Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce am copt azi!?!

Featured Replies

Ellani, eu zic sa iti iei inima in dinti si sa incepi incetisor. Cred ca am mai spus, nici mie nu mi-a iesit painea ca lumea din prima, dar repetitia e mama invataturii, vorba aia sau altfel spus, incerci o data, de doua ori si incet incet inveti din greseli. Incepe intai cu o paine toscana, simpla, doar apa, drojdie si apa. Eu nu ma omor prea mult nici cu framantatul, dar important e sa incepi sa simti aluatul la mana, cand ii mai trebuie un pic de faina, cand un pic de lichid si jonglezi un pic cu cantitatile.

Asa e,cum zici.Exercitiul e mama invataturii.Dar nu de esecuri mi-e frica,ci sentimentul ca inca nu sunt 'maturata ' destul in bucatarie.Ciudat suna,stiu,dar asa,la nivel spiritual parca nu ma lasa mana.Poate vine si din copilarie,de cand bunica imi zicea ca painea e sfanta si nu e de jucat cu ea.Poate vine si de la faptul ca noi paine nu mancam decat ocazional. :rolleyes:

Dar trebuie sa-ncerc,din asta hand-made suta la suta,nu la masina,macar si pentru faptul ca sa zic ca pot s-o fac si pe asta,caci deja aluaturile de cozonac,chifle,tarte,biscuiti etc le simt la mana.

Hai mai Ioana, nu fi suparata. Cu timpul o sa iasa, trebuie doar sa exersezi. Si eu am dat-o in bara la inceput, acum, cum ziceam mai sus, prefer sa fac aluatul la mana ca simt ce consistenta are, daca mai trebuie faina sau lichid. Incet incet o sa reusesti :lol:

Daca ai sta mai aproape, am putea face un weekend de baker-it

noo, nu-s deloc suparata, plus ca stiu unde am facut greseala.Da m-a enervat ca desi nu-mi ieseau mie perfecte painile, tot erau mancabile,dar asta a fost de aruncat.Da nu-i bai urmatoarea data nu mai fac prostia de am facut-o la asta. :floare:

Zilele trecute am facut briose sarate cu sunca si mazare

post-479-13515077154363_thumb.jpg

• 2 weeks later...

De servit la un ceai, dimineata,seara,sau de luat la pachet ,buni in orice moment al zilei,scon©si :((

post-119-13523249213536_thumb.jpg

Serviti cu miere Romaneasca(oleaca de blasfemie =)) ) tre` mancati cu gem de capsuni,zmeura din acelea faine care le-ati gatit cu atata pricepere si dragoste(eu n-am facut )

post-119-13523249533644_thumb.jpg

post-119-13523767916025_thumb.jpg

Nico, ce frumusei sunt :floare:

Tot pe acolo dar din categoria romaneasca, am facut acum cateva zile pogacele cu jumari:

post-729-13523663089771_thumb.jpg

post-729-13523663227958_thumb.jpg

Reteta este cea a Laurei Laurentiu. Merci, Laura. :occasion15:

Eu am facut saratele si rulouri cu sunca si cascaval, sa aiba ginerii dupa ce bea un pahar de vin, azi,la aniversarea mamei. ^_^

post-1400-13524077719814_thumb.jpg

post-1400-13524076017068_thumb.jpg

Eu am facut saratele si rulouri cu sunca si cascaval, sa aiba ginerii dupa ce bea un pahar de vin, azi,la aniversarea mamei. :)

La multi ani! mamei tale si sa fiti sanatosi toti pe linga ea ^_^

Eu am facut saratele si rulouri cu sunca si cascaval, sa aiba ginerii dupa ce bea un pahar de vin, azi,la aniversarea mamei. :)

La multi ani! mamei tale si sa fiti sanatosi toti pe linga ea ^_^

Multumesc frumos!

Spor la treaba, la mine saptamana dovleacului abia s-a incheiat. :-*

:hug: Multumesc! In weekend trebuie sa pregatesc dovleacul. Zilele astea am mancat numai "in delegatie" :love7:

Eu azi am facut ''pita furata de la greci'' de neamielualarau

Asta`i pita da este inca calda

post-1316-13525801246548_thumb.jpg

post-1316-13525801361145_thumb.jpg

Ma facut curioasa aceasta reteta la un kg de faina doar 25 gr de drojdie. A iesi pe placul meu abia astept sa vad textura.

:) Vai ce bine arata painica cu nuci. :D Si eu sunt interesata de reteta :D Oare se poate face si la masina de paine???

Lenias, nu stiu daca reteta asta fix merge la masina de paine dar cred ca poti pune nuci prajite la aluatul de paine simpla pe care il ai in ghidul masinii.

Altfel poti sa incerci sa framanti la mana :D Nu e nici mult si nici nu necesita efort :D

Multumesc Kiva! Voi incerca la masina de paine, dar voi pune nucile spre sfarsitul programului de framantare a aluatului ca sa nu le zdrobeasca prea tare. Daca nu voi fi multumita voi face aluatul cu mana. :D

Cerra, imi place mult cum arata pita ta "furata de la greci" :) :floare: :floare: :floare:

Cam cat este de mare? Reteta este pusa pe undeva? Cred ca este pufoasa la mijloc si coaja este putin crocanta... sau nu...????

Cerra, imi place mult cum arata pita ta "furata de la greci" :) :floare: :floare: :floare:

Cam cat este de mare? Reteta este pusa pe undeva? Cred ca este pufoasa la mijloc si coaja este putin crocanta... sau nu...????

Da, doar ca este inca foarte proaspata dar nu am rezistat sa vad textura ei. Buna, buna nu m`am gandit ca iese asa buna cu 25 gr drojdie la 1 kg de faina. Acum o sa vad daca se comporta la fel ca si a mea care pun 50 gr drojdie la 1 kg de faina. Ma refer ca a mea tine 1 sapt si nu se sfarma . Sa vedem.

Asta pita este cu iaurt, oua, lapte (omu zice apa dar eu am schimbat)pe mine ma interesa rezultatul cu drojdia putina.

Reteta e pe dincolo.

Dar daca vrei o scriu aici eu, daca neneamielualarau nu`i si pe aici pe forum.

post-1316-13525863069591_thumb.jpg

post-1316-13525863257376_thumb.jpg

post-1316-13525866339558_thumb.jpg

Cam 25-27 cm circumferinta si este destul de inalta cred asa din ochi dar greutate atata cat arata pe cantar

post-1316-13525866837351_thumb.jpg

Felia este taiata cand sa racit painica. Nu este clicoasa este aerata si are multe gaurici mici.

Faine painici ati mai copt, dragelor,in frunte cu greceasca cerrutei!

Eu tot painici: chifle umplute cu sunca si cascaval pentru mic dejun si o paine cu seminte de in.

E o placere sa fac paine, sa miroasa-n toata casa a paine calda!

post-1400-13526534790822_thumb.jpg

post-1400-13526535161347_thumb.jpg

Eu nu las cuptorul sa se raceasca...

Saratele, ca lumea mai bea cate-un pahar de vin si din cele de sapt. trecuta nici nu am gustat...

Atasez si fug sa inlatur dezastrul din bucatarie, e faina peste tot!

post-1400-13527109518926_thumb.jpg

Am facut doua compozitii sa rontaim toata saptamana!

post-1400-13527110212265_thumb.jpg