Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Shakshuka

Featured Replies

Am împartit amestecul de legume în doua tigai. Asta a fost portia noastra, a fetelor. Dan a venit mai tîrziu, asa ca atunci cînd a ajuns, am tras tigaia cu restul de legume 'napoi pe foc, am adaugat ouale si am finalizat reteta. Se pot prepara legumele înainte fara probleme, asta daca sînteti crizati de timp sau vreun membru al familiei nu-i acasa, iar ouale le adaugati mai tîrziu, înainte de a servi cu 5-10 minute :hungry:

[center]

Sînt destule legume si mai ales ca am servit si pîine proaspata de casa alaturi, ne-a ajuns cîte un ou de caciula.

post-5-13479069082426_thumb.jpg

post-5-13479068973252_thumb.jpg

post-5-13479069259316_thumb.jpg[/center]

Crimaaaaa, acum trebuie sa le fac din nou, ca mi-ai starnit pofte cu imaginea cu furculita infipta in ou!!

Vazusesi un film horror??

Am mancat de am pleznit , daca mi-e rau ( fierea ) voi sunteti vinovate :lol:

post-780-13479704224523_thumb.jpg

Am scapat putin cam mult ouale , ca lucram la mai multe aparate , mi-ar fi placut mult mai moi.

Nu ti-e rau ca-s numai legume si un pic de ou :P

Fierea mea s-a revoltat olecuta din cauza pieliteor de ardei si rosii. Dar nu am avut timp de curatat ardeii, si rosiile sub nici o forna, ca am avut doar mititele :lol:

Mie nu oul îmi pica greu la fiere, ci combinatia asta de ardei, rosii, ceapa. Si atentionarea cea mai mare pe care mi-o atrage fierea, e ardeiul iute, si eu am mai pus extra cayenne proaspat mojarit si pe oua. Dar na, portia nu fu babana, asa ca am suportat revolta :P

Si mie imi face rau ardeiul , eu fac criza de fiere si de la ardei umplut si de la tocana/ghiveci de legume . Dar astazi am avut bafta , mi-a picat bine , cred ca prea mult am salivat la ea de cand am vazut-o :lol:

Foarte buna reteta ta, Adriana.Am executat-o fara prea multe condimente,si fara zahar. :)

post-162-13481416072529_thumb.jpg

• 2 weeks later...
Neaparat s-o faci eu sunt la a treia serie deja! Au mancat toti mofturosii lui mama i-am zis de unde e, lui omul i-am zis ca e din Macedonia, verisoarei i-am zis ca e de la 2 Mai. I-am bramburit pe toti pana au inceput sa manance, pe urma, liniste, pace, ce bun a fost!

Neaparat s-o faci eu sunt la a treia serie deja! Au mancat toti mofturosii lui mama i-am zis de unde e, lui omul i-am zis ca e din Macedonia, verisoarei i-am zis ca e de la 2 Mai. I-am bramburit pe toti pana au inceput sa manance, pe urma, liniste, pace, ce bun a fost!

=))

Poate-o fac maine, sa vedem.

io ma oftic ca nu am pus mai multi ardei taiati fasii la congelator pentru mancarea asta.

se bat turcii la gura sotului cand fac mancarea asta , iar eu sunt bucuroasa ca in doi timpi si trei miscari e gata masa!

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

Am primit ajutor si am regasit reteta.

Ci siamo!

Nu se supara sper nimeni daca folosesc ardei copti asta vara si congelati.

Personal imi place adausul de aroma afumata si faptul ca sunt curatati de pielita.

Ma mir ca Adriana nu a postat - inca, dar mai e vreme :thumleft: - si sora italiana a retetei, care foloseste o tehnica similara

Ova ‘mpriatorio / Uova in purgatorio

• 5 months later...
Rosii confit ziceti la rosiile uscate? Daca da,maine imi fac si eu varianta cu ardei copti.Bine ca mi-ati reamintit :)

Rosii confit ziceti la rosiile uscate? Daca da,maine imi fac si eu varianta cu ardei copti.Bine ca mi-ati reamintit https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

Nu chiar.Uite aici cum se fac.

Aaa,mersi,Lili!Eu nu le-am vazut pana acum,dar o sa le fac :)

• 4 months later...