Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

Am mai facut separat si usturoi confiat:

Curatat 10 capatani??, pus in apa rece cu sare 15 min.

Mai am 2 intrebari:

La ce foloseste sa-i tii in apa cu sare?

Cand ii dai la cuptor, in afara de ulei nu pui si sare?

Am mai facut separat si usturoi confiat:

Curatat 10 capatani??, pus in apa rece cu sare 15 min.

Mai am 2 intrebari:

La ce foloseste sa-i tii in apa cu sare?

Cand ii dai la cuptor, in afara de ulei nu pui si sare?

Eu asa am primi reteta - la cuptor nu pun sare de aia probabil ca se pune in apa cu sare inainte, ca usturoiul sa-si traga singur sare din apa.

Nici eu nu am arsuri de la usturoi proaspat dar ai mei fug de mine dupa ce mananc.???

O mare placerea a mea este sa mananc cartofi prajiti cu branza de capra rasa deasupra si cu catei de usturoi sau cu musdei de uaturoi ????

Clau merci de reteta, o incerc sigur.

Eu am facut aseara galbi jjim- coaste de vita in stil korean. Poza e facuta pe fuga ca ne era foame si cand am verificat-o deja nu mai aveam ce poza?, asa ca nu se vede prea bine cum se desprindea carnea de pe os. Ramane sa ma credeti pe cuvant . post-178-0-77436100-1734535945.jpeg

Craciun fara jumari? post-178-0-34863300-1734541532.jpeg

Ohohio black_cat jumarile tale arata tare bine, mama cu sare....bun bun.

Ieri n-am apucat sa scriu dar farfruria arata super apetisant

Craciun fara jumari? post-178-0-34863300-1734541532.jpeg

Ohohio black_cat jumarile tale arata tare bine, mama cu sare....bun bun.

Ieri n-am apucat sa scriu dar farfruria arata super apetisant

Jumari proaspete, cu hrean, comfort food ❤️!

Cu hrean nu m-am gandit sa incerc inca. Suna bine. Cu sare si piper doar. Mi-a ramas si un brocan de untura cu care o sa vad eu ce fac.

Aseara am facut pui Shanghai si broccoli tras la tigaie cu usturoi. post-178-0-66383100-1734616104.jpeg

Mi-a ramas si un brocan de untura cu care o sa vad eu ce fac.

Sărățele sau cornulețe!

Mi-a ramas si un brocan de untura cu care o sa vad eu ce fac.

Sărățele sau cornulețe!

Aluat fraged pentru placinta cu mere.

Da, e si cu feta.

Dupa reteta asta e mai usor de facut decat clasica placinta cu spanac ?. Dar data viitoare am sa pun mai putina faina si mai multa apa, nu mi-am dat seama exact cat de moale trebuie sa fie aluatul, acuma cred ca stiu.

Mai stiti pastrama aia de miel pe care v-am aratat-o atarnata in garaj acum ceva vreme? Am scos ultima bucata din congelator, am tras-o in tigaie, cu mamaliga si muraturi. post-178-0-15763700-1734791322.jpeg

post-178-0-71175500-1734791402.jpeg

Un jambonel la cuptor am avut și eu, cu pepene murat și mămăligă!

Mâine am în plan o tochitură! Sper să fac și poze.

Edited by mino

Pispili ?- un fel de mamaliga cu spanac, mancare albaneza - ne-a placut, am sa mai fac

https://www.instagram.com/share/reel/BAWNXI6HrG

eu aveam un rest de creveti aseara si nu stiam ce sa fac alaturi asa ca am facut mamaliga, o sa pun la peste

Mai stiti pastrama aia de miel pe care v-am aratat-o atarnata in garaj acum ceva vreme? Am scos ultima bucata din congelator, am tras-o in tigaie, cu mamaliga si muraturi. IMG_3023.jpeg

ce bunatate

Eu am facut salata rusească șuba, ca de mult voiam să o fac dar tot timpul am amânat. Un singur lucru nu mi-a placut, deși am stors sfecla, sucul ei tot a colorat stratul de morcov. In rest e minunata. O voi mai face cu siguranță!

credeam ca era subiect cu șuba ruseasca dar nu am gasit decit mesajul asta al lui mino si altul al Carmelei tot la ce am gatit

vroiam sa va zic ca o fac pentru miine la prinz :rolleyes:

Mai stiti pastrama aia de miel pe care v-am aratat-o atarnata in garaj acum ceva vreme? Am scos ultima bucata din congelator, am tras-o in tigaie, cu mamaliga si muraturi.

Eu nu mananc miel dar s-ar putea sa ma "convertesc" ?, prea bine arata.

Eu am facut salata rusească șuba, ca de mult voiam să o fac dar tot timpul am amânat. Un singur lucru nu mi-a placut, deși am stors sfecla, sucul ei tot a colorat stratul de morcov. In rest e minunata. O voi mai face cu siguranță!

credeam ca era subiect cu șuba ruseasca dar nu am gasit decit mesajul asta al lui mino si altul al Carmelei tot la ce am gatit

vroiam sa va zic ca o fac pentru miine la prinz :rolleyes:

E foarte buna, poate o voi reface cand vin copiii!

Eu toba, doar vine Craciunul, nu?

Wow, toba de casa! ?

La noi e frig -15 azi. Am avut niste drumuri de facut, ne-am intors acasa pe la pranz flamanzi si inghetati. Am facut repede o supa crema de cartofi cu chedar cheese topita in ea si topping de bacon su ceapa verde. post-178-0-08407400-1734898753.jpeg

Arată grozav supa crem! O idee minunată, ai o rețetă anume la ea Blackie?

Ica, sa aveti poftă la toba! Arată tare bine! A fost o vreme când făceam și eu, acum deloc, spre rușinea mea!

pentru noi e prima data, sa vad daca o sa placa, singura chestie care ma ingrijoreaza e ceapa cruda

bravo, tu esti profesionista

La noi e frig -15 azi.

si cu zapada sau fara?

Arată grozav supa crem! O idee minunată, ai o rețetă anume la ea Blackie?

Cartofi, ceapa, un catel de usturoi, telina se trag un pic in niste ulei de masline sau unt, se adauga supa de legume sau apa cat sa acopere cartofii. Dupa ce au fiert se zdrobesc cu mixer vertical sau intr-un blender. Se adauga dupa gust chedar cheese ras, se amesteca sa se topeasca. Daca e incapatanat si nu vrea sa se topeasca, se mai pune putin la foc mic amestecand mereu. Se prajesc intr-o tigaie, fara ulei fac eu, felii subtiri de bacon cat sa se faca crocante. Se lasa sa se raceasca pentru ca apoi sa se poata sfarama cand le rupi. Faramiturile astea de bacon mie imi place sa le pun in castron peste supa ca sa fie crocante dar se pot pune si direct in oala de supa ca sa se amestece gusturile. Se garniseste cu ceapa verde taiata subtire.

Prietena la care am mancat prima oara supa asta facea cartofii la cuptor pana era coaja aproape arsa apoi ii adauga la supa. Sint mult mai gustosi asa dar si mai multa munca. Ea mai adauga unt si lapte cand zdrobea cartofii, e foarte buna asa dar foarte calorioasa. Eu fac varianta simplificata, cum am zis mai sus care si aia e oricum bomba de calorii dar e buna.

pentru noi e prima data, sa vad daca o sa placa, singura chestie care ma ingrijoreaza e ceapa cruda

bravo, tu esti profesionista

La noi e frig -15 azi.

si cu zapada sau fara?

Cu zapada, nu foarte mare dar destul cat sa acopere tot. Azi si maine ar trebui sa primim zapada proaspata asa ca avem asigurat un Craciun alb.

N-am mai mancat toba de casa de un milion de ani! Si daca as face-o eu n-ar fi gustul ala, original, asa ca ne multumim cu ce mezeluri gasim la magazin ?.

Supa aia de cartofi e perfecta pentru vremea de acum! Incepe si la noi sa se incalzeasca dar a fost ger, -17 ieri si se simteau ca -24, nici n-am iesit din casa. Asteptam o noua tura de zapada azi, mai avem cativa centimetri de acum cateva zile.