Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce am copt azi!?!

Featured Replies

Si eu am facut din nou o paine cu faina integrala si seminte

Super ti`a iesit!

pituca integrala cu atrate si suc de rosii, oregano si busuioc.

Faorte buna la gust, a crescut mai greu ca cea facuta cu apa.

Este buna, buna.

post-1316-13600946160547_thumb.jpg

Merci Cerule' si painica te e f. frumoasa! :occasion14:

Motzulin' am descoperit Grania integrala si-mi place tare mult!cele ce ai enumerat tu am incercat si eu in trecut si de la dobrogea si de la baneasa..

post-405-13600944754426_thumb.jpg

Am pus si seminte de floarea soarelui decojite si mac si susan usor aurit...

Asta e de acum cateva zile..

post-405-13600944584955_thumb.jpg

post-405-13600944663942_thumb.jpg

Si cea de sus e de astaseara..mamii i-am facut chifle si ei ii place f. mult!

[b]Mi`a scapat esentialul cand am postat Briosele ptr mic dejun.

Realizarea'' vietii mele'' adica dupa multe incercari a iesit un aluat pe placul meu. Imi apartin cantitatile ingredientelor, masurile de lichid, drojdii,gluten, dar formula de baza, 50 faina integrala+50 tarate apartine lui Boni noi care folosim formula care este ce a mai importanta, imbunatatim dupa bunul plac dar... esentialul ramane foarte important 50-50.

Ptr cine nu stie, primul experiment cu aceste cantitati prima data masurate in volume, apoi dupa lungi discutii, teste sa ajuns la gramaje apartin lui Boni & Mon. De`a lungul anilor, s`au mai imbunatatit retetele respectand cantitatea de jumatate -jumatate ce a ce este esentialul ptr ca, daca nu s`ar respecta asta nu se poate combina cu grasimi produsul finit.

Dar, ce este foarte important de retinut, Ideea a fost a lui Boni la care ii multumesc si tot asa ar trebuii sa multumeasca foarte multa lume dupa internet care practica 50-50 in greutate si isi fac tot felul de produse de patiserie, egal de adaugirile fiecaruia.

[b]Boni,

Multumesc inca o data![/b]

[/b]

Dar, ce este foarte important de retinut, Ideea a fost a lui Boni la care ii multumesc si tot asa ar trebuii sa multumeasca foarte multa lume dupa internet care practica 50-50 in greutate si isi fac tot felul de produse de patiserie, egal de adaugirile fiecaruia.

[b]Boni,

Multumesc inca o data!

[/b]

Cerra, eu mă bucur foarte tare că îţi sunt de folos informaţiile, dar nu trebuie să îmi mulţumească nimeni aşa explicit :angryfire: Toţi învăţăm unii de la alţii. Internetul este liber, discuţiile de "dincolo" s-au purtat de-a lungul timpului, cu mai multă lume, iar astea sunt concluziile la care s-a ajuns. Nu există monopol pe informaţie :)

În altă ordine de idei, cred că ar trebui să mutăm discuţiile astea specifice monti în secţiunea dedicată. Poate nu interesează pe toată lumea, iar pe cine interesează ştie unde să caute...

Ce-mi place ca toata lumea s-a reprofilat si ce bine arata "cocariile" voastre montificate, tre sa vin si eu in club pentru ca de dimineata am probat/lasat deoparte nu mai putin de 5 fuste pe motiv de"nici asta nu ma mai incape"... studiez si in limita disponibilitatilor (de tot felul) sper sa va urmez si eu. Cerra, briosele alea mi-au facut o pofta...painici am mai facut si eu, dar nu asa, la sange, mai mult de moft, cu faina integrala s. a. dar asa 50/50 ca voi-NU!

Sa va priasca acest mod de viata si alimentatie si sa va fie bine tuturor!

Nu există monopol pe informaţie :occasion15:[/b]

[b]Monopol nu, dar atunci cand le`am facut sa sti ca m`am gandit la tine ce desteapta ai fost cu aceasta combinatie.

Eu oricum iti multumesc ori vrei ori nu vrei tu:)[/b]

În altă ordine de idei, cred că ar trebui să mutăm discuţiile astea specifice monti în secţiunea dedicată. Poate nu interesează pe toată lumea, iar pe cine interesează ştie unde să caute...

Da, discutiile mutate, da painicile nu incurca pe nimeni, ptr ca painica integrala sau cu tarate o poate face si alte persoane nu neaparat Monti. Nu toata lumea intra la Monti, cei mai multi intra aici pe copturi. Am zis si eu nu am dat cu parul.

Cerra, briosele alea mi-au facut o pofta...painici am mai facut si eu, dar nu asa, la sange, mai mult de moft, cu faina integrala s. a. dar asa 50/50 ca voi-NU!

Sa va priasca acest mod de viata si alimentatie si sa va fie bine tuturor!

Multumim!

Incearca`le si vei ramane placut surprinsa.Forma poate fi si alta nu neaparat briose.

Cerra , te rog eu frumos, cand vei avea timp posteaza si variile retete care tie ti-au placut.

Ai facut atatea experimente... fa-ne partasi la reusitele tale.

Eu una nu prea le am cu aluaturile asa ca orice reusita ma bucura. Imi da incredere. Cine stie? Poate-mi va iesi si mie?!

Multumesc mult!

Cerra , te rog eu frumos, cand vei avea timp posteaza si variile retete care tie ti-au placut.

Ai facut atatea experimente... fa-ne partasi la reusitele tale.

Eu una nu prea le am cu aluaturile asa ca orice reusita ma bucura. Imi da incredere. Cine stie? Poate-mi va iesi si mie?!

Multumesc mult!

La retetele astea cu integrale si tarate te referi da?

O sa imi fac timp sa le postez aici (adika o sa deschid topice cu ele.

Multumesc mult!

Am pus reteta aici in panificatie ''briose ptr mic dejun''

Drag imi e sa intru aici si sa stiu ca tot coaceti...

Inspirata de Moatza si cerra, in ceea ce priveste forma, eu am copt pentru mic dejun si pachetele de astazi chifle umplute cu praz, ardei rosu uscat si masline, fiindca e vineri, fara carnuri si branzeturi.

Nu le-am impachetat de expozitie, ba chiar le-am luat cu japca si le-am pus in forme de briose fiindca nu aveam timp de bibileli.

Iata ce mi-a iesit...

post-1400-13603290520297_thumb.jpg

Si primii ghiocei culesi anul acesta din gradina sunt pentru voi, harnicutelor! :occasion15:

post-1400-13603291332582_thumb.jpg

Sectiune pufoasa

post-1400-13603291953776_thumb.jpg

Am micsorat pozele, sa nu dati! :director:

[quote name='Gelutza' date='08 February 2013 - 01:14 PM'

Fara bibileli, sunt foarte aratoase si foarteeee pufoase!

Si io ce primesc? ca sunt tot in experimente:)

Sa va arat rulourile mele tot asa 50/50 acelasi aluat de la briose, doar ca intins mai tare si la fel uns cu oleaca de ulei.

post-1316-13603495278634_thumb.jpg

sectiune rece

post-1316-13603495395792_thumb.jpg

pufosenia si coaja

post-1316-13603495486703_thumb.jpg

astea dupa cum bine stiti, le`am facut sa le putem minca cu oarece bagat in ele, iar acu dupa o tura de pacient, pus fuguta si de o integrala dar,,, cu drojdii uscate si apa minerala rece. Sper sa iese bine.

Arata super de super Cerra!

Multumesc!

Sunt si foarte gustoase asa 50/50. Daca incerci, imi vei da dreptate.

geluţa, ălora care nu coc, li se poate repartiza un ghiocel mic, mic, aşa de încurjare? :)

Am cules buchetelul cu gandul la toti "artistii" fiind sigura ca toti iubesc florile, in general si ghioceii, in special!

Dar sunt in stare sa culeg un buchetel special pentru tine, fiindca tare bine"le coci" si tu prin alte parti! :)

Si io ce primesc? ca sunt tot in experimente:)

Sa va arat rulourile mele tot asa 50/50 acelasi aluat de la briose, doar ca intins mai tare si la fel uns cu oleaca de ulei.

Tu stii ca "tara" iti va fi recunoscatoare pentru toate experimentele astea, chiar daca prea putini vor veni sa-ti spuna... :)

Tare bine arata si rulourile! De saptamana viitoare sper sa incep si eu perioada de acomodare. Acum pregatesc psihologic terenul tovarasului de viata care, ori de cate ori aude cuvantul"dieta" imi raspunde invariabil cu aceleasi versuri"Din zei de-am fi scoboratori/ cu-o moarte tot suntem datori!"

Dar n-am ce sa-i fac, tre' sa incap din nou in fustele mele, :) daca vrea sa pape ce-i fac, bine, daca nu, vreau sa-l vad "barbat la cratita" sa-si faca ce doreste! :)

[quote name='Gelutza' date='08 February 2013 - 08:01 PM'

Gelutza,

La D-hul Gelu, nu trebuie sa ii spui ca este paine ptr dieta, ii zici ca te`ai hotarat sa faci painica sanatoasa ptr ca este mai bine. In scurt timp, chiar daca bombaneste la inceput, o sa ii treaca si va refuza painica alba . O sa vezi ca asa este cum zic eu. Sunt stan patzitul. Nu vrei sa sti cum a facut omul meu cand in prima saptamana a vazut numai painca integrala si stai asa, ca erau experimente. Acum, daca ii zic de pita alba, zice lasa ca ii mai sanatoasa asta. Asa ca din aproape in aproape. Asta asa 50/50, iese sa sti foarte buna si nici nu poti mai mult de o bucata/rulou sa papi odata si poti minca cu tot ce vrei tu si nu te incurca la slabeala. Eu fac si integrala in paralel, ptr ca daca vreau eu sau Denisa sa facem un toast sa avem cu ce. Daca nu fac si integrala, pusi branza, kebap, etc, ptr ca nu ne ajunge la toti trei pitutele/briosele.Si noi mincam si integrala dar cu zacusca , ulei de astea nu cu altceva.

Bag mana in foc si nu ma ard ca o sa va placa. Daca nu ii zici ca are tarate, nici nu va sti ce maninca.

Ce am observat eu la pitutele astea integrale: dupa ce dai drumul la framantat, lasi pina aduna toata faina,(aluatul este mai moale nu se mai adauga nimik)se alsa sa stea asa vreo10 -15 minute sa se umfle taratele , apoi framantat bine iara si pus in tava la crescut(creste mai greutz pik ca si painea alba si timpul este mai lung la copt ca si la painea alba, dar nu conteaza faci altceva intre timp. Eu nu prea le fac inalte, ptr ca imi palce asa cu miez mai putin, spre deosebire de cele albe care le faceam care imi placeau sa fie inalte.Aici avea si omul meu o treaba ca le vedea joase astea si era obisnuit cu pitoaca.

Dar sunt in stare sa culeg un buchetel special pentru tine, fiindca tare bine"le coci" si tu prin alte parti!

geluţa, :):)

Gelutza,

La D-hul Gelu, nu trebuie sa ii spui ca este paine ptr dieta, ii zici ca te`ai hotarat sa faci painica sanatoasa ptr ca este mai bine. placa. Daca nu ii zici ca are tarate, nici nu va sti ce maninca.

Cerra, don' Gelu e un gurmand, nu zic acum ca eu nu! =))

Dar toate au si inceput si sfarsit...eu nu puneam pe mine, dar am inghitit multe vitamine pe langa ce mananc si de aici cred ca mi se trage in iarna asta...Sper sa nu fie nevoie de multe lectii fiindca am jumatate f. intelegatoare, adevarul este ca nici eu nu sunt foarte pregatita sufleteste sa incep, dar trebuie!

Multumesc pentru sfaturi.

Si pituta ta de astazi este frumoasa foc!