March 18, 20242 yr comment_269150 Sparanghel la tigaie in unt cu usturoi si lamaie + pui cu susan: minunat! Report
March 19, 20242 yr comment_269154 Foarte buna salata de ardei copți! Uneori și mâncărica de cartofi Al meu soț vrea, grătar și salată asa ca nu va mai pun poze ca va plictisesc. Report
March 19, 20242 yr comment_269158 Eu facui varza cu pulpe de pui afumate si carnati.P.s imi lipseseste salata de ardei ?? Report
March 19, 20242 yr comment_269159 Clau, te inteleg! Ar fi trebuit sa coc vreo 5 kile de ardei ca sa ne saturam ?, a doua zi inca ma gandeam la salata aia. Oare merge sa pun ardeii copti la congelator, sa scot cand am pofta de salata? Nu e mare lucru sa-i coc, ma gandesc doar la miros. Report
March 19, 20242 yr comment_269160 Eu cumpar borcan cu ardei kapia copti la otet, de la Lidl. Foarte buni! Report
March 19, 20242 yr comment_269161 Mino, mai cumpar si eu la borcan, am luat din diferite surse, dar n-am gasit unii care sa se apropie de gustul "de casa", mai degraba seamana cu gogosarii murati. Report
March 19, 20242 yr comment_269162 Clau, te inteleg! Ar fi trebuit sa coc vreo 5 kile de ardei ca sa ne saturam ?, a doua zi inca ma gandeam la salata aia. Oare merge sa pun ardeii copti la congelator, sa scot cand am pofta de salata? Nu e mare lucru sa-i coc, ma gandesc doar la miros. Merge ca mama pune toamna la concelator ardei copti si mai pune si vinete coapte. Report
March 20, 20242 yr comment_269165 Eu cumpar borcan cu ardei kapia copti la otet, de la Lidl. Foarte buni!sint carnosi si buni, pt mine un pic prea cu otetsi mie imi place enorm salata de ardei copti, ar trebui sa fac si eu provizii la congelator Merge ca mama pune toamna la concelator ardei copti si mai pune si vinete coapte.eu cu vinetele n-am avut noroc pentru ca le-am aruncat cind le-am decongelat dar probabil nu erau de buna calitate Report
March 22, 20242 yr comment_269182 Placinta cu spanac si telemea Edited March 22, 20242 yr by adi_edi Report
March 23, 20242 yr comment_269183 Adi ce bunatati ai facut, sa va fie de bine! Placinta aia cred ca a fost tare buna, mie una imi place dar sotul nici nu vrea sa o vada asa ca nu ma chinui sa o fac doar pentru mine. Report
March 24, 20242 yr comment_269192 Clau, te inteleg! Ar fi trebuit sa coc vreo 5 kile de ardei ca sa ne saturam ?, a doua zi inca ma gandeam la salata aia. Oare merge sa pun ardeii copti la congelator, sa scot cand am pofta de salata? Nu e mare lucru sa-i coc, ma gandesc doar la miros.Eu congelez toamna ardei copti si nu am avut nici o data probleme cu ei. Ii pun in pungi, cate o portie, dar pun si ceva din zeama pe care si-o lasa ei dupa copt. Pun si pungute cu vinete coapte, dar astea le las bine la scurs inainte sa le pun in pungi si sa le congelez. Si cand ni se face pofta de zacusca scot din fiecare si fac o portie, cat sa mancam o zi doua, fara sterilizat borcane si ulei mult. Report
March 24, 20242 yr comment_269193 Eu congelez toamna ardei copti si nu am avut nici o data probleme cu ei. Ii pun in pungi, cate o portie, dar pun si ceva din zeama pe care si-o lasa ei dupa copt. Pun si pungute cu vinete coapte, dar astea le las bine la scurs inainte sa le pun in pungi si sa le congelez. Si cand ni se face pofta de zacusca scot din fiecare si fac o portie, cat sa mancam o zi doua, fara sterilizat borcane si ulei mult.Am pus si eu la congelator pentru zacusca, dar nu stiam daca pentru salata merg. Am sa incerc si va spun, daca nu mi-o ia altcineva inainte. Si intr-adevar trebuie "salvata" zeama aceea, mai ales salata n-are niciun farmec fara ea.Azi am facut varza a la Cluj,iar zilele care vin cred ca iau o pauza la bucatarit. Dar never say never ?. Report
March 24, 20242 yr comment_269195 Eu congelez toamna ardei copti si nu am avut nici o data probleme cu ei. Ii pun in pungi, cate o portie, dar pun si ceva din zeama pe care si-o lasa ei dupa copt. Pun si pungute cu vinete coapte, dar astea le las bine la scurs inainte sa le pun in pungi si sa le congelez. Si cand ni se face pofta de zacusca scot din fiecare si fac o portie, cat sa mancam o zi doua, fara sterilizat borcane si ulei mult.Am pus si eu la congelator pentru zacusca, dar nu stiam daca pentru salata merg. Am sa incerc si va spun, daca nu mi-o ia altcineva inainte. Si intr-adevar trebuie "salvata" zeama aceea, mai ales salata n-are niciun farmec fara ea.Azi am facut varza a la Cluj,iar zilele care vin cred ca iau o pauza la bucatarit. Dar never say never ?.Da, da, merg si de mancat ca salata, la fel si vinetele se pot face salata. Aia cu zacusca era doar un exemplu. Eu am gatit in ultima vreme musaca de cartofi, ciorba de salata, sarmale in foi de vita, fasole batuta. Nu toate odata, bineinteles, insa poze nu am. Report
March 25, 20242 yr comment_269196 Atunci o sa incerc si eu, anul asta pentru prima data n-am facut zacusca, prea multe pe cap Report
March 25, 20242 yr comment_269199 Am mincat pentru prima oara pizzocheri (la restaurant) si mi-au placut. Adriana, voi faceti asa ceva acasa, ca m-ar tenta sa fac si eu. Nu stiu daca o sa gasesc brinza, dar poate se poate inlocui? Am facut ficat de vitel cu ceapa. Cica ficatul de vitel e cel mai hranitor aliment, cu cei mai multi nutrienti Report
March 26, 20242 yr comment_269203 atunci o sa-l mai cumpar, ultima data adica simbata l-am facut si nu's ce a mirosit Puffy dar s-a pus linga mine si a trebuit sa-i dau citeva bucatele Pentru pizzocheri (eu i-am cumparat mereu gata facuti) trebuie ori casera ori bitto https://www.valtellinachegusto.it/it/formaggiar trebui ceva intre un parmigiano si un cascaval adica nici prea tare nici prea moale Report
March 28, 20242 yr comment_269209 N-am stiut daca azi o sa pot gati, dar am reusit sa bag rapid la cuptor niste pui, reteta cu maioneza pe care o fac destul de des. Orezul doar l-am fiert, am trantit si o salata si gata! Report
April 9, 20242 yr comment_269236 Ce-am mai gatit si am reusit sa pozez.Chiftele, orez si broccoli la cuptor. Pe undeva era si sos tzatziki ?.Fiindca mi-a ramas orez si broccoli, a doua zi am facut pulpe de pui la cuptor cu sos de soia si miere. Fiica-mea a zis ca de-acu' incolo sa fac doar asa puiul. In poza pare uscat dar nu e.Pizza homemade, cred ca reteta de aluat e de la minipizza de pe fostul site culinar. Fiica-mea n-a fost prea incantata, desi nu i-am pus decat branza si carnati (csabai am avut). Pentru fiu-meu fara carnati, iar pentru restul cu de toate.Ciulama de ciuperci. Initial am vrut sa fac ciuperci umplute cu branza ca aveam 18 feluri (nu e greseala!) dar ne place mai mult ciulamaua. Report
April 9, 20242 yr comment_269239 Foarte buna ciulamaua, de cind cu intoleranta fac mai putin pentru ca imi placea sa o fac cu creme fraiche care e mult mai buna decit ceea ce se numeste aici smintina. Doar ca tre sa ma duc in Franta dupa ea si o singura data am gasit-o fara lactoza.O sa incerc si eu puiul cu soia Report
April 9, 20242 yr comment_269240 Adriana, stiu ca sunt o multime de retete asemanatoare pe internet, asta e cea pe care am folosit-o eu:https://cafedelites.com/honey-soy-baked-chicken-thighs/#recipe Report
April 12, 20242 yr comment_269243 Ieri am avut meniu italian, neintentionat, poate mi se trage de la Duolingo ? - supa toscana de kale (cu fasole), spaghete si tiramisu. Mie supa mi s-a parut ca trebuie sa fie mai acra si mi-am pus in farfurie un pic de otet de mere. Ah, am mai facut si o salata de pui, am stiut ca fiica-mea n-o sa vrea spaghete, de fapt n-a vrut nimic din cele de mai sus ?. Report
April 13, 20242 yr comment_269247 Mersi pentru retetaAcreala de la genele tale se trage ca aici nici o supa crema nu e acra Report
April 13, 20242 yr comment_269250 Mersi pentru retetaAcreala de la genele tale se trage ca aici nici o supa crema nu e acra ??in reteta era si zeama de lamaie, ma asteptam sa fie un pic acrisoara (desi de la 2 linguri de suc abia am simtit). Posibil sa fie si poftele si papilele mele de vina, urmez un tratament care mi-a dat peste cap simtul gustului, asa ca niciodata nu stiu precis ce gust are mancarea ?, ma bucur ca n-am reclamatii de la "clienti", uneori se plang ca n-am pus destula sare. (In Ardeal supa de fasole nu se face acra, dar mai facea si taica-meu reteta lui din Sud, cred ca aia-i gena ?. Pfff, dupa ce am pus otet abia m-am putut opri din mancat, nici nu mi-a trebuit felul 2 ?). Report