July 3, 20242 yr comment_269558 daca ati auzit prin serialele coreene despre aceasta supă acum stiti cum arata, poate am timp sa scriu si reteta daca intereseaza pe cinevaSi eu sint fan gamjatang! Arata foarte bine supa ta. Si noi mai facem uneori acasa, insa doar cand sintem mai multi la masa.PS: daca pui reteta, poate am putea incepe un topic cu bucataria Koreana, daca mai sint si alti iubitori? Eu gatesc relativ des reteta koreene iar Motanul face un pui prajit de-men-ti-al! Edited July 3, 20242 yr by black_cat Report
July 3, 20242 yr comment_269559 Nu stiu daca am mancat vreodata bucate coreene ? ... Buna idee, Pisi! Dex, incepe subiectul coreean cu reteta de supa, arata bine! Report
July 8, 20242 yr comment_269577 Se poate numi gatit un platou rece? Scuzati poza decupata, dar cand am facut poza nu m-am uitat ce e de jur imprejurAm combinat asa: pepene galben, ceapa rosie (verde), pastrama de bivolita, rosii, branza maturata de capra, cedar, ardei. Mai sunt si niste masline in spate, dar nu se vad prea bine... De bucatele coreene si eu sunt foarte curioasa. Poate prind curaj sa incerc daca avem pe aici retete testate si povestite. Report
July 8, 20242 yr comment_269578 Se poate, se poate, Boni! (macar cu incurajari mai dai si tu pe aici ?, ca nu te-am vazut cam demult!) Report
July 8, 20242 yr comment_269579 Bine te-ai intors cu platoul rece care e foarte binevenit pe caldura asta Report
July 11, 20242 yr comment_269586 Am gasit vinete frumoase si aveam niste ardei care incepeau sa se ofileasca prin frigider asa ca am facut o zacusca rapida, de mancat acum, nu de pastrat peste iarna. Report
July 31, 20242 yr comment_269600 S-a facut iarasi liniste, sper ca nu v-ati topit de tot! In concediu n-am gatit nimic asa ca a trebuit sa intru in cratite de a doua zi dupa ce am aterizat ?. Am facut niste spanac cu ochiuri (am avut spanac in congelator ?), am mai comandat pizza ?, iar azi dimineata am facut niste chiftele, am zis sa le fac inainte sa vina caldura. Nimic deosebit dar m-am gandit ca poate vine cheful de povestit si altora ?. Edited July 31, 20242 yr by adi_edi Report
July 31, 20242 yr comment_269603 ce crocante sint, din pui?eu nu fac nimic, am avut cina cu gratar simbata si de atunci doar resturi mincam zacusca (am facut pentru prima data doza mica adica citiva ardei copti pe rind in timp ce lucram in air fryer si vinete coapte de Stefano pe placa de fonta pusa pe ochiul mare cu butelie de afara, amestecate si apoi fiarta in oala pe inductie tot afara), crema de philadelphia cu erba cipollina, crema de fasole boabe albe cu busuioc, fasole fiarta verde si salata (salata, rucola, tije de telina, rosii, castraveti, ardei, fenel) Report
July 31, 20242 yr comment_269607 Nu, sunt de porc. Zacusca am mancat si eu la maica-mea ca eu n-am mai facut de cativa ani. Poate reusesc anul asta. Mai are maica-mea o reteta de pus pe iarna, de fasole verde care se poate manca asa, ca "mancare" ? sau se poate subtia cu apa si se face ciorba. Multa am mai mancat in studentie! Am zis sa-mi dea reteta dar n-a gasit-o, cand o fi sa o primesc am s-o fac. Report
August 5, 20242 yr comment_269623 Ooops! I did it again ?!Ciorba de salata, am facut sa ne ajunga pe 3 zile - asa am crezut dar a 2a zi abia am reusit sa-mi salvez o portie. Am mai facut niste paste, dar fara poze, toata lumea a zis ca au iesit parca mai bune decat alta data ?. Report
August 8, 20242 yr comment_269629 Am făcut niște dovlecei, garnitură la grătar pentru cineva carnivor, mi-e mi-au plăcut așa simpli. Am pus dovlecei tăiați felii groase pe o tigaie ondulată cu diverse brânzeturi deasupra și câțiva fulgi de ceapă crocantă. Report
August 8, 20242 yr comment_269630 Eu saptamana asta am prestat asa: Osobucu cu piure Sardine din conserva la cuptor, ceva rapid si usor la cina, Rosii umplute cu mozarela proaspata cu sosulet de ulei de masline, usturoi, busuioc, grana padana rasa si masline Report
August 8, 20242 yr comment_269631 Ce de bunatati, Clau! Mai ales ossobuco ala tare imi face cu ochiul ?.Eu am de facut zilele astea dovlecei si ciuperci, sa vad ce iese. Dovleceii poate ii fac la cuptor cum i-a facut Mino.Ieri am avut pulpe de pui, cartofi si salata cu de toate dar pentru mine doar salata verde si castraveti din cauza de dieta ?. Edited August 8, 20242 yr by adi_edi Report
August 9, 20242 yr comment_269633 Adi, dovlecei nu sunt la cuptor, sunt făcuți la tigaie undulată, am lăsat câteva minute pe o parte apoi i-am întors, am pus brânzeturile ce le aveam prin frigider și fulgii de ceapă , am pus capac și i-am lăsat încă vreo 5 minute apoi am închis și i-am lăsat în tigaie cu capacul pus funcție de cat de moi voiam dovleceii. Pe ai mei i-am scos imediat sa fie mai crocanți, pe ai soțului i-am mai lăsat în tigaia caldă vreo 15 minute să fie mai moi. Ceapă rămâne crocantă. Clau, minunate bucate ai făcut, să vă fie de bine! Eu nu îndrăznesc să aprind cuptorul . Report
August 9, 20242 yr comment_269635 Clau, bravo, la noi e asa de cald ca n-am chef de mai nimic, noroc cu placa de inductie pe care o pun pe terasa si air fryer-ul la fel.Ultimele chestii pe care le-am facut au fost pulpe de pui mai intii in tigaie la foc mare si cu capac si apoi terminate in air fryer sa devina crocante, servite cu salata si apoi alte pulpe (ca decongelasem prea multe) tot la fel in tigaie si dupa ce s-au rumenit am pus deasupra toate legumele vestejite din frigider taiate bucati si s-au gatit acolo toate singurele Report
August 9, 20242 yr comment_269638 Pai fiind asa de cald/umed merge aerul conditionat non stop si cuptorul scapa mai putina caldura decat aragazul asa ca am bagat cuptorul in functiune ca nici afara nu mi-a venit sa ies sa fac la gratar ?? Report
August 13, 20242 yr comment_269649 Azi dovlecei umpluti combinati cu rosii umplute. La cuptor, pentru ca exact cum zice Clau , la 40 de grade merge aerul non stop si mi s-a parut mai simplu asa. Poze...cand o sa aiba cineva timp sa-mi explice ca la prosti. Report
August 14, 20242 yr comment_269651 Aoleu, Adriana, nu la voi ma refeream. Am spus pe aici, astept sa prind un copil acasa. Oricum, multumesc. Report
August 14, 20242 yr comment_269652 Ce de bunatati! Am vazut si la topicul cu pizza dar ma fac ca n-am vazut Am avut si noi un pic de pauza de la calduri, vreo 2 zile cu ploaie si chiar racoare. Nu ma plang insa de caldura ca stiu ca mai e un pic si vine frigul, orium aici mai mult de 31-32 de grade nu au fost anul asta.Ce am mai gatit, dar fara poze, macrou cu sos de rosii si masline, bun tare, sarmale cu varza murata ca nu mai mancasem de la Craciun, ciorba de pui acrita cu bors si leustean. Am pus si castraveti din gradin la murat la soare-jumatate de borcan am mancat asa goi, tot incercand sa vad daca sint gata. Edited August 14, 20242 yr by black_cat Report
August 16, 20242 yr comment_269653 Zilele trecute am facut chiftelute marinate, gulas, ciulama de ciuperci, n-am fost nici eu prea harnica la pozat. Dovleceii pana la urma i-am facut un fel de dip, dar nu am fost prea incantata. Poate si pentru ca oi fi scapat prea mult din celelalte ingrediente (telemea, tahini) ca nu s-a mai simtit gustul de dovlecel. Nu a fost rau, dar nici grozav de bun (reteta zicea ca se poate servi cu za'atar, n-am avut, poate il imbunatatea). Edited August 16, 20242 yr by adi_edi Report
August 18, 20242 yr comment_269654 Azi am incercat sa repar ce am gresit ieri. Ii promisesem fiica-mii pui gen KFC si gasisem o reteta de facut la cuptor. Mda, cand a auzit fata ca nu e fript, ci copt, mi-a tinut o morala de numa'-numa'. A cam avut dreptate ca, desi am facut reteta intocmai, n-a iesit ce speram. Ceilalti membri ai familiei s-au declarat multumiti, totusi. Pentru ca nu s-a mancat tot, a doua zi am zis ca ar fi o idee buna sa le dau prin ou si pesmet si sa le frig. Am pus in ou si ceapa rasa si usturoi, boia si piper in pesmet... Daaaar, fata mea era satula ca mancase fasolea pe care o terminasem inainte sa ma apuc de prajit asa ca nu va sti cat de bune au fost pulpele gatite a doua oara ?. Edited August 18, 20242 yr by adi_edi Report
August 19, 20242 yr comment_269655 Adevărul ca la cuptor sunt bune dar niciodată ca cele prăjite in ….baie de ulei. Aici încă e caniculă asa ca spun pas mâncării gătite. Trăiască salatele și grătarul! Report