Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce am copt azi!?!

Featured Replies

Biscuiti integrali

post-479-13506583858024_thumb.jpg

macar ceva mi-a iesit ca am avut si o paine si desi nu stau bine la capitolul paine, nu-mi ies f aspectuase de data asta painea a ajuns direct la cos :floare:

Biscuiti integrali

post-479-13506583858024_thumb.jpg

macar ceva mi-a iesit ca am avut si o paine si desi nu stau bine la capitolul paine, nu-mi ies f aspectuase de data asta painea a ajuns direct la cos :((

Hai mai Ioana, nu fi suparata. Cu timpul o sa iasa, trebuie doar sa exersezi. Si eu am dat-o in bara la inceput, acum, cum ziceam mai sus, prefer sa fac aluatul la mana ca simt ce consistenta are, daca mai trebuie faina sau lichid. Incet incet o sa reusesti :P

Daca ai sta mai aproape, am putea face un weekend de baker-it

Adriana, O sa incerc sa scriu reteta weekend-ul asta. Mai mult sau mai putin se aseamana cu reteta noastra de cozonac. Eu la astea de sus am scos ouale pe masa, m-am apucat de framantat si la final, cand am pus aluatul la crescut am observat ca am uitat sa pun ouale. Era prea tarziu. Dar au iesit perfect, nici nu se simte ca nu au ou, nici la gust nici la consistenta :P

eu doar o painica framantata la malaxorul nou.

Arata incredibil!!!!!

Ai scris undeva cum o faci?

+1

Astazi am facut Schiacciata cu struguri/Schiacciata con l’uva

post-1297-13508800536804_thumb.jpg

Pupici!

Pupici!

Oana, poti sa detaliezi un pic, te rog? Arata foarte bine!

Eu am facut o paine cu dovleac, pentru sandwich.

post-341-13509089062656_thumb.jpg

Pupici!

Ai fiert/copt dovleacul inainte de a-l pune in aluat? Arata foarte bine!

Pupici!

Am sa postez reteta, asa ca in ultimul timp nu am mai dat pe la Arta, sunt mai multe etape de explicat, cand imi voi face timp am sa traduc reteta si am sa postez reteta.

Arata bine painea ta,cand ai timp, scrie reteta.

Pupici!

Boabe de cafea, am copt dovleacul, l-am facut piure si l-am adaugat la aluat inainte de a incepe sa framant.

Oana, e un aluat obisnuit de paine la care am adaugat piure de dovleac copt. Aluatul crescut l-am pus in forma, l-am acoperit cu folie de aluminiu si i-am pus o greutate ca sa iasa painea dreapta. Pentru ultimele 10 min am scos folia sa se rumeneasca.

Boabe de cafea, am copt dovleacul, l-am facut piure si l-am adaugat la aluat inainte de a incepe sa framant.

Oana, e un aluat obisnuit de paine la care am adaugat piure de dovleac copt. Aluatul crescut l-am pus in forma, l-am acoperit cu folie de aluminiu si i-am pus o greutate ca sa iasa painea dreapta. Pentru ultimele 10 min am scos folia sa se rumeneasca.

:) Multumesc! Sotul e fan dovleac si cred ca in curand incep seria retetelor cu dovleac in orice pozitie :)

Spor la treaba, la mine saptamana dovleacului abia s-a incheiat. :)

Am facut azi pentru cafeaua de dimineata in zilele urmatoare Rosinenbrötchen - chifle dulci cu stafide.

cum? :drool:

Reteta de chiflute dulci cu stafide:

500 gr faina

1 pachet drojdie uscata (10 grame)

50 gr zahar

250 ml lapte caldut

125 gr unt topit rece

2 oua

1/2 lingurita sare

coaja rasa de la o lamaie

1/2 lingura cardemon

200 gr stafide - eu am combinat 50/50 stafide/afine uscate hidratete in putina apa si o fiola de esenta de rom

Pentru uns: un galbenus amestecat cu o lingura de lapte

Faina se amesteca cu zaharul, sarea, cardemon, drojdia, coaja de lamaie, ouale batute, laptele si untul. Se adauga stafidele scurse si se framanata pana devine consistent. Mi s-a intamplat sa fie mai lipicios si am mai pus un pic de faina. Se acopera cu o pelicula de folie alimentara si cu un prosop curat si se lasa la crescut 1h. Trebuie sa isi dubleze volumul.

Se incinge cuptorul la 180C.

Din aluat se face un sul, se taie bucati carora li se da forma de chifla rotunda sau alungita. Ei spun ca ies 16 bucati, dar mie imi plac mai micute si atunci mi-au iesi vreo 20 si ceva. Se aseaza pe hartie de copt, se ung cu amestecul de ou si lapte si se presara cu zahar granulat (nu stiu cum il cheama in romana). Merge si fara zaharul asta.

Se coc 15-20 minute.

Sunt aromate si gustoase. Nu foarte dulci.

Multumesc :drool:

Pupici!

Aici gasesti reteta postata : [u][b]Schiacciata cu struguri[/b][/u]

Pupici!

Astazi Pizza ....si Antipasto Calzone ( branzica fontina, masline kalamata, ardei rosii copti, sunca curcan..)

post-1297-13511852202291_thumb.jpg

post-1297-13511852039682_thumb.jpg

Cand am deschis azi geamul, dupa prima ninsoare de anul asta, m-a izbit asa un miros de ger de dimineata ca primul lucru care mi-a venit in minte a fost sa brutaresc ceva. Am facut o painica cu nuci. Crusta crocanta bine, pufoasa in interior si aromata de la nucile usor prajite. Mai ca sa o mananci goala :floare:

post-729-1351452606656_thumb.jpg

Super arata,Kiva! :floare:

Sa stii ca noi cu sotul,ca niste veverite ce suntem dupa nuci,chiar am manca-o goala in loc de cozonac.Doar ca eu la paine nu ma bag,cel putin deocamdata. :pupic:

Cand am deschis azi geamul, dupa prima ninsoare de anul asta, m-a izbit asa un miros de ger de dimineata ca primul lucru care mi-a venit in minte a fost sa brutaresc ceva. Am facut o painica cu nuci. Crusta crocanta bine, pufoasa in interior si aromata de la nucile usor prajite. Mai ca sa o mananci goala :pupic:

post-729-1351452606656_thumb.jpg

Te rog frumos Kiva, vreau si eu reteta cand ai timp :floare:!

Arata de milioane!

:pupic: Vai ce bine arata painica cu nuci. :pupic: Si eu sunt interesata de reteta :floare: Oare se poate face si la masina de paine???

Super arata,Kiva! :thumleft:

Sa stii ca noi cu sotul,ca niste veverite ce suntem dupa nuci,chiar am manca-o goala in loc de cozonac.Doar ca eu la paine nu ma bag,cel putin deocamdata. :rolleyes:

Ellani, eu zic sa iti iei inima in dinti si sa incepi incetisor. Cred ca am mai spus, nici mie nu mi-a iesit painea ca lumea din prima, dar repetitia e mama invataturii, vorba aia sau altfel spus, incerci o data, de doua ori si incet incet inveti din greseli. Incepe intai cu o paine toscana, simpla, doar apa, drojdie si faina. Eu nu ma omor prea mult nici cu framantatul, dar important e sa incepi sa simti aluatul la mana, cand ii mai trebuie un pic de faina, cand un pic de lichid si jonglezi un pic cu cantitatile.

Te rog frumos Kiva, vreau si eu reteta cand ai timp :rolleyes:!

Arata de milioane!

Any, e o reteta simpla de painica in care se pun nuci prajite un picut in cuptor. Reteta am luat-o dintr-o revista si am facut-o deja de 2 ori si de fiecare data mi-a iesit exceptional. Painea din poza e facuta la jumatate de cantitate.Eu dau reteta cum e in original si tu o ajustezi in functie de cat vrei sa faci.

Pentru 2 paini:

- 200 gr nuci

- 1 Kg faina

- 2 pachete drojdie uscata (al meu are 10grame)

- 20 gr sare

- 3/4 L apa calduta

- 2 linguri de ulei de masline

Nucile se baga la cuptorul incins la 200 grade sau se rumenesc intr-o tigaie dar cu grija sa nu se arda. Dupa ce le-am scos din cuptor, le-am lasat sa se raceasca un pic si le-am mai maruntit cu mana, nu le-am tocat, am vrut sa fie mai mari si sa fie vizible cand tai felia.

Faina se amesteca cu sarea si drojdia. Se adauga apa si se incorporeaza. Spre final se adauga uleiul si nucile. Se framanta bine astfel incat nucile sa fie distribuite in tot aluatul. Aluatul nu trebuie sa fie lipicios.

Se acopera cu folie alimentara si un prosop si se lasa la crescut. Trebuie sa isi dubleze volumul. Eu am lasat cam 1.5h. Se da drumul la cuptor la 200 grade. Se ia aluatul si se mai framanta putin cat sa ii dai o forma rotunda. Daca faci dintr-un kg de faina, atunci imparti aluatul in 2. Se aseaza in tava si se da la cuptor pentru 1h.

:rolleyes: Vai ce bine arata painica cu nuci. =)) Si eu sunt interesata de reteta :thumleft: Oare se poate face si la masina de paine???

Lenias, nu stiu daca reteta asta fix merge la masina de paine dar cred ca poti pune nuci prajite la aluatul de paine simpla pe care il ai in ghidul masinii.

Altfel poti sa incerci sa framanti la mana =)) Nu e nici mult si nici nu necesita efort =))

Multumesc mult mult de tot, ai fost foarte rapida :rolleyes: .

Neaparat vreau s-o fac, deja o vad in multe variante: paine rotunda, chifle, taiata felii prajita si ornata cu diverse branzeturi. Abia astept