu mazare si branza. Poza execrabila (ca am facut-o inainte de a infige furculita in ele, si era si intunecos afara), dar pastele facute asa imi plac de numa'. Mazarea are diferite culori pentru ca am cules-o in diferite stadii de coacere (ce s-a strans intr-o saptamana, la gradina). Si am facut si ciorba de salata, TADAM!!! ca pofteam la ea de cand ai scris prima data, dar a trebuit sa gasesc un prilej cand nu-i acasa, la pranz, Maia mea, ca nu ii place. Ati mai pomenit copil sa nu-i placa ciorba de salata!?!?Poza la fel de proasta, ca mereu uit de poza, si imi amintesc cand sunt cu lingura/furculita in mana. Report
July 24, 20215 yr comment_266658 Am venit cu pastele cu mazare si branza. Poza execrabila (ca am facut-o inainte de a infige furculita in ele, si era si intunecos afara), dar pastele facute asa imi plac de numa'. Mazarea are diferite culori pentru ca am cules-o in diferite stadii de coacere (ce s-a strans intr-o saptamana, la gradina). Si am facut si ciorba de salata, TADAM!!! ca pofteam la ea de cand ai scris prima data, dar a trebuit sa gasesc un prilej cand nu-i acasa, la pranz, Maia mea, ca nu ii place. Ati mai pomenit copil sa nu-i placa ciorba de salata!?!?Poza la fel de proasta, ca mereu uit de poza, si imi amintesc cand sunt cu lingura/furculita in mana. uraaa ! nici copiii mei nu mananca . De aia faceam si eu rar ca numai eu mancam, dar se pare ca acum sotul a dat din nou de gustul ei si tot cere. Acum mi-ai facut tu pofta cu mazarea ta ... Edited July 24, 20215 yr by adi_edi Report
August 6, 20215 yr comment_266675 Ultima mancare din colectia toamna/iarna, ca a venit iarasi caldura si trecem pe salata. De fapt si puiul a fost mancat impreuna cu salata de catre unii cetateni, numai eu mi-am adus aminte ca mai aveam niste varza calita (cica reteta nemteasca) din ziua precedenta asa ca am lasat salata pentru cina. Report
August 8, 20215 yr comment_266677 Ultima mancare din colectia toamna/iarna, ca a venit iarasi caldura si trecem pe salata. De fapt si puiul a fost mancat impreuna cu salata de catre unii cetateni, numai eu mi-am adus aminte ca mai aveam niste varza calita (cica reteta nemteasca) din ziua precedenta asa ca am lasat salata pentru cina. Adi, aia rosie e varza calita? Nu am făcut niciodată mancare din varza rosie doar salată! Report
August 8, 20215 yr comment_266680 Mino, da, e varza rosie. Nici eu nu am facut pana acum, o cumparasem tot pentru salata dar m-am razgandit. Reteta e de pe blogul Laurei Laurentiu (daca dai cautare dupa "varza rosie calita" iti apare printre primele). Mie mi-a placut foarte mult, dar sotul iarasi a protestat, ca se simte scortisoara de la o posta si ca-i prea aromata si blablabla, eu m-am bucurat ca mi-a ramas mie . Am mai mancat o singura data varza rosie calita facuta de cumnata-mea, ea o facuse pare-mi-se cu magiun, daca-mi aduc bine aminte spunea ca reteta dupa care s-a inspirat cerea prune uscate. Report
August 8, 20215 yr comment_266681 avea Maya idei cu varza rosie calita dupa care am facut si eu si mi-a placut mult, cre ca daca dai o cautare aici gasesti Report
August 8, 20215 yr comment_266682 avea Maya idei cu varza rosie calita dupa care am facut si eu si mi-a placut mult, cre ca daca dai o cautare aici gasesti Sa stii ca am cautat dar de pe telefon (ma-nerveaza multe chestii pe telefon dar il car ma usor in bucatarie ), nu am gasit decat la index si linkul nu merge. Acuma ca-s pe computer am gasit-o si ma duc sa scriu si acolo ca e aproape la fel cu ce am facut eu. Report
August 26, 20215 yr comment_266698 Nu'ş de ce pana acum nu am mancat avocado combinat cu usturoi, ci doar cu ceapa ??tre sa incerc si varianta asa neaparat ? Report
August 27, 20215 yr comment_266699 Eu nu am combinat niciodata avocado cu ceapa , doar cu usturoi, sau in combinatii dulci, pe post de mouse de ciocolata. Report
August 28, 20215 yr comment_266703 Boni, sa stii ca mi-am cumparat busuioc special sa fac reteta ta . Cu usturoi am mai mancat dar cu busuioc nu.Ieri am facut niste "muffins" cu bacon, ceapa verde si branza, la gust seamana de fapt cu scones. Report
August 28, 20215 yr comment_266704 De zilele trecute, souvlaki din carne de porc si tarta cu spanac (la tigaie). Report
August 28, 20215 yr comment_266705 Boni, sa stii ca mi-am cumparat busuioc special sa fac reteta ta . Cu usturoi am mai mancat dar cu busuioc nu.Ieri am facut niste "muffins" cu bacon, ceapa verde si branza, la gust seamana de fapt cu scones.detaliezi? Report
August 29, 20215 yr comment_266707 Boni, sa stii ca mi-am cumparat busuioc special sa fac reteta ta . Cu usturoi am mai mancat dar cu busuioc nu.Ieri am facut niste "muffins" cu bacon, ceapa verde si branza, la gust seamana de fapt cu scones.detaliezi? Banuiesc ca despre muffins intrebi . 1. se amesteca:300 g faina1 lingurita praf de copt1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 2. se amesteca intr-un bol separat1 ou 1 cana lapte1/4 cana ulei1/4 cana iaurt (grecesc)sare dupa gust 3.1 cana bacon prajit si taiat bucatele1 cana branza rasa (cheddar)4 fire de ceapa verde1 lingura marar tocat Se amesteca ingredientele "uscate"(1) cu cele "umede" (2) si la sfarsit se incorporeaza si restul (3). Se pun in formele de muffins unse. Aluatul iese mai grosut, nu curgator. Se coc la 180 C (350 F). Ies 12 bucati. Report
August 29, 20215 yr comment_266711 Salata calda de kale, radicchio, varza de bruxelles, rodie (am mancat-o pe langa niste pui ) - cu dressing de mustar, otet balsamic, sirop de artar, ulei de masline, salota. Abia m-am putut opri din mancat . Reteta zicea sa pun si branza cu mucegai dar am uitat sa o pun pe lista de cumparaturi. Report
August 29, 20215 yr comment_266712 Superb arată salata asta!Eu am refăcut o rețetă de berbecuț cu piersici și nuci, promit să pun rețeta, mai ales că am făcut și poze. Nu e nimic greu, dar necesită ingrediente perfecte și mult timp, a stat la cuptor 8 ore, mereu ai cîte ceva de adăugat, de învîrtit... rezultatul e indescriptibil, un parfum deosebit, textură deosebită... Report
August 31, 20215 yr comment_266720 rețetă cu grad de complexitate ridicată am făcut și niște paste, model nou (cu stracciatella ), le pun la topicul respectiv roșiile sunt de la ferma, crescute pe câmp. pe busuioc l-am crescut eu de mic. adică de când era busuiocul mic, nu eu Report