Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

Bellamama ouale alea scotiene tare imi fac cu ochiul.

Azi sunt alegeri asa ca nu lucram, in consecinta meniul consta din mititei, carnati si vinata la gratar.

Mai tarziu am in program sa fac ciulama de pipote si limba cu masline. Sa vedem.

Acu am burta plina asa ca tare ma atrage patul??

invelesti ouale fierte in carne tocata si apoi le prajesti, Hazel?

Adriana, eu nu fac oua scotiene, eu le cumpar gata facute, aici sunt pe toate drumurile. Admiram ouale lui Bellamama, ca arata tare bine :tongue3:

Vai, ce pofta imi este de ardei umpluti!!! De vreo luna ma tot ia pofta, imi trece, ma apuca iar... biggrin.gif Ai mei nu sunt fani, asa ca am facut "sarmale sparte" si mi-am mai ostoit pofta de umplutura. Dar cred ca pana la urma tot am sa imi fac si 2 ardei umpluti, de pofta, la urmatoarea varza. Geany, si eu tot asa ii "capacesc".

Poza cu lumini si umbre, ca tare repede se intuneca deja: supa crema de dovleac

post-84-0-63460700-1667330754_thumb.jpg

Boni cum faci dovleaca insupata (temen dexteresc, nu are lagiatura cu realitatea) toothy6.gif

am butternut si kabocha (varianta de la zucca mantovana) si vreau sa-i fac crema dar nu stiu daca e bine sa-i combin. plus nu stiu ce lactate sa pun, am de toate mai putin lapte

am facut in cuptor "delicata" (aia dungati lungi) si kabocha si delicata a iesit super duper iar kabocha meah

pe celelalte bunataturi nu le-am vazut, m-am uitat la ele cu ochii inchisi ph34r.gif

Fierbi ouale cat de moi doresti, in carnea tocata pui ceapa, sare, piper, mirodenii.

Invelesti ouale in carne, le dai prin faina, ou, pesmet si le prajesti in baie de ulei.

pe celelalte bunataturi nu le-am vazut, m-am uitat la ele cu ochii inchisi

de'acu'nainte asa voi face si eu :tongue3:

pulpe cu smintina ca-mi facurati pofta :beer2: acolo peste sos am pus röstzwiebel

ca am cumparat o punga de 1 kg pe Amazon si tre s-o termin pina ce nu-si pierde crocanteala =))

pulpesmintinamamaliga.jpg

Fierbi ouale cat de moi doresti, in carnea tocata pui ceapa, sare, piper, mirodenii.

Invelesti ouale in carne, le dai prin faina, ou, pesmet si le prajesti in baie de ulei.

mersi

Pana la urma amfacut numai ciulama, limba mai asteapta.

post-591-0-64441900-1667385054_thumb.jpg

Edited by clau_ash

Boni cum faci dovleaca insupata (temen dexteresc, nu are lagiatura cu realitatea) toothy6.gif

am butternut si kabocha (varianta de la zucca mantovana) si vreau sa-i fac crema dar nu stiu daca e bine sa-i combin. plus nu stiu ce lactate sa pun, am de toate mai putin lapte

am facut in cuptor "delicata" (aia dungati lungi) si kabocha si delicata a iesit super duper iar kabocha meah

Ai mei nu se dau in vant dupa dovleac facut in orice alt fel. Mie imi place copt, dar nu imi place dulce (in placinte, etc.), probabil nu am mancat unde trebuia. In schimb dupa dovleaca insupata 71.gif sunt inebuniti. Si nici macar nu-i o reteta elaborata. Eu fac varianta pentru lenesi: orice soi/soiuri de dovleac am, tai bucatele si pun la fiert (in apa) impreuna cu o ceapa, un mar (de data asta am pus si o gutuie ca aveam) si sare. Atat! Cand e gata moale totul dau prin blender terciul, si asta e supa. O fac destul de groasa, aproape ca un sos.

La servire acolo incepe ritualul happy.gif. Fac crutoane din 2 feluri de paine (franzela si paine neagra cu seminte), mai coc si nuca, tot pe post de crutoane, iar in farfurie ne punem smantana. E destul de dulce supa asa ca merge bine smantana (care e acra), eu nu as pune lapte. Ne mai stoarcem si lamaie in farfurie, fiecare cat vrea de acru, iar desupra presaram zaatar. Si familia e happyicon_cheers.gif

Desi mai sunt ardei umpluti ,nu-mi place sa le servesc in fiecare zi acelasi meniu,o sa-i incalzesc maine...asa arata,(sunt parpaliti pt. ca eu ii dau si la cuptor,aia pliata pe acolo e slaninuta care am pus la fiert)...

post-405-0-25343500-1667386016_thumb.jpg

Azi o supita de pui...mie imi place sa le-o servesc cu un catel de usturoi tocat marunt din cutit,pus acolo in farfurie ,deci nu in toata oala cu supa,asa are gust de racitura ,sau piftie,doar ca e calda ,la fel patrunjel tocat marunt li-s servesc alaturi sa-si presare ei,nu pun in toata supa,si piper... :tongue3:

post-405-0-70368400-1667386035_thumb.jpg

Poza urata ca era fierbinte...si servita cu paine prajita frecata cu usturoi si cu cascaval

post-405-0-93071300-1667386044_thumb.jpg

Luasem de la K la reducere carnaciori albi,bernezi ,Nürnberger Rostbratwürste'',

post-405-0-59883300-1667386026_thumb.jpg

Ii plac lui domnul Geany mult la fel si thuriger,dar mai nou vad ca si lui Ale' ,asa ca...

post-405-0-28669100-1667386054_thumb.jpg

Serviti cu mustar sau hrean,asta smak de la k ii place mult domnului

Deci cam asta fu' in familia Geany azi dezmatzu' :beer2:

Eu am facut o supa crema de morcov- poze nu am, si imi pare rau ca am citit prea tarziu ce a scris Boni pentru ca cred ca ar fi mers foarte bine si un mar sau gutuie in ea. Tot cu smantana si crutoane mancam si noi.

Pui cu smantana nu am ajuns sa fac dar cred ca scot o punga de hribi de la congelator si fac cu smantana si mamaliga pentru cina.

In rest, tot cu ochii inchisi ma uit si eu pe aici :tongue3:

As da oricand carnea pentru hribii tai cu smantana Blackie!

Si mi-am dat seama ca eu nu am facut ardei umpluti anul asta...

Azi fara poze,cum ziceam mamaliguta servita cu branza cu smantana si ultimii ardei umpluti...fusei la K',iata prada :tongue3:

post-405-0-65021400-1667470697_thumb.jpg

Smantana muler,branza de vaci,salam crud uscat,ala ii place lui ale' f. mult e ala cu k pe el,cotlet de porc,ginger bread cu cioco e f eftin si bun 4 lei ii place mult lui domnul Geany si turta dulce cu miere 1 leu bucata,pt. mine o halva tot la reducere si sosul meu preferat sos Asia,la doar 4,40 lei borcanul e gen uncle ben's cu ananas,l-am luat desi abea imi mai luasem unul,sa fie acolo ...

L-am pus pe domnul Geany sa pozeze raftul unde a fost mutat sosul e in raftul cu sosuri asiatice,special pt. Bella :beer2: e pus chiar jos sper sa se vada

post-405-0-88706600-1667470685_thumb.jpg

Boni multumesc, nu m-as fi gindit sa fierb dovleacu, am sa incerc si raportez resultatul

imi face cu ochiul ciulamaua, nu cred ca am facut asa ceva de vreun catralion an ani

Tot eu dupa mine. Cum ziceam, cina din seara asta: hribi cu smantan si mamaliga. post-178-0-20786300-1667411766_thumb.jpg

O bunatate! Si eu las carnea pentru hribi.

Tot eu dupa mine. Cum ziceam, cina din seara asta: hribi cu smantan si mamaliga. post-178-0-20786300-1667411766_thumb.jpg

O bunatate! Si eu las carnea pentru hribi.

Buni tare. Cand i-am cules, am facut si pane, foarte buni si asa. Nu stiu daca astia congelati ar merge pane.

In seara asta am facut cartofi taranesti, nu stiu daca asta e denumirea corecta, noi asa le zicem, cu gogonele din primul borcan desfacut pe anul asta. Poze urate ca e intuneric asta e.

post-178-0-08918600-1667500516_thumb.jpg

post-178-0-58285300-1667500527_thumb.jpg

L-am pus pe domnul Geany sa pozeze raftul unde a fost mutat sosul e in raftul cu sosuri asiatice,special pt. Bella =)) e pus chiar jos sper sa se vada

Multumesc ca te-ai gandit la mine, dar in magazinul meu nu mai are.

Am cautat bine peste tot si mai intai la chinezarii.

Nu te descuraja,poate mai primeste!

Eu azi nu gatesc mare branza,o sa fac cele cotlete de porc de le-am cumparat ieri,cred ca le parpalesc pe tigaia cu riduri,un gratarel ashea,cu niste cartofi si o salatica si m-am scos pe azi =))

Blacky ce bine arata cartofii si muraciunile' :hungry:

:71: Cum spuneam ,azi nu m-am rupt cu gatitul =))

post-405-0-61538400-1667561506_thumb.jpg

Cu toate acestea,huni extrem de fericiti,daca le-asi da numai deastea ,daca s-ar putea ...Dar nu e dupa ei,mai trebuie si mancare gatita :hungry:

Oailei Geany cu ostropelul tau m-ai lovit in palarie?.

Eu vroiam sa fac o limba cu masline, o mancarica de mazare si snitele.

Am descoperit insa ca s-a terminat balonul de gaz pe linia noastra de bloc si fiind sambata (ca duminica in Romania) nimeni nu lucreaza. Asa ca am facut numai snitele la ochiul cu gaz de la gratar si acu ma bate gandul sa dau drumul la gratarul pe lemne si sa pun pe el niste vinete si aredei sa ii coc ??? inca nu-s hotarata

post-591-0-32932900-1667645207_thumb.jpg

Daa!! acum si mie imi pare rau ca nu am luat niste vinete,ca am trecut pe langa ele 6 lei kg. ,trebuia sa cumpar ...am si eu niste piept de pui,cred ca vor urma in viitor niste snitele si la mine,ale tale arat f. bine Clau' =))
Ieri am făcut cârnați din vreo 4 kg de carne, azi i-am și băgat la borcan iar săptămâna viitoare vor lua direcția Cluj.

post-343-0-12137000-1667667426_thumb.jpg