February 19, 20242 yr comment_269048 Ficatei de curcan cu ceapa caramelizata si cartofi la cuptorClau, prajesti impreuna ceapa si ficateii? Si eu ca si adi ficateii de pui ii fac doar pateu, in schimb cel de vita il fac alla veneziana adica feliile date prin faina si apoi prajite amestecate cu ceapa prajita si ea deglasata cu nitel otet Eu am facut ciorba de varza Nu stiu cum e gustul ei original si nici daca trebuia folosita varza cu frunza creata sau cealalta cu frunza mai tare dar era buna, o sa o incerc si cu cealaltaFiersesem si 2 cartofi americani si am pus unul in ea ca sa fie mai cremoasa ca aici daca e prea lichida nu place taiteii cu varza si cu resturile de la fenel si broccoli o tarta sarata, aveam un rest de fulgi de ovaz si seminte si le-am aruncat deasupra Report
February 19, 20242 yr comment_269051 Adriana, eu folosesc varza creata doar la sarmale. Dar n-ai pus cimbru ?? Sau nu va place? Report
February 19, 20242 yr comment_269052 Adriana, rumenesc ceapa in unt inainte ca ia mult timp pana se face aurie ruginie si dupa ce a ajunj la coluarea dorita si s-u evaporat aprope toata zeama de la ceapa, doar atunci pun ficatii. Eu pun cam 6 cepe mari cat pumnul la 1 kg de ficati. Report
February 19, 20242 yr comment_269053 Adriana, eu folosesc varza creata doar la sarmale. Dar n-ai pus cimbru ?? Sau nu va place?da' vezi, am gresit, o sa o refacn-am cimbru Adriana, rumenesc ceapa in unt inainte ca ia mult timp pana se face aurie ruginie si dupa ce a ajunj la coluarea dorita si s-u evaporat aprope toata zeama de la ceapa, doar atunci pun ficatii. Eu pun cam 6 cepe mari cat pumnul la 1 kg de ficati.am inteles, o sa incerc Report
February 19, 20242 yr comment_269057 da' vezi, am gresit, o sa o refacn-am cimbru Ok, data viitoare. Eu nu concep sarmale sau ciorba asta fara cimbru. Dar la varza a la Cluj am uitat odata sa pun si a mancat si fiu-meu ?, de atunci o fac fara, nu tuturor le place aroma. Dar ia spune de tarta aia cu fenel, l-ai calit? Ce ar mai merge pe langa - bacon, branza? Noi nu prea mancam fenel, ieri cred ca am mancat a doua oara in viata, de data asta ne-a placut tuturor ?. Ma pun pe gugalit retete. Report
February 20, 20242 yr comment_269059 aoleu pai nu stiti ce pierdeti mi-e imi place si crud si gatit si cica e si foarte bun da' nu ma pricep sa-ti zic ce proprietati nutritionale arein cazul tartei la mine a fost reciclarea resturilor. am pus ramuricile alea verzi care se termina cu frunze ca imi parea rau sa le arunc, le-am fiert inainte impreuna cu resturile de la broccoli (si in felul asta am avut supa vegetala ca sa fac risotto), le-am maruntit si apoi le-am amestecat cu oua si un rest de brinza raclette care statea de citeva luni in frigider dar binenteles ca poti pune si bacon si tot ce vrei uite aici:https://forum.artaculinara.ro/index.php?app=core&module=search&do=search&andor_type=and&sid=52a481b1e9a49d6325cfd6e1d7becb10&search_author=Adriana&search_term=fenel&search_app=forums&st=0ar trebui sa-ti iasa 3 pagine de mesaje cu tot ce am postat eu cu fenel, zi-mi daca merge si la tinedaca nu faci cautare avansata, cu fenel, scris de mine sau de toti si apoi sa afiseze rezultatele ca mesaje si gasesti tot felul de idei Report
February 20, 20242 yr comment_269062 Aaaa, multumesc frumos ?! Am incercat prima data sa caut doar postari dar, desi am folosit versiunea full, imi arata doar pozele din postari, nu si "povestile". E doar la mine sau e o problema? (E drept ca am facut cautarea de pe telefon).In schimb am gasit retete cu cealalta cautare, mi-am gasit acu' ocupatie ?. Report
February 20, 20242 yr comment_269063 ca rezultat al cautarii da, apare text cind e text si doar pozele cind e text+poze, apoi apesi pe numarul de sus dreapta si deschizi mesajul Report
February 20, 20242 yr comment_269064 Vai de capul meu, zici ca-s pe forum de azi, habar n-am avut... Gata, acu' stiu tot ?! Adriana, multumesc mult ca iti faci timp sa explici la mutulici ! Report
February 23, 20242 yr comment_269072 Ieri snitele cu orez sarbesc. Edited February 23, 20242 yr by adi_edi Report
February 26, 20242 yr comment_269074 orezul sirbesc cum e?E foarte bun ?! Or fi mai multe retete dar asta o am de la Mino. Tot Mino a zis ca e mai bun daca fierbi orezul separat. Intr-un an am pus la borcan pentru iarna doar legumele, cand aveam chef de orez il fierbeam atunci proaspat si il amestecam cu cateva linguri de ghiveci. Ah, si cu rosiile nu ma complic sa le oparesc - le tai in 2 si le dau pe razatoarea mare pana raman cu coaja in mana, foarte eficienta metoda.https://chefnicolaietomescu.ro/reteta/ghiveci-de-legume-cu-orez-pilaf-sarbesc/ Report
February 26, 20242 yr comment_269075 Am mai facut si parizer de casa, cica, eram curioasa si pofticioasa ?. Nu recomand reteta cu carnea fiarta si pe urma tocata, mi-a iesit un fel de pateu. Am vazut o alta reteta cu carnea tocata, pusa in mat si pe urma fiarta, e mai complicat, dar nu mai fac experimente. Report
February 26, 20242 yr comment_269077 Gand la gand ? si eu facui snitele, 2kg mai precis Wow Clau! Eu fac maximum din 2 muschiuleti, nu cred ca am facut vreodata asa cantitati. Desi ai mei ar manca mai des, fac din an in pasti. Cred ca am ramas cu o trauma de cand am fost in Romania acum cativa ani, toate neamurile la care am fost in vizita ne-au servit cu snitele ?! Report
February 27, 20242 yr comment_269079 adi_edi, pai fac sa mai ramana ceva si dupa ce termin, ca le place sa fure in timp ce le fac (mai fur si eu cate 1-2), asa calde ?. Azi am in program hamburgeri si coada de bou ?? Report
February 27, 20242 yr comment_269080 Mersi Adi de reteta, o sa incerc adaptind-o la obiceiurile mele de a fare orezul Clau faine tare snitelele, mie imi plac oriunde si oricind adi_edi, pai fac sa mai ramana ceva si dupa ce termin, ca le place sa fure in timp ce le fac (mai fur si eu cate 1-2), asa calde ?. Azi am in program hamburgeri si coada de bou ??alea calde furate sint cele mai bunecoada de bou e minunata Report
February 29, 20242 yr comment_269096 Ce apetisant arata salaul ala, cred ca l-as fi mancat asa fara garnitura, doar cu mujdei! Daca aveti pofta de placinte cu branza si ceapa verde dar nu aveti chef de framantat aluatul clasic, merge si reteta de placinte turnate - se amesteca toate ingredientele (kefir, faina, sare, bicarbonat, ou, branza, ceapa, daca va intereseaza va scriu reteta completa) si se toarna in tigaie cu un pic de ulei, se coace sub capac vreo 4 minute , se intorc si se mai coc inca 4 minute fara capac. Seamana un pic la aspect cu clatitele americane (pancakes), dar in niciun caz nu seamana la gust, in cazul in care ati pus branza si ceapa. Sau, daca aveti soti ca al meu (cam imposibil totusi), s-ar putea sa se pacaleasca singuri. I-am zis ca am facut o reteta noua de placinte si sa-mi spuna cum au iesit. Eu eram in sufragerie si n-am vazut ce "mestereste". Cica trebuia sa pun mai multe... afine ??! El a crezut ca sunt pancakes si si-a pus sirop de ciocolata pe deasupra ??. Ii gasesc niste scuze - incepea sa se insereza dar nu a aprins lumina in bucatarie, in plus aspectul si faptul ca erau niste afine intr-un bol pe masa... Ei, cateodata daca nu stii ce mananci e mai bine ?. Pe fiica-mea o pacalesc ca nu pun ardei in mancarea de fasole (cica nu-i plac) si ca sunt de fapt rosii, atunci mananca. Dar de la ceapa la afine... Inca nu mi-am revenit ???. Report
March 3, 20242 yr comment_269101 Azi am reciclat sosul pentru spaghetti facut ieri, am facut cam mult si in plus fiica-mii nu i-a placut ?. Am mai completat cu sos marinara, frisca lichida, carnati italieni (i-am scos din mat si i-am calit un pic), gnocchi si kale. N-am avut nicio reclamatie, dimpotriva ?. Edited March 3, 20242 yr by adi_edi Report
March 3, 20242 yr comment_269102 Pai nici n-aveai de ce sa ai reclamatie ca ai facut o chestie foarte buna Ce apetisant arata salaul ala, cred ca l-as fi mancat asa fara garnitura, doar cu mujdei! Daca aveti pofta de placinte cu branza si ceapa verde dar nu aveti chef de framantat aluatul clasic, merge si reteta de placinte turnate - se amesteca toate ingredientele (kefir, faina, sare, bicarbonat, ou, branza, ceapa, daca va intereseaza va scriu reteta completa) si se toarna in tigaie cu un pic de ulei, se coace sub capac vreo 4 minute , se intorc si se mai coc inca 4 minute fara capac. Seamana un pic la aspect cu clatitele americane (pancakes), dar in niciun caz nu seamana la gust, in cazul in care ati pus branza si ceapa. Sau, daca aveti soti ca al meu (cam imposibil totusi), s-ar putea sa se pacaleasca singuri. I-am zis ca am facut o reteta noua de placinte si sa-mi spuna cum au iesit. Eu eram in sufragerie si n-am vazut ce "mestereste". Cica trebuia sa pun mai multe... afine ??! El a crezut ca sunt pancakes si si-a pus sirop de ciocolata pe deasupra ??. Ii gasesc niste scuze - incepea sa se insereza dar nu a aprins lumina in bucatarie, in plus aspectul si faptul ca erau niste afine intr-un bol pe masa... Ei, cateodata daca nu stii ce mananci e mai bine ?. Pe fiica-mea o pacalesc ca nu pun ardei in mancarea de fasole (cica nu-i plac) si ca sunt de fapt rosii, atunci mananca. Dar de la ceapa la afine... Inca nu mi-am revenit ???.ma intereseaza dar cind zici de turnata te referi la faptul ca amesteci impreuna ingredientele nu ca mai intii coci o parte apoi a doua? Report
March 3, 20242 yr comment_269103 Cred ca le zice turnate pentru ca se... toarna in tigaie, adica nu se framanta/intind ca acelea din aluat cu drojdie.Asadar:330 g kefir1 lingurita praf de copt1 lingurita sare (mai putin sau deloc daca puneti telemea)2 oua 160 g faina1 legatura ceapa verde, tocata275 g branza de vaciSe amesteca toate si, cum ziceam, se toarna cateva linguri de aluat in tigaia in care am pus un pic de ulei, se coace cu capac aproximativ 4 minute, pana partea de sus nu mai e lipicioasa, se intoarce si se mai coace inca vreo 4 minute fara capac. Mie mi-au iesit 5 bucati, asa era si in reteta, dar puteti sa le faceti si mai mici. Report
March 3, 20242 yr comment_269104 aaaa ok mersi eu ca turnata cunosc doar prajitura Tanei de demult de aceea nu intelegeam Report
March 4, 20242 yr comment_269105 Azi am facut iarasi o reteta pentru lenesi ? - timp de preparare scurt, vase de spalat putine ? - perogies si carnaciori pe "pat" de varza. Toate puse in tava, la cuptor, perogies direct din congelator mai spre sfarsit. S-au colorat perogies un pic mov dar la gust au fost toate bune. Cred ca as fi preferat totusi cu varza alba ca in reteta originala, mie imi place varza rosie dupa reteta nemteasca, cu mere, dulceaga, cred ca puteam sa pun si aici dar m-am trezit cam tarziu. Report