November 8, 20241 yr comment_269910 Arata belea gyrosul ala. Si de gulas ar trebui sa-mi amintesc cand mai sint in pana de idei. Intre timp am mai adunat ceva poze cu ce am gatit. Butter chickenPlacinta cu carneSomon in hartie de copt la cuptor cu cartofi natur si morcov caramelizatFasole batuta si carnatiIar in garaj sta atarnata o pastrama de miel asteptand sa se mai usuce pana maine. Report
November 8, 20241 yr comment_269912 vaaai black m-ai omorit cu pastrama dar si cu placinta de carne Report
November 8, 20241 yr comment_269915 vaaai black m-ai omorit cu pastrama dar si cu placinta de carneFix astea mi-au facut si mie pofta, nu m-as da inapoi nici de la fasole, mno, toate-s pe lista mea de preferate ?.Azi am mai facut o portie de sushi la cererea fiica-mii. Pentru mine am facut cu somon afumat, branza crema, imitatie de crab, ceapa rosie, a fost ultima rola, imi pierdusem deja rabdarea, au iesit urate dar bune. Pentru restul familiei am facut din alea fara gust de data trecuta ?. Aveam niste mere cam amarate, le-am bagat intr-o "brie and apple galette". Data viitoare fac portie dubla. Report
November 9, 20241 yr comment_269918 Adi, "brie and apple galette"arată într-un mare fel, să vă fie de bine! Report
November 9, 20241 yr comment_269921 Ieri folosit doar una din cele doua foi de aluat din pachet, asa ca azi am mai cumparat o rotita de brie ?.Azi au gatit altii pentru noi, adica Ikea ?. Dar am facut cartofii asa ca se cheama ca am gatit ?. Tot auzisem de chiftelele lor suedeze, asa ca am luat un pachet sa vedem cum sunt. Daca ne luam dupa ce scrie pe punga, ingredientele sunt ok. Si gustul e ok, nu ne-au dat pe spate. In schimb sosul e cam dubios, s-a mancat, ca nu a fost rau la gust. Mi-am facut si damblaua asta.Am mai luat de la Ikea si sirop de soc dar a fost mai bun cel italian pe care l-am cumparat de pe Amazon (si mai scump, ce-i drept). Acum pentru o vreme mi-am potolit si pofta de socata. Report
November 9, 20241 yr comment_269922 Placinta de carne si "brie and apple galette" m-au dat gata ?? Report
November 9, 20241 yr comment_269923 o fi urit dupa tine sushi-ul tau dar e cel mai bogat in ingrediente din cite am vazut eu am facut doar rapid un pic de salata de vinete, ardei copti cu smintina si foarte multa ceapa si o placinta la cuptor adica mincarea pe care i-o faceam lui Puffy (carnea de la pulpe de pui, putin orez si putin morcov si dovlecel), am amestecat-o cu ou si pus la cuptor Report
November 13, 20241 yr comment_269943 De data asta gyros din carne de vita. Mi-am luat tepusa dar intre timp am gasit o reteta rapida, cu carnea tataia fasii (eu le-am taiat mai subtiri decat in reteta), marinata si data la cuptor. Si varianta asta a fost foarte apreciata. Unii si-au pus pe pita, eu pe langa orez. Edited November 13, 20241 yr by adi_edi Report
November 14, 20241 yr comment_269944 Adi, "brie and apple galette" si suhi poftesc si eu. Mai gatesc si eu dar nu apuc sa fac poze... Am reusit doar la o supa-crema de dovleac, cu smantana si crutoane. Report
November 14, 20241 yr comment_269945 De data asta gyros din carne de vita. Mi-am luat tepusa dar intre timp am gasit o reteta rapida, cu carnea tataia fasii (eu le-am taiat mai subtiri decat in reteta), marinata si data la cuptor. Si varianta asta a fost foarte apreciata. Unii si-au pus pe pita, eu pe langa orez.cum e marinata si cit?dupa care le scoti si le pui la cuptor si mai pui condimente? Report
November 14, 20241 yr comment_269947 Condimentele puse doar in marinada, nu mai trebuie dupa aceea. Eu nu le-am mai pus la "broil" ca hartia de copt merge doar pana la 425 F si mi-a fost teama sa nu ia foc, dar le-am lasat ceva mai mult decat zice in reteta. N-am avut ghimbir uscat si am uitat ca am proaspat in congelator ?, si nici ienibahar,÷ dar am pus coriandru si oregano.https://everylittlecrumb.com/beef-shawarma/#recipe Boni, ma bucur ca ai revenit ?! Report
November 14, 20241 yr comment_269953 Iarasi nimic special, spanac cu pulpe de pui. As fi preferat cu ochiuri dar mancasem la micul dejun. Soacra-mea - fie iertata -facea intotdeauna friganele la spanac, eu n-am facut niciodata. Voi ce mai puneti pe langa spanac? Report
November 15, 20241 yr comment_269955 Voi ce mai puneti pe langa spanac?Chiftelute, de tot felul (si din carne si din alte chestii). Report
November 15, 20241 yr comment_269957 eu nimic pentru ca nu-mi place dar si eu, cel mai bine il vad cu ochiuri Report
November 15, 20241 yr comment_269961 Iarasi nimic special, spanac cu pulpe de pui. As fi preferat cu ochiuri dar mancasem la micul dejun. Soacra-mea - fie iertata -facea intotdeauna friganele la spanac, eu n-am facut niciodata. Voi ce mai puneti pe langa spanac? Doar oua ochiuri si spanacul il fac cu mult usturoi. Spanacul impreuna cu piftia, drobul si pate de ficat sunt mancaruri pe care le fac numai pentru mine, ai mei dispar din raza, dar e ok ca e mai mult pentru mine ???? Report
November 15, 20241 yr comment_269962 Voi ce mai puneti pe langa spanac?Chiftelute, de tot felul (si din carne si din alte chestii).? chiar uitasem de chiftelute! Am sa fac azi ca a mai ramas spanac. Report
November 15, 20241 yr comment_269963 Doar oua ochiuri si spanacul il fac cu mult usturoi. Spanacul impreuna cu piftia, drobul si pate de ficat sunt mancaruri pe care le fac numai pentru mine, ai mei dispar din raza, dar e ok ca e mai mult pentru mine ????Cam asa si la noi, drob si pate de casa mai ciugulesc si copiii. Fiu-meu a mancat o singura data spanac, a zis ca gustul e mai bun decat aspectul ?, dar alta data n-a mai vrut. Voi cum faceti spanacul? Caliti usturoiul prima data? Am de la Mino o reteta, se pune spanacul cu smantana si usturoiul pisat in cratita, dupa aceea se face ingrosala de faina, iese cu un gust mai pronuntat de usturoi, mananci pana nu mai poti.https://www.facebook.com/share/v/1wiZysZWs1dTUDUf/ Report
November 15, 20241 yr comment_269966 mananci pana nu mai poti.tu maninci eu ti-l las tot tie mama facea ceapa prajita, apoi punea spanacul si apoi smintina, era bunut dar nu ma omor deloc si apropo mi-ati adus aminte de ochiuri si azi le-am facut peste feliile de mamaliga incalzita, si alaturi 4 felii de ceafa afumata, ca am taiat o bucata mare si tre sa o terminat daca n-am congelat-o bucati de la inceput Report
November 15, 20241 yr comment_269968 Wow ce meniu super! Parca nu mai am pofta de spanac... Glumesc, as putea manca oricand! Dar ce ai facut suna minunat! Report
November 15, 20241 yr comment_269969 Eu pun usturoiul in 2 parti: 1 la inceput, calesc usturoiul in ulei si dupa pun spanacul 2 cu 3 minute inainte de sfarsit mai adaug vreo 5 catei taiati marunt ?? ( am zis ca imi place si usturoiul de mor?) Report
November 15, 20241 yr comment_269971 2 cu 3 minute inainte de sfarsit mai adaug vreo 5 catei taiati marunt ?? ( am zis ca imi place si usturoiul de mor?)nu's daca ai zis dar retin metoda ta Report
November 15, 20241 yr comment_269972 Azi am facut fasole cu poliși si coada de bou ? cu radacini de legume( patrunjel, telina, morcovi si cartofi) si vin alb. Am mai facut si salmon la cuptor dar n-am avut timp sa-l pozez si am inceput sa fac un drobulet ca am gasit azi rinichi prospeti de oaie cu 2 eur/kg si ficat prospat de oaie cu 7 eur/kg asa ca mi-am luat prada, am apucat numai sa prajesc un pic ficatii, iad rinichii si ceapa si verdeturile le prestez maine, de abia astept ? Report
November 16, 20241 yr comment_269973 Clau, mi-ai facut pofta cu fasolea, l-am trimis pe sot la magazin sa ia carnati ?. Despre restul nu mai comentez ca mi s-a facut foame, chiar daca abia m-am ridicat de la masa ?. Report