Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

Hahaha! Forumul asta ne leaga in moduri nebanuite?. Eu am facut (fara poza) ouale Gloria

Adriana dar de ce faci shakahuka cu ardei copti si nu cu ardei normali? Iti place tie asa?ca reteta de aici e cu ardei proaspeti si rosii la fel...

Se mai adauga carnati picanti taiati bucatele..

Edited by clau_ash

Hahaha! Forumul asta ne leaga in moduri nebanuite?. Eu am facut (fara poza) ouale Gloria

ce fain :wub:

Adriana dar de ce faci shakahuka cu ardei copti si nu cu ardei normali? Iti place tie asa?ca reteta de aici e cu ardei proaspeti si rosii la fel...

Se mai adauga carnati picanti taiati bucatele..������

da, asa e. nu's de ce mi-a venit acu sa ma gindesc s-o fac cu ei copti :wub: mi se pare ca cineva in trecut a incercat asa

Iar am uitat de poza, dar ghiciti ce am facut dupa ce ma apucasem de mancat? Am rearanjat prin farfurie, am facut curat cu servetelul si va prezint: chiftelute (de peste) marinate cu sos pus la borcan de minte, din rosii si morcovi din gradina, alaturi de piure de cartofi.

post-84-0-21812100-1642574828_thumb.jpg

Supa de pui in care o sa fierb tortellini, iepure la tigaie cu rosii si ceapa rosie

post-13-0-39915600-1642939831_thumb.jpeg

post-13-0-81310200-1642939860_thumb.jpeg

post-13-0-53657700-1642939879_thumb.jpeg.

post-13-0-79884100-1642939901_thumb.jpeg

post-13-0-26593900-1642939925_thumb.jpeg

Minunat, toate pozele aproape sunt aiurea puse, cred ca renunt ?

De zilele trecute

Rulou de pui cu cartofi

post-13-0-07410900-1642940196_thumb.jpeg.

Carnati la tigaie cu verdeata de sezon . Aici le zicem “zarche”.

Am facut prima data carnatii la tigaie, am stins cu un pic de vin, cand au fost gata perpeliti bine pe toate partile i-am scos si pus deoparte. In aceeasi tigaie in uleiul lasat de carnati am pus verdeata pe care al fiert-o mai intai, scursa de apa si taiata. Am pus si vreo doi catei de usturoi, am amestecat, am pus si carnatii si gata.

post-13-0-91070000-1642940222_thumb.jpeg

Orez tot cu verdeata de mai sus

post-13-0-09228600-1642940575_thumb.jpeg

Edited by any_annette

Aceeasi verdeata facuta in tigaie : am fiert verdeat, stoarsa de apa si taiata bucati.

In tigaie am pus ulei ev, doi catei de usturoi taiati felii, doua fileuri de ansoa taiate marunt. Am incalzit un pic uleiul sa se topeasca cat de cat ansoa, am pus verdeata, amestecat , pus cateva masline taggiasche de alea mici. As putea sa mananc la infinit.

post-13-0-49318200-1642941022_thumb.jpeg

Astea sunt frunzele

post-13-0-15188000-1642941100_thumb.jpeg

Any, nu stiu ce verdeata e aia, dar as hapai-o fara sa stau prea mult pe ganduri, ca arata apetisant!

Mie google mi le da ca bietole, probabil cele mici care ramin mici, nu cele cu tulpina alba tare in mijloc

si mie imi plac enorm dar doar le fierb

in anii trecuti tot le-am cautat echivalentul in romaneste dar degeaba, le ziceam pe aici mangold

cred ca cele care le seamana cel mai mult sint frunzele de sfecla

Minunat, toate pozele aproape sunt aiurea puse, cred ca renunt ?

Any, cred ca daca pozele sunt facute de-a latul telefonului, se posteaza intr-o rînă dupa ce le incarci. E posibil sa nu fie asa dar parca imi aduc aminte de o discutie pe tema asta

PS Chapeau, totul arata foarte bine

Am reusit in sfarsit sa-mi fac si damblaua asta, sos de piper verde. Ceilalti n-au vrut sa guste asa ca mi-am "inecat" felia de carne in sos. Mi-a placut mult, carnea nu a fost uscata dar a mers de minune cu o tona ? de sos.

post-192-0-71912000-1643077510_thumb.jpg

Tentativa de chicken biryani, am patit-o ca si cu clatitele japoneze - cred ca trebuie sa mananc undeva la restaurant sa-mi dau seama cum trebuie sa iasa si pe urma sa-mi dau cu parerea.

post-192-0-03789100-1643575207_thumb.jpg

De aratat arata apetisant... Imi place culoarea orezului happy.gif

Mai pun si eu ce am mai apucat sa pozez.

Supa crema de sparanghel si brocoli (congelate) dreasa cu ou si smantana si servita cu crutoane si zatar:

post-84-0-63165200-1643614221_thumb.jpg

"One-pot-pasta" cu mazare si sos de branza si marar:

post-84-0-80612900-1643614263_thumb.jpg

Omleta "pufoasa" (am batut albusele spuma, ca la pandispan) cu masline si cascaval. Era intuneric, am facut poza la bec, dar tot a iesit intunecata...

post-84-0-38508100-1643614385_thumb.jpg

Adi, arata bine in poza, chicken biryani. Ce te-a nemultumit pe tine? Boni si pastele tale imi fac cu ochiul. Eu am facut pui cu smantana si mamaliga,fara poza ca nu e nimic spectaculos, ca si felurile simple pe care le fac in ultimul timp.

Fenicul la cuptor.

Am taiat felii subtiri 2 bulbi de fenicul, amestecat cu masline taggiasche, cappere mici de la Lipari, putina verdeata de la fenicul, ulei ev, sare, piper, felii foarte subtiri de parmigiano. Am amestecat si am invelit bine in hartie de copt, 180 de grade 30 minute. Extraordinar de bun. Pacat ca nu am poza finala.

Noi l-am mancat cu peste.

post-13-0-05344500-1643970288_thumb.jpeg

Edited by any_annette

Fenicul la cuptor.

Am taiat felii subtiri 2 bulbi de fenicul, amestecat cu masline taggiasche, cappere mici de la Lipari, putina verdeata de la fenicul, ulei ev, sare, piper, felii foarte subtiri de parmigiano. Am amestecat si am invelit bine in hartie de copt, 180 de grade 30 minute. Extraordinar de bun. Pacat ca nu am poza finala.

interesant, o sa-l incerc si eu

nu e predominant gustul verdetii?

Fenicul la cuptor.

interesant, o sa-l incerc si eu

nu e predominant gustul verdetii?

Vai de mine incearca-l, eu nu credeam ca va fi atat de bun! Noi nu mancam fenicul gatit. Numai crud si foarte rar. Cu toate ca ne place, dar nu intotdeauna ne face bine. Ii aveam pe astia doi in frigider aproape uitati, asa ca a fost perfecta reteta.

Se simt toate gusturile, o sa-ti placa ?

Rulou de porc la cuptor cu cartofi

post-13-0-49794000-1644494943_thumb.jpeg

Verdeata fiarta, cime di rapa

post-13-0-15158300-1644495044_thumb.jpeg

Chiftele din pui fiert, din seria nimic nu se arunca

post-13-0-78088300-1644495088_thumb.jpeg

Rulouri din piept de pui, prosciutto cotto si felii de branza

post-13-0-77130300-1644495130_thumb.jpeg

post-13-0-54123800-1644495158_thumb.jpeg

Edited by any_annette

Minunat arata rulourile, Any! Maine am in plan safac taitei chinezesti cu legume, si penne cu patru tipuri de branza.

Minunat arata rulourile, Any! Maine am in plan safac taitei chinezesti cu legume, si penne cu patru tipuri de branza.

Aveam piept de pui felii pe care ori le faceam snitele, ori la gratar, ori cu lamaie, dar vroiam altceva decat ce fac de obicei. Le-am batut un pic inainte, am pus sare, apoi o feliuta de prosciutto cotto, o felie subtire de branza si apoi alta felie de prosciutto deasupra. Am rulat si am inchis cu scobitori. Le-am sigilat intai in ulei cald apoi am stins cu vin alb, cand s-a evaporat am pus un polonic de supa si am lasat pana au fost gata.

Edited by any_annette