October 26, 20223 yr comment_268047 Gata, maine stiu ce fac, pui cu smantana! Acu' ma duc sa-mi fac o mamaliga. Hmmm parca aveam si niste dovlecei... Mino, tu ai stropit cu ulei dovleceii dati la cuptor? Report
October 26, 20223 yr comment_268048 Pui cu smantana parca as face si eu, si cu niste ciupercute, dar in weekend, ca sunt rupta cand vin de la servici, nu-s in stare de nimic. Sau poate pui fript cu mujdei si mamaliga?? Azi am fost repede la Lidl si am cumparat niste chestii de uns pe piane, gen pate, humus, etc si cu paine proaspata si gata. Report
October 27, 20223 yr comment_268060 Bame (congelate) cu ochiuri, direct de la locul comiterii faptei (Geany ) Si "varza a la Cluj" sau sarmale sparte, fara carne. Umplutura (care nu se vede in poza din cauza de lumina proasta) e un ameste cu ciuperci calite, linte, orez si quinoa, la care am adaugat 2 linguri de zacusca de gogonele. Report
October 27, 20223 yr comment_268063 Mino, tu ai stropit cu ulei dovleceii dati la cuptor?Nu, am pus doar sare pe ei, i-am lăsat vreo 30 de minute sa iasă apa din ei, apoi i-am tăvălit prin faina, ou bătut și pesmet. I-am pus pe hârtie de copt și apoi la cuptor pana sau rumenit puțin. Ar fi mers ceva condimente pe ei, dar cum i-am făcut de regim (nu îmi fac bine condimentele, mai ales ardeiul iute sau piperul)am pus doar sarea. Edited October 27, 20223 yr by mino Report
October 27, 20223 yr comment_268071 Aveam in planuri ieri o salata orientala, cu otet ? si la sfarsit mi-am dat seama ca nu am masline negre asa ca am bagat o conserva de ton, bun bun.Thaliei i-a facut snitzele de pui cu piure si din jumatea ramasa de piept de pui mancare pt la servici (avem la servici toaster oven, e super folositor) Report
October 27, 20223 yr comment_268076 Cum am promis, azi am facut pui cu smantana, dar n-am poze. Report
October 28, 20223 yr comment_268082 Cred ca puiul cu smantana devine trend pe arta, si eu vreau acum!Fara poze, eu am facut in ultima vreme varza (murata) cu afumatura, ciorba de fasole verde, supa crema de dovleac, praz cu masline iar aseara papricas de vita cu galuste de faina. Report
October 28, 20223 yr comment_268084 Cred ca puiul cu smantana devine trend pe artaPai da, avem si noi influencerii nostri ?! Report
October 28, 20223 yr comment_268086 Hi hi hi! ma bucur daca va inspirez' ,sau daca pot ajuta cu un sfat,sau macar sa va fac sa zambiti,si voi ati insemnat si insemnati f. mult pt. mine imi e f. dor de persoane pe care nu le-am vazut demult pe forum ,tare mi-asi dori sa le mai vad sa mai vb. cu ele ,daca nu ,sa stie ca nu le-am uitat deloc,ca le salut ,si gata ca chiar ma emotionez Report
October 29, 20223 yr comment_268097 Mici Destia' ca erau la reducere la K, mici domnesti porc cu vita + extra ardei iute,buni le-au placut la huni Carnaciori semiafumati ,cu mustar si bere Report
October 29, 20223 yr comment_268109 Cum is bamele Boni? Fain tare arata micii Geany. Pui cu smantana, cum ziceam, cu ciuperci si oua fierte. Cu mamaliga, ca aveam pofta!Fasole neagra dupa o reteta braziliana, cu chorizo si bacon. Aveam niste limba de vita in congelator si am facut limba cu masline. Cu zeama in care a fiert limba, am facut o supa buna. Report
October 29, 20223 yr comment_268110 Arata foarte bine Hazel.Eu combinatia de pui cu smantana si oua fierte nu am mai incercat ! Report
October 29, 20223 yr comment_268112 Arata foarte bine Hazel.Eu combinatia de pui cu smantana si oua fierte nu am mai incercat ! Multumesc Geany.Eu am auzit la o colega ca pune oua fierte in puiul cu smantana, am incercat si eu si le-a placut la ai mei. Report
October 29, 20223 yr comment_268113 Arata foarte bine Hazel.Eu combinatia de pui cu smantana si oua fierte nu am mai incercat ! Multumesc Geany.Eu am auzit la o colega ca pune oua fierte in puiul cu smantana, am incercat si eu si le-a placut la ai mei.Foarte interesant! chiar nu am mai auzit,o sa-l intreb pe domnul Geany data aviatoare' daca o vrea sa incerce ,el e cam reticent in general,dar puiul cu smantana ii place f. mult la fel si ouale fierte ...Alor tai le-a placut zici,dar tie cum ti s-a parut?! Report
October 29, 20223 yr comment_268115 Arata foarte bine Hazel.Eu combinatia de pui cu smantana si oua fierte nu am mai incercat ! Multumesc Geany.Eu am auzit la o colega ca pune oua fierte in puiul cu smantana, am incercat si eu si le-a placut la ai mei.Foarte interesant! chiar nu am mai auzit,o sa-l intreb pe domnul Geany data aviatoare' daca o vrea sa incerce ,el e cam reticent in general,dar puiul cu smantana ii place f. mult la fel si ouale fierte ...Alor tai le-a placut zici,dar tie cum ti s-a parut?! Mie-mi plac ouale, si pun si ciuperci multe in sos. Carne poa' sa nu fie, dar sa fie ciuperci si oua Report
October 29, 20223 yr comment_268116 Nici mie nu-mi place carnea,mananc doar sosul cu mamaliguta ,ce am inserat eu in reteta asta cu succes au fost ciupercutele si alta data fasiute de ardei copt,oricum o prefera simpla...mama a mancat la o prietena de a ei pui cu smantana dar,smantana era amestecata in prealabil cu oua crude,ca la dreseala pt. ciorba de burta,si nu i-a placut a zis ca avea un gust ''ouos'' ashea' ca de ou clocit,desi textura era f. faina,repet in acel caz erau oua crude ...mereu m-am gandit ca in reteta de pui cu smantana ar merge pusa la sf. faramitata ashea' branza cu mucegai,mai dulce sau mai picanta dupa plac,nu stiu de ce dar eu cred ca ar merge,pt. cine vrea o idee Report
October 30, 20223 yr comment_268118 Pui cu smantana si oua nu am auzit nici eu, dar nu are de ce sa fie rau. Hazel, ce bine arata limba cu masline, cred ca o sa caut si eu sa fac. Eu i-am facut sotului, pui picant cu legume in stil chinezesc, fara poze ca este probabil vreo una mai in urma. Si ciorba de pui a la grec! Report
October 31, 20223 yr comment_268129 Oua scotiene de prepelita + 2 de gaina, ca ramasese carne. Salata de fasole boabe in 3 culori: alba, rosie, neagra Ciorba de salata - preferata mea Edited October 31, 20223 yr by bellamama Report
October 31, 20223 yr comment_268130 Arata bine! Draga Bella,poti detalia putin salata de fasole,cand ai timp?! te rog! Report
October 31, 20223 yr comment_268133 Arata bine! Draga Bella,poti detalia putin salata de fasole,cand ai timp?! te rog! Mai simplu nu se poate: 3 X fasole la conserva: alba, rosie, neagra.Scursa de zeama, clatita si iar scursa.Sunca afumata/costita/kaiser taiat fasii sau cubulete si ametit un pic in tigaie, fara ulei.2 cepe rosii tocate marunt si maioneza fara lamaie.Le amesteci pe toate si le dai la frigider sa se imprieteneasca.A doua zi e mult mai buna. Report
November 1, 20223 yr comment_268138 Bella ouale alea scotiene arata de belea!Multam, au fost bune, dar e munca de chinez batran sa cureti ouale de prepelita.Desi sunt mai elegante, nu cred ca mai repet. In schimb, cele cu oua de gaina m-au incantat, fiindca a ramas galbenusul moale si e spectaculos cand il tai. Report
November 1, 20223 yr comment_268140 invelesti ouale fierte in carne tocata si apoi le prajesti, Hazel? Report
November 1, 20223 yr comment_268141 Merci de raspuns draga Bella! nu am mai vazut pana acum fasole boabe cu maioneza,cred ca e f. bun,in fiecare zi aflu combinatii noi! La mine ardei umpluti in lucru cred ca sunt ultimii pe anul asta,de acum abea la craciun mai fac sarmalute...gasii la reducere ,sunt mai piperniciti,mai cu puchitele pe ici pe colo,dar de umplut merg ..i-am luat cu 5 lei kg. la juma' de pret,ardeii aia frumosi mari grasi buni de copt la noi sunt 10 lei kg Vi-i si arat,iata pipernicitii La toti astia eu fac capacele doar din 2 rosii,asa le imparta eu,intai tai capacelul sus jos de la rosie,apoi o impart ca pe un intreg in 3 ..ashea'.. Miezul il pun la fiert cu ardeii,asa arata capacelele Si toate capacelel din doar 2 rosii Edit...cu rezultatul final direct de la locul comiterii faptei Edited November 1, 20223 yr by Geany Report