Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

Cu poză: spaghetti cu slaninută afumată și ceapă (prăjite).

adica ai prajit impreuna slaninuta cu ceapa si apoi ai amestecat cu pastele? e o idee splendida, sa vad daca gasesc slaninuta afumata pe la magazinul romanesc, daca nu fac cu kaiser ca ala il cumpar la greu

cantitatile sint egale?

avem aici si topic doar cu paste

https://www.artaculi...i/page__st__720

Știam că avem topic separat și l-am căutat dar nu l-am găsit imediat. Și cum nu mai puteam amâna postarea (dacă nu postez atunci când îmi propun uit și sunt convinsă că am postat https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/075.gif) am scris aici.

O rețetă cu cantități nu pot să-ți dau. E doar a 3-a oară când le fac așa. Da, prăjesc în tigaie slănină (mie îmi place doar slăninuță afumată, dar cred că poți folosi orice in genul speck, keiser, backon) și ceapă tăiată solzișori, iar când s-au rumenit cât vrei tu de mult, arunci pastele în tigaie și le lași la împrietenit.

Ideea mi-a venit de la mama, care ne făcea în genul ăsta cartofi, fierți în coajă și rași în tigaie, peste amestecul de ceapă prăjită, cu sau fără slăninuță. Cum într-o zi mă grăbeam și nu aveam timp să aștept să fiarbă cartofii am înlocuit cu paste. Bine am făcut! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Pai daca mi-a zis asa cre ca o incerc cu cartofi ca sigur o sa-mi placa mai mult :D

Eu am descoperit o metoda rapida pentru fiert cartofii in microunde, fiecare intepat un pic si infasurat in folie de plastic, 10 minute in mo si sint gata de facut cum vrea muschiul tau

Eu de cand mi-am luat microunde, legumele le fac la vapori, la fel si pestele file, as zice ca e ideal pt dieta.

Si nu am vrut niciodata microunde, m-a convi s dl. Any si bine a facut.

Deci cartofi curatati de coaja?

cu coaja, cred. eu coc sfecla rosie asa.

si nu stiu daca ma credeti, dar intr-o vara am copt un fazan de camp la mo, a durat o ora jumate :D

post-142-0-52472300-1547035923_thumb.jpg

pe principiul "pofte" ... popricas - cum se spune(a) prin Ardeal - cu (muuult) mujdei si (putina) mamaliga

... motivul: amintiri din copilarie ?

Eu de cand mi-am luat microunde, legumele le fac la vapori, la fel si pestele file, as zice ca e ideal pt dieta.

Si nu am vrut niciodata microunde, m-a convi s dl. Any si bine a facut.

Deci cartofi curatati de coaja?

da, vezi numai sa ii intepi bine si sa ii infasori bine in folie sa nu explodeze vreunul si sa vii pina la Torino sa ma bati :D

spre deosebire de legumele facute la vapori prin modalitatea de mai sus cartofii ramin uscati, nu's cum sa zic, nu uzi ca atunci cind ii faci in cutiuta de legume la aburi pentru microunde

presupun ca se pot face si cu coaja dar e mai nasol dupa aceea sa stai sa ii curati fierbinti, in felul asta scoti folia si ii tai si sunt gata

O rețetă cu cantități nu pot să-ți dau. E doar a 3-a oară când le fac așa. Da, prăjesc în tigaie slănină (mie îmi place doar slăninuță afumată, dar cred că poți folosi orice in genul speck, keiser, backon) și ceapă tăiată solzișori, iar când s-au rumenit cât vrei tu de mult, arunci pastele în tigaie și le lași la împrietenit.

Mi-a dat La mama asta sunculita bunicului, eu i-am zis slanina el cica e asta si eticheta i-am vazut-o doar acasa, sper sa iasa bine

l-am pus in serii de cate10-15 min, il incercam...pana s-a facut. a fost aiurea rau, dar era o caldura insuportabila, nu am putut aprinde cuptorul aragazului, iar fazanul cred ca era de-o seama cu strabunicul, basca fara pic de grasime, atlet rau!

ref la coacerea legumelor la mo: eu pun intr-un castron de yena 2-3 linguri de apa, pun sfecla si acopar superficial castronul cu o punga de plastic, ca sa se abureasca. cred ca si la cartofi ar merge si ies mai aposi asa, mai aproape de fierberea clasica.

Edited by moatza

Eu azi:

- paste cu ton si un fir de ulei

- piept de pui la gratar si ciuperci la tigaie. Fara pic de ulei si una si alta, numai sare si patrunjel.

post-13-0-92801600-1547119443_thumb.jpg

Any, arata bine, apetisant si sigur gustos chiar daca.i de dieta

Si eu prefer procesare cat mai simplu, scurt si natural

Sa stii Bris ca a fost delicios!

Ciupercile surgelate luate denla Conad (misto funghi) foarte bune, le-am pus cu apa in tigaie si atat. Cand au fost gata am pus sare si patrunjel.

Iar puiul o minunatie, un pui de 3.6 kg luat tot de la Conad, crescut cu graunte, cel putin asa mi-a zis macelarul de acolo.

Asa carne buna si frageda de mult nu am mai mancat. Si eu cumpar pui de tara pt junior.

Acum am luat 3 din astia si i-am bagat la congelator. Prea buni!!!

Juniorul aseara a mancat un copan si apoi 80 de gr de piept la gratar. Mai mult ca mine

:D .

Pt dl.Any: aluat de foi etaj ( o foaie rotunda), spanac fiert si apoi taiat, branza afumata felii subtiri, prosciutto cotto. Am inchis si am uns cu ou.

post-13-0-74223800-1547147447_thumb.jpg

post-13-0-14481100-1547148046_thumb.jpg

Edited by any_annette

Ciupercile surgelate luate denla Conad (misto funghi) foarte bune, le-am pus cu apa in tigaie si atat. Cand au fost gata am pus sare si patrunjel.

Iar puiul o minunatie, un pui de 3.6 kg luat tot de la Conad, crescut cu graunte, cel putin asa mi-a zis macelarul de acolo.

Asa carne buna si frageda de mult nu am mai mancat. Si eu cumpar pui de tara pt junior.

Juniorul aseara a mancat un copan si apoi 80 de gr de piept la gratar. Mai mult ca mine

=)) .

Cam asa fac eu pestele

Conad am in apropiere , tre sa.l frecventez mai des, mersi de info

Noi nu ne-am saturat de sarmale la Craciun :rolleyes: asa ca am mai executat o tura acum, ca tot e zapada si frig afara .

post-178-0-28301200-1547144509_thumb.jpg

Anul asta, sarbatorile au trecut fara sa fac/mananc sarmale ... hmm, tre sa remediez si cat mai repede ?

Pana atunci... ma uit la farfuria ta si imit catelu' lui Pavlov

:rolleyes: .

Cam asa fac eu pestele

Conad am in apropiere , tre sa.l frecventez mai des, mersi de info

Pui din astiade care ziceam mai sus, apar numai in preajma sarbatorilor si imediat dupa. Aici la mine au adus si dupa Boboteaza.

De rest mi-a zis macelarul ca se pot avea daca se da comanda.

Pt dl.Any: aluat de foi etaj ( o foaie rotunda), spanac fiert si apoi taiat, branza afumata felii subtiri, prosciutto cotto. Am inchis si am uns cu ou.

Imi place cum arata, am retinut ideea cu straturi. Eu pana acum am facut doar cu spanac si branza feta.

Anul asta, sarbatorile au trecut fara sa fac/mananc sarmale ... hmm, tre sa remediez si cat mai repede ?

Pana atunci... ma uit la farfuria ta si imit catelu' lui Pavlov

Noi am avut oaspeti mai mult decat planuisem- dar primiti cu drag- asa ca nu am mancat decat un pranz din ele. Acum a cerut familia bis.

Iar in seara asta ca sa mai spalam din pacate am facut somon cu piper szechuan si cartofi la cuptor.

post-178-0-47927600-1547166033_thumb.jpg

Imi place cum arata, am retinut ideea cu straturi. Eu pana acum am facut doar cu spanac si branza feta.

Toate ingredientele le-am pus pe jumatate de foaie, deci nu pe tot foietajul. Ca sa pot inchide.

Cand fac pentru amandoi atunci le pun pe toata foaia de foietaj si deasupra pun alta foaie de aluat.

Ah, si mai pun si ou fiert taiat felii, dar in ultimul timp nu am mai pus.

Edited by any_annette

Buna ziua!

Eu tocmai am terminat de facut o olicica de suc de rosii, l-am mixat cu mixerul vertical si o sa avem pe azi si pe maine. Azi cu paste scurte (iar zic ca daca as fi avut si o vanata prajita bine ar fi fost, dar e mai bine di motive de dieta), iar maine cu tortellini ricotta si spanac.

E bun de-ti vine sa-l mananci cu lingurita.

post-13-0-23397900-1547285272_thumb.jpg

Am scos o bibilica de la congelator pe maine si 2 rulouri de pui facute de macelar.

Edited by any_annette

la noi clasic, ca de-obicei, din cauza de conservatori

placintele sarate - cred c-am facut sute!

post-100-0-99158200-1547287636_thumb.jpg

pui cu smantana si ciuperci

post-100-0-93796100-1547287593_thumb.jpg

dorada cu cartofi dulci si dovlecel

post-100-0-09561400-1547287651_thumb.jpg

work in progress

post-100-0-75209200-1547287604_thumb.jpg

aproape gata!

post-100-0-26169000-1547287611_thumb.jpg

start!

post-100-0-24034900-1547287627_thumb.jpg

deci, la final, racituri moldovinesti - sa traiesti! =))

in cuptor, o tocana cu de toate ce-am avut si pulpa de porc - la asta eu doar supraveghere si directive :rolleyes: