May 12, 201214 yr comment_148321 fursecuri pentru cafeluta,dupa o reteta fantastica a adrianei. Report
May 13, 201214 yr comment_148358 Nu sunt sigura ca am inteles partea cu crestatura de 1,5 cm si aripioare,mi-am facut o imagine dar nu stiu daca e cea corecta. Insa ma descurc eu cumva pana la urma.Si am doua intrebari: 1) Ce faina ai folosit tu la cornulete? 2) Daca stau la frigider mai mult de 12 h crezi ca patesc ceva? Nu-mi prea pusca orele, oricand m-as apuca sa le fac, si asta din cauza serviciului. Cred ca nu-mi ramane decat sa scurtez timpul de dospire.Am folosit Grania 000, eu le las si de pe o zi pe alta uneori mai mult de 12 ore...daca vreau sa coc maine le fac de astazi...nu repect orele intotdeauna... al meu cand stie ca am cornuri de copt...abea il tin...ies ca cele din patiserii cum aluatul e cu unt...ies asa foite...ca un fel de foietaj Crestatura se face la mijolocul triunghiului apoi se ruleaza, cele doua bucati obtinute din crestatura, in exterior, cu colturile in exterior...stai sa explic babeste...deci cum te uit tu la triungi rulezi spre varful triunghiului dar trgi putin de colturi in dreapta si stanga triunghiului....sper ca intelegi ceva imi pare rau ca nu am facut poze la fiecare operatiune dar eu cum sunt singura e cam incomod dupa fiecare pas sa ma spal pe maini sa fac poze....uneori fac pe apucate...am copil mic...mai am si scoala.. Ok Feli, multumesc din suflet.Am inteles ce zici.O sa fac si eu vineri-sambata. Sper sa-mi iasa asa foite cum ai zis.Multumesc inca o data. Feli, din pacate, a iesit un fiasco total. Untul nu s-a incorporat in aluat...apoi cred ca nu am intins foaia cum trebuie insa cand am taiat aluatul in triunghuiuri mi-au iesit f f f inguste si m-am incapatzanat sa fac exact cum ai facut si tu si asa le-am lasat, nu am reusit din cauza ca erau prea inguste sa pun umplutura iar cand cand sa le dau forma de cornulete iesea in afara nutella si se dezmembrau toate.Le-am tinut la frigider atat cat trebuia insa cand le-am scos si le-am bagat la cuptor nu prea au crescut si au ramas cam necoapte pe dinauntru si facute deasupra (probabil am dat temp prea mare, nu stiu) si aveau un gust usor de drojdie. Nu au fost moi, ci chiar tari. Deci un adevarat dezastru cum nu am avut de mult. Report
May 13, 201214 yr comment_148361 Feli, din pacate, a iesit un fiasco total. Untul nu s-a incorporat in aluat...apoi cred ca nu am intins foaia cum trebuie insa cand am taiat aluatul in triunghuiuri mi-au iesit f f f inguste si m-am incapatzanat sa fac exact cum ai facut si tu si asa le-am lasat, nu am reusit din cauza ca erau prea inguste sa pun umplutura iar cand cand sa le dau forma de cornulete iesea in afara nutella si se dezmembrau toate.Le-am tinut la frigider atat cat trebuia insa cand le-am scos si le-am bagat la cuptor nu prea au crescut si au ramas cam necoapte pe dinauntru si facute deasupra (probabil am dat temp prea mare, nu stiu) si aveau un gust usor de drojdie. Nu au fost moi, ci chiar tari. Deci un adevarat dezastru cum nu am avut de mult. imi pare asa de rau....of..mie mi+a aratat mama odata apoi mi+au iesit de fiecare data farte bune...daca as fi avut poze cu fiecare operatiune sigur era altfel am pe-o pe mama sa scotoceasca sa gaseasca situl de unde am luat reteta si a gasit uite aici bucatareselevesele. imi pare asa de rau Report
May 13, 201214 yr comment_148362 Feli, din pacate, a iesit un fiasco total. Untul nu s-a incorporat in aluat...apoi cred ca nu am intins foaia cum trebuie insa cand am taiat aluatul in triunghuiuri mi-au iesit f f f inguste si m-am incapatzanat sa fac exact cum ai facut si tu si asa le-am lasat, nu am reusit din cauza ca erau prea inguste sa pun umplutura iar cand cand sa le dau forma de cornulete iesea in afara nutella si se dezmembrau toate.Le-am tinut la frigider atat cat trebuia insa cand le-am scos si le-am bagat la cuptor nu prea au crescut si au ramas cam necoapte pe dinauntru si facute deasupra (probabil am dat temp prea mare, nu stiu) si aveau un gust usor de drojdie. Nu au fost moi, ci chiar tari. Deci un adevarat dezastru cum nu am avut de mult. imi pare asa de rau....of..mie mi+a aratat mama odata apoi mi+au iesit de fiecare data farte bune...daca as fi avut poze cu fiecare operatiune sigur era altfel am pe-o pe mama sa scotoceasca sa gaseasca situl de unde am luat reteta si a gasit uite aici Linkul meu imi pare asa de rau Nu-i nimic Feli, nu mu dau batuta! Multumesc de link , intru acum acolo.O Duminica placuta! Report
May 13, 201214 yr comment_148363 Sincer, imi place mult cum ti-au iesit tie. Ce-am vazut la tine in poza m-a convins sa ma pun sa fac si eu. Report
May 13, 201214 yr comment_148369 Eu zilele trecute, niste sombrero cu cascaval si cabanos pentru o colega. Report
May 13, 201214 yr comment_148383 cerra, de ce ti se pare ca nu arata bine ciabata? mie imi place, cateodata imi iese mai aerata si mie cateodata mai densa dar la gust e buna si nu a ramas o data nemancata Ptr ca eu vroiam mai aerata si......... sa papat toata binenteles si cand eu sunt nemultumita toata lumea zice auzi: fa tu asa si ce nu iti place tie da`ne noua ca noua ne place si nu facem nazuri atunci ma linistesc si eu. Report
May 13, 201214 yr comment_148435 am ramas fara paine si cum azi era inchis am facut.Baghete frantuzesti, super, coaja crocanta, interior aerat.Mai am o portie de aluat in frigider sa fac zielele urmatoare si sper sa iasa si mai aerate. Report
May 13, 201214 yr comment_148457 Foarte reusite baghetele Imi faci pofte acum de bagheta frantuzeasca pusa in cuptor cu diferite chestiute pe ea si multa branza brie sau cascaval.Imi place si asa sa o maninc chiar goala, dar am o slabiciune ptr ea pregatita in cuptor. Report
May 13, 201214 yr comment_148471 Foarte reusite baghetele Imi faci pofte acum de bagheta frantuzeasca pusa in cuptor cu diferite chestiute pe ea si multa branza brie sau cascaval.Imi place si asa sa o maninc chiar goala, dar am o slabiciune ptr ea pregatita in cuptor. Eu coc rar paine pe motiv ca eu nu prea mananca, da am ramas fara si descoperisem reteta asta.Verdictul sotului a fost THE BEST .DEja una s-a mancat, asta in conditiile in care la noi o paine se mananca in 2-3 zile Report
May 18, 201214 yr comment_149246 Focaccia cu rosii uscate , busuioc si feta Vecina, Frumoasa tare focaccia ta! Report
May 19, 201214 yr comment_149264 Painite! Si paine margareta modelul Ria Aici.Inainte de cuptor. Si dupa! Report
May 19, 201214 yr comment_149267 Focaccia cu rosii uscate , busuioc si feta Vecina, Frumoasa tare focaccia ta! Multumesc Geany , imi plac painicile tale . Eu nu am mai facut de mult paine , ma faci sa ma apuc Report
May 24, 201214 yr comment_149813 Eu ieri rapid niste rontzaieli, de dus la o sedinta ....saratele cu parmezan...lollipops din parmesan si mac , si tigari din foi de brick, umplute cu telemea si za'atar.*saratelele* sunt simplu de facut si de mare efect...parmezan cu mac si susan , eu nu aveam susan asa ca am pus ochiometric oleac de migdale rase, se amesteca bine ( eu am pus si piper si ceva mirodenii arabesti....se unge o foaie de copt cu unt, se aseaza scobitorile, se toarna ( cu o forma de taiat prajituri, sau pur si simplu fara) o lingurita buna cu amestecul de parmezan, se dau 5 min la cuptorul incins la 220° ...sincer , le voi lasa doar 4 min data viitoare...ca mi s-au parut prea bronzate...la gust super...si daca le prezentati pe un bufet, se pot infige scobitorile pe ceva sa faca gen arici...eu le-am pus pur si simplu intr-un castron de plastic , ca era mai usor de transportat. Report
May 24, 201214 yr comment_149814 Sinf bune acadelele astea savory. La noi se gasesc la cutie in magazin. Le cumpar si le rontai in loc de saratele. Report
June 2, 201214 yr comment_151576 Eu ieri rapid niste rontzaieli, de dus la o sedinta ....saratele cu parmezan...lollipops din parmesan si mac , si tigari din foi de brick, umplute cu telemea si za'atar.*saratelele* sunt simplu de facut si de mare efect...parmezan cu mac si susan , eu nu aveam susan asa ca am pus ochiometric oleac de migdale rase, se amesteca bine ( eu am pus si piper si ceva mirodenii arabesti....se unge o foaie de copt cu unt, se aseaza scobitorile, se toarna ( cu o forma de taiat prajituri, sau pur si simplu fara) o lingurita buna cu amestecul de parmezan, se dau 5 min la cuptorul incins la 220° ...sincer , le voi lasa doar 4 min data viitoare...ca mi s-au parut prea bronzate...la gust super...si daca le prezentati pe un bufet, se pot infige scobitorile pe ceva sa faca gen arici...eu le-am pus pur si simplu intr-un castron de plastic , ca era mai usor de transportat.Arata super bine si ma incanta de numa, numa, abia astept o intalnire cu frienzii sa o pun in practica!Eu pentru sambata mortilor am copt pe banda chifle umplute cu sunca salam cascaval. Report
June 2, 201214 yr comment_151580 Eu- pariziene- dulci , cu branza, stafide, migdale si zahar brun- si sarate, cu sunca, ceapa verede si cascaval. Report
June 2, 201214 yr comment_151586 Vai de mine ce de bunataturi ati mai facut!!!! Care mai de care.... focacia, rontaieli, painici, chifle, pariziene.... Absolut minunate!De prea multa vreme am pe lista focacia, deci trebuie sa fac Report
June 9, 201214 yr comment_152510 Koral ...m-am pus si eu azi ...pariziene dulci ( cu dulceata de visine ) si sarate ( cu cascaval si ceafa afumata ) Report
June 12, 201214 yr comment_152884 O megapizza...sa pot sa beau multa bere si sa uit de cadura.(am scos cuptorul afara) Report
June 13, 201214 yr comment_152927 Bun un cuptor afara, sa nu ne incingem prea tare :9 , sa va fie de bine cocaturile , doamnelor. Report
June 13, 201214 yr comment_152948 Gelutza, si pizza-i interesanta, da' mie mi-a ramas gandul la chiflele alea umplute!ce talentate sunteti la aluaturi! care n-am avut noroc Report
June 14, 201214 yr comment_153169 Gelutza, si pizza-i interesanta, da' mie mi-a ramas gandul la chiflele alea umplute!ce talentate sunteti la aluaturi! care n-am avut noroc Drept rasplata pentru ca-ti plac aluaturile noastre...o focaccia subtire cu ceapa rosie, masline si cascaval. Report