Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

Gata, maine stiu ce fac, pui cu smantana! Acu' ma duc sa-mi fac o mamaliga. Hmmm parca aveam si niste dovlecei... Mino, tu ai stropit cu ulei dovleceii dati la cuptor?

Pui cu smantana parca as face si eu, si cu niste ciupercute, dar in weekend, ca sunt rupta cand vin de la servici, nu-s in stare de nimic.

Sau poate pui fript cu mujdei si mamaliga??

Azi am fost repede la Lidl si am cumparat niste chestii de uns pe piane, gen pate, humus, etc si cu paine proaspata si gata.

Bame (congelate) cu ochiuri, direct de la locul comiterii faptei (Geany 11.gif)

post-84-0-67984900-1666873699_thumb.jpg

Si "varza a la Cluj" sau sarmale sparte, fara carne. Umplutura (care nu se vede in poza din cauza de lumina proasta) e un ameste cu ciuperci calite, linte, orez si quinoa, la care am adaugat 2 linguri de zacusca de gogonele.

post-84-0-77409900-1666873780_thumb.jpg

Mino, tu ai stropit cu ulei dovleceii dati la cuptor?

Nu, am pus doar sare pe ei, i-am lăsat vreo 30 de minute sa iasă apa din ei, apoi i-am tăvălit prin faina, ou bătut și pesmet. I-am pus pe hârtie de copt și apoi la cuptor pana sau rumenit puțin. Ar fi mers ceva condimente pe ei, dar cum i-am făcut de regim (nu îmi fac bine condimentele, mai ales ardeiul iute sau piperul)am pus doar sarea.

Edited by mino

Aveam in planuri ieri o salata orientala, cu otet ? si la sfarsit mi-am dat seama ca nu am masline negre asa ca am bagat o conserva de ton, bun bun.

Thaliei i-a facut snitzele de pui cu piure si din jumatea ramasa de piept de pui mancare pt la servici (avem la servici toaster oven, e super folositor)

post-591-0-45253200-1666889769_thumb.jpg

Cred ca puiul cu smantana devine trend pe arta, si eu vreau acum!

Fara poze, eu am facut in ultima vreme varza (murata) cu afumatura, ciorba de fasole verde, supa crema de dovleac, praz cu masline iar aseara papricas de vita cu galuste de faina.

Cred ca puiul cu smantana devine trend pe arta

Pai da, avem si noi influencerii nostri ?!

Hi hi hi! ma bucur daca va inspirez' ,sau daca pot ajuta cu un sfat,sau macar sa va fac sa zambiti,si voi ati insemnat si insemnati f. mult pt. mine :blackeye: imi e f. dor de persoane pe care nu le-am vazut demult pe forum ,tare mi-asi dori sa le mai vad sa mai vb. cu ele ,daca nu ,sa stie ca nu le-am uitat deloc,ca le salut ,si gata ca chiar ma emotionez :rolleyes:

Mici

Destia' ca erau la reducere la K, mici domnesti porc cu vita + extra ardei iute,buni le-au placut la huni

post-405-0-66725200-1667034113_thumb.jpg

Carnaciori semiafumati ,cu mustar si bere :blackeye:

post-405-0-68349500-1667034139_thumb.jpg

Cum is bamele Boni?

Fain tare arata micii Geany.

Pui cu smantana, cum ziceam, cu ciuperci si oua fierte. Cu mamaliga, ca aveam pofta!

post-114-0-01865200-1667061230_thumb.jpg

Fasole neagra dupa o reteta braziliana, cu chorizo si bacon.

post-114-0-16476800-1667061307_thumb.jpg

Aveam niste limba de vita in congelator si am facut limba cu masline. Cu zeama in care a fiert limba, am facut o supa buna.

post-114-0-72046100-1667061370_thumb.jpg

Arata foarte bine Hazel.Eu combinatia de pui cu smantana si oua fierte nu am mai incercat !

Arata foarte bine Hazel.Eu combinatia de pui cu smantana si oua fierte nu am mai incercat !

Multumesc Geany.

Eu am auzit la o colega ca pune oua fierte in puiul cu smantana, am incercat si eu si le-a placut la ai mei.

Multumesc Geany.

Eu am auzit la o colega ca pune oua fierte in puiul cu smantana, am incercat si eu si le-a placut la ai mei.

Foarte interesant! chiar nu am mai auzit,o sa-l intreb pe domnul Geany data aviatoare' daca o vrea sa incerce ,el e cam reticent in general,dar puiul cu smantana ii place f. mult la fel si ouale fierte ...Alor tai le-a placut zici,dar tie cum ti s-a parut?!

Multumesc Geany.

Foarte interesant! chiar nu am mai auzit,o sa-l intreb pe domnul Geany data aviatoare' daca o vrea sa incerce ,el e cam reticent in general,dar puiul cu smantana ii place f. mult la fel si ouale fierte ...Alor tai le-a placut zici,dar tie cum ti s-a parut?!

Mie-mi plac ouale, si pun si ciuperci multe in sos. Carne poa' sa nu fie, dar sa fie ciuperci si oua :blackeye:

Nici mie nu-mi place carnea,mananc doar sosul cu mamaliguta :rolleyes: ,ce am inserat eu in reteta asta cu succes au fost ciupercutele si alta data fasiute de ardei copt,oricum o prefera simpla...mama a mancat la o prietena de a ei pui cu smantana dar,smantana era amestecata in prealabil cu oua crude,ca la dreseala pt. ciorba de burta,si nu i-a placut a zis ca avea un gust ''ouos'' ashea' ca de ou clocit,desi textura era f. faina,repet in acel caz erau oua crude ...mereu m-am gandit ca in reteta de pui cu smantana ar merge pusa la sf. faramitata ashea' branza cu mucegai,mai dulce sau mai picanta dupa plac,nu stiu de ce dar eu cred ca ar merge,pt. cine vrea o idee :blackeye:
Pui cu smantana si oua nu am auzit nici eu, dar nu are de ce sa fie rau. Hazel, ce bine arata limba cu masline, cred ca o sa caut si eu sa fac. Eu i-am facut sotului, pui picant cu legume in stil chinezesc, fara poze ca este probabil vreo una mai in urma. Si ciorba de pui a la grec!

Oua scotiene de prepelita + 2 de gaina, ca ramasese carne.

post-1860-0-12331600-1667219138_thumb.jpg

Salata de fasole boabe in 3 culori: alba, rosie, neagra

post-1860-0-79821700-1667219164_thumb.jpg

Ciorba de salata - preferata mea

post-1860-0-80646300-1667219195_thumb.jpg

Edited by bellamama

Arata bine! Draga Bella,poti detalia putin salata de fasole,cand ai timp?! te rog! :tongue3:

Mai simplu nu se poate: 3 X fasole la conserva: alba, rosie, neagra.

Scursa de zeama, clatita si iar scursa.

Sunca afumata/costita/kaiser taiat fasii sau cubulete si ametit un pic in tigaie, fara ulei.

2 cepe rosii tocate marunt si maioneza fara lamaie.

Le amesteci pe toate si le dai la frigider sa se imprieteneasca.

A doua zi e mult mai buna.

Bella ouale alea scotiene arata de belea!

Multam, au fost bune, dar e munca de chinez batran sa cureti ouale de prepelita.

Desi sunt mai elegante, nu cred ca mai repet.

In schimb, cele cu oua de gaina m-au incantat, fiindca a ramas galbenusul moale si e spectaculos cand il tai.

Merci de raspuns draga Bella! nu am mai vazut pana acum fasole boabe cu maioneza,cred ca e f. bun,in fiecare zi aflu combinatii noi!

La mine ardei umpluti in lucru =)) cred ca sunt ultimii pe anul asta,de acum abea la craciun mai fac sarmalute...gasii la reducere ,sunt mai piperniciti,mai cu puchitele pe ici pe colo,dar de umplut merg ..i-am luat cu 5 lei kg. la juma' de pret,ardeii aia frumosi mari grasi buni de copt la noi sunt 10 lei kg :beer2:

Vi-i si arat,iata pipernicitii =))

post-405-0-70399300-1667299638_thumb.jpg

La toti astia eu fac capacele doar din 2 rosii,asa le imparta eu,intai tai capacelul sus jos de la rosie,apoi o impart ca pe un intreg in 3 ..ashea'..

post-405-0-18564500-1667299728_thumb.jpg

Miezul il pun la fiert cu ardeii,asa arata capacelele

post-405-0-71965100-1667299736_thumb.jpg

Si toate capacelel din doar 2 rosii =))

post-405-0-99166900-1667299744_thumb.jpg

Edit...cu rezultatul final direct de la locul comiterii faptei :tongue3:

post-405-0-85630700-1667302751_thumb.jpg

Edited by Geany