Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce am copt azi!?!

Featured Replies

Moato detaliaza putin te rog, ca ma intereseaza si pe mine si nu gasesc reteta Adrianei.

In special ma intereseaza la faina neagra adaugi mai mult lichid?

Foarte fain ti-au iesit.Tot pe post de paine ii vreau acu de sarbatori.

Ma asez si eu la coada, in asteptarea detaliilor! :notworthy:

Pai da poate reusesc sa nu-mi mai infig coltii in painea alba.

Moato detaliaza putin te rog, ca ma intereseaza si pe mine si nu gasesc reteta Adrianei.

Foarte fain ti-au iesit.Tot pe post de paine ii vreau acu de sarbatori.

nici eu n u am gasit poversii Adrianei si am dat la cautare si ... nika.

oare nu-i reteta aici?

se fac extrem de simplu. folosesc ca masura o cana de 300ml, ingrediente: 1 cana de faina (indiferent de care am pus, am folosit tot aceeasi cantitate de lichid), 1,25 cani cu lapte, 2 oua, sare. Adriana spunea ceva de un procedeu mai complicat cu niste ulei fierbinte care se pune in forme...nu l-am folosit niciodata. Eu am folosit mereu formele de silicon si nu am pus ulei deloc. Si de la mine putere, pun ce condimente doresc: cimbru, chilli, busuioc uscat, oregano, marar, piper etc. Se amesteca toate, rezulta o compozitie ca smantana curgatoare si se toarna in forme. Coptul cred ca dureaza cam 20min, la foc mare - nu stiu de temperaturi, dar cand se bronzeaza sunt gata. Nu au miez, seamana cu cojile de choux, de eclere. Se pot umple cu salate cu maioneza sau nu, de cruditati. Sunt usor crocante si-mi plac mult, le fac destul de des.

Merci de reteta, Adriana! Merita incercate. Facute in forme mari si mancate cu mancaruri cu sos, sunt budincile englezesti.

oare nu-i reteta aici?

se fac extrem de simplu. folosesc ca masura o cana de 300ml, ingrediente: 1 cana de faina (indiferent de care am pus, am folosit tot aceeasi cantitate de lichid), 1,25 cani cu lapte, 2 oua, sare. Adriana spunea ceva de un procedeu mai complicat cu niste ulei fierbinte care se pune in forme...nu l-am folosit niciodata. Eu am folosit mereu formele de silicon si nu am pus ulei deloc. Si de la mine putere, pun ce condimente doresc: cimbru, chilli, busuioc uscat, oregano, marar, piper etc. Se amesteca toate, rezulta o compozitie ca smantana curgatoare si se toarna in forme. Coptul cred ca dureaza cam 20min, la foc mare - nu stiu de temperaturi, dar cand se bronzeaza sunt gata. Nu au miez, seamana cu cojile de choux, de eclere. Se pot umple cu salate cu maioneza sau nu, de cruditati. Sunt usor crocante si-mi plac mult, le fac destul de des.

Merci de reteta, Adriana! Merita incercate. Facute in forme mari si mancate cu mancaruri cu sos, sunt budincile englezesti.

Multumesc frumos :pupic: . Le fac maine si vin cu poza.

Adriana multumesc si tie.

oare nu-i reteta aici?

Saru' mana! :D Incerc sa le fac acasa, saptamana viitoare, cred! :hug:

si niste ozn-uri cu zacusca... :D

ai auzit de apocalipsa si te dai bine pe langa E.T. ?

si niste ozn-uri cu zacusca... :P

ai auzit de apocalipsa si te dai bine pe langa E.T. ?

:lol: ma pregatesc si eu cum pot...Vrei sa pun o vorba buna si pentru tine? ;)

Moato pune-mi frana ca le-as rontaii una dupa alta :)

Tare bune mai sunt.Le-am facut cu faina de secara.

Urmeaza variatiuni pe aceeasi tema si cu diverse condimente.

Adriana multumesc si tie , doar e reteta ta.

post-42-13561190572363_thumb.jpg

post-42-13561190618895_thumb.jpg

ai vazut ce simpli sunt?

sa-ti fie de bine!

eu am constatat ca daca pui mai putin aluat in forme, ies mai bine. ultima data mi-au iesit 18 dintr-o doza. in plus, ai o frana psihologica cand te gandesti catzi ai mancat :)

Cozonaci, cu rahat, cu martipan si alune -reteta Mayei o pregatesc mereu merci Maya, cu unt si scortisoara.

O paine, dar asta o fac mereu.

post-42-13562586369332_thumb.jpg

post-42-13562586427355_thumb.jpg

Moatza, Carmen

Felicitari si sa nu va mai aud ca va vaitati ptr ca va ies minuni din maini.

Felicitari de asemenea tuturor fetelor si baietilor de aici care pun suflet in tot ce pregatesc ptr famile si prieteni.

Eu am un motto pe care il iubesc mult si suna cam asa :

''Fara prieteni esti un om sarac'' sa stiti ca este foarte adevarat.

Cerra draga harnicuta ca tine mai rar, nu ti-au stat manutele deloc, felicitari.

Multumesc!

Nici voi nu ati stat. Asa sunt obisnuita.De anul nou fac putine feluri :floare:

De anul nou fac putine feluri :)

:thumleft: :pupic: :lol:

Carmen, ce cozonaci frumosi!

Aura, s-au bucurat copii sa aiba mosul pe masa?

De anul nou fac putine feluri :)

:thumleft: :pupic: :lol:

Serios! nu fac numa 2 feluri .... cred:))dar sigur asa va fi ptr ca vine copila acasa si nu o sa ma lase sa dorm in bucatarie zice mama stop.

Dupa mine........ as tot face dar de dragul de a face nu de a minca.

Cerra, io tot nu te cred!

Ia, ca am gasit pe camera asta cozonaceii, aia mari cre' ca-s pe camera aialalta.

post-100-13565478707615_thumb.jpg

post-100-13565478851895_thumb.jpg

post-100-13565478976235_thumb.jpg

Cerra, io tot nu te cred!

Ia, ca am gasit pe camera asta cozonaceii, aia mari cre' ca-s pe camera aialalta.

Ce frumosi sunt!!!!!!!! :thumleft:

Nu, nu fac :pupic:

Aura, s-au bucurat copii sa aiba mosul pe masa?

daaaa, le-a placut. L-am dus la niste prieteni care au si eu copii si se ingramadeau care sa manance din mos :thumleft:

eu am facut o paine Mos Craciun

Si mie imi vine sa ma inhat in barba mosului... :rolleyes:

Frumoasa painica!