March 5, 20242 yr comment_269106 Friptura cu salată de pak choi, avocado, castraveți și ardei. Edited March 5, 20242 yr by mino Report
March 5, 20242 yr comment_269107 Friptura cu salată de pak choi, avocado, castraveți și ardei.In salata ai pus pak choi crud sau oparit? Report
March 5, 20242 yr comment_269108 Cred ca le zice turnate pentru ca se... toarna in tigaie, adica nu se framanta/intind ca acelea din aluat cu drojdie.Asadar: Am intrat aici acum aproximativ jumătate de oră, am citit, le-am făcut și le-am și mîncat ??Minunată rețetă! Am făcut cu cantitățile la jumătate, cu pătrunjel verde în loc de ceapă și mi-a rezultat 440 g de compoziție. Am împărțit în 4, deci o gogoașă de 110 g, o porție de 2 gogoși pe persoană a fost suficient. Mulțumesc mult! ?? Report
March 5, 20242 yr comment_269109 Ma bucur ca v-au placut, Carmella! Acum ca ai zis ca n-ai pus ceapa, ma gandeam ca ar merge si cu ceva sunca sau alte "umpluturi". Report
March 6, 20242 yr comment_269110 Friptura cu salată de pak choi, avocado, castraveți și ardei.In salata ai pus pak choi crud sau oparit? Crud Report
March 6, 20242 yr comment_269111 Sigur merge. Eu sînt fan verdețuri cu brînză în toate formele, budinci, plăcinte, așa că azi mă duc prin piață să iau ștevie, spanac, urzici și le bag și pe ele în așa ceva ? Report
March 6, 20242 yr comment_269112 Friptura cu salată de pak choi, avocado, castraveți și ardei.In salata ai pus pak choi crud sau oparit? CrudN-am mancat niciodata crud, intotdeauna l-am gatit - de incercat! Report
March 6, 20242 yr comment_269113 Eu am facut reteta asta. Nu am pus galbenus in dressing iar rosii au fost adaugate dupa ce am facut poza . Mie nu mi s-a parut ca ar avea vreun gust anume, e ceva fresh si fraged. Eu am asteptat sotul vreo ora si s-a cam muiat pak choi-ul, asa ca data viitoare il pun mai aproape de momentul cand il consum. Report
March 7, 20242 yr comment_269115 Supa de dovlecel si morcov (si ceapa si telina ?), sotului ii place atat de mult ca o bea si rece din cana ca pe smoothie ?. Nu stiu daca faptul ca legumele sunt calite in unt si frunza de dafin sunt "secretele", dar si eu mananc cate 2 portii ?. Report
March 7, 20242 yr comment_269116 Supa de dovlecel si morcov (si ceapa si telina ?), sotului ii place atat de mult ca o bea si rece din cana ca pe smoothie ?. Nu stiu daca faptul ca legumele sunt calite in unt si frunza de dafin sunt "secretele", dar si eu mananc cate 2 portii ?. Conteaza mult calirea legumelor in unt. Eu le fierb de obicei dar subtiez supa cu lapte si atunci se schimba iar gustul si imi place muuuult mai mult decat daca subtia cu apa in care fierb legumele. Report
March 10, 20242 yr comment_269118 Mucenici!!!Am facut si eu dar copti. Eu ii consider desert ?. Report
March 11, 20242 yr comment_269119 Mucenici!!!Am facut si eu dar copti. Eu ii consider desert ?. La mine sînt mic dejun, prînz și cină cînd fac de-ăștia fierți ?Fac și copți, dar ăștia fierți sînt preferații. Report
March 11, 20242 yr comment_269121 Carmella, tu faci mucenicii sau ii cumperi? Unde se gasesc cei de cumparat? Ma gandesc la cei uscati, nu proaspeti. Sotul vine curand in Romania si ma gandeam sa pun mucenicii astia pe lista, ca ma tot intreaba neamurile ce sa-mi trimita. Nici nu stiu daca se gasesc tot timpul, sau e marfa de sezon. Poate in Ardeal nici nu sunt in magazine. In mintea mea sunt un fel de paste in sirop cu nuca ?. Poate ai mai spus, dar daca gasesc o sa te rog sa-mi zici exact cum i-ai facut. Am si unealta de facut mucenici din astia minusculi, faceam pe vremuri covrigei cu ea, dar nu cred ca ma avant sa fac. Report
March 12, 20242 yr comment_269123 Adriana, nu pot fi nedulci. Se fierb în apă cu puțină sare, dar și cu zahăr.Adi_edi, îi cumpăr gata făcuți, e prea multă muncă la făcut manual și nu am nici aparat. Iar acum sînt variante foarte bune, chiar le iese bine produsul. Eu iau marca Băneasa. Se găsesc în supermarket la raioanele de pîine sau paste făinoase, dar în perioada dinaintea datei cînd ae fac mucenicii, sînt puși peste tot printre rînduri, împreună cu scorțișoară, vanilie, nucă, doar să se servească lumea cu tot ce trebuie.Eu îi fac așa, o să pun cantitățile aproximative pentru o pungă de 250 g, dar eu fac din minim 2 odată, altfel pierd timpul degeaba ?Se pun la fiert 2 litri de apă cu puțină sare, se adaugă 8 linguri de zahăr, se aduce la fiebere. În timpul acesta se mai pot pune pe rind aromele, vanilie, coajă de portocală și lămîie, puțin rom, scorțișoară, cam după cum vă place vouă. Scorțișoară nu e nevoie să fie toată cîtă vă place vouă, că se poate pune și direct în farfurie. Cind apa fierbe se toarnă mucenicii și se fierb 10 minute. Spre finalul fierberii lor, eu torn și o mînă de nucă măcinată și o las să fiarbă ultimele 2 minute. Asta e tot. În farfurie își adaugă fiecare ce vrea în plus, zahăr, scorțișoară și sigur nuca măcinată și mai mare și mai mică. Asta e tot. Se mănîncă călduți sau reci, chiar de la frigider.Mucenicii se pot înlocui pentru o curiozitate cu niște paste de formă asemănătoare, eu am mai făcut de-a lungul timpului și cu paste integrale, sau în formă de tuburi scurte, scoici, alfabet. Report
March 12, 20242 yr comment_269125 am intelesii gasisem eu o data, in mod sigur la un magazin romanescdar apoi i-am aruncat cred, ca de gatit nu i-am gatit Report
March 13, 20242 yr comment_269131 Azi o banala mancare de cartofi, morcovi, cu carne. Am zis ca-mi ajunge si pe maine dar n-a ramas prea multa. Unii au mancat cu salata de ardei copti, altii cu salata de varza rosie.Dupa ce am facut mancarea a trebuit sa merg la o clinica. N-am avut timp sa fac dus, m-am schimbat doar de haine. Cu toate ca am avut si geamul deschis cand am gatit, s-o fi impregnat tare mirosul de ardei copti in par - asistenta m-a intrebat ce am gatit, ca miros nemaipomenit de bine ?! Report
March 14, 20242 yr comment_269133 Clau, arata bine! Ai tai par homemade ☺️. Da adi_edi, sunt facut home made ca aici la noi nu se gasesc sau nu am nimerit eu in magazinul corect. Uauuuu acu am pofta de ardei copti si numai tu eati de vina ????, ardeii tai arata belea Report
March 14, 20242 yr comment_269136 Paste orzo cu carnati si kale - reteta era doar cu frisca lichida neindulcita dar eu am pus si niste Boursin Cuisine ?. Iarasi o reteta rapida si vase de spalat putine ?.https://www.saltandlavender.com/italian-sausage-orzo/ Report
March 15, 20242 yr comment_269139 Aseara am facut asta: in putin ulei am prajit pe o parte si cealalta pirjolute din carne de vita cred si alea mai mari din carne de pui, ambele cumparate, dat deoparte, in sucul care a ramas am pus 2 cepe si le-am inmuiat si apoi am repus pirjolutele, sucul de rosii home made, o cutie de mazare si niste cartofi dintre cei mici cu coaja roz taiati bucatele, vreo ora de copt si gata, foarte bunut De zilele trecute, pt adi, fenel taiat felii amestecat cu rosioare, maslinute si za'atar si facut la cuptor Report
March 15, 20242 yr comment_269140 Mersi de idei cu fenel, Adriana. Cand am fost la cumparaturi ultima data am vrut sa iau, dar aveam deja prea multe chestiii in frigider. Za'atar n-am folosit niciodata, unii din familie sunt foarte reticenti in ce priveste condimentele. Report
March 15, 20242 yr comment_269142 n-are importantaeu l-am pus ca il am si nu-mi aduc niciodata aminte sa-l folosescse poate foarte bine si fara Report