August 1, 20224 yr comment_267664 Vinete si iar vinete!Vinete pane (cu mujdei) Mancarica de vinete cu rosii si usturoi si chiftelute de urda in sos de rosii cu masline, dupa reteta lui Eataly Report
August 1, 20224 yr comment_267666 ce idei bunetrebuie sa invat si eu sa fac vinete, le cumpar si le arunc stricate ca nu stiu ce sa fac cu ele... Report
August 1, 20224 yr comment_267667 asta pentru ca presupun ca noi am crescut cu ideea ca din vinete se facea doar salata de vinete si/sau zacuscacel putin euin schimb se pot face jdemii de chestiiuite o idee pe care eu o fac in fiecare vara de multe ori, si acu am una in frigider, vazind ca mi-am amintit de ea mi-o iau miine pachetel la serviciu https://forum.artaculinara.ro/topic/4852-kuku-de-vinete-in-stil-italian/page__p__220343__hl__kuku__fromsearch__1entry220343 Report
August 1, 20224 yr comment_267668 ce idei bunetrebuie sa invat si eu sa fac vinete, le cumpar si le arunc stricate ca nu stiu ce sa fac cu ele...pane, la gratar, prajite la tigaie, la cuptor, kukul Adrianei, salata cu ceapa sau cu usturoi, musaka.Nici n-ai ce invata... trebuie doar sa-ti placa vinetele. Report
August 2, 20224 yr comment_267670 In ultimul timp nu prea fac salata de vinete "traditional romaneasca" insa fac vinete asa: 1. rasol de vinetel la cuptor cu diferite sosuri deasupra 2. salata de vinete picanta Report
August 3, 20224 yr comment_267671 Salut, Te rog frumos sa imi spui si mie te rog cu faci vinetele acestea cu sos si picante ?Arata apetisant. Multumesc frumos M Report
August 3, 20224 yr comment_267672 Maia, reteta e asa: 2-3 vinete(masculi ca nu sunt amare si au mai putine seminte) le decojesc si le tai felii cam de 1 cm grosime.Pun sare peste ele si le acopar cu un prosip curat cam jumatate de ora.Le aranjez in tavi pe hartie de copt si le daula cutor cam 15 min la 200°C. Intre timp fac sosul:aici are 2 chichite 1. ca e facut cu frunze de coriandru2. Baza se face din harisa - este o pasta de ardei iuti sau dulci tocati si nu fierti. Cred ca va trebui sa cautati pe la magazinele arabesti eu in Bucuresti nu am gasit, si nu e pasta noastra de ardei care este fiarta. Reteta e asa:1 legatura de coriandru proaspat tocat marunt3-4 catei de usturoi mari zdrobiti bineZeama de la 1 lamaie2 linguri de otet3 linguri ulei de floarea soareluiSare Piper1 lingura de harisa dulce1 lingura de harisa iuteSe amesteca toate ingredientele dupa care se ia fiecare felie de vanata si se tavaleste in sos pe ambele parti si se pune deoparte.( daca se pune sosul peste si se amesteca, se vor rupe feliile de vinete. Se vede in poza a doua va feliile de vinete sunt intregi) O sa caut reteta de harisa, eu aprape nu ma folosesc de paprika, ci doar de pasta asta, superba la gust. Report
August 4, 20224 yr comment_267673 vinete(masculi ca nu sunt amare si au mai putine seminte) habar n-aveam de chestia asta, cum le deosebesti? Report
August 4, 20224 yr comment_267675 cum se zice Am trait s-o vad si pe asta deacu incolo o sa le caut la ....gaurica mersi Report
August 4, 20224 yr comment_267676 Ma facurati sa rad de dimineata ?. Am sa ma uit si io dupa "gender"? la piata, nici eu n-am stiut.Acu' pe bune cica intr-adevar vinelele care au "buricul" ? mai rotund se pare ca au mai putine seminte.Ceva asemanator citisem despre ardei, dupa numarul de "umflaturi", 3 sau 4 dar nu mai retin regula, care-i baietel si care-i fetita ? mi se paruse o aiureala. Dar cred ca sunt si extraterestri, ca am gasit unul special ?: Report
August 4, 20224 yr comment_267677 da, asta cu umflaturile dar la pepene galben am aflat-o si eu de curind de la o prietenacica daca are 10 felii numarate de la capat e bun, problema e ca de atunci gasesc unii la care se mai adauga o felie intre cap si coada, pe de o parte au 11 pe alta 12 Report
August 4, 20224 yr comment_267679 cum se zice Am trait s-o vad si pe asta deacu incolo o sa le caut la ....gaurica mersi Idem! Ma uit de acum si eu la gaurica! Edited August 4, 20224 yr by mino Report
August 4, 20224 yr comment_267680 Omleta facuta la servici la microunde microunde simplu? Eu acu o fac in microunde pe farfuria si cu optiunea crisp, mai intii fac citeva minute dovleceii felii de exemplu si apoi adaug ouale amestecate cu putin lapte eventual, iese perfectba chiar mi-ai facut pofta si o sa fac una in seara asta, am ceapa deja calita, cre ca mai fac inainte 2 cartofiori felii si gata omleta cu ceapa si cartofi Report
August 4, 20224 yr comment_267681 Da Adriana, microunde simplu.Am adaugat branza feta si un fel de cascaval. Cred ca dureaza in functie de puterea cuptorului microunde-la mine a durat 4 minute. Edited August 4, 20224 yr by clau_ash Report
August 7, 20224 yr comment_267683 Saptamana asta e copchilul acasa (in vacanta) asa ca am prestat mai multa mancare gatita: Cous-Cous Chiftele marinate cu masline Mamaliga cu ciuperci si parmezan Gratarel la carbuni (anul asta prefer sa fac la carbuni in loc de gaz ) Report
August 7, 20224 yr comment_267684 Cum faci Cous-cous, Clau? Este ca o mancarica cu sos mai mult, sau supa mai groasa? si micii arata bine de tot! Sa va fie de bine! Eu am facut niste pui chinezesc cu legume picante, fara poze! Report
August 7, 20224 yr comment_267687 Va rog nu mai vorbiti de mici ?! Clau, eu nu vad cous-cous in prima poza...Noi mai mult pe legume si zarzavaturi zilele astea, am facut doar pentru baieti niste muschiulet in tigaie pe cand au venit de la serviciu, foarte fraged, ca fiu-meu a crezut ca-i pui ?. Si eu fara poze ?. Report
August 7, 20224 yr comment_267688 Cous-cous aici e ste o supa facta din legume si cous cous. Cous-cous-ul se cumpara la pungi si se face foarte rapid: la 400 gr couscous se auauga 2 linguri de ulei se amesteca bine, se adauga 1 lingurita de sare si 400 ml apa fierbinte, se amesteca si se acopera cu un capac 5 min.Supa se face asa:- 1 ceapa tocata, - 2 copanele- 3 morcovi taiati 4- 1-2 cartofi- 2 cartof rosu- 1 bucata dde dovleac cam 300-500 gr- 1/4 varza alba taiata in 4- 1 cutie boabe humus fierte- 3-4 tije de telina cu tot ci frunze- 1lingura curcuma- 1 lingura rasa sare- 1/2 lingurita piper- linguri ulei Se calesc copanelele, se adauga ceapa, cand devine sticloasa se adauga curcuma si piperul, se adauga toate legumele si apa calda pana se acopera tot si se lasa totul pana se fierb toate legumele Se pune in farfurie cous-cous si peste el supa cu legume Report
August 8, 20224 yr comment_267689 Mersi Clau! Am vazut si aici cous cous dar nu am facut niciodata! Report
August 8, 20224 yr comment_267690 Poti face multe variante pe linga cea povestita de Clau.In Sicilia se face cu peste, eu il faceam si vara de mincat rece Report
August 8, 20224 yr comment_267693 Buna Clau, Iti multumesc frumos pentru reteta si explicatii. Am sa caut si eu harisa - stiam ca este foarte iute, nu ? Zi faina !M Maia, reteta e asa: 2-3 vinete(masculi ca nu sunt amare si au mai putine seminte) le decojesc si le tai felii cam de 1 cm grosime.Pun sare peste ele si le acopar cu un prosip curat cam jumatate de ora.... O sa caut reteta de harisa, eu aprape nu ma folosesc de paprika, ci doar de pasta asta, superba la gust. Report
August 8, 20224 yr comment_267695 Multumesc fetelor ?? Maia, harisa poate fii dulce si iute Shug este doar iute, dar iute rau. Este verde si rosu Report