Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce am copt azi!?!

Featured Replies

Waffles – reţeta de bază

Ingrediente

260 g făină

400 ml lapte

120 ml ulei

2-3 linguri zahăr

2 ouă

4 linguriţe praf de copt

¼ linguriţă sare

esenţe, coajă de lămâie etc. (opţional)

puţin ulei pentru uns aparatul de waffles

Cum procedăm?

Într-un bol mai mărişor, mixăm ouăle aproximativ 3 minute, apoi adăugăm alternativ laptele şi făina amestecată cu praful de copt. După ce am încorporat toată făina, adăugăm zahărul, uleiul, sarea şi esenţele. Dacă doriţi waffles cu ciocolată, puteţi adăuga 2-3 linguri de cacao. La final, avem un aluat cam ca smântâna lichidă, pe care îl coaceam î forma de waffles unsă tot timpul cu puţin ulei.

Iti multumesc mult de tot! :bounce:

Interesanta floricica din pizza :bounce:

Azi am facut niste "chifle " suedeze cu scortisoara - kanelbullar

Waw Izuk, arata super :bounce: Nu dai te rog si o reteta? Sau este publicata deja? Pupici! :bounce:

O sa pun reteta zilele viitoare , cand o sa am timp .

Iti multumesc mult de tot! :lol:

Cu cea mai mare placere :)

Interesanta floricica din pizza :P

Azi am facut niste "chifle " suedeze cu scortisoara - kanelbullar

Waw Izuk, arata super :lol: Nu dai te rog si o reteta? Sau este publicata deja? Pupici! :)

O sa pun reteta zilele viitoare , cand o sa am timp .

Nicio graba, cand ai timp, desigur :D Multumim :)

Pentru a nu stiu cata oara, painea Laurei Laurentiu.

Waw, ce bine arata!

Abia mi-a trecut pofta de branzoaice, ca acum vreau chiflele Gelutzei si covrigii Oanei.

Sa stii ca ti-am oprit una!

Pana am vazut ca mi-ai oprit tu una, m-am pus eu si am facut o tava azi.

Aici dovada.

post-1290-13301977723768_thumb.jpg

Ela, n-am raspuns la intrebarea ta ca n-am facut niciodata branzoaice, insa o iau pe-a ta si fug!

Sa-ti fie de bine branzoaica. De asta aveam lipsa una :D

Aseara am facut niste branzoaice (reteta de aluat a Oanei S). Am si eu o intrebare sa vedem cine ma poate ajuta: de ce mi se desfac mereu branzoaicele in mijloc? Se strange aluatul si se deformeaza branzoaicele, la unele chiar se vede branza. Am incercat cu mai multe aluaturi si e la fel. Trandafiri nici nu pot face, am incercat o data. Nu ma deranjeaza prea tare, prefer sa fie gustoase, dar totusi...

Si mie imi mai ieseau asa, desfacute, si din cauza ca nu strangeam bine colturile (le faceam prea repede) sau ca puneam prea multa umplutura si foia o faceam prea subtire...Dar eu vad ca ti-a iesit f frumoasa si f lipita...

Te pup!

Mai ies ele bine, dar nu toate. Poate o fi de la umplutura, ca-mi plac cu multa branza. Soacra-mea face branzoaice bune si frumoase, cand o sa mai vina la noi am sa-i zic sa ne faca.

Nu mai dau quote, dar arata foarte bine tot ce vad pe aici: rulouri suedeze, waffles (trebuie sa scot si eu aparatul din cutie neaparat), pizza, placinta cu mere :) ...si eu cica vreau sa slabesc.

Stiu ca e buna, am incercat si eu o data, dar de obicei fac la masina de paine.

Stiu ca e buna, am incercat si eu o data, dar de obicei fac la masina de paine.

Eu framant cu robotul si o fac la cuptor pentru ca dupa pararea mea iese mai buna :) .

Masina de paine am folosit-o cred de vreo 2 ori, am observat ca painea a doua zi e tare, innecacioasa.

Asata se mentine super, la gust e buna tare.

Cuptorul meu coace dupa niste legi doar de el stiute si mereu dureaza mai mult, iar pentru robot trebuie sa astept sa mai cresc putin, ca tot un KA imi doresc si eu.

La noi painea se pastreaza bine cateva zile, fac o data sau de doua ori pe saptamana, depinde si de mancaruri.

Cuptorul meu coace dupa niste legi doar de el stiute si mereu dureaza mai mult, iar pentru robot trebuie sa astept sa mai cresc putin, ca tot un KA imi doresc si eu.

La noi painea se pastreaza bine cateva zile, fac o data sau de doua ori pe saptamana, depinde si de mancaruri.

:) Coace-n legea lui!

Cu robotul ai rabdare, ca o sa ajunga cu siguranta! Eu iti doresc sa intri in posesia lui cat mai curand :D !

Eu faceam paine dupa retetele masinii de paine. Era buna in prima zi, daca mai ramanea din ea a doua zi era innecacioasa.

De cand am descoperit insa reteta asta a Laurei L, n-am mai lasat-o.

Any, pana la urma trebuie s afac painea ta, ca arata de milioane!

Ela, f frumoase chifle ai facut!

Eu astazi am facut [u][b]Pizza Geany.[/b][/u] Foarte buna!! Am facut din aluat si pizza micute.

Eu am pus si faina integrala in aluat. Mi-a placut aluatul lui Geany, s-a intins f bine, a fost usor de lucrat.

dovezile...

post-1297-13302861011759_thumb.jpg

post-1297-13302861171228_thumb.jpg

Pupici!!

Daca stii deja cu cine ai de-a face incearca sa nu te mai enervezi. Stiu ca e greu.

In schimb, ca sa-ti mai treaca supararea nu vrei tu sa trimiti la mine purcelusii aia asa frumosi?

iti garantez eu ca la noi nu mai ramane nimic.

Oana, nu-i a mea, iti dau pm, ce si cum.

Anny, sa stii ca si eu, din cauza ta, am mers sa ma informez... da' tot nu am inteles ce reteta folosesti. Tehnica, da, am invatat cate ceva... nebunie ce poate sa faca doua maini dibace, da' reteta care o folosesti inca nu mi-e clar.

Nu-ti faci tu mila sa scrii direct reteta pt toate lumile nestiutoare?

Sorina eu ma enervez pe maica-sa ca asa a obisnuit-o.Si la restaurante cand mergem nici nu se uita pe meniu, comanda deja paste albe.Zice: stiu ca nu mananca altceva.Incerci macar.In plus ii baga ea lingura(furculita) in gura, ca nu mananca singura fata.Are 5 ani ca Manu si lista de lucruri pe care le manaca cred ca contine 5-6 ingrediente. :D

Fiecare isi creste copii cum vrea... stiu. ;) Tac gata!

Oana, nu-i a mea, iti dau pm, ce si cum.

Anny, sa stii ca si eu, din cauza ta, am mers sa ma informez... da' tot nu am inteles ce reteta folosesti. Tehnica, da, am invatat cate ceva... nebunie ce poate sa faca doua maini dibace, da' reteta care o folosesti inca nu mi-e clar.

Nu-ti faci tu mila sa scrii direct reteta pt toate lumile nestiutoare?

Paine impletita, reteta Laurei Laurentiu (asa cum e scrisa la ea pe blog)

[i]Ingrediente(pentru 2 paini, daca faceti una singura injumatatiti cantitatile):

900 de grame de faina

2 1/2 lingurite de sare

1 lingura de zahar

550 ml de apa calduta

2 1/2 lingurite de drojdie deshidratata (masurat cu masura masinii de paine)

50 ml ulei de masline

galbenus pentru finisat, seminte pentru presarat

Preparare:

Pentru aluat se urmeaza pasii firesti: se dizolva drojdia in putina apa calduta, se amesteca cu zaharul. Faina cernuta se omogenizeaza, intr-un bol incapator, cu sarea si se face o gaura la mijloc, in care se toarna drojdia deja activata. Se incepe amestecarea ingredientelor, turnand cate putina apa pana se incorporeaza toata. Se ia coca la framantat energic, adaugand cate putin ulei, pana se incorporeaza si acesta complet. Se continua framantatul pana la obtinerea unui aluat neted, nelipicios, care face deja basici… sau – framantati mecanic, la masina de paine sau robot. Aluatul bine framantat se aseaza intr-un bol uns cu ulei, se infoliaza si se lasa la crescut intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

[/i]

Apoi eu am impletit painea in 5, mi s-a parut tehnica cea mai usoara. Laura explica insa si alte tehnici.

Dupa ce se impleteste painea, se pune direct pe tava in care o s-o coacem (tava acoperita cu hartie de copt), se unge cu apa calduta si se mai lasa jumatate de ora la crescut.

Inainte de a o baga la cuptor, se unge cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte, se presara cu seminte (eu cu mac).

Se da la cuptor la 190 de grade (preincalzit) timp de 35 - 40 de minute, pana ce coaja e rumena si painea suna a gol.

Sorina eu ma enervez pe maica-sa ca asa a obisnuit-o.Si la restaurante cand mergem nici nu se uita pe meniu, comanda deja paste albe.Zice: stiu ca nu mananca altceva.Incerci macar.In plus ii baga ea lingura(furculita) in gura, ca nu mananca singura fata.Are 5 ani ca Manu si lista de lucruri pe care le manaca cred ca contine 5-6 ingrediente. :D

Fiecare isi creste copii cum vrea... stiu. ;) Tac gata!

Purcelusii aia arata tare bine .

Legat de mofturosi , eu am una si stiu cum este , deci nu condamn pe nimeni . Nu vrea sa incerce nimic nou , are 3-4 feluri de mancare pe care le mananca .

Fiecare isi creste copii cum vrea... stiu. :D Tac gata!

In schimb vei fi deja pregatita pentru cand va creste fata mare,in cazul in care-ti va face vizite.Fetele stiu deja ca am si eu o reprezentanta a sexului frumos,care e la fel,doar ca ea e mare deja.Dar mi-ai dat o idee,sa-ncerc si eu pastele cu unt next time.Poate,poate,cine stie?! :D

Sorina eu ma enervez pe maica-sa ca asa a obisnuit-o.Si la restaurante cand mergem nici nu se uita pe meniu, comanda deja paste albe.Zice: stiu ca nu mananca altceva.Incerci macar.In plus ii baga ea lingura(furculita) in gura, ca nu mananca singura fata.Are 5 ani ca Manu si lista de lucruri pe care le manaca cred ca contine 5-6 ingrediente. :angry:

Fiecare isi creste copii cum vrea... stiu. :D Tac gata!

:) ca sa treaca.

Paine impletita, reteta Laurei Laurentiu (asa cum e scrisa la ea pe blog)

Saru' mana! Cred ca am sa-mi incerc si eu norocul. :angry:

Legat de mofturosi , eu am una si stiu cum este , deci nu condamn pe nimeni . Nu vrea sa incerce nimic nou , are 3-4 feluri de mancare pe care le mananca .

:D si mamica de mofturoasa.

Stiu ca e greu, sau mai bine zis imi inchipui.

Doamne, ce ma mai enervez pe ale mele cand fac fite, dar cel mai mult imi vine nebuneala atunci cand cea mare incepe sa strambe din nas iar pitica (care ar manca si pietre) se ia dupa ea. E la varsta in care o imita mult pe Mara. Imi vine sa le strang de gat pe amandoua.

Eu azi niste cornuri simple cu ulei de masline. Am facut si unse cu galbenus deasupra ,sare si mac. Altele de post fara ou deasupra doar cu sare si unse cu ulei.Aluatul acelasi.

Sunt pozate reci.

post-1316-13305504102879_thumb.jpg

post-1316-13305504195345_thumb.jpg

post-1316-13305504341827_thumb.jpg

La 8:15 in dimineata asta scoteam din cuptor minunatiile astea... ingrediente simple, da' efect.. guustos si cu aroma de copilarie. Bunica ne facea des, mai ales cand ne nimeream in post la ea, si jur ca gustul ala, oricat de similar ar fi... e de neegalat!

Placinte cu cartofi:

http://i185.photobucket.com/albums/x103/alimocanu/IMG_4480.jpg

Sectiune fierbinte:)

http://i185.photobucket.com/albums/x103/alimocanu/IMG_4482.jpg