Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Shakshuka

Featured Replies

• Author
Aseara nimeni n-a avut curajul sa mai ia o lingura ca sa se termine, mai bine ca a ramas cam o portie, un pic prea putina asa ca mi-am amintit ca am o bucata de polenta taragna in congelator asa ca le-am pus impreuna, o iesit o chestie minunata :-*

Am facut si eu azi bunatatea asta.Sotul meu a spus ca este un deliciu.Fara poze dar credeti-ma pe cuvint.

Adriana,multumesc din inima.

• 6 months later...
  • 4 weeks later...
Cand e cald si am legume de la producatori, m-apuca cheful de shakshuka, asa ca am facut-o din nou, fara ardei copti, sunt sigura ca e foarte buna cu ardeii copti, DAAAAAR eu sunt moarta dupa ardei copti, ii mananc goi, fara alta mancare, deci cu ardei ca in reteta originala! N-am pus zahar ca am uitat, dar am pus curcuma si chimen. Buun! Recomand pe vremea asta!
  • 3 years later...
  • Author
I-am stricat azi ardeii copti. ? Am pus ulei și ceapă, plus mirodenii și prăjit un picut apoi ardei copti in prealabil și tăiați fisiute, sucul de roșii făcut de mine asta vară și după ce a fiert totul vreo 15 minute am adăugat ouăle. Foarte bun, pare uleios dar a rămas tot in tigaie.

IMG_20190207_140313.jpg

buna, si eu fac.

mai ales ca am primit azi prima galetusa cu oua bio din sezonul asta, 0.80lei/buc. va zic si pretul ca sa stiti cum mai merge piata in tara.

Adriana. ai pus poza direct de pe telefon?

Da, se vede prin faptul că e enormă, nu știu de unde să o reduc cu programele din telefon?

nici io, de-aia intrebam :notworthy:

Resize me. Il descarcati si modificati pozele dupa pofta, chef si plac. E gratuit.

pe pc da, si pe telefon?

• Author

Pai a ieșit prea tare, e o greșeală pe care o fac foarte des pentru că de frică sa nu fie copt si să rămînă albusul crud ceea ce e oribil, îl las prea mult.

In orice caz da, foc mic de tot și capac

Fix asa si eu, de nu stiu cate ori le fac tari la talpa, ma scot din sarite. La plita asta nu reusesc niciodata sa le fac cum imi plac mie...si asa mananc din ani in pasti ochiuri.

Nu stiu ce le fac si cum le fac bucatarii din hotelurile bune ca la mic dejun ti le servesc facute impecabil. Mereu pe plita din aia tepanyaki. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sleepy3.gif Eu doar in tigaie la flacara si cu ulei sa le stropesc de multe ori cu lingura le pot face perfecte.

Imi cer scuze ,sper sa nu supar,eu am vazut la tv. la prova del cuoco ouva al pomodoro mai spusesem acel ou era facut doar in sos de rosii si mi-a placut tipsul ca bucatarul in afara de reteta a folosit un inel de bucatarie pt. ca oul sa iasa fix rotund ca si forma,cand oul s-a coagulat in sosul de rosii fierbinte a scos inelul,oul pastrandu-si forma frumoasa rotunda si in afara de asta in timp ce oul se cocea aclo in in sos in interiorul inelului,bucatarul a intepat cu atentie albusul ici si colo cu vf. unui cutit,dar cu mare atentie sa nu sparga galbenusul ,trebuie avut in vedere ca tigaia se trage de pe foc mai devreme chiar daca oul nu pare in totalitate facut pt. ca el se mai coace din inertie daca pot sa spun asa,adica lasat sa se odihneasca totul acolo in tigaie un timp pana totul devine doar caldut,la fel am procedat si la oul in chifla si la pizza cu ou ochi,si mi-a iesit perfect facut,...o alta tactica vazuta tot la tv sau pe internet nu mai retin,ar mai fi sa pui intai doar albusul pt. 1 minut-2 ,si apoi cu maxima grija sa nu-l spargi cu lingura adaugat galbenusul si lasat sa se mai faca si el...si mai voiam sa va mai arat si reteta de menemen care e fix acelasi lucru doar ca la sf. ouale sunt amestecate acolo deci nu intregi,un exemplu oarecare de pe internet dar daca ,o sa cautati menemen gasiti o gramada de retete
Adriana sper ca nu te superi daca am patinat putin pe langa topic,eu oricum am facut shasuska ta de mai multe ori dar nu am postat aici de fiecare data :notworthy:

Resize me. Il descarcati si modificati pozele dupa pofta, chef si plac. E gratuit.

pe pc da, si pe telefon?

Pe telefon Motu, uite aici, am facut tot felul de incercari.

Descarc-o pe telefon si jucati-va un pic cu masurile.

• Author

Imi cer scuze ,sper sa nu supar,eu am vazut la tv. la prova del cuoco ouva al pomodoro mai spusesem acel ou era facut doar in sos de rosii si mi-a placut tipsul ca bucatarul in afara de reteta a folosit un inel de bucatarie pt. ca oul sa iasa fix rotund ca si forma,cand oul s-a coagulat in sosul de rosii fierbinte a scos inelul,oul pastrandu-si forma frumoasa rotunda si in afara de asta in timp ce oul se cocea aclo in in sos in interiorul inelului,bucatarul a intepat cu atentie albusul ici si colo cu vf. unui cutit,dar cu mare atentie sa nu sparga galbenusul ,trebuie avut in vedere ca tigaia se trage de pe foc mai devreme chiar daca oul nu pare in totalitate facut pt. ca el se mai coace din inertie daca pot sa spun asa,adica lasat sa se odihneasca totul acolo in tigaie un timp pana totul devine doar caldut,la fel am procedat si la oul in chifla si la pizza cu ou ochi,si mi-a iesit perfect facut,...o alta tactica vazuta tot la tv sau pe internet nu mai retin,ar mai fi sa pui intai doar albusul pt. 1 minut-2 ,si apoi cu maxima grija sa nu-l spargi cu lingura adaugat galbenusul si lasat sa se mai faca si el...si mai voiam sa va mai arat si reteta de menemen care e fix acelasi lucru doar ca la sf. ouale sunt amestecate acolo deci nu intregi,un exemplu oarecare de pe internet dar daca ,o sa cautati menemen gasiti o gramada de retete

Adriana sper ca nu te superi daca am patinat putin pe langa topic,eu oricum am facut shasuska ta de mai multe ori dar nu am postat aici de fiecare data :notworthy:

ouale in suc de rosii sint urmatoarele pe lista ca mi-am facut pofta singura

de fapt pe ele vroiam sa le fac dar cu mai aveam un pic de ardei i-am facut asa

am intepat si eu albusul acum, dar faza cu separatul si pusul apoi mi se pare grea, dar na incercarea moarte n-are

cind fac ou moale simplu in ulei e usor sa iei ulei cu lingura si sa-l pui deasupra dar asa intr-un sos de alta culoare nu merge ca se strica tot aspectul :P

pare asa un lucru banal oul moale dar nu e deloc :D

pe pc da, si pe telefon?

Pe telefon Motu, uite aici, am facut tot felul de incercari.

Descarc-o pe telefon si jucati-va un pic cu masurile.

Lili, sa traiesti, oricum mai intai am cautat programul de redimensionat poze Motu

mi-am dat seama mai tarziu :notworthy: -dupa ce nu l-am gasit :D - ca Motu-i o forma de alint de-a ta ptr mine :P :P :D de-astea

in concluzie, m-am dumirit cum sta treaba

mi-am dat seama mai tarziu :D -dupa ce nu l-am gasit :P - ca Motu-i o forma de alint de-a ta ptr mine

pai daca esti cu mot :P :D

Moțu, m-ai facut sa râd si inca mai râd.

Si ce app ai găsit sub numele Moțu?? :notworthy:

da, da, si ce ziceati voi de shakshuka aia? :P

• 1 year later...